• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemin kuruntulari

Yani sayfalarca msj yazasim var
Benim hayatima mudehale etme, ve bunu insanlar onunde kavga olayi yapma
Istersem parami koca tarafima yediririm
Bu kimseyi ilgilendirmez.
Yani soylerken bile sinirleniyorum ama emrivaki yapiyo
Zekatimi kendi yegenine vermemi istiyo, yillardir boyle zaten ama belki ben bu yil esimin bi akrabasina vericem
Arayip yegenine sandriyonda sana para yollayacak deyince mecbur kiza yolladim artik.
Ya sanane benim paramdan sadakamdan
Kizilaya loseve falan yardim parasi yolladigimda, bilmedigin elaleme ne para yediriyon diye diye bi yegenini zengin ettik bodrumda otel actilar simdi eyvallahi yok bize

Hep kendine yapalim kendi tarafina yapalim istiyo. Abim cok kavga etti bu olay yuzunden. Tiksindi artik, yardim edilecekse bile elaleme ederim diyo
Anladım ben sizi. Bıkkınlığınızı hissettim hatta. 😔 O emrivakiler falan... Oturup çok sert bir şekilde uyarsanız ? Gerçi bende işe yaramadı ama. 😪

annem de paranoyaları olan bir kadın... babamdan çok çekmiş, boşandıktan sonra da huzuru bulamamış biri. şimdi de hasta anneanneme bakıyor. sürekli kendi evliliğindeki olumsuzlukları benim de yaşamamdan korkuyor. babama hiç benzemeyen biriyle evliyim ve evliliğimiz de onlarınkine hiç benzemiyor ama annem sürekli korkularını dile getiriyor...onu gerçekten ciddiye alarak dinlesem bunalımdan bunalıma koşup eşime ve ailesine bilenmem lazım. aslında onlarla iyi anlaşmamı ve benim mutlu olmamı istiyor ama söyledikleri ve yaptıkları eşeğin aklına karpuz kabuğu düşüren cinsten ve aslında olmayan şeyleri varmış gibi anlatıp durması çok yorucu...ben ne yaptım, onu ciddiye almayı çoktan bıraktım. bir de psikolojik tedaviye ikna edebilsem şahane olacak çünkü byle hem kendi hayatını hem de benim hayatımı zorlaştırıyor.

Anladım ben sizi. Bıkkınlığınızı hissettim hatta. 😔 O emrivakiler falan... Oturup çok sert bir şekilde uyarsanız ? Gerçi bende işe yaramadı ama. 😪
Ya sert sekildede soylesem bise degismiyoki
Hayir bide konulari carpitiyo kendi kafasinda kuruntu yapiyo herkesin onunde oyle anlatiyo alay ediyo gibi
Iste kaynim ev almis bizim sayemizde
Iste biz 2 yil once Türkiyeye geldigimizde hediyeleri doldurmusuz esimin yegenlerine
Kizima oyle elbise almamisim, tobe billah yalan ya
Cildiriyorum boyle yalan yanlis seyler soyleyince
Ne dedigini bilmiyo
Hamileyken anneme hamile oldugumu soyluyorum esimde yanimda
2.cocugum olacakti, ben babanne olmak istiyodum niye yaptin dedi bana ya
Ki abimde yeni bosanmisti
Dusunun ben abimin tekrar evlenmesini cocuk yapmasini beklemeliymisim
Bebegim 10 aylik oldu abim hala bekar geziyo
Yani sureklo bi Kiyaslamada var
Cok yoruldum
Beni biraksalar 3 5 yil aramam okadar ki biktirdi

annem de paranoyaları olan bir kadın... babamdan çok çekmiş, boşandıktan sonra da huzuru bulamamış biri. şimdi de hasta anneanneme bakıyor. sürekli kendi evliliğindeki olumsuzlukları benim de yaşamamdan korkuyor. babama hiç benzemeyen biriyle evliyim ve evliliğimiz de onlarınkine hiç benzemiyor ama annem sürekli korkularını dile getiriyor...onu gerçekten ciddiye alarak dinlesem bunalımdan bunalıma koşup eşime ve ailesine bilenmem lazım. aslında onlarla iyi anlaşmamı ve benim mutlu olmamı istiyor ama söyledikleri ve yaptıkları eşeğin aklına karpuz kabuğu düşüren cinsten ve aslında olmayan şeyleri varmış gibi anlatıp durması çok yorucu...ben ne yaptım, onu ciddiye almayı çoktan bıraktım. bir de psikolojik tedaviye ikna edebilsem şahane olacak çünkü byle hem kendi hayatını hem de benim hayatımı zorlaştırıyor.
Ayni beni yazmisiniz

Yillarca iste babamin ailesinden icin, soyismimizle mesela "yildirimlar" boyle onlar soyle cok cektirdiler cart curt ok bitti gitti bosanali 11 yil oldu ama hep kendine oyalanacak bi sorun cikardi.

