Annenin onay vermediği bir evlilik hakkında? Annemi dinlemeli miyim ? Haklı çıkar mı?

Yorum yapan herkese bir kulp takmışsınız ve saldırıyorsunuz.Çok istiyorsanız evlenin, ne diye burada millete soruyorsunuz? Herkes uygun olmadığını söylüyor işte. Türkiye'de kazanamadığınız ve okumadığınız hukuk bölümü için de denklik vereceklerini sanmıyorum. Yasalar her ülkede değişkenlik gösteriyor.

Yorum yapan herkese bir kulp takmışsınız ve saldırıyorsunuz.Çok istiyorsanız evlenin, ne diye burada millete soruyorsunuz? Herkes uygun olmadığını söylüyor işte. Türkiye'de kazanamadığınız ve okumadığınız hukuk bölümü için de denklik vereceklerini sanmıyorum. Yasalar her ülkede değişkenlik gösteriyor.
Bırakın evlensin. Bırakın o davayı açsın. Onay istiyor o, aksi şey duymaya tahammülü yok. Kafayı sabitlemiş, olacaksa da ölecekse o yoldan gidecek. Yolsuzluktan iyidir diye düşünüyor. Bırakın yaşasın.

Bırakın evlensin. Bırakın o davayı açsın. Onay istiyor o, aksi şey duymaya tahammülü yok. Kafayı sabitlemiş, olacaksa da ölecekse o yoldan gidecek. Yolsuzluktan iyidir diye düşünüyor. Bırakın yaşasın.
Sizin gibi insanlara laf anlatanda kabahat zaten ! Sizin gibi boş insanlarla ne diye laf yarışına giriyorum ? Kabahatli benim ! Cehaletin olduğu yerde ne anlatılır herkes kendi söylediğine inandığına inanır bağnazlık misali... Kusura bakmayın size bana hakaret etmeniz, küçük düşürücü üslupla konuşmanız konusunda fazla tolerans tanıdım bu kadar iyi niyetli olmamaliydim çünkü sizin ne iyi niyetiniz var ne vicdanınız ne de Allah'ınız görüyorum ki ...
Evet evleneceğim mutlu da olacağım o davayı da açtım takipteyim ! Size inat ! Size inat mutlu olacağım güzel bir kariyer yapacağım! Siz ise burada durup bekleyin olduğunuz yerde sayın herhangi bir meşgalisi olmayan sabahtan akşama kadar bu sitede takılan milletle laf yarıştiran dedikoducu, laf cambazı ev hanımları...

Sanmayın durun ben alacağım nazariniz fesatliginiz değmesin hayatıma yeter ! Nedense hakaretlere maruz kalan ben ama millete kulp takan saldırgan olan yine ben ! Çok çelişkili yahu ! Sorunlu olan sorunu çıkaran mi sorunu yaşamaya maruz kalan mi ? Önce herkes kendi aynasına baksın temiz mi diye.

Ne davası? Ben yanlış konu mu okudum, evlilik diyordunuz.
Mesleğimle ilgili dava keşke hiç söylemeseydim söyleyerek kabahat ettim çok çirkin kaba yorumlara maruz kaldım bu ülkede çalışmayı istemekte suç olmuş eğitim almakta suç çok yazık keşke bu ülke kaderim olmasaydı keşke başka ülkede yaşasaydım

Sanmayın durun ben alacağım nazariniz fesatliginiz değmesin hayatıma yeter ! Nedense hakaretlere maruz kalan ben ama millete kulp takan saldırgan olan yine ben ! Çok çelişkili yahu ! Sorunlu olan sorunu çıkaran mi sorunu yaşamaya maruz kalan mi ? Önce herkes kendi aynasına baksın temiz mi diye.
Ahahaha nazar? Fesatlık? Ya yürü git, ne yaparsan yap. Fikir değil onay almak istiyorsun sadece. Git evlen o zaman, kime ne senin hayatından?

