Ya keske acaba olsaydilar, okadar iskence gormeme ragmen gelip de sahip cikmadilar. Kendim ayrilma karari aldim annnemin evinde okuyamadigim okulu bitirdi cok iyi yerlerde calistim. Parmakla sayilacak turk calismistir belki oralarda. Ama bigun gurur duymadilar. Kendi evimi arabami aldim yani hep kendime yettim aslinda ama icimde hep anne ozlemi vardi. Sunu anliyorum ki asla dolmayacak.Anlıyorum. Bir an acaba demiştim. Ama değilmiş. Yapacağınız en doğru adım artık yüz göz olmamak mesafe koymak bunu her şeyden önce kendi psikolojiniz için yapın. Birazda çok övdüğü diğer evlatları yağdırsın. Mecburi görüşmelerinizde de yine saçma laflar ederse size söylediğim lafları sertçe söyleyin. Zaten bir süre sonra emin olun cesaret edemez. Hayır eşiniz duysa annenizin laflarını büyük tartışma çıkar. Kimse bu söylenenleri yutmaz. Hem kendiniz hem çocuklarınız için buna mecbursunuz.
Takılmayın bence .Dusuncelerını degıstıremezsınız.Ama guzel bır tedavı ettırebılırsınız.Imkanınızda var .Annenızın bundan sonraki ömrü daha saglıklı olurSelam kizlar aslinda konu cok uzun ama kendimi okadar yorgun hissediyorumki anlatmaya gucum bile kalmadi.
Sadece sizden akil almak istiyorum
31 yasinda bir bireysiniz maddi manevi hersekilde ayaklari uzerinde duran mantigi agir basan bir kadinsiniz. Ailenin tek kizi. 2 cocuk annesi mutlu bir yuvasi olan bir "sandriyon"sunuz.
Ve 52 yasinda hayati boyunca cok cekmis, esinden siddet gormus 7kere ayrilmis birlesmis, antideprasan ilaclarla ayakta durabilen duygusal ama asiri duygusal 3 cocugu olan (2 erkek 1 kiz) bir anneniz var.
Hayatin her anindan maddi manevi kendinden bile odun vermis sandriyon evli mutlu cocuklu... Kv, gorumce, elti, kayin bunlarla gayet iyi gecinen veya gecinmeye calisan hayata bakisi pozitif olan birisi.
Benim esimin ailesiyle bi sorunum olmamasina ragmen, maddi bir sikintim olmamasina ragmen durup durup kuruntu yapan bir annem var. Bugune kadar es gectim ama artik cok yoruldum hayatima cok mudehale etmesinden kararlarima karismasindan...
Esim annesine kardeslerine para yolluyomusda, iste nebilim kizina (ilk evliliginden olan) hem nafaka verip hemde bizim evde yedirip iciriyomusuzda. Esimin yegenlerine hediyeler aliyomusuzda off bu tur seyler gercekten bana gore cok banal geliyo.
Esimin benden gizli para gonderdigini hissetmedim, sahit olmadim ama yapiyosada nerden bilebilirim paranoyak gibi onumu arastirim.
Esiminde benimde gelirimiz var (esim benden fazla aliyo). Asla evini ac, susuz birakacak bir yapiya sahip degil. Hicde oyle olmadik yani diyelimki ailesine para yolluyo gizlice, yardim amacli yapmistir belki ama napabilirim elimde bi kanit yok eksilen para yok... Hos olmayan tarafi, gizli yapmasi olur en fazla, benim acimdan.
Ya ben su iki gunluk dunyada inanin para pul derdinde degilim. Mutlu huzurlu olayim karnimi doyuracak basimi sokacak cocuklarima yetecek param olsun ben mutluyum.
Esimle cok iyi anlasiyoruz, kafa yapilarimiz olsun ortak alanimiz olsun cok fazla. Bana yardimci olur, uzmez cocuklarla ilgilenir sabirlidir yani daha ne isteyim bilmiyorum.
Ben annemin bu kuruntularindan biktim, ve bununla nasil basedebilirim hic bilmiyorum.
Tavsiylerinizi bekliyorum
Simdiden cok tesekkur ederim okuyup vakit ayirdiginiz yorum yaptiginiz icin.
yapacak birsey yok o zaman.Hic bisemi anlatmam.
Anlatsam neler olur bilmiyorum.
52 yas yasli degil ki. Henuz genc simdiden kendine yasli derse ohoo. Ama dediginiz dogru ben onun yuzunden psikologa gittim 5 6 seans
Onu biturlu ikna edemiyorum
Parasini ben vericem diyorum, yazik ziyan olur sen o parayi bana ver ya pazara giderim ya ust bas alirim diyor
Tedaviyi kabul etmiyor, onu goturecegim doktora kendim gitmistim belki heveslenir diye, tabiki sirf heveslensin diye degil. Yine annemin hayatima cok mudehale etmesinden bunalmistim.Takılmayın bence .Dusuncelerını degıstıremezsınız.Ama guzel bır tedavı ettırebılırsınız.Imkanınızda var .Annenızın bundan sonraki ömrü daha saglıklı olur
Bende boyle dusunuyorum. Uzun sure aramicam. Ama anneniz iste siradan bir arkadas akraba degilki.İletişimi azaltın. Aklıma bu geldi sadece.
