• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemin kuruntulari

Kizi bize gelince kizim gibi yanimda gezdiririm, maddi manevi kendi kizima nasil davraniyosam onada oyle.
Esimde benim kizima karsi oyle. Ikisinin arasinda adaletsizlik yapmaz.
Ben mutluyum zaten, bile isteye aldim.
Ama yok anlamiyo
Siz esinizle çocuklarınızla (esinizinin kizi da dahil) mutluysaniz annenize laf düşmez biz iyiyiz mutlu bir aileyiz deyin
Psikoloğa gitmişsiniz ama onun kabul etmediğini belirtmissiniz o zaman ya psikoloğa git düzelt kendini ya da yorum yapma demelisiniz çünkü anneniz iyi değil
Belki kendinizden mahrum birakmakla korkutmak da çözüm olabilir.

Selam kizlar aslinda konu cok uzun ama kendimi okadar yorgun hissediyorumki anlatmaya gucum bile kalmadi.
Sadece sizden akil almak istiyorum

31 yasinda bir bireysiniz maddi manevi hersekilde ayaklari uzerinde duran mantigi agir basan bir kadinsiniz. Ailenin tek kizi. 2 cocuk annesi mutlu bir yuvasi olan bir "sandriyon"sunuz.

Ve 52 yasinda hayati boyunca cok cekmis, esinden siddet gormus 7kere ayrilmis birlesmis, antideprasan ilaclarla ayakta durabilen duygusal ama asiri duygusal 3 cocugu olan (2 erkek 1 kiz) bir anneniz var.
Hayatin her anindan maddi manevi kendinden bile odun vermis sandriyon evli mutlu cocuklu... Kv, gorumce, elti, kayin bunlarla gayet iyi gecinen veya gecinmeye calisan hayata bakisi pozitif olan birisi.

Benim esimin ailesiyle bi sorunum olmamasina ragmen, maddi bir sikintim olmamasina ragmen durup durup kuruntu yapan bir annem var. Bugune kadar es gectim ama artik cok yoruldum hayatima cok mudehale etmesinden kararlarima karismasindan...

Esim annesine kardeslerine para yolluyomusda, iste nebilim kizina (ilk evliliginden olan) hem nafaka verip hemde bizim evde yedirip iciriyomusuzda. Esimin yegenlerine hediyeler aliyomusuzda off bu tur seyler gercekten bana gore cok banal geliyo.

Esimin benden gizli para gonderdigini hissetmedim, sahit olmadim ama yapiyosada nerden bilebilirim paranoyak gibi onumu arastirim.

Esiminde benimde gelirimiz var (esim benden fazla aliyo). Asla evini ac, susuz birakacak bir yapiya sahip degil. Hicde oyle olmadik yani diyelimki ailesine para yolluyo gizlice, yardim amacli yapmistir belki ama napabilirim elimde bi kanit yok eksilen para yok... Hos olmayan tarafi, gizli yapmasi olur en fazla, benim acimdan.

Ya ben su iki gunluk dunyada inanin para pul derdinde degilim. Mutlu huzurlu olayim karnimi doyuracak basimi sokacak cocuklarima yetecek param olsun ben mutluyum.
Esimle cok iyi anlasiyoruz, kafa yapilarimiz olsun ortak alanimiz olsun cok fazla. Bana yardimci olur, uzmez cocuklarla ilgilenir sabirlidir yani daha ne isteyim bilmiyorum.

Ben annemin bu kuruntularindan biktim, ve bununla nasil basedebilirim hic bilmiyorum.
Tavsiylerinizi bekliyorum

Simdiden cok tesekkur ederim okuyup vakit ayirdiginiz yorum yaptiginiz icin.
Anneniz bu kadar detayı bilmesin. Siz sınır koyun. Benim de annem kaygılı çok detay vermem.

Evet zamaninda ev yaptirmak icin cok seyden mahrum birakti bizi, evi yaptirdi ama hayrini goremeden babam satti. Babam kumar oynuyodu. Dukkanida satti. Ustune birde ayrilinca 50bin euro borcunu odedi.
Kendisi kucuk bi daire aldi zar zor. Abim evlendi, bisuru masraf yapti. 15bin euroya yakin parasi ziyan oldu abim ayrildi. Yani omru borc odemekle gecti diyebilirim
Suan borcu yok ama simdide tutturmus bahceli ev alacam 🤦🏻‍♀️
Belli ki erkek ve para birlikteliğine aşırı güvensizliği var kadının, yaşı genç gerçekten terapiyi kabul etse iyi olur.
umarım eşiniz onun kızı ile ilgili fikirlerini öğrenmez çünkü kırıcı düşünceler. Bu düşüncelerin sizi yıprattığını evliliğinize zarar vereceğini net şekilde belirtin derim

