• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemin kuruntulari

Ne gibi mesela ?
Onceden calisiyodu, pandemiden dolayi evde artik. Dolayisiyla saracak biseler ariyo kendine
Gununun 6 7 saati uyku geri kalani mutfak, tiktok, kuran okuma, zikir diye geciyo

örgü vs elinden gelir mi
mesela amigurumi bebekler çok revaçta, öyle şeylerle zaman geçirmek ister mi
ne model yapacağını düşünürken epey oyalanır bence

annenize kızınızın babasından gelen nafaka ve çocuk maaşı konusunda hak verdim. Birinden birini kızınız adına biriktirebilirsiniz. Yarın ne olacağı belli olmaz.

Bunun dışında bazı insanlarla ne kadaçol görüşürsen o kadar sınırını bilmez olur, herşeye karışma hakkını kendinde bulur, anneniz tam olarak böyle. Sizin yumuşak karnınızı bulmuş bunun üzerine sizi manüpüle ediyor. Araya mesafe koyun, herşeyinizi anlatmayın. Eşinizin kızına kötü davransanız eşiniz sizin kızınızı evde ister mi bakalım, bunu sorun annenize. Düzeninizi bozup, huzurunuzu kaçırmasına izin vermeyin

annenize kızınızın babasından gelen nafaka ve çocuk maaşı konusunda hak verdim. Birinden birini kızınız adına biriktirebilirsiniz. Yarın ne olacağı belli olmaz.

Bunun dışında bazı insanlarla ne kadaçol görüşürsen o kadar sınırını bilmez olur, herşeye karışma hakkını kendinde bulur, anneniz tam olarak böyle. Sizin yumuşak karnınızı bulmuş bunun üzerine sizi manüpüle ediyor. Araya mesafe koyun, herşeyinizi anlatmayın. Eşinizin kızına kötü davransanız eşiniz sizin kızınızı evde ister mi bakalım, bunu sorun annenize. Düzeninizi bozup, huzurunuzu kaçırmasına izin vermeyin
Oyle biriktirme olarak 1yil boyunca her ay ceyrek yaptim ama sonra dusundum kendi evimi sattigimda Turkiyeden daire alacak kadar parayi kizim adina ayiricam.

Ona gore esimin oyle bise demeye hakki olamaz, onun kizi karakter olarak benim kizimla bir degil
O ipte sapta durmayan benim kizimsa sessiz sakin. Ki oyle degil, ben anne olarak adaletsizlik yapamam yeri geliyo benim kizimda asi oluyo, esimin kizi annesinden gordugu terbiyeyle buyuyo. 2yil icerisinde cok yol katetti, oturup kalkma konusma adabini falan burada gordukce ogrendi. Zamanla ogrenir herseyi, ben biseyi yanlis gordugumde dogrusunu gosterip anlatirim ornekler veririm onlarin anlayacagi dilden diyalog kurarim.

Tedaviyi kabul etmiyor, onu goturecegim doktora kendim gitmistim belki heveslenir diye, tabiki sirf heveslensin diye degil. Yine annemin hayatima cok mudehale etmesinden bunalmistim.
Benım babamda aynı .Annem ben ve babam yaşıoruz .Ben boşandım .İşim yok .Param yok .Kan kusup şervet ıcıoruz.Her sey sorun.Tedavı ıstemıyor.Deli sizdiniz siz gıdın doktora dıyor .Be dıyebılırımkı .Hıc bırsey .Anlıorum suzı .Bence annenızı dınlemeyın .Evlılıgınıze yansıtmayın.

Benım babamda aynı .Annem ben ve babam yaşıoruz .Ben boşandım .İşim yok .Param yok .Kan kusup şervet ıcıoruz.Her sey sorun.Tedavı ıstemıyor.Deli sizdiniz siz gıdın doktora dıyor .Be dıyebılırımkı .Hıc bırsey .Anlıorum suzı .Bence annenızı dınlemeyın .Evlılıgınıze yansıtmayın.
Allah yardimciniz olsun ayni evin icinde yasayipda o insana katlznmak gercektende cok zor olmali.

Hic ama hic saglikli dusunemiyor, evdeki beraber yasadigi kardesime kendini psikolojik olarak mecbur hissettiriyo. Gorustugu bi kiz var ciddiler onunla evlenirse veya baska biride olsa altli ustlu evde oturacaklarmis. Ama ben annemi biliyorum, insaniz bazen negatif enerjimiz olur yada kotu bise yasamistir yuzu asik olsun hemen evham yapar karalara baglar.
Oglumu mutsuz ediyo diye dusunur...