O yaş farkının ne kadar önemli olduğunu, bu yaşından on yaş daha büyük yaşa gelince anlayacaksın.
Anne, kardeş bilmem ne o kısımlara yorum yapmayacağım ama evlenmezsen, yaşına uygun başka biri ile daha mutlu olacağına inanıyorum.
Bazı şeyler tecrübe edilmeden öğrenilmiyor.
Her tecrübeyi de bizzat yaşayarak edinmemiz mümkün değil, bazıları için yaşanmış başka örneklere bakılabilir.
Ben de senin gibi kendimden 12 yaş büyük biri ile evlendim ve ben evlenirken 34 yaşındaydım. Milyon kere pişman oldum sırf yaş konusu yüzünden. Hayat senin ama bence herkes bir yana, sen kendinden yana ol. Evlenirsin mukakkak bir gün, bu kaygıyla hata yapma isterim.

Bencede evlenme Şu an çok gençsin ama ilerde pişman olabilirsin.
Seninde kafan karisik zaten.
Adam hem senden çok büyük hem de maddi gücü yok ne yapacaksın o adamı yani.
Mantıklı düşün.
Seviyormuş e sever tabi bulmuş genç taze
Bu sevgi değil zaten.
Annen senin iyiliğini düşünüyor kadın anlamış .

Sizin gibi insanlara laf anlatanda kabahat zaten ! Sizin gibi boş insanlarla ne diye laf yarışına giriyorum ? Kabahatli benim ! Cehaletin olduğu yerde ne anlatılır herkes kendi söylediğine inandığına inanır bağnazlık misali... Kusura bakmayın size bana hakaret etmeniz, küçük düşürücü üslupla konuşmanız konusunda fazla tolerans tanıdım bu kadar iyi niyetli olmamaliydim çünkü sizin ne iyi niyetiniz var ne vicdanınız ne de Allah'ınız görüyorum ki ...
Evet evleneceğim mutlu da olacağım o davayı da açtım takipteyim ! Size inat ! Size inat mutlu olacağım güzel bir kariyer yapacağım! Siz ise burada durup bekleyin olduğunuz yerde sayın herhangi bir meşgalisi olmayan sabahtan akşama kadar bu sitede takılan milletle laf yarıştiran dedikoducu, laf cambazı ev hanımları...
E evlen o zaman ablacım millete ne carliyorsun.
Herkes fikrini söylüyor.
Yaş farkı önemli bence sence degilse evlen yaslan adamla.

Ahahahahahahahah dene bakalım küçük kız. Senin gibileri çok gördü bu ev hanımı teyzelerin.

E evlen o zaman ablacım millete ne carliyorsun.
Herkes fikrini söylüyor.
Yaş farkı önemli bence sence degilse evlen yaslan adamla.
Ah öyle deme, dayılarla çıkan kızların özgüvenini trafoya koysak seçim kazanırız. Kendi ilişkilerinde ego yaptıkları yetmiyor, herkese yapabileceklerini sanıyorlar.

Ah öyle deme, dayılarla çıkan kızların özgüvenini trafoya koysak seçim kazanırız. Kendi ilişkilerinde ego yaptıkları yetmiyor, herkese yapabileceklerini sanıyorlar.
Ay bırakın evlensinler amcalarla ya .
Benim annemle babam arasında 14 yaş fark var.
Annemin bana dediği tek şey sakinnn yapma böyle bir şey.
Zaten meraklısı da değilim de.
Geçenlerde 50 küsur yaşında kocaman kızı olan bir adam yazdı bana 30 küsür yaşında olunca kabul edicem sandı heralde mal.
Ay evlenmemiş bu yasa kadar kesin kabul eder dedi herhalde.
Yerin dibine girdim valla beni bu nasıl ister diye.
Kibarlık gösterdim erkek arkadaşım var dedim ki yok gitsin diye.
Sonra yine yazıyor fotolarım altına yorum yapıyor falan engelledim

Bu ne özgüven yahu seni ne yapayım yalnız otururum ölene kadar daha iyi🤣
Bu ihtiyar delikanlılar çok özgüvenli valla