Siz esinizle çocuklarınızla (esinizinin kizi da dahil) mutluysaniz annenize laf düşmez biz iyiyiz mutlu bir aileyiz deyin
Psikoloğa gitmişsiniz ama onun kabul etmediğini belirtmissiniz o zaman ya psikoloğa git düzelt kendini ya da yorum yapma demelisiniz çünkü anneniz iyi değil
Belki kendinizden mahrum birakmakla korkutmak da çözüm olabilir.
Cok sukur mutluyum, yukardada belirttim mantigim agir basar her daim. Eger duygusal anima denk gelirde annemi dinlersem evliligimde buyuk sarsintilar olur.
Araya kimleri katmadim psikolog icin tamam diyo ama randevu almiyo. Annemin iyi olmadigini biliyorum zaten
Suan hem dayim hem teyzem annemle konusmuuolar engellediler heryerden

Anneniz bu kadar detayı bilmesin. Siz sınır koyun. Benim de annem kaygılı çok detay vermem.
Ortada hic bir detay olmamasina ragmen esimin para gonderdigini iddia ediyo
En sonunda evet anne haklisin ama yapabilecek bise yok belki gondermistir ama haberim olmadi diyorum. Pes etmiyo
Kaynim ev aldi sizin paranizla alir tabi diyo boyle diyincd ben deliriyorum tartisiiyoruz

Ha mesela gider indirim var diye 2 mont alir bende derimki 2tane alacana 1ini seans parasi yapardin diyorum. Kime diyosunki
Diyabet oldugu icin kilo vermesi gerek, veremiyo. Ben online diyetle kilo verdim anne 1ayini ben oderim sende yap diyorum. Ne ele para yedircem diyo, cildiriyorum
😀 güldürüyor beni cümleleri. Başkası benim ya da bizim olan bişeyi yok yere harcamamalı gibi bi düşüncesi vae sanırım. Ama kaçırdığı şu eşinizin kızına harcadığı para adamın kendi parası. Kaldı ki sizin paranız da harcanır yani aile olmuşsunuz

Cok sukur mutluyum, yukardada belirttim mantigim agir basar her daim. Eger duygusal anima denk gelirde annemi dinlersem evliligimde buyuk sarsintilar olur.
Araya kimleri katmadim psikolog icin tamam diyo ama randevu almiyo. Annemin iyi olmadigini biliyorum zaten
Suan hem dayim hem teyzem annemle konusmuuolar engellediler heryerden
Yani kirilgan diye alttan almayin bazi insanlar kendilerini dusunmezken siz ne yaparsaniz yapin care olmaz
Belki de diger insanlar gibi onu yokluğunuzla tehdit etmek ise yarayabilir çünkü sizin de psikolojiniz etkilenmiş cocugunuz için sutunuzun kesilmesi bile kul hakkı hem de bebeğinizin hakki :( buna izin vermeyin

😀 güldürüyor beni cümleleri. Başkası benim ya da bizim olan bişeyi yok yere harcamamalı gibi bi düşüncesi vae sanırım. Ama kaçırdığı şu eşinizin kızına harcadığı para adamın kendi parası. Kaldı ki sizin paranız da harcanır yani aile olmuşsunuz
Esimin kizi bayramda bizdeydi, bana diyoki bide ona paramo verecez simdi. Bende gonlu olsun ufak miktar verin benim kizada aynisini verin dedim topu topuna 5 euro verdi ya. Onun lafini ediyo hep biz veriyoz diye.
Biz yaparia gorunmez yarin kaynanasi koyde ne verirse degerer biner diye dusunuyo.
Bende ozaman bu benden karsilik bekliyo diyorum
Yani verdigi parayi geri istiyo diyorum dahada sinirleniyorum

Yani kirilgan diye alttan almayin bazi insanlar kendilerini dusunmezken siz ne yaparsaniz yapin care olmaz
Belki de diger insanlar gibi onu yokluğunuzla tehdit etmek ise yarayabilir çünkü sizin de psikolojiniz etkilenmiş cocugunuz için sutunuzun kesilmesi bile kul hakkı hem de bebeğinizin hakki :KK43: buna izin vermeyin
Beni tek dusunduren, sucluluk hissi. Araya mesafe koyunca boyle kendimi kotu evlat gibi hissediyorum ve bunu ima ediyo. Asla memnun edemiyorum.
Akrabalarimada sorsankz cevreyede sorsania benim yaptigim iyilikleri diger 2kardesim asla ve kattiyen yapmadi
Ama onlari ovmeden duramiyo.
Bicok kisiden duydum evlat ayrimi yapiyo dediklerini ama yakistiramiyorum. Cok uzuluyorum. Insan evlat ayirirmi ? Kiz erkek evlat ayrimi olurmu diyorum