Kucuk kardesimin sevgilisini takdi kafaya evlerini basti tlfnlar etti kiza msjlar atti.

O bitti abimin evliliginde hep kendince onlari birbirne yaklastirma cabalarina girdi. Dahada batirdi.

Oda bitti ben evlendim, esimi arastirdi ok dedi nisan taktik iste oralilar kumarci oluyomus oralilar soyle oluyomus kesin oda kumara gidiyo falan derdi, esim bazen gececi ozamanlar bana hep sey derdi yalan soyluyo kesin kumara gidiyo. En sonunda anne kumarcida olsa afedersin kerhanecide olsa kabulum dedim o oldu.

Kendi dairemi alirken satici 2bin euro indirmedi diye alma seni kandiriyo kaziklicak aptalmisin alinirmi... Ki benim evim bu semtte o fiyata cok iyi guzel bi ev. Bende en sonunda cebimi gosterdim
Bak bu cep benim buraya ben para koyuyorum ben calisiyorum ben yapiyorum benim param kaziklananda benim bu seni ilgilendirmez demistim

Bu iki olayi unutmuyo cunku sert ve saygisizca demistim.

Yine benim cirkinlesmemmi gerek illaki

Bende ikna edemiyorum
Doktoru 3yildir gitmesi gerektigini sadece ilac biseye yaramayacagini soyluyo ama istemiyo
Neymis pahaliymis ayda bir kez git 25 euro nerelere vermiyosun bende yardim ederim sen biyerden basla diyorum tamam diyo sonra vazgeciyo beni atlatiyo.

Annenizin insanlara güveni çok sarsılmış belli ki.
O yüzden evlatlarının zarar göreceği endişesini yaşıyor.
Evli olmasaydınız da ikazları başka kişilerle ilgili olurdu ama büyük ihtimalle yine sizi rahatsız edecek kadar çok olurdu.

Annenizin insanlara güveni çok sarsılmış belli ki.
O yüzden evlatlarının zarar göreceği endişesini yaşıyor.
Evli olmasaydınız da ikazları başka kişilerle ilgili olurdu ama büyük ihtimalle yine sizi rahatsız edecek kadar çok olurdu.
Oyleydi zaten

Evli degilken kizimla yanliz yasiyodum ama her haftasonu ve tatillerde annemde yatmak zorundaydim
Iste arkadasim ayseyi sevmiyomus cunku icki iciyomus, fatma sevgili yapiyomus. Eger anneme gitmiyosam eve erkekmi aliyon ne is ceviriyon baskisi yapardi. 9bucuk yilim boyle gecti.

Evlenince ozgurlugumun tadini cikardim ama uzun surmedi onada karismaya basladi. Balayi yapamazmisim ikinci evliligimmis, abimle ayni ortama girersem esimin yanina oturmamaliymisim o ayrilmis kiskanirmis. Cocuk yapma abin yapsin once.

Ya sacma sapan seyler
Esim baska bi sehirde yasiyodu onun evi benimkinden daha buyuk, oraya gitmemi istemedi benim evimde yasiyoruz. Simdide kendisi karar vermis esimin geldigi sehirden ev alacakmis cunku kardesimin sevgilisi ordaymis
Yani tutarsiz kararlar aliyo. Ne dedigini yaptigini bilmiyo.

Selam kizlar aslinda konu cok uzun ama kendimi okadar yorgun hissediyorumki anlatmaya gucum bile kalmadi.
Sadece sizden akil almak istiyorum

31 yasinda bir bireysiniz maddi manevi hersekilde ayaklari uzerinde duran mantigi agir basan bir kadinsiniz. Ailenin tek kizi. 2 cocuk annesi mutlu bir yuvasi olan bir "sandriyon"sunuz.

