Annenin onay vermediği bir evlilik hakkında? Annemi dinlemeli miyim ? Haklı çıkar mı?

Ben yalnızca düşüncenizi sordum hadsiz bir şekilde yorumda bulunmanızı değil hakaret etmenizi değil ve ben mutlu olacağıma inanıyorsam olurum Allah büyük.
Size hakaret etmedim. Saf kız dememi hakaret olarak kabul ediyorsanız onu aptal manasında değil tecrubesiz manasında yazdım.
Siz mutlu olacağınıza inanıyor olabilirsiniz ama olmayacağınızı anneniz de buradaki biz diğer kadınlar da görebiliyoruz ve sizi uyarıyoruz. Ama işte hadsiz bulduğunuz yorumumda söylediğim şeyi gerçekleştireceğinizi de belirtmiş oldunuz, kendinizi yakacaksınız. Buna kimse bir şey yapamaz. Derler ya insanın kendine ettiğini yedi düvel bir araya gelse yapamaz diye. Yaşayıp göreceksiniz.

Sizin gibi düşündüğüm için bu zamana kadar evlilik düşünmedim ailesiyle tanışmaya gitmiştim aklım evde ailemde kalmıştı tam mutlu olamıyorum o zaman da ruhum başka yerdeyken
En azından kendi işinize sahip olmalısınız siz kendinizi tamamen o adama bırakarak hayal kuruyosunuz

Annem evlenmeyi düşündüğüm adamı gram sevmiyor hiç haz etmiyor yüz yüze bilmiyor ama daha önce telefonda konuştu; kızımdan uzak dur diye de ikaz ettiği olmuş; yinede bu adam benden hiç vazgeçmedi arada ayrılıklar yaşansa da üç sene bekledi ; şöyle söyleyeyim ailesinin durumu fakir değiller ama zengin de değiller kendi halinde bir aile müstakil evde yaşıyorlar; evlenmeyi düşündüğüm adamın şuan kiracısı oturduğu bir evi var kiracı çıkacakmış ve evi restore edecekler eğer evlenirsek herşey yenilenip yeni eşyalar alınacak vs birde motorla arabası var kendine ait onlar ama işte mesafe uzak ailemden kilometrelerce uzakta olacağım sekiz saatlik bir yol kastım ancak yinede kendi hayatımı artık kurmak istiyorum yaş konusuna takılacağınizi da biliyorum aramızda on bir yaş kadar fark var ancak bende küçük sayılmam 26 yaşındayım; sadece şuan mesleğimi icra edemiyorum işim yok ancak erkek arkadaşımin işi var asgari ücretin biraz üstü maaş alıyor. Onunla evlenmemi evden ayrilmami annem hiç istemiyor sırf evden gitmemem için kredi kartı borcumu bile tek seferde ödeyip kapattı . Meselenin sadece maddiyat olduğunu düşünmüş olmalı ancak ben annemle nereye kadar yaşayacağım onu düşünüyorum mesleğimi kimbilir ne zaman elime alabileceğim ve benim vicdanımı rahatsız eden birşey de ; kardeşlerimin durumu engelli olmaları bakıma muhtaçlar ; ve babamız hayatta değil annem beni tek başına okuttu büyüttü tek sağlıklı çocuğu benim. Onu da anlamıyor değilim ancak eğer evlenmezsem sonu ayrılık olacak ve geri dönüşü olmayacak annem onu bana lâyık görmüyor hiçbir bakımdan ; ve mutsuz olacağımı söyleyip duruyor geçen bavul alınca gitmek için bütün gün konuştu durdu sen ne yaptığının farkında mısın nereye gideceksin cehenneme mi diye . Benim onu sevdiğime de inanmıyor tek taraflı aşk sevgi mi olur diyor isterse sana tapsin seni kimin seveceğine neden önem vermiyorsun diye söylüyor öyle birisi seni sevse ne sevmese ne sevgiye mi muhtaç kaldın diye söylüyor baba sevgisini onda ariyormusum vs . Bir ay içinde mutlaka pişman olacakmışim boşanmak için mi evleniyormuşum vs. İnanın çok düşündüm hâlâ da bir karara varamadım ancak mutlu olmak istiyorum mutlu olup olmayacağımi nerden bilebilirim ki ha birde dindarlık konusu var dindar biri olmadığı için ona iblis o adam diye söylüyor. Evleneceğim adam ise mutlu olacağımızı söylüyor ısrarla beni çok seviyormuş buarada hemen çocuk da istemiyor. Geleceğim için birlikte mücadele edeceğiz diye söylüyor.
yaşıtlarınızın suyu mu çıktı büyük adamlarla uğraşıyorsunuz