Bende sizin gibi dusunuyorum, ac degiliz acikta degiliz. Ailesine yardim yapabilir bu benim icinde gecerli. Evimizi aksatmadigimiz surece ailelere yardim etmek guzel bise. Kizina bakmasi kadar dogal bise yok.Maddi durumunuz tam olarak nasıl bilmiyorum ama şöyle düşünün: insanlar yeri geliyor başkasının çocuğuna burs veriyor, ihtiyaç sahibi insanlara destek oluyor, başka birinin hastane masraflarını karşılıyor, misafir çağırıp sofralar kuruyor.. böyle yaşantılar varken eşiniz evinin ihtiyaçlarından kısmadığı sürece , sizin isteklerinize para yok demediği sürece kendi kızına bakması ve ailesine yardımcı olması doğal. Annenizi kırmayın, he deyip geçin
Fransizcada kulkedisi demekSandriyon ne demek?
Kulkedisi demekBi ben miyim bu kelimenin anlamını bilmeyen..sandriyon..
Evet dediginiz sekilde yapicam. Mesafemi koyucam ve uygun zamanda onu uyaricam. Benim evimin parasi kimseyi ilgilendirmez ister hediye alirim ister para veririm istersem yirtar cope atarimyapacak birsey yok o zaman.
siz kendinizi değiştireceksiniz. önemsememeyi .aciklama yapmaya birakmayi ve biraz da mesafeli durarak ruh sagliginizi koruyacaksınız..
Ya benzer bir annede bende var. Başka çözüm bulamadım. Anca iletişimi azaltinca kafam rahatladı o kadar...Bende boyle dusunuyorum. Uzun sure aramicam. Ama anneniz iste siradan bir arkadas akraba degilki.
Bugun mecbur kaldim ama yinede aramadim, istiyecegim seyi kardesimden istedim o iletir anneme diye. O sekilde hallettim
Benim annem yanliz yasiyo, kardesimle yasiyo daha dogrusuYa benzer bir annede bende var. Başka çözüm bulamadım. Anca iletişimi azaltinca kafam rahatladı o kadar...
Ya benim ki sizin anneniz kadar ağır travmalar atlatmamış ama benzer yanları var. Özellikle anne kız ilişkisi konusunda. Sürekli olumsuz şartlanması , vesvese vermesi ve onu ilgilendirmeyen işlere müdahale de bulunmaya çalışması gibi gibi.Benim annem yanliz yasiyo, kardesimle yasiyo daha dogrusu
Ama sorunlu bi kadin yani
Karar alacagi zaman yanlis kararlar aliyo, antideprasan kullanmasa gunun 24saatini aglamakli geciriyo
Eli ayagi tutuyo ama hemen bosluga dusebilen kadin.
Sizinde oylemi
Birde ben ayrildim 10 yila yakin onunla ilgilendim maddi manevi alisti buna biturlu diger evli olan anne kiz iliskiyi kuramiyoruz.
Annem cok sey yasadi aklima geldikce kendimi ona karsi mecbur hissediyorumYa benim ki sizin anneniz kadar ağır travmalar atlatmamış ama benzer yanları var. Özellikle anne kız ilişkisi konusunda. Sürekli olumsuz şartlanması , vesvese vermesi ve onu ilgilendirmeyen işlere müdahale de bulunmaya çalışması gibi gibi.
Yok ben de yakın değilim. Ama işte amaç mutsuz etmekse telefondan da başarıyor bunu.Annem cok sey yasadi aklima geldikce kendimi ona karsi mecbur hissediyorum
Ama tedavi icin bi caba gostermiyo
Ben kendi kizim uzulmesin diye onunde bile aglamiyorum
Siz yakinmi oturuyosunuz, evliyseniz benimki kadar karismiyodur belki
Benimki hala evli degilmisimde onla ugrasmak zorundaymisim gibi davraniyo
gun icerisinde esim iste oluyo onunla ilgilenmeliyim gibi davraniyo. Mesela hava guzelse onu ciftlige goturuyorum yada nebilim alisverise goturuyorum
Hafta sonu evde yogun oldugumdan ban sey yaziyo heee dogru ya kocan evde konusamazsin
Sanki boyle kocam bana konusmami sartlandirmis gibi konusuyo
Yani sayfalarca msj yazasim varYok ben de yakın değilim. Ama işte amaç mutsuz etmekse telefondan da başarıyor bunu.
Elbette annemiz ilgileniriz destek çıkarız ama kendi ruh sağlığımız da önemli. Ve ben bunu kaybetmeye basladigim an kendimi geri çektim. Eminim siz de hissediyorsunuzdur bunu. Hadi onu da geçtim biz onlara belli seviye de destek sağlayabiliriz. Uzman desteği bile gönüllülük esası ile işe yarıyor. Onlar kendi iyileşmek istemedikçe zor maalesef.
Ve ayriyetten evlisiniz annesiniz siz. Hayatınızın önceliği bunlar. Kabullenmeli bunu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?