Dediginizi denicem
Ama suda var
Dag daga kusmus haberi olmamis hesabi o durum olmasin
Eninde sonunda seninle hic konusamiyoruz bu sira diyecektir. Siz de evet denk gelemedik diyin ve dedigim sekilde devam edin. Ya arkadan arayanlar olsun, ya yemek, alisveris yapmaniz gereksin vs vs yogun olun yani

Eninde sonunda seninle hic konusamiyoruz bu sira diyecektir. Siz de evet denk gelemedik diyin ve dedigim sekilde devam edin. Ya arkadan arayanlar olsun, ya yemek, alisveris yapmaniz gereksin vs vs yogun olun yani
Hic aramiyon beni der o bana
Iste bunlar gecici olmaz insallah
Bugun cok kizdim
30kusur yasina gelmisim 2cocuk anasiyim kime ne alip verecemi sen kontrol edemezsin bu ne ya dedim

Anneler gununde ona markali spor ayakkabisi almistim
Oda kucuk gelmis
Iade edilemiyor, cunku koli kaybolmustu sikayette bulununca parayi geri verdiler
O aradada koli bize ulasti, firmaya soyledigimde. Telafi etmek icin hediye olarak kabul edin dendi
Yani ayakkabilar bedavaya geldi
Bana olmuyo kizimada olmuyo esimin kizinada olmaz
Bende eltimin kizina gotururum hediye dedim
Ben onu napar eder giyerim cope atarim gene vermem dedi
Niyeymis ben neden markali sey aliyomusum
Kocamin ailesi icin kendi ailemi annemi satmisim
Okadar ustume geldiki keske gelmeseydim yanina cok pisman oldum dedim kalktim

Hic aramiyon beni der o bana
Iste bunlar gecici olmaz insallah
Bugun cok kizdim
30kusur yasina gelmisim 2cocuk anasiyim kime ne alip verecemi sen kontrol edemezsin bu ne ya dedim

Anneler gununde ona markali spor ayakkabisi almistim
Oda kucuk gelmis
Iade edilemiyor, cunku koli kaybolmustu sikayette bulununca parayi geri verdiler
O aradada koli bize ulasti, firmaya soyledigimde. Telafi etmek icin hediye olarak kabul edin dendi
Yani ayakkabilar bedavaya geldi
Bana olmuyo kizimada olmuyo esimin kizinada olmaz
Bende eltimin kizina gotururum hediye dedim
Ben onu napar eder giyerim cope atarim gene vermem dedi
Niyeymis ben neden markali sey aliyomusum
Kocamin ailesi icin kendi ailemi annemi satmisim
Okadar ustume geldiki keske gelmeseydim yanina cok pisman oldum dedim kalktim
Sizde de hata var madem anneniz bu kadar takik esinizin ailesine, neden eltinizin kizina gotureceginizi soyluyorsunuz? Ben bir cozum bulurum dusuneyim diyip alin ayakkabilari, sonra da bi ihtiyac sahibine verdim diyin. Neyin aciklamasini yapiyorsunuz?

Beni tek dusunduren, sucluluk hissi. Araya mesafe koyunca boyle kendimi kotu evlat gibi hissediyorum ve bunu ima ediyo. Asla memnun edemiyorum.
Akrabalarimada sorsankz cevreyede sorsania benim yaptigim iyilikleri diger 2kardesim asla ve kattiyen yapmadi
Ama onlari ovmeden duramiyo.
Bicok kisiden duydum evlat ayrimi yapiyo dediklerini ama yakistiramiyorum. Cok uzuluyorum. Insan evlat ayirirmi ? Kiz erkek evlat ayrimi olurmu diyorum
Şimdi buna benzer durumu yakınım yaşıyor kadin çalışıyor kardesleri çalışmıyor ama annesi de calismayan kardeşler gelemiyor diye hep isleri vardır müsait degillerdir diye korur ama calisan kisi yetisemedigi halde hep gelmiyorsun sitemi duyar ya da yaptiklari hafife alınır ustelik o calismayan ve annelerini arayip.sormayan kardeşlerin altinda arabasi da var ama kimse tenezzul etmez. Kısaca verici olan evlattan hep fazlasi beklenir, ne kadar verirsen o kadar yetersizmis gibi ustune gelinir ben bunu hem aile/sülale icinde hem etrafimdaki insanlarda cok gozlemledim
Bir arkadasin dedigi gibi çaktırmadan mesafe koyun aaa müsait degildim/banyodaydim/yemek yapıyordum bi denk gelemedik seklinde :) sitem ederse de napiyim yetisemiyorum diyeceksiniz o mu anne siz mi belli degil kendi ailenize çocuklarınıza odaklanin onlar sizin önceliğiniz
Annenizi atmayin otelemeyin tabii ama o kendi icin adim atmazken sizin de psikolojinizi bozmaya hakki yok

