- 4 Şubat 2009
- 3.972
- 943
- 363
öfff ne zor işler bunlar ya :çok üzgünüm:Canlarım, bana olan desteğinizden dolayı çok teşekkür ediyorum. O günden sonra ben de aramadım. O da aramadı, yani gelişme yok...Dün annemin tetkiklerini yaptırdık. Sonucu bekliyoruz. Kendimde göreceğim kabahat şunlar olabilir. Eşimin ailesi ve benim ailem arasında kültür farkı var. Yani yörelerimiz farklı, fakat eşim İstanbul'da doğmuş büyümüş olmasına rağmen o kültürün ve yaşam biçiminin etkisinden kurtulmuş değil haklı olarak. Ben eşimin ailesinin (çok kardeşler sayısını söylemiyorum) hiçbiri ile bir günden bir güne tartışmış değilim. Söz, atışma vs bile olmadı. Kayınvalidemin davranışları biraz değişik konuşurken de azarlar gibi konuşur. Pat diye söyler, Surat asar oturur. her gün hastayım der, değişik bir yapı...ona rağmen, dediklerine çok kez kırılmış olmama rağmen ağzımı aşıp bişey demedim. Ama benim yapım bu ki, sessizce yüzüm düşer, zoraki gülmeye çalışırım...ama zamanla sıkılırım ve belki de bunu belli ederim. Ama dediğim gibi inanın tek taraflı değil bu yaşadıklarım ki kalkıp da bıçak kemiğe dayanmışken bir laf dahi etmedim. Hep alltan aldım. Benim babam altı yıl önce vefat etti. Hayatta dayanağım bir annem bir kardeşim vardı. Beş yıl önce, Bir adamı sevdim (ki bizi kızkardeşi tanıştırdı. arkadaşımdı) ve evlendim. Onun derdi anneme cumartesi veya pazar günü beni götürmesi (evimi süpürmeden silmeden de hiç gitmedim ve bu çok kez sen evinin işini yapmadan annene gittin diye çok kakıldı..ama ben sorumluluklarımı biliyorum. Dediğim gibi evimi ihmal etmedim. İnanın bir arkadaşımla dahi çıkıp gezemedim evlendiimden beri, birlikte olalım diye) Fakat bunları o hiç görmedi belki görmek istemedi.) ve ona göre ilk zamanlarda oturulan dört beş saat ona yetti. Bana şikayeti benim aileme de her cumartesi gidiyoruz ama iki saat dayanamıyorsun. Sıkılıyorsun bunu bana belli ediyorsun oldu. Benim suçum bu...Kİ her ay bir gün de aile günleri, yaş günleri vs vs kalabalık oldukları için bitmez ve hiçbirinden geri kalmadım bugüne kadar ihmal etmedim. Evime geldiklerinde bir dediklerini iki etmemeye çalıştım....Benim yüzüme bakıp beni çok sevdiklerini söylerler her zaman...benim de en ufacık kimseyle bir problemim olmadı..dedim ya bir atışma dahi olmadı....Benim yapımı eşim de biliyor aslında çok girişken..canımlı cicimli konuşan bir insan değilim...Kusurum, moralim bozulduğunda yüzüme yansıtmam...
Bütün hafta çalışıyorum. Eşimin ailesi de iki sokak ilerde oturuyor. Biz de onların evinde oturuyoruz. Bir ev için borca girdik. Arabamızı aldık...bunları yapmak için bize yardımcı olması için annem çocuğuma baktı..Kayınvalidem çocuğuma bakmaya ben doğum izininde niyetlendi...sonra ben hastayım doktora gidicem diye salladı...yine bişey demedim...ama bir kere de annem bizde iken gelip ne çocukla ilgilendiler, ne bir kapıyı çalıp da ya dünür ne yaptın...deyip de çocuğu yarım saat kucağına al bak, ne olur ki, benim için değil, oğlunun hatırı için...niye böyle diye sorduğumda eşime: 1. Cevap senin yüzünden 2. farklı cevap işte annem soruyorum bişey demiyor. 3.cevap: İşte oğlum ben biraz haldur huldur konuşur insanların canını sıkarım diye gitmiyorum...ama bir kere gelip anneme bir şey sormak, danışmak için gelebiliyor....neyse canlar durum bu durum....
Öncelikle Allah sabır versin, bi de azcık cesaret versin :)
20 yıllık evliyim, benzer olayların daha sıkısını evliliğimin ilk 12 yılında çektim. Niye? beyaz gelinlikle çıktın bu eve beyaz kefenle ancak dönebilirsin zihniyeti yüzünden. Hoş dönsem anamında babamında kolları açıktı eminim ama böyle bir düşünce yerleşiyo kafana işte.