Enistem covidden hastanede yatiyodu durumu agirdi dualar ediyoz ama annemi gorun yasamaktan kesildi guya bide bacisina destek olmak icin yanina gidecekti. Bu psikolojiyle destek degil kostek olursun gözunu sevem gitme diye zor ikna ettim.

Yani bugun guluyosa yarin bir anda evi satmaya karar veriyo elinde avucunda nevarsa ziyan etmek istiyo hani genc insan yapmiyo onun butur dusuncelerini.

Ben haftasonu esimle coluk cocukla ugrasirken oda bana msj atiyo.
Haa kocan evde aramazsin pardon. Bende gelin olsun sana hic yuz vermicem diyo. Yani ne alaka, gelin sanami geliyo oda kocasiyla plan yapar. Abimin evliligindede boyle yapti, haftasonj gelsinler ben yemek yapim oturup beraber vakit gecirelim. 3yil boyunca her hafta sonu kilise ziyareti gibi o kiz geldi, bide calisiyodu.

Tuhaflar ya gerçektende psikologa gitmek deli olmak degilki
Onlarin yuzunden biz delirdik

Edit: kizlar annemin evlat ayrimi yapmasini kabullenemiyorum.
Ve beni hep hice saydi, yani ben yokmusum gibi.
Benim dusuncem kararim hislerim onun icin hic bir ifade etmiyo.
Bu iki sey benim canimi cok yakiyo.
Varmi aranizda bu durumla karsilasan ver basedebilen

Bu model anneden bir de bende var. 5 yıllık evliyim eşimin ailesiyle hiç bir sorunum yoktur çok şükür görümcemle abla kardeş gibiyizdir kaynanamla da anne kız aramızda bir sokak var sık sık gider geliriz birbirimize ama maalesef annem bu durumu çok kıskanıyor. Elimi verirsem kolumu kaptırırmışım bu kadar yüz göz olmak iyi değilmiş milletin gelinleri kocasının ailesinden uzak duruyormuş ben onlara yapışıyormuşum vs vs. 5 senedir hazmedemedi bu durumu ne yapacağımı şaşırdım artık kayınvalidemlerle bir yere gezmeye gidiyorsam sırf annem kıskanmasın diye onunla 5 yere gezmeye gidiyorum.

Gecmiş te yasanılanlar annenin davranış biçimi olmuş. Bence set kpymalısınız.
Aradınız tatlı tatlı konuşurken baktınız şiraze kayıyor, işim var diyip kapatın.
Benim de annemle babam 50 yıldır birbirini yer. Annem sanki huzurlu yuvası varmış gibi benim de eşime bahane bulur.
Bi defasında nikahta neden kuruyemiş almamıştı dedi.
Biz eşimle Bi evde söz yüzüğü taktık bir de 6 hafta dobra resmi nikah yaptık. Ne adet he yöre ne bohca ne de kimse kimseye ne yapalım diye sordu. Eşim ben zaten kocaman insandık elele tutustuk evlendik. Eşim yedirir içirir gezdirir eli boldur yani. Maddiyat da fena değil (ailemden iyi) ben de calışıyordum ama bekarken böyle rahat değildim şuan işi de bıraktım yine de eşim sagolsun evi gecindiriupr. Annem de 10 yıl önce vay niye cerez alınmamış diyor. İnanın şoke oldum. Bir de o. Ara eşim demiş ne getirelim ne lazım diye ben de anneme sormuştum ses cıkarmamıştı. Tutmuş içinde 10 yıl sonra cıkardı. Demeden gelecekmiş. Çerkezi ne yapacaktı kına bile olmadı kime dagılacaktı bunlar benim için alaturka seyler gercekten ama annem iin davranış biçimi olmuş bu. Katı koca arasındaki diyaloğu bu sanıyor. Kocayı karsısında görüyor. Senin de annen değişmez. Konuşturmayacaksın.