Ve 52 yasinda hayati boyunca cok cekmis, esinden siddet gormus 7kere ayrilmis birlesmis, antideprasan ilaclarla ayakta durabilen duygusal ama asiri duygusal 3 cocugu olan (2 erkek 1 kiz) bir anneniz var.
Hayatin her anindan maddi manevi kendinden bile odun vermis sandriyon evli mutlu cocuklu... Kv, gorumce, elti, kayin bunlarla gayet iyi gecinen veya gecinmeye calisan hayata bakisi pozitif olan birisi.

Benim esimin ailesiyle bi sorunum olmamasina ragmen, maddi bir sikintim olmamasina ragmen durup durup kuruntu yapan bir annem var. Bugune kadar es gectim ama artik cok yoruldum hayatima cok mudehale etmesinden kararlarima karismasindan...

Esim annesine kardeslerine para yolluyomusda, iste nebilim kizina (ilk evliliginden olan) hem nafaka verip hemde bizim evde yedirip iciriyomusuzda. Esimin yegenlerine hediyeler aliyomusuzda off bu tur seyler gercekten bana gore cok banal geliyo.

Esimin benden gizli para gonderdigini hissetmedim, sahit olmadim ama yapiyosada nerden bilebilirim paranoyak gibi onumu arastirim.

Esiminde benimde gelirimiz var (esim benden fazla aliyo). Asla evini ac, susuz birakacak bir yapiya sahip degil. Hicde oyle olmadik yani diyelimki ailesine para yolluyo gizlice, yardim amacli yapmistir belki ama napabilirim elimde bi kanit yok eksilen para yok... Hos olmayan tarafi, gizli yapmasi olur en fazla, benim acimdan.

Ya ben su iki gunluk dunyada inanin para pul derdinde degilim. Mutlu huzurlu olayim karnimi doyuracak basimi sokacak cocuklarima yetecek param olsun ben mutluyum.
Esimle cok iyi anlasiyoruz, kafa yapilarimiz olsun ortak alanimiz olsun cok fazla. Bana yardimci olur, uzmez cocuklarla ilgilenir sabirlidir yani daha ne isteyim bilmiyorum.

Ben annemin bu kuruntularindan biktim, ve bununla nasil basedebilirim hic bilmiyorum.
Tavsiylerinizi bekliyorum

Simdiden cok tesekkur ederim okuyup vakit ayirdiginiz yorum yaptiginiz icin.
Eşiniz evladına hem nafaka veriyor hem sizin evinizde yiyip içiyor diye anneniz laf ediyor.pardonda o kim oluyor.adam evladına tabiki nafaka verecek.orası o kızın evi,tabiki orada da yiyip içecek.sizin doğurduğunuz çocuklardan ne farkı var o kızın.adamın öz be öz evladı kanından canından parçası.başka bir kadın doğurdu diye sizin doğurduklarınızdan daha az hakka sahip değil. Annenize Allah merhamet ve adalet versin.bir de sınırını bilse ne güzel olur. Ben sizin durumunuzda olsam annem hangi dilden anlıyorsa o dilden haddini bildirirdim.yok hala sınırını aşıyorsa da bayramdan bayrama elini öper onun dışında hastalık ölüm kalım olmadığı sürece görüşmezdim.ve bunun sebebini mutlaka ona söylerdim

Annen de senin iyiliğin icinsoyluyordur para konusunda bir hassa eşin ailesiyle yiyeceği parayı niye sacsin diyordur karnını doyurdun başını soktun ya birşey olursa size ne yapacak o çocuklar biraz da yatırım olsun köşede paranız kalsın
Adamın çalışıp emek verip kazandığı paranın hesabını kimse tutamaz.karısı bir eksiğimiz yok gerekirse ailesine maddi destek de verebilir diyor,annesine ne oluyor? Adam çalışacak kazanacak nereye harcayacağını kayınvalidesine mi soracak ondan izin mi alacak. İhtiyacı olana yardım etmek parayı saçmak değildir insanlıktır bazı durumlarda da görevdir minnettir. İnsanlar hem yardımda bulunup hem birikim yapabilir. Bu kayınvalide kuruşu kuruşuna ne aldılar ne verdiler nekadar kenara koydular nereden biliyorki herşeye burnunu sokma hakkını kendinde görüyor

