Kayınvalidem çocuğuma el koyacakmış

Böyle şeylerin şakası bile olmaz özellikle hamile kadına, ne boşbogaz insanlar takmayın ya çocuk sizin çocuğunuz ve size bağımlı hale gelecek zaten bir süre sonra. Öyle yak evi gel deyince de yakmaz. Ama eşin de dahil akıl sağlığı yerinde değil ailenin.
Bu arada oğlum altı yaşında kayınvalidem neredeyse her gidişimizde oğlum büyüse bırakmam hafta sonları benimle kalır diyor uyur benle . Hiçbir şey demiyorum hihi deyip geçiyorum kim izin veriyor pardon. Ben vermedikçe zaten alamazlar sizde sakin olun önemsiz sözler deyin geçin

Hayatım alır gider o tek torun, pek de sever bebekleri, güzel de bakar eminim fakat böyle şaka mı olur? Aynen hamilesin ama sütünü de ver sonra alıp gidicem ben.
alınganlık etmeyin
boş konuşmuş işte

daha gençsin anne istersen sen doğurabilirsin veya kızın de geç :)

Üç kez tüp bebek denemesi yaptık. Şu an hamileyim ve çok mutlu bir evliliğimiz var eşimle. Annesini aradı konuştuk güzeldi her şey, görüntülü de konuşmak istedi, aradık konuşuyoruz, birden bebek sütten kesilir kesilmez yanıma alıp gelcem ben dedi. İstanbulda büyümesini istemiyormuş, köyde (900 km uzakta) büyütecekmiş. Ben de yavrumu kimse benden alamaz anne dedim şakayla karışık ama içim kalbim kor ateş gibi oldu. E sen de gel o zaman dedi. (Ay sağol) Ben de devlet memuruyum, gelemem işi mi bırakayım yani dedim. Çok iyi bir maaşım var, eşimin kazancı net değil, bazı aylar sıfır lira kazanıyor, evi ben geçindiriyorum yani. E özelde çalışırsın diyor. O kadar boş konuşuyor ki yani... Bu saat oldu sinirden uyumadım. Sabah 7 de kalkıp işe gitcem. Kalbim deli gibi atıyor, ağlamak da istemiyorum. Nasıl başa çıkarım bilmiyorum. Görümcemle yaşıyor zaten. O da sürekli bana or..pu şeklinde şakalar yapıyor. Ağzı bozuk. Kafayı yedirtecekler bana. Çocuğuma diyecekmiş ki görümcem, evi yak bana gel diyecekmiş. Böyle garip garip şeyler söylüyorlar. Eşim de bu muhabbetin üstüne anasına diyor ki ben koynunda uyurdum, bebek de senin kokunla uyur anam filan. Ben de telefonu kapatınca dedim niye öyle söyledi annen sütten kesilince alcam filan diye dedim, diyor ki e dağlı o cahil kadın... Ne alaka ya, ne cahili gayet kültürlü kadın dedim. Köyülüğünden yapıyor bence. Ne yapıcam ya ben? Tavrım ne olmalı?
Seni çocuğunu yanıma alcam femek cahillik ne alakaa gitsin anasının koynunda yatıyor yatsın size dokunmasinlar hiç birşey yapamaz canım bazen böyle boş gereksiz konuşanlar var takma benim görümcem kayinbabam diyorlarsa bana benzicek bize benzicek ki daha hamilelik yok bile bende düşün dedim hayırdır anası varken size i benzicek bı durun orda dedim bir kerede kayinbabam çocuğu Alaçam ben buyutcem yemek alışkanlığını ben egitcem dedim yok artık ben doğurup size vermek için mi çok birinin çocuğunu alıp büyütmek istiyorsan kizzini evlendir onun çocuğunu al kimse dokunamaz herkes bı dursun drdim dahada ağızlarını acmadilar saygı çerçevesinde agizlarin cevabını ver bir kerede net bisekilde sinirlenmeye haklısın bende daha hamilelik yokken ben sinirlenmistim ama takma bebisini düşün stres yapma onisler öyle kolay değil afedersin yiyorsa yapsın