Sizde de hata var madem anneniz bu kadar takik esinizin ailesine, neden eltinizin kizina gotureceginizi soyluyorsunuz? Ben bir cozum bulurum dusuneyim diyip alin ayakkabilari, sonra da bi ihtiyac sahibine verdim diyin. Neyin aciklamasini yapiyorsunuz?
Inanin bugun tesaduf oldu
Bukadar takintili oldugunu dusnmemistim

Genelde iste kaynin evi sizin sayenizde aldi iste nebilim cocuklara doldurdun falan derdi bukadar acik acik taktigini dusunmedim cunku takacak bise yok ortada. Hic bir kez ayni ortama gelmediler tanismadilar.

Sirf annem soyluyo diye inanarak kendi akrabasina zekat fitre verdim yillardir adamlar bodrumda istanbulda otel acmis.

Ya onun istedigi sey bi tek kendi akrabasina yapalim
Yarin bir gun el kizi girse aramiza onun tanidigi biri olsa yardim etse kardeslerim, kiyameti koparir iste kilibik karisinin ailesini doyurdu diye ortaliga duser.

Inanin bugun tesaduf oldu
Bukadar takintili oldugunu dusnmemistim

Genelde iste kaynin evi sizin sayenizde aldi iste nebilim cocuklara doldurdun falan derdi bukadar acik acik taktigini dusunmedim cunku takacak bise yok ortada. Hic bir kez ayni ortama gelmediler tanismadilar.

Sirf annem soyluyo diye inanarak kendi akrabasina zekat fitre verdim yillardir adamlar bodrumda istanbulda otel acmis.

Ya onun istedigi sey bi tek kendi akrabasina yapalim
Yarin bir gun el kizi girse aramiza onun tanidigi biri olsa yardim etse kardeslerim, kiyameti koparir iste kilibik karisinin ailesini doyurdu diye ortaliga duser.
Ben gorusmezdim dedigim gibi. Bana gore anneniz kotu niyetli, ister tedavi olsun ister olmasin ama kotu yani baya baya. Kotu bir insana ayiracak enerjim de sabrim da yok benim. Onceligim kendim, esim ve cocuklarim. Huzurumu bozmazdim yani

Şimdi buna benzer durumu yakınım yaşıyor kadin çalışıyor kardesleri çalışmıyor ama annesi de calismayan kardeşler gelemiyor diye hep isleri vardır müsait degillerdir diye korur ama calisan kisi yetisemedigi halde hep gelmiyorsun sitemi duyar ya da yaptiklari hafife alınır ustelik o calismayan ve annelerini arayip.sormayan kardeşlerin altinda arabasi da var ama kimse tenezzul etmez. Kısaca verici olan evlattan hep fazlasi beklenir, ne kadar verirsen o kadar yetersizmis gibi ustune gelinir ben bunu hem aile/sülale icinde hem etrafimdaki insanlarda cok gozlemledim
Bir arkadasin dedigi gibi çaktırmadan mesafe koyun aaa müsait degildim/banyodaydim/yemek yapıyordum bi denk gelemedik seklinde :) sitem ederse de napiyim yetisemiyorum diyeceksiniz o mu anne siz mi belli degil kendi ailenize çocuklarınıza odaklanin onlar sizin önceliğiniz
Annenizi atmayin otelemeyin tabii ama o kendi icin adim atmazken sizin de psikolojinizi bozmaya hakki yok
Soylediklerinizi ayni yasiyorum
Benim sorumluluğum cok fazla zor yetisiyorum, bundan once kizimla yanliz yasarkende butun herseyiyle ben ilgilenirdim. Simdi iki isini gormeyim adim cikiyo.
Mesela hep atiyorum "mehmetim beni gezdiriyo" "alim bana sunu almis" gibi seyler paylasiyo durumda.
Ki ben hic hediyesiz birakmam suprizler yaparim
Ama benimkini paylasirsa 🥰 emoji birakiyo.

Back