Bu model anneden bir de bende var. 5 yıllık evliyim eşimin ailesiyle hiç bir sorunum yoktur çok şükür görümcemle abla kardeş gibiyizdir kaynanamla da anne kız aramızda bir sokak var sık sık gider geliriz birbirimize ama maalesef annem bu durumu çok kıskanıyor. Elimi verirsem kolumu kaptırırmışım bu kadar yüz göz olmak iyi değilmiş milletin gelinleri kocasının ailesinden uzak duruyormuş ben onlara yapışıyormuşum vs vs. 5 senedir hazmedemedi bu durumu ne yapacağımı şaşırdım artık kayınvalidemlerle bir yere gezmeye gidiyorsam sırf annem kıskanmasın diye onunla 5 yere gezmeye gidiyorum.
Allah iyiliginizi bozmasin
Elin analari kizi iyi olsun kaynanayla falan diye ugrasir bizimkisi kiskaniyo
Paylasamiyolar belkide nebilim bana sacma geliyo
Biz ayni ulkede bile degiliz esimin ailesiyle dusunun, tlfnda falan gorusuyoruz onu bile kiskaniyo

Gecmiş te yasanılanlar annenin davranış biçimi olmuş. Bence set kpymalısınız.
Aradınız tatlı tatlı konuşurken baktınız şiraze kayıyor, işim var diyip kapatın.
Benim de annemle babam 50 yıldır birbirini yer. Annem sanki huzurlu yuvası varmış gibi benim de eşime bahane bulur.
Bi defasında nikahta neden kuruyemiş almamıştı dedi.
Biz eşimle Bi evde söz yüzüğü taktık bir de 6 hafta dobra resmi nikah yaptık. Ne adet he yöre ne bohca ne de kimse kimseye ne yapalım diye sordu. Eşim ben zaten kocaman insandık elele tutustuk evlendik. Eşim yedirir içirir gezdirir eli boldur yani. Maddiyat da fena değil (ailemden iyi) ben de calışıyordum ama bekarken böyle rahat değildim şuan işi de bıraktım yine de eşim sagolsun evi gecindiriupr. Annem de 10 yıl önce vay niye cerez alınmamış diyor. İnanın şoke oldum. Bir de o. Ara eşim demiş ne getirelim ne lazım diye ben de anneme sormuştum ses cıkarmamıştı. Tutmuş içinde 10 yıl sonra cıkardı. Demeden gelecekmiş. Çerkezi ne yapacaktı kına bile olmadı kime dagılacaktı bunlar benim için alaturka seyler gercekten ama annem iin davranış biçimi olmuş bu. Katı koca arasındaki diyaloğu bu sanıyor. Kocayı karsısında görüyor. Senin de annen değişmez. Konuşturmayacaksın.
Son durum su
Kardeslerimle konustuk, terapiye gondericez
Param yok diyo ama ne giymesinden ne yemesinden eksik degil oda yetmiyo kardeslerine falan para yolluyo
Sadakaymis
Once kendi caninin sadakasini ver diyorum ama anlamiyo
Bide annem babamda bosandi
Biz ayni zamanda bosandik ben 20 yasindaydim annem 40
Ben 2.evliligimi 29da yaptim
Kizimi dusundugum icin sk eledim bekledim dogru insan icin
Annemde bana kizini dusunseydin evlenmezdin bak ben evlendimmi dedi
Daha ne dersiniz
Iste ayni benim annemde sizin anneniz gibi icinde biriktirir tutar olmadik yerde olmadik seyi soyler sok olursun

Allah iyiliginizi bozmasin
Elin analari kizi iyi olsun kaynanayla falan diye ugrasir bizimkisi kiskaniyo
Paylasamiyolar belkide nebilim bana sacma geliyo
Biz ayni ulkede bile degiliz esimin ailesiyle dusunun, tlfnda falan gorusuyoruz onu bile kiskaniyo
İşin tuhaf kısmı da şu bekarken böyle düşkün değildi bana hatta evlen de git diye gözümün içine bakardı evde bir eşyanın yerini oynatamazdım evlenince kendi evinde ne yapmak istiyosan yap derdi evlendikten sonra kıymete bindim ne hikmetse

İşin tuhaf kısmı da şu bekarken böyle düşkün değildi bana hatta evlen de git diye gözümün içine bakardı evde bir eşyanın yerini oynatamazdım evlenince kendi evinde ne yapmak istiyosan yap derdi evlendikten sonra kıymete bindim ne hikmetse
Yaaa ayni bende oyle
Bekarken bi is yaptirmazdi aman kirarsin yanlis yaparsin diye
Simdide bana sen bana bekarken hic yardim etmedin ama senin cocugun sana ediyo diyor
Iyide ben kizima firsat veriyorum Yeri geliyo kiriyo yeri geliyo yakiyo ama biseler ogrensin diye
Ben evin tek kiziydim ama hic deger gormedigimi dusunuyorum
Sizde oylemisiniz?
Annem ogullarina cok duskun
Bana bikere sefkatle sarildigini sevdigini hatirlamiyorum gercektende
Ben ayrildim mesela 20 yasinda kucagimda bebekle hic bir yardimi olmadi
Abim kazik kadar 30 yasinda ayrildi
Onunla kalkti avukatlara gitti, kiz tarafina gitti
Evini duzdu onun psikolojisi icin neler yapmadi
Bende o sira 2.evlilik yapiyodum banada
Senin esin ugursuz geldi dedi
2 evlilikde ne balasiymis dedi
Ya nebilim daha bisuru bisuru seyler