Asgari ücretle bizde ev esyasi aldık ev kurduk neden yapılmasın ki ? Lukste gözünür olursa olmaz.
yav sen herkesle bir misin ? seniin kaynanan almadı mı ? bunun konuları yok mu ? herşeye herkese bir fikrin var ancak lütfen mantıklı yahu. Asgari ücret şuan 11.402tl buzdolabı 20 binden başlıyor. Koltuk takımları 40 bin civarı yatak odası aşağı kalır durumda değil. Ne sanıyorsun 15 bine evlilik mi olur yahu bu kız evleniyo lükste gözü olursa olmaz ne demek.

yav sen herkesle bir misin ? seniin kaynanan almadı mı ? bunun konuları yok mu ? herşeye herkese bir fikrin var ancak lütfen mantıklı yahu. Asgari ücret şuan 11.402tl buzdolabı 20 binden başlıyor. Koltuk takımları 40 bin civarı yatak odası aşağı kalır durumda değil. Ne sanıyorsun 15 bine evlilik mi olur yahu bu kız evleniyo lükste gözü olursa olmaz ne demek.
Alınıyor.

Adamın malı varlığı önemli değil, kişiliği nasıl. Bizim komşunun kızını seven bi adam vardı 8 yaş fark var kız bunu sevmiyordu, kardeşi kan kanseriydi çok yardımı dokundu aileye kardeşine askeriyelerden asker toplayip kan verildi sırtında taşıdı falan kızın da gözüne girdi tabi. (Ki bence mecburiyet olarak düşündü o kadar iyilik yaptı şimdi reddetmek olmaz tarzı) evlendiler adam bunu kaç kere aldattı, dövmüyordu ama hep eziyordu sen hic bisey yapamiyorsun beceremiyorsun, ben olmasam kim alırdı vb tarzı ki kızda güzel yani alıcısı çok olurdu.5 yıla boşandılar.(boşanmaları da çok zorluydu, silah çekmeler, elaleme kötüleme falan) Yani senin yazında da böyle hissettim yardımcı olmuş iyi bir yaşam sunabilirmiş bla bla pardon ama 37 yaşındaki çoğu adam 26 yaşındaki bir kıza zaten iyi hayat sunabilir hatta bu yaş farkında sunması da gerekir sen ona birşey vermediğini düşünürken gençliğini fırsatlarını ve tatminlik duygusu veriyorsun. Herkes demiyor mu aşk değil mantık evliliği diye. Yaşlı biriyle olucaksan bari parası için ol, bi 10 yıla pörsücek sen de gencliginden olucaksın. Tam tersini düşün 30 yaşında genç bi erkekle olduğunu kendini değersiz hissetmemek için onu değersizleştirmeye çalışır yada yardımcı olup üstün görünmeye çalışırsın. Her türlü şekilde psikolojik ezikleme doğru kayacak bu durum