Çektim çektim çektim, Allah annemi yanına aldı. Babam nişanlıyken vefat etmişti. Annemde yanına gitti. 1 evladım var, 1 de kocam. Gerisi yalan oldu. İnsan eksikliği en büyük eksiklikmiş bu dünyada onu anladım. Psikolojim bozuldu, hiç hastalanmayan ben ilaçlarla ayakta kalmaya çalıştım. İç ilacı dünya güllük güneşlik. Sülalene küfür etseler, namusuna laf söyleseler bi habersin, saf saf bakıyosun anca.
Bi gün güneş batarken yakaladım.
Dedim kim var benimle? Dünyayı verseler neyimi vermem? Evladımı.
Çektim kocişi karşıma. "Bak şekerim gördüğün gibi dımdızlak, arkamda ailem olmadan karşındayım. Senin kimin var? Allah uzun ömürler versin bütün ailen. Ben eğer varsan benim ailem -sen, ben, kızım- için seninle kalıcam. Yoksa işte annem kapı orda, önceliklerini belirle, benim önceliğimede sakın olaki karışma. Bugüne kadar gözünüzün içine baktım sıra sizde. bakın bakim ne renkmiş gözlerim, japon olma ihtimalim bile var, yıllardır bakmadığın için unuttun büyük ihtimalle" dedim. Ve delirdim :dance:
İşte bi 8 yıldır falan huniyle dolaşıyorum. Anladımki sen delirince karşıdaki deyneğini saklıyo. Şimdi en sevdikleri, en saydıkları gelinleri benim. Üzerime titriyolar. Çünkü biliyolarki önceki gibi yapsalar hunimle gözlerini oyarım :roflol:
Biraz cesaret, biraz özgüven nolur.
Belki biz çalışmanın avantajını kullandık (geç de olsa) para kazanmak bize cesaret verdi. Ama inanın çalışmıyor olsamda aynı şeyi yapardım.
Oh be dünya varmış.
Deneyin, huni size de çok yakışıcak :sm_cool:
Sanırım her konuda çok fazla alttan almışsın.
Bağır çağır kavga et demiyorum ama haklı olduğun konularda da kesin tavrını göstermeliydin.
Eşin maalesef iyi gün dostuymuş. Kendi çocuğunu hasta anneni o kadar çocuğunuza bakmasına rağmen arayıp sormuyorsa ne hayır beklenir ki?
Bir şeyi merak ettim ev araba aldık demişsin onlar kimin üzerine kayıtlı?
Şimdi bunların sırası mı denecek ama madem böyle canı istediğinde gözü bir şey görmeyen bir adam var karşında sen de sığıntı değilsin o evde. Hakkın olanlara sahip çıkabilmelisin.
Her şey beyefendinin keyfine göre olmaz. Asıl nedenini de açık açık söylemeli.
İsteyince gel isteyince git yok öyle.
Canım, araba benim üzerime, ev de (halen kredi taksitlerini ödüyoruz ki sekiz yılımız daha vardı) onun üzerine, Bu arada arkadaşım da olan görümcem ile konuştuk. ona anlatmış herşeyi, aynı laflar..eşimden duyduğum lafların aynısını ondan duyuyorum ikisi ağız birliği etmiş gibi..ben soğukmuşum mesafeli duruşum yüzünden insanlar beni yakın görmüyorlarmış kendilerine, ha bir de pazar günü görümcemin günü vardı..niye arayıp beni al da gidelim dememişim..akşam üzeri aramışım da ..nasıl arardım sabah dedim ya..bir sinirle yaptım deseydi o arasaydı dedim ben de..gelseydi hiçbirşey olmamış gibi özür dilesin..konuşalım desin..ne olurdu..hep ben mi alttan alacağım ya..ay bıktım bunlardan arkadaşlar şaşırıp kaldım ya bişey diyin n'olur...
Ay vallahi ben şiştim bacım :) Durumuna gerçekten çok üzüldüm. Umuyorum en kısa sürede halledersiniz.
Amaaa eğri oturup doğru konuşalım birde.