Yaaa ayni bende oyle
Bekarken bi is yaptirmazdi aman kirarsin yanlis yaparsin diye
Simdide bana sen bana bekarken hic yardim etmedin ama senin cocugun sana ediyo diyor
Iyide ben kizima firsat veriyorum Yeri geliyo kiriyo yeri geliyo yakiyo ama biseler ogrensin diye
Ben evin tek kiziydim ama hic deger gormedigimi dusunuyorum
Sizde oylemisiniz?
Annem ogullarina cok duskun
Bana bikere sefkatle sarildigini sevdigini hatirlamiyorum gercektende
Ben ayrildim mesela 20 yasinda kucagimda bebekle hic bir yardimi olmadi
Abim kazik kadar 30 yasinda ayrildi
Onunla kalkti avukatlara gitti, kiz tarafina gitti
Evini duzdu onun psikolojisi icin neler yapmadi
Bende o sira 2.evlilik yapiyodum banada
Senin esin ugursuz geldi dedi
2 evlilikde ne balasiymis dedi
Ya nebilim daha bisuru bisuru seyler
Evet benim de bir erkek kardeşim var annem daha çok ona düşkündür bana düşkünlüğü de şu şekilde ben ona düşkün olayım ondan başka kimseyi düşünmeyim her yaptığım iş onun menfaatine olsun ister ama oğluna gelince asla karşılık beklemez varını yoğunu koyar ortaya ben evlenirken çeyizimi herşeyimi kendim yaptım ailemin durumu olmadığını zaten biliyordum ama annem biz kız tarafıyız hiçbişey yapmıycaz zaten durumumuzda yok demekten geri durmadı. Şimdi kardeşim evlilik arefesinde yine durumları yok ama oğluma herşeyi yapamıycam diye kendini kahrediyor bir taraftan da erkenden evlendin gittin bize hiç maddi yönden faydan olmadı diye bana laf sokuyo neredeyse açık açık kardeşini sen evlendir diyecek bana. Milletin çocukları çalışıp ana babasına ev arsa alıyormuş ben erkenden evlenmişim eve hiç katkıda bulunmamışım hala bunları konuşuyor yani eşimin bu durumlardan haberi olmasın diye göbeğim çatlıyor her iki tarafı idare etmeye çalışmaktan o kadar yoruldum ki artık

Evet benim de bir erkek kardeşim var annem daha çok ona düşkündür bana düşkünlüğü de şu şekilde ben ona düşkün olayım ondan başka kimseyi düşünmeyim her yaptığım iş onun menfaatine olsun ister ama oğluna gelince asla karşılık beklemez varını yoğunu koyar ortaya ben evlenirken çeyizimi herşeyimi kendim yaptım ailemin durumu olmadığını zaten biliyordum ama annem biz kız tarafıyız hiçbişey yapmıycaz zaten durumumuzda yok demekten geri durmadı. Şimdi kardeşim evlilik arefesinde yine durumları yok ama oğluma herşeyi yapamıycam diye kendini kahrediyor bir taraftan da erkenden evlendin gittin bize hiç maddi yönden faydan olmadı diye bana laf sokuyo neredeyse açık açık kardeşini sen evlendir diyecek bana. Milletin çocukları çalışıp ana babasına ev arsa alıyormuş ben erkenden evlenmişim eve hiç katkıda bulunmamışım hala bunları konuşuyor yani eşimin bu durumlardan haberi olmasın diye göbeğim çatlıyor her iki tarafı idare etmeye çalışmaktan o kadar yoruldum ki artık
:(
Ayni seyleri yasiyoruz
Maddi manevi cok destek oldum
Onun bosanmasinda mahkeme parasi yok iste avukat parasi icin
Kizima takilan kunyeyi bilezigi ve kendi alyansimi sattim hic goze gorunmedi
Annem borcunu odesin diye 5bin kredi cektim hic lafi edilmez bile
Tasinirken okadaaarr cok destek oldumki maddiyattan cok manevi
Ayni evde yasadigi buyuk oglu tasinmada cok yardim etmis 2 koltuk tasidi diye
Ben kucucuk yavrumla yagmurda karda annemin insaatiyle kadin basima ilgilendim
O aralar ogluslari sevgililerinin arkasinda geziyodu
Abim ayni evde yasarkende sonrasindada ekmek aldiginda bile parasini alan bir insandi
Ama bi gun ekmek alsin dilden dusurmez
Benim yaptiklarim bi hic
Ya tek kizim tek, biraz ozen gosterse nolurki
Ama varsa yoksa ogluslari
2.evliligimde a dan z ye esim karsiladi herseyi. 1liralik bi katkisi olmadi
Takilari anneme vermiyomusum diye laf etti. Ne alaka ya....
Daha neler neler yani...