Annem evlenmeyi düşündüğüm adamı gram sevmiyor hiç haz etmiyor yüz yüze bilmiyor ama daha önce telefonda konuştu; kızımdan uzak dur diye de ikaz ettiği olmuş; yinede bu adam benden hiç vazgeçmedi arada ayrılıklar yaşansa da üç sene bekledi ; şöyle söyleyeyim ailesinin durumu fakir değiller ama zengin de değiller kendi halinde bir aile müstakil evde yaşıyorlar; evlenmeyi düşündüğüm adamın şuan kiracısı oturduğu bir evi var kiracı çıkacakmış ve evi restore edecekler eğer evlenirsek herşey yenilenip yeni eşyalar alınacak vs birde motorla arabası var kendine ait onlar ama işte mesafe uzak ailemden kilometrelerce uzakta olacağım sekiz saatlik bir yol kastım ancak yinede kendi hayatımı artık kurmak istiyorum yaş konusuna takılacağınizi da biliyorum aramızda on bir yaş kadar fark var ancak bende küçük sayılmam 26 yaşındayım; sadece şuan mesleğimi icra edemiyorum işim yok ancak erkek arkadaşımin işi var asgari ücretin biraz üstü maaş alıyor. Onunla evlenmemi evden ayrilmami annem hiç istemiyor sırf evden gitmemem için kredi kartı borcumu bile tek seferde ödeyip kapattı . Meselenin sadece maddiyat olduğunu düşünmüş olmalı ancak ben annemle nereye kadar yaşayacağım onu düşünüyorum mesleğimi kimbilir ne zaman elime alabileceğim ve benim vicdanımı rahatsız eden birşey de ; kardeşlerimin durumu engelli olmaları bakıma muhtaçlar ; ve babamız hayatta değil annem beni tek başına okuttu büyüttü tek sağlıklı çocuğu benim. Onu da anlamıyor değilim ancak eğer evlenmezsem sonu ayrılık olacak ve geri dönüşü olmayacak annem onu bana lâyık görmüyor hiçbir bakımdan ; ve mutsuz olacağımı söyleyip duruyor geçen bavul alınca gitmek için bütün gün konuştu durdu sen ne yaptığının farkında mısın nereye gideceksin cehenneme mi diye . Benim onu sevdiğime de inanmıyor tek taraflı aşk sevgi mi olur diyor isterse sana tapsin seni kimin seveceğine neden önem vermiyorsun diye söylüyor öyle birisi seni sevse ne sevmese ne sevgiye mi muhtaç kaldın diye söylüyor baba sevgisini onda ariyormusum vs . Bir ay içinde mutlaka pişman olacakmışim boşanmak için mi evleniyormuşum vs. İnanın çok düşündüm hâlâ da bir karara varamadım ancak mutlu olmak istiyorum mutlu olup olmayacağımi nerden bilebilirim ki ha birde dindarlık konusu var dindar biri olmadığı için ona iblis o adam diye söylüyor. Evleneceğim adam ise mutlu olacağımızı söylüyor ısrarla beni çok seviyormuş buarada hemen çocuk da istemiyor. Geleceğim için birlikte mücadele edeceğiz diye söylüyor.
Benim de annem eşimi istememişti. Şimdi canım oğlum diyor 😂 benim annem haksız çıktı, ama sanki senin annen haklı cikacakmış gibi hissettirdi bana bilmiyorum. Umarım çok mutlu olursunuz ancak her şey para değil. Para kesinlikle lazım evet, ama bı yere kadar. Ben ne kadar seversem seveyim annemi bı başına engelli kardeşlerimle bırakıp 8 saatlik mesafeye gitmezdim sanırım. Biraz sizin karakterinizle de ilgili bir durum

İnsan bazen bazı şeyleri göremiyor. Bunun için diğer insanların konu ile ilgili bakış açısı önemli.

Ben anneniz ile aynı fikirdeyim. Eski konunuz ve içinde bulunduğumuz şartlar göz önüne alındığında mutlu olacağınızı düşünmüyorum.