Benim kizimda babasindan nafaka aliyo ama gorusmuyo. Yani oraya gidip yiyemiyo diye faturasini esimin kizina kesiyo.
Ben kizim icin (babasiyla gorusmeyen) ona altin aldiriyorum. Sende dursun buyuyunce verirsin Diyorum.
Suçsuz günahsız bir çocuk başkalarının bedelini ödeyecek annenize göre doğrumu anlıyorum

Eşiniz evladına hem nafaka veriyor hem sizin evinizde yiyip içiyor diye anneniz laf ediyor.pardonda o kim oluyor.adam evladına tabiki nafaka verecek.orası o kızın evi,tabiki orada da yiyip içecek.sizin doğurduğunuz çocuklardan ne farkı var o kızın.adamın öz be öz evladı kanından canından parçası.başka bir kadın doğurdu diye sizin doğurduklarınızdan daha az hakka sahip değil. Annenize Allah merhamet ve adalet versin.bir de sınırını bilse ne güzel olur. Ben sizin durumunuzda olsam annem hangi dilden anlıyorsa o dilden haddini bildirirdim.yok hala sınırını aşıyorsa da bayramdan bayrama elini öper onun dışında hastalık ölüm kalım olmadığı sürece görüşmezdim.ve bunun sebebini mutlaka ona söylerdim
Annemle ayni dusunsem zaten kafaya takmam. Ben esimle evlenirken kizini bile isteye aldim hatta size belkk komik gelir ama kizima arkadas olacak kardes olacak diye +1 istedim bu evliligi.
Annem cok merhametlidir ama normal bi merhamet degil nasil anlatim size mesela babamla siddet aldatma kumar vs vs ne ararsaniz vardi sebebiyle bosandi. Bisuru borc odedi. Ama duysunki babamin parasi yok hemen yemek yapar gonderir. Dayim ona sen Allah tandami merhametlisin herseyin bi siniri vardir diye ogutler veriyodu ama anlamiyo.
Yukarida iki ornek verdim cok sert ve saygisizca karsilik vermistim o konuyu bidaha acmadi
Ama bu ben degilim diye kac zamandir susuyorum, saygisiz olmak istemiyorum diye sustum
Artik mesafemi cizmeye karar verdim. Gorustugumuzde ona anlicagi sekilde uyaricam devam ederse tedavi olmadan asla gorusmeyecegimi soylucem. Isterse silsin beni yok saysin

Ya sert sekildede soylesem bise degismiyoki
Hayir bide konulari carpitiyo kendi kafasinda kuruntu yapiyo herkesin onunde oyle anlatiyo alay ediyo gibi
Iste kaynim ev almis bizim sayemizde
Iste biz 2 yil once Türkiyeye geldigimizde hediyeleri doldurmusuz esimin yegenlerine
Kizima oyle elbise almamisim, tobe billah yalan ya
Cildiriyorum boyle yalan yanlis seyler soyleyince
Ne dedigini bilmiyo
Hamileyken anneme hamile oldugumu soyluyorum esimde yanimda
2.cocugum olacakti, ben babanne olmak istiyodum niye yaptin dedi bana ya
Ki abimde yeni bosanmisti
Dusunun ben abimin tekrar evlenmesini cocuk yapmasini beklemeliymisim
Bebegim 10 aylik oldu abim hala bekar geziyo
Yani sureklo bi Kiyaslamada var
Cok yoruldum
Beni biraksalar 3 5 yil aramam okadar ki biktirdi
Abow sizin ki cidden anormal. İletişimi çoook azalt. Nasılsın bende iyiyim de kapat.

Onu desem daha cok dellenir.
Ben nankor kardes nankor evlat oluyorum.
Daha bugun beni bozdu, neymis kardesimin dogum gununde esim hediye almamis ben almisim. Ama hem esin kendi tarafina yedirsin para yollasin hemde sen hediye al onlara diyerekten.
Biz yilda bir goruyoruz esimin ailesini bi hediyemiz burdan goturdugumuz oluyo ama ben kardeslerimle surekli gorusuyorum. Nebilim biseler yeriz ben oderim misal ya soz konusu dahi etmem
Sizin eşinizin yeğenine aldığınız hediyeyi bile nerden biliyor?benim annem eşimin de benim de kime ne aldığımızı verdiğimizi evimize gireni çıkanı bilmez.onu ilgilendirmez.neden sizin maddi manevi herşeyinizin içine girmesine izin veriyorsunuz