Çok acımasızsınız. Konu sahibi mutluyum diyor. Anadolu’da özellikle cahil kalmış kesimlerde böyle kötü kelimeler kullanırlar ve normal görürler. Tamamen yetişme tarzıyla alakalı. E doğal olarak adam da duya duya bunun ‘şaka’ olduğunu sanıyor. Yorumlar çok serf ufff cidden bazen yorucu oluyorsunuz. Kimin kimden çocuk yaptığına da karışılıyor artık pes..
Neye karisicaz baska hamile kadını sinir stres içinde bırakmışlar. Bunu birakip siyaset mi konuşalım. Mantıklı olan böyle bir aileye cocuk yapmamak. Olmuyorsa kaderin bi bildiği vardir deyip tüp bebegi zorlamamak.

Mecbur yazicaz bunu bir baskasi ayni hataya düşmesin fragmani gören ben bu filmi izlemem desin bi zahmet. Şu an anlattiklari sana az gelebilir ama bunu yapanlar daha neler neler yapar anlatmadigi veya yasayacagi kim bilir daha ne sakillikler var.

Motivasyonum evlenmezsem dövüyorlardı kanka. Yani herkes muhteşem erkeklerle evli zaten, hiç kayınvalide görümce lafı yemediler, bi ben yaşıyorum bu durumu. Öldürülen kadınlara da aynı soruyu soruyorlar. Böyle erkeklerde ne buluyorsunuz diye ya hani. Aynı kafanın ürünü bu sorunuz. İnsanı delirtmeye birebir valla. Her erkek baştan belli ediyor aslında dimi? Ölen, dayak yiyen kadınlar bile bile evlenşyor dimi?
Kadın cinayeti: BEN NE ALAKA
Biraz daha dramatize ederseniz üzüleceğiz, az kaldı. Bu performansınızı kaynana ve kocanıza da gösterseniz keşke. Sinirden uykularınız kaçmazdı, böyle tırnak yemezdiniz burada.

İnanmak değil işte. Ne hakla böyle bir saçmalığı bana söyleyebilir. Bunu söyleyen birisi bana başka ne tür sıkıntılar yaşatacak gibi şeyler düşünüp öfkelendim.
İşte diyeceksiniz ki
Pardon kendi dogurdugum cocuk hakkında
Nasıl böyle konuşabiliyorsun?

Sizin içinizde kalacağına, soylemedikleriniz dert olacağına
Ona olsun

Öğrenmek istediğim şey kv niz böyle sınırını bilmeyen biri olsa nasıl haddini bildirirdiniz?
Kirmadan üzmeden had bildirme diye bisey yok. Mecburen saçmalama, dogru konus, ben sizinle düzgün konuşuyorum falan diyeceksin. Sakin kalabilirsen daha guzel lafini yerine oturtursun ama insani delirtmede üstüne yok gibi duruo senin eş ailesinin.

Hepimiz mükemmel erkeklerle evlenmiyoruz. Ben mesela erkek seçimi konusunda üs düzey gerizekalıyım ama oturup da kocam şöyle iyi böyle iyi demiyorum.
He bir de beni diğer gerizekalılardan bir tık Zeki yapan şey çocuk yapmıyorum. Kocam ve ailesinin de genlerinde ileriye aktarılacak aman aman bir mükemmellik göremediğim için bu ailenin üremesini durdurarak evrimsel süreçten sonsuza kadar çekilmelerini ve dünyaya iyilik yapmayı tercih ediyorum.
Seninle benim aramdaki fark bu. Ama sen çok beğenmiş olacaksın ki zorlaya zorlaya yapmışsın çocuğu tamam yap da bize sataşma kocamı boşamammmm evliliğim mutlu diye.
Yemek de yapsın bi zahmet pasif kocan ne para kazanabiliyor ne karısına edilen küfüre ağzını açabiliyor

İnanmak değil işte. Ne hakla böyle bir saçmalığı bana söyleyebilir. Bunu söyleyen birisi bana başka ne tür sıkıntılar yaşatacak gibi şeyler düşünüp öfkelendim.
Kafan zehir gibi. Gayet de doğru bir düşünce. Kendini kırsalda zorla evlendirilen baska seçeneği olmayan kadinlarla nasil bir tutuyorsun. Bile isteye hepsi senin secimlerin hayatindaki dönüm noktalari. Merak ettim ben annen baban hic mi demedi kızım bu cahilllerle ne yapacaksin sen diye?