Ay bırakın evlensinler amcalarla ya .
Benim annemle babam arasında 14 yaş fark var.
Annemin bana dediği tek şey sakinnn yapma böyle bir şey.
Zaten meraklısı da değilim de.
Geçenlerde 50 küsur yaşında kocaman kızı olan bir adam yazdı bana 30 küsür yaşında olunca kabul edicem sandı heralde mal.
Ay evlenmemiş bu yasa kadar kesin kabul eder dedi herhalde.
Yerin dibine girdim valla beni bu nasıl ister diye.
Kibarlık gösterdim erkek arkadaşım var dedim ki yok gitsin diye.
Sonra yine yazıyor fotolarım altına yorum yapıyor falan engelledim

Bu ne özgüven yahu seni ne yapayım yalnız otururum ölene kadar daha iyi🤣
Bu ihtiyar delikanlılar çok özgüvenli valla
Bi tane olay biliyorum, 30 yaşında iken 18 yaşlarında kızla evlenmişti adam. Düğünlerini hayal meyal hatırlıyorum küçüktüm biraz, adam maymunların çiftleşme dansı mı yapıyor kaşık havası mı oynuyor belli değildi. Yakın zamanda annemden bişey duydum, kadın aldatmış galiba adamı , ailesi boşa demiş adam boşamamış. Adamla kavga ediyormuş, 1-2 saatlik yola çocuğunu okumaya gönderecekmiş de kendi de başında bekleyecekmiş. Şaşıyorlardı, hali vakti yerinde adam niye boşamıyor diye, oracıkta kahkahadan yığıldım, neden acaba ya diyorum falan.

Bi tane olay biliyorum, 30 yaşında iken 18 yaşlarında kızla evlenmişti adam. Düğünlerini hayal meyal hatırlıyorum küçüktüm biraz, adam maymunların çiftleşme dansı mı yapıyor kaşık havası mı oynuyor belli değildi. Yakın zamanda annemden bişey duydum, kadın aldatmış galiba adamı , ailesi boşa demiş adam boşamamış. Adamla kavga ediyormuş, 1-2 saatlik yola çocuğunu okumaya gönderecekmiş de kendi de başında bekleyecekmiş. Şaşıyorlardı, hali vakti yerinde adam niye boşamıyor diye, oracıkta kahkahadan yığıldım, neden acaba ya diyorum falan.
Eskiden bu tip evlilikler oluyordu kadınlar çalışmıyor para kazanmiyordu.
Şimdi iyi bir egitimu olan parasını kazanan bir kadın çok büyük bir adamla zaten evlenmez evlense de aldatma potansiyeli yüksek.
Benim bir erkek arkadaşım var 40 li yaşlara geliyor artık hep 25 yaşında kızların peşinde.
Ya aldatıyor ya terk ediyor yada hiç sallamiyorlar ama akillanmiyor adam .
Kaç kere söyledim yani yaşına denk birini bul diye .
2 evim arabam var mühendisim bana gelirler diye düşünüyor ama öyle olmuyor işte.
Aman banane ne yaparsalae yapsinlar

şimdi bu adam ilgisiz değil miydi, ondan yakınmıyor muydunuz,ne ara annenize geçti konu da ondan yakınmaya başladınız,bence siz ne istediğinizi bilmiyor musunuz ve 40 yaşına yaklaşmış adamla asla mutlu olamazsınız,hayata bakışınız,istekleriniz,hayalleriniz bambaşka, anneniz haklı

Eski konunu okudum. Özellikle aklımda kalan birkaç yeri özetleyim okumayanlar için. Bu adam siz kavga ettiğinizde sinirlenip sen kapısında yatılacak kadın mısın ki şu bu demiş. Dahası sana evlilik için 3 yıllık ilişkinizde sürekli ısrar etmiş. Annen ikna olmayınca da anneni seni sevmemekle ve düşünmemekle suçlamış. Sana saygı duymadığını söylemiş. Ve topla eşyalarını gel sen yetişkinsin diyerek seni doldurmuş. Adamın babası yani müstakbel kayınpederin sana orada büro açacağını söylemiş. Sen gel yeter ki diyerek vaatlerde bulunmuş. Ayrıca evden kiracı çıkana kadar kaynananlarla yaşama durumun varmış.