Adamın çalışıp emek verip kazandığı paranın hesabını kimse tutamaz.karısı bir eksiğimiz yok gerekirse ailesine maddi destek de verebilir diyor,annesine ne oluyor? Adam çalışacak kazanacak nereye harcayacağını kayınvalidesine mi soracak ondan izin mi alacak. İhtiyacı olana yardım etmek parayı saçmak değildir insanlıktır bazı durumlarda da görevdir minnettir. İnsanlar hem yardımda bulunup hem birikim yapabilir. Bu kayınvalide kuruşu kuruşuna ne aldılar ne verdiler nekadar kenara koydular nereden biliyorki herşeye burnunu sokma hakkını kendinde görüyor
Yeri geliyo annemede yapiyoruz
100 euroluk kasap alisverisini yaptik dolabina koyduk
Yada bana 1kutu sut alirmisin dediginde bi koli (12 kutu) sut alip gotururum boyle seyler
Kendiside kizlarima elbise oyuncak falan alir ama soyluyorum alma artik ben fazla esyaya karsiyim cocuk 10 aylik ama bi yatak dolusu oyuncak var.
Aliyoz aliyoz degere binmez yarin kv ucuz bise alsa degere biner diye soylenir

Suçsuz günahsız bir çocuk başkalarının bedelini ödeyecek annenize göre doğrumu anlıyorum
Hih iste tamda dogru anliyosun
Mesela esimin kizi geldiginde hic bi camasir getirmez annesi asla bi cop koymaz

Ben bunu sorun etmem napim cocugu dovuyomus bise getirirse bende gidip ic camasiriydi elbise kiyafet aldim burada duruyo eksik oldugunda alirim. 2 cabit icin kavgami cikarim

E neymis ben kizimi onceden gonderirken ona canta yapip gonderiyomusum oda esya getirsinmis.

Baba sevgisi gormeyen kizimin onunde kizini sevmesinmis sanki nispet yapiyomus buna benzer seyler

Benim annemle bakis acim cok ekstrem yani cok farkli bakis acim var. Sorun varsa sonuca gidecek yol bulurum o sorunu cok kurcalamam
Her hafta kizi gelmesinmis cunku benim kizim onda kalsin istiyomus o gelincede kalamiyo diye soyleniyo.

Sizin eşinizin yeğenine aldığınız hediyeyi bile nerden biliyor?benim annem eşimin de benim de kime ne aldığımızı verdiğimizi evimize gireni çıkanı bilmez.onu ilgilendirmez.neden sizin maddi manevi herşeyinizin içine girmesine izin veriyorsunuz
Izin verdigimden degil
Kizimdan ogreniyo
Turkiyeye gitmeden once mesela alisveris yapmis oluyoz kizimi arayip napiyon kuzum seni ozledim sana bise alimmi orda giyersin diyo kizimda annem aldi diye esyalari gosterirken bunuda iste ayseye ahmete aldik diyo.
Bende yeni ogreniyorum bunu
Ustunden 2yil gecmis, onlara goturdugum hediyeleri sayinca nerden biliyon ne aldigimi dedimde agzindan kacirdi

Annemle ayni dusunsem zaten kafaya takmam. Ben esimle evlenirken kizini bile isteye aldim hatta size belkk komik gelir ama kizima arkadas olacak kardes olacak diye +1 istedim bu evliligi.
Annem cok merhametlidir ama normal bi merhamet degil nasil anlatim size mesela babamla siddet aldatma kumar vs vs ne ararsaniz vardi sebebiyle bosandi. Bisuru borc odedi. Ama duysunki babamin parasi yok hemen yemek yapar gonderir. Dayim ona sen Allah tandami merhametlisin herseyin bi siniri vardir diye ogutler veriyodu ama anlamiyo.
Yukarida iki ornek verdim cok sert ve saygisizca karsilik vermistim o konuyu bidaha acmadi
Ama bu ben degilim diye kac zamandir susuyorum, saygisiz olmak istemiyorum diye sustum
Artik mesafemi cizmeye karar verdim. Gorustugumuzde ona anlicagi sekilde uyaricam devam ederse tedavi olmadan asla gorusmeyecegimi soylucem. Isterse silsin beni yok saysin
Siz merhametli Allah korkusu olan çok güzel bir insansınız.gerçekten böyle düşünüyorum. Ama anneniz malesef merhametli değil,biraz daha ayrıntılı deşerseniz mevzuyu siz de bana hak vereceksiniz. Annenizin şu hayattaki tek doğrusu şu hayata ve çevresindekilere kattığı tek güzellik sizi doğurmak olmuş. Dünyanın insanlığın sizin gibi güzel kalpli insanlara ihtiyacı var.kendi kıymetinizi bilin.anladığım kadarıyla inançlı bir insansınız,Rabbimin size kendinize çektirdiğiniz her sıkıntının da hesabını soracağını unutmayın.anneniz yüzünden hasta olmuşsunuz,evladını hasta etti diye bunun hesabı ona sorulacak,sizi hasta etmesine müsade ettiniz diye bunun hesabı da size sorulacak.Allah bağışlasın evlatlarınızı