Adam her ne kadar çocuk istemiyorum dese de yaş geçiyor diyerek en geç iki seneye isteyecektir. Asgari ücretin üstünde bir tık maaş, eski eşyalar, karnınızda bir bebek kendinizi bu şekilde hayal edebiliyor musunuz?

Her şey ateş pahası... Evlenince iş bulmanız daha zor olacak.

Bir de vicdanen benim için bu kadar çabalamış olan annemin rızası olmadan evlenmezdim.

Kendinize iki yıl daha verin. İş bulmaya bakın. Karşısınızdaki kişiye bunu söyledin. Sizi gerçekten seviyorsa zaten bekler. Sevmiyor ise işi inada bindirip ayrılacaktır.

Konuyu okumadan bile evet annenizi dinlemelisiniz. Dinlememiş biri olarak çok çektim.

mesleğimi kimbilir ne zaman elime alabileceğim
Mesleğinizi elinize almadan, para kazanmaya başlamadan evlenmek en büyük hata.
Annenizin sebeplerini bilemiyorum, ama bir kadın kendi ayaklarının üzerinde durmuyorsa evlenmeyi de düşünmemeli.

Selam bu arada ben hakimim o ayrıntıyı atlamışım . Olamayacaksın bunu bir hakim olarak söylüyorum. Hatta görüş de yazdık bu konuda biliyor musun ?
Bu denklik meselesi Kıbrıs’ta patladı. Sizler Ukrayna’ya Azerbaycan’a kayıt olup sonra denklik sınavıyla uğraşmamak için hali hazırda Kıbrıs’a yatay geçiş yapmaya başladınız. 3 soru yapıp Ukrayna bilmem ne üniversitesine kaydolup sonra hop ordan Kıbrıs’a yatay geçiş yapıp Türkiye’de avukatlık yapmaya başladınız. Sonra barolar, adalet bakanlığı duruma uyanıp yökü uyardı yıl 2018 bu arada. Yök baktı ki hukuk fakültesi kazanan sayısı 3000 mezun olan sayısı 50.000. Tak bütün ruhsatları askıya aldı. Bütün yatay geçişleri ve yurtdışı mezunlarını incelemeye başladı. Dönemin Kıbrıs milli eğitim bakanı ile yök arasında toplantılar yapıldı. Sonuç olarak sizlerin yani yökün tanımadığı okulların diplomaları denkliğe tabi oldu. Yatay geçiş yapanlar protokole uygunluk yazısı almak zorunda kaldı. Bil bakalım bu arada görüş bildirenlerden birisi kimdi 🙋🏼‍♀️🙋🏼‍♀️🙋🏼‍♀️🙋🏼‍♀️ sana bu yurtdışı denklik olayını a dan z ye sayar aklını alırım. Bir daha da hakaret etmemeni öneririm yoksa kesinleşmiş cezan olacağı için istesen de hakim olamazsın 🥰🥰🥰
Şunu merak ediyorum; insanlara burada olumsuz yorumlar yaparak elinize ne geçiyor? Mutlu mu oluyorsunuz ? Siz bugünki konumuza bu kadar çok mu güveniyorsunuz? Peki Allah'ı onu unuttunuz mu onu hayatınızın neresine koyuyorsunuz ? İnsanların gönlünü yıkmaya çalışınca yüzünüz gülüyor mu ? Gülüyorsa sorun yok vicdanınız rahatsa istediğinizi yazabilirsiniz . O zaman ben geleceğim için hiç mücadele etmeyeyim gidip bir köşede intihar edeyim en iyisi nasılsa olmaz diye değil mi ? Belki siz bunu isterdiniz ancak üzgünüm bunu yapamam istesem de annemi iki engelli kardeşimle gerimde birakamam ben onlara daha iyi bir hayat sunabilmek için okudum ve inanın eğer okulum için bilgi sahibi olsaydım orada okumayı asla tercih etmezdim annemde müsade etmezdi ben bir yıl daha sınavlara hazırlanacaktım ancak sonra kararımı değiştirdim annem böyle istedi ve emin olun bir sene o sınavlara hazırlanmış olsaydım Türkiyede iyi kötü mutlaka hukuk fakültesi kazanmış olurdum özellikle sozelim çok iyiydi lisede teşekkür takdir alan bir öğrencilik geçirdim benden çok hocalarım güvenirdi bana neyse ben bunları size neden anlatıyorum ki ? Bomboş bir yazı sadece sizin için ama benim hayatımın özeti bu sizin için birşey ifade etmeyen hayatım için. Siz başarmışsiniz demek ne mutlu size ancak başkalarınin başarısı da mutluluğu da sizi daha fazla mutlu etmesi gerekmez miydi ? Neden birşeyleri başarmış biri olarak insanlara olumsuz eleştiri yaptığınızı anlamış değilim keşke hakim olmadan önce insanlığı da idrak etmiş olsaydınız belki o zaman insanlara bakış açıniz da farklı olurdu herkese umut neşe olurdunuz içinizde sevgi olsaydı eğer ve inanın bu çok güzel bir duygu sizinde yaşamanızı isterdim insanlara yardımcı olabilmek ve onlara yol gösterici olabilmeyi ışık olabilmeyi karanlık değil yaşam olabilmeyi ölüm değil... Son olarak sizi kirdiysam lütfen hakkınızı helal edin öyle ki ben size hakkımı helal ettim sağlıcakla kalın umarım Allah size hep en iyi şeyleri vermeye yaşatmaya devam eder ve hayatınıza daha çok güzellik,bereket ve esenlik verir hakkınızdaki tek temennim bu kötü yorumlarınıza rağmen.

