Annemle aşamadığım sorunlar...

anneniz size doyamamis bir de cok yalniz

Bence abinizin durumu annenizi yıpratmış kolay mı Allah herkese sağlıklı sıhhatli evlatlar versin iki tane gibi gözüksede tek evlatsınız ve annenize gerçekten destek olmalısınız.
Evet ama tek evlat olan bir ben miyim? Herkes mi böyle? Telefonuyla ilgili bir sorun olur çözmeye çalışırım, o markadan anlamasam bile internetten izlerim ona anlatırım. Şöyle yap böyle yap bu da saatlerimizi alır, geçen bir yazı gelmiş sistemsel. “Bilmiyorum anne” dedim “hiç karşılaşmadım daha önce böyle bişeyle” dedim “sen şuna ilgilenmiyorum desene” demiş. Para çekecek bankamatikten her seferinde arar anlatırım, bir gün “araba kullanıyorum” dedim sinirlendi ofladı pufladı kapadı suratıma. Hep yaralıyor beni, sonra da gece yatınca vicdan yapıyorum ilgilenemedim diye. Zaten abimden dolayı elimden geldiğince ilgilenmeye çalışıyorum ama hep kötüyüm, hep yaranamıyorum sorun da bu.

Ben de onu diyorum işte. Sabah kahvaltı yaparken bir elimle onunla konuşuyorum, bir elimle kahvaltı yapıyorum yada akşam yemek yerken bunlar da 20 dakikayı geçmiyor ama ona yeterli değil çünkü o herşeyi anlatamıyor inan o anlatsın içini döksün diye tek kelime bişey anlatmıyorum çünkü zaman kısıtlı o da bunu mesafe koymak olarak algılıyor hayır sen anlat diye ben anlatmıyorum dedim ha ben şuçluyum yani benim yüzümden sen derdini anlatmıyorsun iyi bidaha da hiç konuşmam sen arayınca diyor bu defa da üzüyor da uzuyor.

Benim anneannem boyle. Teyzem de ona benziyor. Zavalli annem, bildim bileli bu iki kaprisli, bencil insanlari idare ediyor. Su aralar mesafe koydu ve kaprislerini ciddiye almiyor, biraz uzaklasmislar sanki. Belki de patlamak icin firsat kolluyorlar. Allah kolaylik versin, zor isler

Tamam anneniz biraz fazla diyalog kuruyor orası doğru ama keşke benim annem de beni arasa dedim yazınızı okuyunca bir sene aramasam öldün mü kaldın mı nerdesin nasılsın demez maalesef aramızda bir sorun olmamasına rağmen yani huyu bu ama diğer çocuklarını arar mesela yani sizdeki dert bende olsaydı keşke.

keske böyle ilgiş, annem olsa

Zor bir kadın annen.Ama ne olursa olsun,annen.Aramamazlık etme.İdare et.Yarın bir gün çok ararsın,ah keşke dersin.O yüzden mümkün mertebe kendine hakim ol,ki oluyorsun gördüğüm kadarıyla.O huylarıyla kabul etmekten başka çare yok.Anne yani.Olmasa delimisin sil hayatından derdim.Allah kuvvet versin.

Haklısınız. "Ama yapacak bir şey yok 9 ay taşımış sizi, aynı kan falan çekmeniz lazım. Sinir krizine de soksa siz çok şey yapmayın(!)"
Allah yardımcınız olsun.
Öyle oluyor zaten ama insan evladını düşünmez mi? “Şu ölümlü dünyada niye üzüp ağlatıyorum kızımı demez mi? O beni hiç üzmedi hep hayırlı bir evlat oldu hep yardımcı oldu demez mi?” Benimki demez işte, söylesen “yapma, ağlama” der. Sadece evlatlar mı anasının hakkını ödeyemez, evlatların hakkı yok mu analarında?

Annemin yaşadığı yer küçük bir kasaba o tarz şeyler yok maalesef. Çalışmak da istemiyor çünkü emekli oldu artık ve dinlenmek istiyor zaten çalışırken de durum aynıydı bişey farketmiyor.

Teşekkür ederim hem duygularımı anladığınız hem de kalbimden geçenleri görebildiğiniz için.