Izin verdigimden degil
Kizimdan ogreniyo
Turkiyeye gitmeden once mesela alisveris yapmis oluyoz kizimi arayip napiyon kuzum seni ozledim sana bise alimmi orda giyersin diyo kizimda annem aldi diye esyalari gosterirken bunuda iste ayseye ahmete aldik diyo.
Bende yeni ogreniyorum bunu
Ustunden 2yil gecmis, onlara goturdugum hediyeleri sayinca nerden biliyon ne aldigimi dedimde agzindan kacirdi
Benim kayınvalide de kurnazca oğlumun ağzından laf alırdı,bana yada oğluna sormaya cesaret edemezdi.annem de aynı öyle. Oğlum 7 yaşında aldım karşıma anlattım,bizim bir aile olduğumuzu,yediğimiz aldığımız verdiğimiz görüştüğümüz gezdiğimiz tartıştığımız her durumun bizim özelimiz olduğunu,mutluluğumuzu huzurumuzu bozmamak için özelimizi kimseyle paylaşmamamız gerektiğini söyledim.artık kim ne sorsa bu bizim ailemizi ilgilendiriyor yada bizim özelimiz niye bana böyle şeyler soruyorsunuz çok ayıp diyor.
Tabii kayınvalidemin ve annemin oğluma olan yaklaşımlarını farkettikten sonra onlarla ciddi bir konuşma yaptım,uzun süreli bir soğukluk ve uzaklık koydum aramıza.
Çocuğunuz kaç yaşında bilmiyorum ama siz de anlatabilirsiniz ona,çocuğunuzdan yardım alarak ailenizi koruyabilirsiniz

Siz merhametli Allah korkusu olan çok güzel bir insansınız.gerçekten böyle düşünüyorum. Ama anneniz malesef merhametli değil,biraz daha ayrıntılı deşerseniz mevzuyu siz de bana hak vereceksiniz. Annenizin şu hayattaki tek doğrusu şu hayata ve çevresindekilere kattığı tek güzellik sizi doğurmak olmuş. Dünyanın insanlığın sizin gibi güzel kalpli insanlara ihtiyacı var.kendi kıymetinizi bilin.anladığım kadarıyla inançlı bir insansınız,Rabbimin size kendinize çektirdiğiniz her sıkıntının da hesabını soracağını unutmayın.anneniz yüzünden hasta olmuşsunuz,evladını hasta etti diye bunun hesabı ona sorulacak,sizi hasta etmesine müsade ettiniz diye bunun hesabı da size sorulacak.Allah bağışlasın evlatlarınızı
Biliyomusunuz suan buyuk kizim evde olmasaydi su msjiniza aglardim. Ama ben kizimin uzulmesine dayanamam onun onunde aglayip endiselendirmek istemiyorum.
Annemin kiz erkek ayirdimi yaptigini teyzem ve en yakin 2 arkadasi bi kac kez dile getirsede ben kabullenemiyorum.
Ama kucukken sevgi gormuyorum diye dama cikip bicak alirdim elime beni sevmiyosun diye agliyodum babamin yegenleri gelir beni alirdi gotururdu sonra uyur kalirdim.
Belki 5 yasinda vardim bunlari yasadigimda o unuttum saniyo ama ben unutmamisim.
Anne once kendini dusun bizi bosver biz buyuduk sagligina dikkat et herlseyi takma kafana derim. Onun resmen cocugum gibi yaninda olurum. Heryerde herseyde savunurum
Bigun benim yaptigim seyle belki gururlanir diye
Abim bise yapsin oglum bunu yapti oglusum soyle boyle diye paylasir
Hayatim boyunca hep durust olmaya calistim
Ailemden yuzum gulmedi ama Allah karsima esimi cikardi bana sevgisini verdi ama iste o anne sevgisi varya hic bise yerini tutmuyo

