• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemin kuruntulari

Annen de senin iyiliğin icinsoyluyordur para konusunda bir hassa eşin ailesiyle yiyeceği parayı niye sacsin diyordur karnını doyurdun başını soktun ya birşey olursa size ne yapacak o çocuklar biraz da yatırım olsun köşede paranız kalsın
Ilk evliligimden olan kizim icin ceyrek yapiyorum arada. Ve suan oturdugumuz ev benim. Evlenmeden once aldim.

Pardonda annenize mi kaldı adamın kendi kızına yaptıkları onu ne ilgilendiriyor? Sizinde ilk evliliğinizdeki çocuğunuzla yaşıyorsunuz sanırım ee bu adam bunu duysa annenize demez mi ben kendi çocuğuma yediriyorum eşimin kızınada yediriyorum ona yedirdiğimin parasını mı sorgulamalıyım bu durumda? Bu ne haddızlık ya psikolojik sorunları var belli yardım almalı ama adamın parasını kendi parası gibi çetelesini tutma hakkını kendinde nasıl buluyor? Helede adamın çocuğuna harcadığı para kimseyi ilgilendirmiyor.
Ben kizima mesela bayramlik aliyosam esime sormam bile onun kizinada alirim
Dogum gununu organize ederim harclik veririm
Bizim ev icinde bu konularda asla lafi gecmez. Ama iste diyorum ya anneme gore benim kizim nafaka aliyo babasindan ve cocuk maasi var, yani geliri var.
E zavalli kiz babasindan bise gormuyo, siz cok yapiyosunuz esinin kizina diyor. Olaylari birbirine karistiriyo. Kizim babasina gitmiyo ve hic bi yardimi yok nafaka disinda. Onun cezasini ona kesiyo
Ilk zamanlar esimin kendi kizini sevmesini bile yadirgiyodu benim kizim baba sevgisi gormuyo diye.
O durumu atlattik cok sukur
Ama bu maddi konulara sarip duruyo iste

Boşluktan kuruyordur kafasında. Belki kendisi gibi sizin de evliliğinizde mutsuz olacağınızı düşünüyor; kadın aksini hiç yaşamamış ki?

Her kuruntu yaptığında “evet anne haberim var, ortak kararımız bu, biz böyle uygun gördük” deseniz? Belki bir yerden sonra pes eder?
Onu desem daha cok dellenir.
Ben nankor kardes nankor evlat oluyorum.
Daha bugun beni bozdu, neymis kardesimin dogum gununde esim hediye almamis ben almisim. Ama hem esin kendi tarafina yedirsin para yollasin hemde sen hediye al onlara diyerekten.
Biz yilda bir goruyoruz esimin ailesini bi hediyemiz burdan goturdugumuz oluyo ama ben kardeslerimle surekli gorusuyorum. Nebilim biseler yeriz ben oderim misal ya soz konusu dahi etmem

Benim annemde böyledir hasta ama annem psikolojik olarak o da. İlaç alıyor iyi değil sürekli kaygı yaşıyor panik atağı var. Eşim gelemdi almaya desem neden gelmedi gelsin söyle seni boşlamasın der. Kardeşi geldi desem neden başbaşa değilsiniz babanda böyle yapardı der. Benide paranoyak yaptı çözümü kanarya annen hasta boşver demekte buldum :) birde kader motiffini kırıyorum
Ben gun icinde ariyorum mesela napiyon nasilsin diye sormak icin.
Bana diyoki hayirdir agzinda bise geveliyon bisemi dicen. 10 aylik bebegim var, yinemi hamilesin diyo al iste burdan yak

Evladına yedirip içirdiğinin hedabını mı verecek adam..Anneniz hiç iyi niyetli gelmedi başka şeylere takılsa insan anlar ama bunu aklının ucundan bile geçirmesi hiç iyi niyetli gelmedi
Elektrigimizi suyumuzu harciyomus :işsiz:
Ya konu daha cok uzun cok genis ama inanin cozum ariyorum biktim

şüphecilik de cok ciddi bi durum.
bu durum sizi bolca yipratir sürekli aciklama ve savunma yapma durumu olur.
yaşlılar psikolojik destege olumlu bakmaz.
yapılacak sey. dediklerini he he deyip gecmek ve herseyi anlatmamak .yoksa sürekli sikinti hal olur.
Hic bisemi anlatmam.
Anlatsam neler olur bilmiyorum.
52 yas yasli degil ki. Henuz genc simdiden kendine yasli derse ohoo. Ama dediginiz dogru ben onun yuzunden psikologa gittim 5 6 seans
Onu biturlu ikna edemiyorum
Parasini ben vericem diyorum, yazik ziyan olur sen o parayi bana ver ya pazara giderim ya ust bas alirim diyor