Diyorsunki soğukmuşum, mesafeliymişim, -ki bunların doğru olduğunu sende söylüyorsun- seni yakın görmüyolarmış vs vb. E olabilir, senin yapın bu demekki, e peki niye eşinin yapısını kabul etmiyorsun? Tamam ben huniyi taktım sanada tak diyorum ama :) Cumartesi gittiğinde eşininde illa gelmesini istemişsin. Adam ailene karşı (senin onun ailesine olduğun gibi) soğuk demekki. Niye ısrar ediyosunki? seni bırakıyomu? bırakıyo. Ne yardan ne serden geçeyim diyosun sende. Bırak o evinde kalsın sende anneciğinle birlikte ol.
Bu gitmeler, gitmemeler, soğukluklar cart curt eminimki devede kulak, daha fazla sıkıntılar yaşıyorsun, daha dertlisin, bunlarda tuzu biberi olmuş.
Ama bunların beterini yaşamış ve şu an mutlu huzurlu bir yuvası olan bir abla olarak nacizane tavsiyem şudur:
Bekara hatun boşamak kolaydır. İşte boşan, anasını ağlat, şunu yap bunu yap bunlar boş işler. Boşanma, hele hele bu lafı ona asla duyurma.
Biz hatunlar evlenme teklifini erkeklerden beklediğimiz için, evlendikten sonrada her gülü papatyayı o getirsin, kavga edelim o ayaklarıma kapansın diyoruz.
Yav sen ara kocanı konuşmamız lazım, sana söyleyeceklerim var, sende bana bişeyler söylemek istersen dinlemek isterim :) de ve buluş kocanla niye annene gelmesini bekliyosun ki?
Rahmetli annem "ellerle uğraşmak karşıki dağlarla güreşmeye benzer" derdi. Dağlara da sadece tırmanılıyo biliyosun :) Madem evlendik bu zorlukları öyle ya da böyle aşıcaz. Kişiliğinden taviz vermeden karşındaki "el oğlu" na "el kızı"nın karakterini, sınırlarını, herbişiciğini anlatman gerekiyo maalesef. Yoksa otururduk anacımızın dizinin dibinde özgür özgür yaşardık (ne kadar özgür olunabilirse artık)
Allah'ım sana kolaylıklar versin. a.s.
Canım, söylediklerin için teşekkür ederim. Fakat illaki gel benimle sen de kal demedim. Kalmayacağını biliyorum zaten ben sadece bir kez sordum. Kalmam deyince tamam dedim. Sonrasında, hastaneden yeni çıkmışızi orada kalıyorum Cumartesi beni bıraktın, Perşembe evime döndüm ddim ki, yahu bir kere gel de (bir kere bak :) uğra da akşam dokuzda eve geliyorsun tamam anlıyorum yorgunsun evde yemek yok ama ben iki tarafa nasıl koşayım otobüsle bir saat eve gidip geleceğim tamam o içime dert zaten ne yaptı ne yedi...bir akşam da yarım saat uğra da göreyim seni, ya beni bırak gel de çocuğunu gör.hiç mi özlemez insan, minicik bir destekti istediğim...bu sözüm ona ağır geldi...ben senin orda kalmana istemesem müsade etmem dedi...olay aldı yürüdü....bugüne kadar her tartışmamızda ben mesaj çektim ya da aradım gel konuşalım problem nedir diye...e ama bıçak kemiğe dayandı ya..eti bırak kemiği acıtıyor artık...bu konu bizim yegane kavga konumuz kendimi defalarca anlattım..ama olmuyor işte...eksik birşeyler var belki de..
yuhh ciyorum...bu adamın ayrılmaya niyeti mi vardı canım...hiç anlamlı gelmedi bana bu davranış....allah yardımcın olsun
Çok güzel söylemiş.Ben olsam annemin evinde kalırdım
Aramazdım da sormazdımda
Eşinizin kabahati büyük
Ve hatasını anlamalı
Biraz annenizde kalın iyi düşünün
Hatalı olan siz değil eşiniz
Onu kendi haline bırakın belki hatasını anlar
Yani umarım..
Bütün kavgalarımızın sonrasında, beni annene bırakayım da ne halin varsa gör diye azarlardı zaten, demek varmış niyeti, hele bir keresinde eşylarımı topladım. doldurdum büyük bir poşete, sinirlerim bozuldu... kendisi gel yanıma otur konuşalım demişti...ammaan dediğim gibi kendisi dört yıldır aynı şeyle beni tehdit ediyordu zaten...sanki ben ona zorla gelmişim gibi...ay yazdıkça artık katlanamıyorum..
bu arada ses seda yok...
Daha halen hiç arayıp sormadı mı? Hiç?
9-10 gün oldu galiba di mi?
Napıyo neediyo bunca zaman hiç haber yok mu?
Ya çocuğunu da mı merak edip özlemiyo bu adam?
Pes.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?