Benim kayınvalide de kurnazca oğlumun ağzından laf alırdı,bana yada oğluna sormaya cesaret edemezdi.annem de aynı öyle. Oğlum 7 yaşında aldım karşıma anlattım,bizim bir aile olduğumuzu,yediğimiz aldığımız verdiğimiz görüştüğümüz gezdiğimiz tartıştığımız her durumun bizim özelimiz olduğunu,mutluluğumuzu huzurumuzu bozmamak için özelimizi kimseyle paylaşmamamız gerektiğini söyledim.artık kim ne sorsa bu bizim ailemizi ilgilendiriyor yada bizim özelimiz niye bana böyle şeyler soruyorsunuz çok ayıp diyor.
Tabii kayınvalidemin ve annemin oğluma olan yaklaşımlarını farkettikten sonra onlarla ciddi bir konuşma yaptım,uzun süreli bir soğukluk ve uzaklık koydum aramıza.
Çocuğunuz kaç yaşında bilmiyorum ama siz de anlatabilirsiniz ona,çocuğunuzdan yardım alarak ailenizi koruyabilirsiniz
Kizim 11yasinda
Anlayacak yasta
Konusuyorum anlatiyorum anliyo, ama sonra annem bana
Zaten baba sevgisinden mahrum bizdende kacir bizi karalar cocuk kafayimi yesin evdenmi kacsin diyerek gozumu korkutuyo

Anlatirken farkettimde annem resmen bana psikolojik siddet uyguluyomus

Hih iste tamda dogru anliyosun
Mesela esimin kizi geldiginde hic bi camasir getirmez annesi asla bi cop koymaz

Ben bunu sorun etmem napim cocugu dovuyomus bise getirirse bende gidip ic camasiriydi elbise kiyafet aldim burada duruyo eksik oldugunda alirim. 2 cabit icin kavgami cikarim

E neymis ben kizimi onceden gonderirken ona canta yapip gonderiyomusum oda esya getirsinmis.

Baba sevgisi gormeyen kizimin onunde kizini sevmesinmis sanki nispet yapiyomus buna benzer seyler

Benim annemle bakis acim cok ekstrem yani cok farkli bakis acim var. Sorun varsa sonuca gidecek yol bulurum o sorunu cok kurcalamam
Her hafta kizi gelmesinmis cunku benim kizim onda kalsin istiyomus o gelincede kalamiyo diye soyleniyo.
Bakın sizi tanımam etmem.hayatımda bu duyguyu birkaç kez yaşadım şimdi sizle de yaşıyorum.sizi sevdim.birbirimizi anladığımızı hissettim.bu yüzden uzun uzun yazıyorum mazur görün.
Kendimi tanıyorum ve kendimde beğendiğim ve artması için uğraştığım iki özellik var. Biri merhametli olmam diğeri adaletli olmam. Bunlar bende yoksa yada yeterince yoksa okuduğum Kuran bir kitaptan öteye geçmez kıldığım namaz sportif hareketten öteye geçmez kendi evladıma duyduğum merhameti düşmanımın evladına duymuyorsam evladıma duyduğum da merhamet değil bencilliktir bana göre.
Çok üç örnekler dışında (savaşlar,soykırımlar,tecavüzler,cinayetler gibi....) hiçkimse için kötü birşey dilemem.anneniz için de dilemem. Lakin Allah ın adaleti öyle mükemmel işliyor ki,bundan 20 yıl sonra annenizin eşinizin evladına muhtaç kaldığını söylerseniz hiç şaşırmam.
Bunu size söylememe hiç gerek yok aslında ama içim sızladı o yavruya,nolur daha bir sarıp sarmalayın o çocuğu,yaraları sizde iyileşsin,sizin şefkatinizde sevginizde boğulsun. Babasının eşinin annesinin acımasızlıklarından koruyun onu,bugün belki duymuyor duysada aklı ermiyor ama yarın için haketmediği bir yara da annenizden almasın.
Allah yardımcınız olsun

Back