Ben olsam evlenmem. Ekonomik olarak iyi değil aileme 8 saat uzak bir de 11 yaş büyük. Nereden tutsan elinde kalıyor

Evlenme bir sene daha çalış güzel puan al oku yada asgari ücretle bir işe gir... En önemlisi insanlara hakaret etmemeyi öğren.

Ben konuyu tam okuyamadım.ama ailenin razı olmadığı evlilik olmamalı.hep yaşayıp gördük duyuyoruz....büyüklerin "mantıklı ise," bir bildikleri oluyor

Engelli kardeşleriniz varken annenizi tek başına bırakıp 8 saatlik yola sevdiğiniz bir adam için gitmek mi ben olsam önceliğim beni okutmuş olan annem olurdu gelecekse sevdiğiniz adam gelsin ne saçma annenizi bırakıp gitmek üstelik 2 engelli kardeşle

Yavrum evladım benim senin yaşlarına yakın oğlum var.
Önce bir sakln ol.
Buradaki insanlara hakaret etmeyi, laf saymayı bırak.
Sonra da sosyal zekanı biraz geliştirmeye çalış.
Öyle ‘ben istersem mutlu olurum’la ilerlemiyor hayat.

Bu adam bende ne buldu?
Ben onda ne buldum?
Evlilikten beklentim nedir?
Bu adam ilerde çocuklarımın babası olsun ister miyim?
Hayattan beklentilerim neler?
Bunları yazarak üzerinde ayrıntılı düşün.

Annene kızıp darılma.
Babasız ikisi engelli üç çocuk büyütmek hiç kolay değil.
Annenin psikolojisi sağlıklı olmayabilir ancak seni, senden daha fazla düşündüğüne inan.

Öyle annene kızıp, iyi tanımadığın bir adamın tatlı sözlerine aldanarak acele ve yanlış karar verme.
Sonra çok üzülürsün.

Bunu da teyze tavsiyesi kabul et.

Eski konuyu bilmiyorum anne birşeye bukadar taktiysa sıkıntı vardır buarada 38 yaşındayım 26 yas ben getir goturumu yapar fıstık gibiyim arada kuşak farkı varmış gibi yazanlar olmuş katılmıyorum

Back
X