Üzgünüm ama annen haklı. Dikkatli bakarsan seni dolduruşa getirip annenle arana girmeye çalışıyor. Sen de benim fikirlerime nasıl saygı duymazlar diye düşünüp annenin inadına gidiyorsun. Ego savaşına girmene gerek yok, kaybeden sadece sen olacaksın inan. Annenin söyleyiş tarzı yanlış olabilir o konuda detayları bilemem ama söyledikleri çok doğru. Burada sadece adamın yaşı ve parası sıkıntıymış gibi yazmışsın ama ilk konuna bakanlar anlayacaktır ki para ve yaşı düşünmedim bile şu an yani. Ha onlar da sıkıntı ama çok daha büyük sıkıntılar yaşayabilirsin. Neden bu kadar ısrarcılar bu insanlar? Bilmiyorum bana hiç ama hiç güven vermediler.

Ayrıca konu sahibi sende buradaki yorumlardan da anladığım kadarıyla benlik saygınla ilgili problemler olduğunu düşünüyorum. Bir çeşit aşağılık kompleksi gibi. Annen o adamı istemeyince kararlarına saygı duymuyor gibi algılaman bundan dolayı. Sadece senin için üzülüyor ve ateşe bile bile atlamanı istemiyor.

Ve yurtdışında hukuk okumuşsun. Ben ikinci üniversite olarak hukuk okuyorum şu an. Halihazırda buradaki hukuk mezunlarının bile işi garanti değil. Çok fazla mezun var. Ki bahsettiğin hakimlikte torpil baya işliyor. Oldukça da zor bir sınav. Büro açma meselesinde de kendini çok geliştirmen ve çevren olması lazım. Ha çabalamakla mümkün olabilecek şeyler bunlar tabiki de şu var, kusura bakma ama yurtdışında girdiğin hukuk fakültesi için burada hak iddia etmeni doğru bulmuyorum. Her ülkenin anayasası farklı zaten nasıl bir denklik bekliyordun ki? Yurtdışında okuyanlar ülkemizde bu hakka sahip olursa üniversite sınavında yüksek alıp giren çocukların hakkı ne olacak ya?

Son olarak baya uzun yazdım ama anlarsın ve yanlıştan dönersin diye bir umut yazıyorum. Buradaki üyelere ev hanımları diye aşağılamaya girmişsin, insanların değerini meslekleri belirlemez. Ev hanımı olmak da kötü bir şey değil bunu bilmelisin önce. Ülkemiz hakkında kötü şeyler sıralamışsın. Bazı şeylerin gidişatından biz de memnun değiliz tamam ama lütfen sürekli suçlamaktan vazgeç kendin için. Hepimize bir şeyler zor, şu an çevremde işsiz kalan arkadaşlarıma bakıp çok üzülüyorum ki kendim de işsiz kaldım biliyorum. Tutunmaya çalışıyoruz. Şartlar bu şekildeyse ona göre ilerlemeye çalışıyoruz. Hepimize zor inan. Hayatını daha da zorlaştırma. Annenin dediklerini dikkate al. Annen senin düşmanın değil onunla ilişkini düzeltmeye çalış. Sevgilinden şundan bundan çok daha fazla seviyor annen seni emin ol. Kendine bir iş bul ya da sınava hazırlan. Hayata katıl. Her şeye rağmen sana iyi niyetle yaklaşmaya çalıştım ve cidden üzüldüğümden bunları yazdım. Kötü gelmek istemem kimseye kolay kolay. Ne demek istediğimi umarım anlarsın. Umarım burada güzel haberlerini okuruz 🙏🏼

Back
X