Ben kizima mesela bayramlik aliyosam esime sormam bile onun kizinada alirim
Dogum gununu organize ederim harclik veririm
Bizim ev icinde bu konularda asla lafi gecmez. Ama iste diyorum ya anneme gore benim kizim nafaka aliyo babasindan ve cocuk maasi var, yani geliri var.
E zavalli kiz babasindan bise gormuyo, siz cok yapiyosunuz esinin kizina diyor. Olaylari birbirine karistiriyo. Kizim babasina gitmiyo ve hic bi yardimi yok nafaka disinda. Onun cezasini ona kesiyo
Ilk zamanlar esimin kendi kizini sevmesini bile yadirgiyodu benim kizim baba sevgisi gormuyo diye.
O durumu atlattik cok sukur
Ama bu maddi konulara sarip duruyo iste
Kırılmayın ama anneniz sınırını aşıyor. Yok para yiyor yok sevmemesini istemesi falan çok büyük hadsizlik. Hukuki olarak bile Allah göstermesin bir şey olsa adamın her şeyinin 4/3 ü evladındır. Yani eşten daha çok hakka sahip oluyor. Yani adamın parası evladı için çalışıp çabalıyor herkes gibi tabiki kızına harcayacak fazla fazla verir isterse gereğinden fazla harcar. Bunu sorgulamak kimsenin üstüne vazife değil. Bu durumu eşiniz öğrense duysa şu söylemleri evliliğiniz darbe alır. Empati yapıyorum şu an aynı durumda ben olsam kızıma harcadığım şeyin tasası kayınvalideme düşse sürekli abuk subuk konuşup davransa eşimde buna çizgi çekmese sınırını koymasa artık bir yerde dolarım. Ne demek benim paramı sorgulamak 🤷🏼‍♀️ Annenize açıkça bir daha bu tarz konuşmalar geçerse harcayacak kızı o herkes evladını düşünür sen beni nasıl düşünüyorsan oda evladını düşünüyor. Sen böyle yaptıkça evliliğim tehlikeye giriyor diyceksin baktın devam ediyor konuşmaması karışmaması gereken şeyleri sertçe söylemen gerek. Yok yeğenlerine hediye alıyor falan o kadar saçmaki almayan mı var? Ailesinede durumu ıyı ise gerektiği yerde yardımcı olucak tabi aksi anormal olur

annenizle birlikte mi yaşıyorsunuz? mesafe koyma şansı yok mu?

Aslinda nasil ki kiziniz sizinle ve esiniz de ona abilik belki de "babalik" ediyorsa siz de esinizin kizina ablalik ediyorsunuz. Ikiniz de ilk evliliğinizden ebeveynligi tatmış ama es olmayi birbirinizle 2.evliliginizde yasiyorsunuz yani anneniz aslinda bu kuruntulariyla aile düzeninizi de olumsuz etkiler ona gerekirse bunu söyleyin ben esimle mutluyum kötü olmak da istemem, kizi benim de kızım deseniz anlamaz mi?
Kizi bize gelince kizim gibi yanimda gezdiririm, maddi manevi kendi kizima nasil davraniyosam onada oyle.
Esimde benim kizima karsi oyle. Ikisinin arasinda adaletsizlik yapmaz.
Ben mutluyum zaten, bile isteye aldim.
Ama yok anlamiyo

Gorusmeyin, sizi yoran hic kimseyle gorusmeyin ve anneniz bile olsa hayatiniz hakkinda bu kadar soz sahibi olmasina musaade etmeyin
Bisure gorusmedim psikologumda gitme Bisure dedi. Ara sadece hal hatir sormak icin diye
Ama biyerde illaki gorusuyosunuz

Bisure gorusmedim psikologumda gitme Bisure dedi. Ara sadece hal hatir sormak icin diye
Ama biyerde illaki gorusuyosunuz
Ben sizin yerinizde olsam psikologa gidip terapi almayi sart kosardim ve eklerdim benim ruh sagligim bozuluyor senin yuzunden. Ya gidip tedavi olursun ya da ben yokum artik