Benim annemin de çok araması ve konuşma ihtiyacı benimle ilgilenmek değil ki sürekli kendini anlatmak. Şöyle örnek vereyim denizdeyiz kız arkadaşlarımla anneme göstermek için denizi, havayı, arkadaşlarımı vs.görüntülü arama yaptım ve arkadaşlarımı da gösterdim suratı asıktı “ne oldu” dedim ve herkes de duyuyor sonuçta başladı anlatmaya babamla kavga etmişler ayrıntısıyla bir de hiç es vermediği için araya giremiyorum ekrana da bakmıyor çünkü o an tek odaklandığı şey morali bozuk ve birine anlatması lazım ben veya yer mekan önemli değil onun için. Çevredekiler de duyuyor hep inanın hoparlörün sesini kıstım bi yarım saat anlattı sezlongun üzerine koydum ekrana bakmadığı için farkında değil anlattı anlattı tabi ses kısık duymadım bitince aldı telefonu eline ben de tamam anne hadi görüşürüz sonra dedim ve kapattım hiçbirşey farketmedi kendinizi kötü hissetmez miydiniz?

Evet bencillik ve kapris değil mi bu? Ben de anneme hep sen çok bencil bir insansın derim be evime gelip kavga ettiğinde benim evimde bana kapris yapıyorsun derim. Sonra da acaba doğru ithamlarda mı bulunuyorum diue sorgularım kendimi ama demekki doğru düşünmüşüm.

Evet hep söylüyor zaten anne sen küçüksün ben seni aramasam sen ne yapardın diyorum arama ben de seni aramam ki kesinlikle diyor. Yani anne olan tarafta da olsa evlat olan tarafta da olsa arayan o olmazmış inat mı kibir mi nedir ki bu? Ben sevgisizlik diye düşünüyorum zira seven bir insan böyle şeylerin hesabını yapamaz.

Anneler candir..bazi anne ler boyledir ..iste benim annem de bana telefon da ulasamayinca herkesi arar eger haber alamiyorsa bunlarin hepsi 1 saatin icin de olur en son polis i arar..yine de benim annem en kiymetlimdir..

Biraz boğucu bir durum.. Ama anne işte.. Bir keresinde annem beni aramış ulaşamamış... Telefonuma msj geldi.. Geri aradım.. " nerdesin seeeeennn?" diye bir bağırdı telefonu kulağımdan uzaklaştırdım.. " hayırdır anne noluyo? Vıt bıt bıt bi başladı.. kaç kere aradımda ulaşamadım da.. Doğalgazdan falan zehirlendiniz sandım da.İşte bir yerde düşüp bayıldın sandım da.. Kuzeye bişey oldu sandım da........... Yahu anacığmm bana sadece bir saat kadar ulaşamadın bir dur..! Bir de ağlamaklı Allahım m yerim ben onun tombik yanaklarından.. Anne candır.. Kırmayın yazık.. Zor belli sizin için haklısınız hem de çok fakat iyi ki annelerimiz sağ diyelim.. Sevgiler:)

Bilemiyorum ben daha çok annenize üzüldüm konuşmaya ihtiyacı var gibi gözüküyor keşke benimki de anlatsa da dinlesem ne olursa olsun dinlerdim sonuçta annem

Cok yorucu oluyorlar.

Çok zor ve yorucu bir insan tipi kayınvalidem öyle inanın bir süre sonra insan hem onu hem kendini öldürmek istiyor sizi çok iyi anlıyorum. Arada azarlayınca biraz kendine geliyor bunlar. Onu senden başka durduran yok mu kimse hatalarını söylemiyor mu? Teyzelerin baban hep onu pışpışlıyorsa kendini hep haklı görüyordur.

Bence şöyle söyle ona: bana artık sorun anlatma benim bebeğim var. Güzel şeyler konuşacaksan muhabbet edelim yoksa konuşayalım başkasına anlat.

Sonuçta o da bundan zevk alıyor birilerini çekiştirmek eleştirmek, sorunlara ağlamak sızlanmak bunlardan güçleniyor huyu bu çünkü.

Ayy vallahi okurken icim daraldi canim yaa. Yani ne bileyim benim annem melek gibidir yani yuzune kufretsen niye kufrettin demez yine ayni saygi sevgiyi gosterir. Hani birak annemi kv m bile senin annenden evla yani.
Ama dedigin gibi biraz sınırıni bilmesi lazim yani annene ne kocanin kac gun evde kaldigindan falan. Telefona bakmadin diye o kadar yapilir mi? Belki o an kocanla yataktasin yani. Esin iyi sabırlı davraniyormus benim esim olsa cildirirdi.
Eger utanmadan esine ben karini pispislayamam diyorsa sen de hic vicdan yapma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…