:KK43:
Ayni seyleri yasiyoruz
Maddi manevi cok destek oldum
Onun bosanmasinda mahkeme parasi yok iste avukat parasi icin
Kizima takilan kunyeyi bilezigi ve kendi alyansimi sattim hic goze gorunmedi
Annem borcunu odesin diye 5bin kredi cektim hic lafi edilmez bile
Tasinirken okadaaarr cok destek oldumki maddiyattan cok manevi
Ayni evde yasadigi buyuk oglu tasinmada cok yardim etmis 2 koltuk tasidi diye
Ben kucucuk yavrumla yagmurda karda annemin insaatiyle kadin basima ilgilendim
O aralar ogluslari sevgililerinin arkasinda geziyodu
Abim ayni evde yasarkende sonrasindada ekmek aldiginda bile parasini alan bir insandi
Ama bi gun ekmek alsin dilden dusurmez
Benim yaptiklarim bi hic
Ya tek kizim tek, biraz ozen gosterse nolurki
Ama varsa yoksa ogluslari
2.evliligimde a dan z ye esim karsiladi herseyi. 1liralik bi katkisi olmadi
Takilari anneme vermiyomusum diye laf etti. Ne alaka ya....
Daha neler neler yani...
Bizim annelerimiz kızlarımıza karşı nasıl anne olmamamıza en güzel örnek bence
Benim de bir kızım var ona karşı takındığım her tavırda annem gibi olmuycam onun gibi yapmıycam diyorum
Millet evladını yetiştirirken annesini örnek alır ben örnek almamaya çalışıyorum
O çok sevdikleri oğulları evlendikten sonra bunların yüzüne bakmayacak yine kızım kızım diye peşimizde dolaşacaklar mala mülke gelince oğlumun olsun ama bana kızım baksın kafasındalar

Bizim annelerimiz kızlarımıza karşı nasıl anne olmamamıza en güzel örnek bence
Benim de bir kızım var ona karşı takındığım her tavırda annem gibi olmuycam onun gibi yapmıycam diyorum
Millet evladını yetiştirirken annesini örnek alır ben örnek almamaya çalışıyorum
O çok sevdikleri oğulları evlendikten sonra bunların yüzüne bakmayacak yine kızım kızım diye peşimizde dolaşacaklar mala mülke gelince oğlumun olsun ama bana kızım baksın kafasındalar
Benimde 2 kizim var
Buyugu babasiz buyuttum
Dogdugundan beri herseyiyle ben ilgileniyorum babasi okulunun nerede oldugunu bile bilmez
Kizimla arkadas gibiydim
Hic yorum yapmayan annem 2.evliligimi yaptikdan sonra kizima iyi bakmadigimi ona uvey evlat muamelesi yaptigimi ima ediyor

Mesela yanlis bise yaptiginda ceza verdigimde ne icin ceza verdigimi guzelce konusur anlatirim empati yaparim kizimin herseyiyle hala ilgilenirim

Ama anneme gore ben gaddarim cunku disiplin koymaya calisiyorum
Anneme gore kotu anneyim, dedigim gibi annemin beni sevdigini hic hatirlamiyorum
Ama abimi gozume baka baka severdi
Ben kizimi sevgidzn mahrum Etmiyorum

Bir kere derslerimle ilgilendigini hatirlamam, ingilizceden 4.siniftayken 85 aldim diye sevinerek eve geldigimde bana soyledigi sey eee napim niye 100 almadin dedi

Hep Abimin derslerinde yardimci olurdu mesela ben dereceler alirdim hic soz konusu olmazdi

Abim evlendi, karisina bana hizmet ettirdi el üstünde tuttu. Bak ayrildi gittiler hala kizin arkasindan aglar. Her ortamda seviyodum gelinimi der.

Dusunun artik gelini bile olmayan el kizi. Ama birgun biyerde kizimi severim demez. Arkadaslari cok hayirli evlatsin Allah herkese senin gibi kiz nasip etsin dediginde duymamazliga gelir.

Back