Millet gözünüzü açmaya çalışıyor, kendinizi bu duruma sokmayın had bildirin diyor. Kusura bakmayın ama insanın biraz da midesi bulanmalı. Tepki gelince detay ekleme çıkarma ilk defa olmuyor. Madem yıllar önce söyledi niye bugün duymuş gibi konunuza yazdınız? Sizin aileden biri eşinize böyle hakaret küfür edebilir mi? Deneyin bakalım kardeşiniz kocanıza devamlı küfretsin noluyor görün. Sevin ama sevilin de. Kimse size boşan demiyor, tutturdunuz kocamı boşamam da boşamam diye. Rest çekin, bir daha bu lafı duyarsam toplar eşyalarını defolur gidersin diyin, ablanla annenle istediğin gibi görüş ama evime sokmam diyin... Anası cahil ablası terbiyesiz diye kocamı boşamam diyorsunuz da bu cahillik ve terbiyesizlik eşiniz sayesinde size ulaşıyor.

Adamdaki şımarıklığa bak; bazen cebinde parası yok, karısı çalışmasa yiyecek ekmeği yok ama ablasının anasının hakaretlerine zorbalamalarına cahil onlar yaa diyor. Bari bunlara göz yumma.

Mükemmel erkekler kısmına ben de yorum yapmak isterim. Ben de mükemmel erkeklerle ilişki yaşamadım hiç. Şu anda hayatımdaki kişi de mükemmel değil. Ama bana orospu denmesine müsaade etmez, ederse de kapının önüne koyarım.
Ya da evladımı elimden almakla "tehdit" edemez kimse.
Bunlar temel şeyler arkadaşlar, mükemmellikle ne alakası var?
Namusuma laf edilemez, evladımla da kimse vuramaz. Bunu da erkeklerden beklemeyeceksek ne bekleyeceğiz pardon?
Taş devrinde mağaradaki aile düzeninde bile bunlar vardır. 2024 Türkiyesi'nde de bir zahmet olsun.
Beklentiyi niye magmaya indiriyorsunuz siz hep?

Kim kimin çocuğunu alabilir hayatım diyor bana eşim. Biliyoruz herhalde alamayacağını. Fakat ne hakla bana böyle emir vererek konuşur veya benim moralimi bozar. Zaten bir kez düşük yaptım. Bebeğimden ayrılma düşüncesiyle mi yaşayayım gebeliği?
Siz de aynı şekilde karşılık verin, bak oğlunu nasıl koynundan aldım da , evlendim. Onun imkanını mı alacaksın diye konuşun. Aman ben çocuğumun öyle köyde cahiller arasından yetişmesini istemiyorum , köydeki herkes kör cahil. Tezek kokusu içinde çocuk büyütemem. İşi birak diyorsun anne ama senin oğlun çalışıp bize bakacak para kazanamıyor, ben kazanmak zorunda kalıyorum, hem anne olacağım hem de evin erkeği diye kahkahalar atarak cevap verin. O şaka yapıyorsa siz de yapın, daha hamileliğin başında dişleriniz gösterin ki , lohusalık daha zor geçecek.

İki tane çocuğu var, büyütmüş, yetmemiş benimkine göz dikiyor. Zaten zar zor hamile kaldım. Bi çocuğum olcak ona da mutluluğu çok gördü.
sizin hormonlar horon tepmeye başlamış 😁
Benim kaynanamda sürekli alıp 1 hafta falan goturmek bakmak isterdi.
Gecen sene kizim kendide gitmek isteyince gonderdim getirdiklerinde analarından emdikleri süt burunlarından gelmişti 😁
göndermeyecegim sanip geniş geniş konuşuyorlardı 🫣
Böyle insanlar herkesin çevresinde var kimsede kimsenin çocuğunu alip goturemez yani konuşuyo işte boş boş çok istiyorsa kendileri doğursun birer tane daha.

Kıskanmayın kadının evliliğini. af0ce7025056a9491410733a3366eeb2.jpg

X