Kırılmayın ama anneniz sınırını aşıyor. Yok para yiyor yok sevmemesini istemesi falan çok büyük hadsizlik. Hukuki olarak bile Allah göstermesin bir şey olsa adamın her şeyinin 4/3 ü evladındır. Yani eşten daha çok hakka sahip oluyor. Yani adamın parası evladı için çalışıp çabalıyor herkes gibi tabiki kızına harcayacak fazla fazla verir isterse gereğinden fazla harcar. Bunu sorgulamak kimsenin üstüne vazife değil. Bu durumu eşiniz öğrense duysa şu söylemleri evliliğiniz darbe alır. Empati yapıyorum şu an aynı durumda ben olsam kızıma harcadığım şeyin tasası kayınvalideme düşse sürekli abuk subuk konuşup davransa eşimde buna çizgi çekmese sınırını koymasa artık bir yerde dolarım. Ne demek benim paramı sorgulamak 🤷🏼‍♀️ Annenize açıkça bir daha bu tarz konuşmalar geçerse harcayacak kızı o herkes evladını düşünür sen beni nasıl düşünüyorsan oda evladını düşünüyor. Sen böyle yaptıkça evliliğim tehlikeye giriyor diyceksin baktın devam ediyor konuşmaması karışmaması gereken şeyleri sertçe söylemen gerek. Yok yeğenlerine hediye alıyor falan o kadar saçmaki almayan mı var? Ailesinede durumu ıyı ise gerektiği yerde yardımcı olucak tabi aksi anormal olur
Biz kucukken annem babamin yegenine dugunde ceyrek takmak icin bize gunlerce sadece zeytin yedirmisti hic unutmuyorum
Ben veya esim icin oncelik cocuklarimiz onlarin sahip olmadigi seyleri baskasına yapmayiz. Bugun bana 2yil once esimin yegenine aldigim elbisenin lafini yapti. Kizimin oyle elbisesi olmamis oyle elbise almamisim. Alti ustu 15euroluk bi elbiseydi ben kizimi tek buyuttum onu hic biseyden mahrum etmedim. Ya okadar sacma okadar kirici oluyoki donup kaliyorum tansiyonum dusuyo sutten kesiliyorum direk basim agriyo
Esim kizina ne alirsa alsin karsina cikip niye aldin demem oda bana diyemez. Ama annemin gozune batiyo.

annenizle birlikte mi yaşıyorsunuz? mesafe koyma şansı yok mu?
Hayir birlikte yasamiyoruz. 10dklik mesafe
Annem tek yasiyo kardesimle
Butun yuk ona kalmasin diye bende ilgileniyorum bazen
Mesafe koyabilirim ama uzun surmez cunku kizim var ya o arar yada annem arar bisekilde gorusme olur.

Ben sizin yerinizde olsam psikologa gidip terapi almayi sart kosardim ve eklerdim benim ruh sagligim bozuluyor senin yuzunden. Ya gidip tedavi olursun ya da ben yokum artik
Annem cok kirilgan yapiya sahiptir
Bunu dersem heralde direk kalp krizi gecirir

Anneniz ekonomik olarak çok sıkıntı mı yaşamış eskiden? Bu da haklı sebep değil ama takıldığı şeyler hep parasal konular. Sanki hep para hesabı yaparak geçiyor günleri. Seni psikoloğa götüreyim diyince parayı bana ver demesine güldüm biraz :)

Anneniz ekonomik olarak çok sıkıntı mı yaşamış eskiden? Bu da haklı sebep değil ama takıldığı şeyler hep parasal konular. Sanki hep para hesabı yaparak geçiyor günleri. Seni psikoloğa götüreyim diyince parayı bana ver demesine güldüm biraz :)
Evet zamaninda ev yaptirmak icin cok seyden mahrum birakti bizi, evi yaptirdi ama hayrini goremeden babam satti. Babam kumar oynuyodu. Dukkanida satti. Ustune birde ayrilinca 50bin euro borcunu odedi.
Kendisi kucuk bi daire aldi zar zor. Abim evlendi, bisuru masraf yapti. 15bin euroya yakin parasi ziyan oldu abim ayrildi. Yani omru borc odemekle gecti diyebilirim
Suan borcu yok ama simdide tutturmus bahceli ev alacam 🤦🏻‍♀️

Ha mesela gider indirim var diye 2 mont alir bende derimki 2tane alacana 1ini seans parasi yapardin diyorum. Kime diyosunki
Diyabet oldugu icin kilo vermesi gerek, veremiyo. Ben online diyetle kilo verdim anne 1ayini ben oderim sende yap diyorum. Ne ele para yedircem diyo, cildiriyorum

Back