Annemin kapısına bırakıldım

Sanırım her konuda çok fazla alttan almışsın.
Bağır çağır kavga et demiyorum ama haklı olduğun konularda da kesin tavrını göstermeliydin.
Eşin maalesef iyi gün dostuymuş. Kendi çocuğunu hasta anneni o kadar çocuğunuza bakmasına rağmen arayıp sormuyorsa ne hayır beklenir ki?
Bir şeyi merak ettim ev araba aldık demişsin onlar kimin üzerine kayıtlı?
Şimdi bunların sırası mı denecek ama madem böyle canı istediğinde gözü bir şey görmeyen bir adam var karşında sen de sığıntı değilsin o evde. Hakkın olanlara sahip çıkabilmelisin.
Her şey beyefendinin keyfine göre olmaz. Asıl nedenini de açık açık söylemeli.
İsteyince gel isteyince git yok öyle.

öfff ne zor işler bunlar ya :çok üzgünüm:

arama bencede bırak ne yaparsa yapsın yaa aklıma takıldıı içime bi şüphe doğdu (nolur yanlışta anlama) başka biri olabilir mi canımcım.. yada etraftan onu bu yönde gaza getiren biri? sen canını sıkmamaya we rahat olmaya çalış onada bu halini belli et(ki ararsa yada görüşürseniz)yesin kendinii..kötükedihüso

Tamamıyle katılıyorum sözlerinize insanın arkasında bir ailesi olmazsa önce insanın kocası eziyor o yüzden diyorumki daha önce de yazdım koca her zaman bulunur ama aile asla o yüzden ailelerimizin kıymetini bilelim, ne yazık ki benim yok ama

tecrübe konuşuyor:kesin eşinin ailesi senin annen hakkında onu dolduruyordur...senin aklına gelmicek bir sürü laf etmişlerdir...sende arama bırak eminim çocuğunu özler...zamanla doğru düşünmeye başlar eşin...

gercekten yazıkkk gercekten benim eşimde aradaa anneme gitmeme gıcıklıklar yaparr ama senin durumun cok farklı canım yaaa aman kimsede umrumda değil bi annem var zaten gittiği onadamı gönlümce gitmicemm bana sorarsan kal annenin yanında sende gitme derim eşin seni gözden cıkarmasa böle yapmazdı maalesef

ya bu anne olaylarınıhiç anlayamıyorum benim eşimin ailemle arası çok iyidir hergün arar annemleri ama kaynanamlar hiç çekemezler sürekli anneme gitmemizi oğullarınn onlarıaramayıp benim annemi aramasını ama kendileri bu hale getirdi ne yapabiliriz ki canım bence hiç taviz verme hem anneciğin hem kendin hem de çocuğun için ona muhtaç değilsin pekala 3 kuşak kız olarak huzurla yaşayabilirsiniz. Allah yardımcın olsun anneciğine de acil şifalar versin

Canım, araba benim üzerime, ev de (halen kredi taksitlerini ödüyoruz ki sekiz yılımız daha vardı) onun üzerine, Bu arada arkadaşım da olan görümcem ile konuştuk. ona anlatmış herşeyi, aynı laflar..eşimden duyduğum lafların aynısını ondan duyuyorum ikisi ağız birliği etmiş gibi..ben soğukmuşum mesafeli duruşum yüzünden insanlar beni yakın görmüyorlarmış kendilerine, ha bir de pazar günü görümcemin günü vardı..niye arayıp beni al da gidelim dememişim..akşam üzeri aramışım da ..nasıl arardım sabah dedim ya..bir sinirle yaptım deseydi o arasaydı dedim ben de..gelseydi hiçbirşey olmamış gibi özür dilesin..konuşalım desin..ne olurdu..hep ben mi alttan alacağım ya..ay bıktım bunlardan arkadaşlar şaşırıp kaldım ya bişey diyin n'olur...

durumuna çok üzülüyorum:çok üzgünüm:hep alttan alan olmayacaksın tabi sen şimdiye kadar çok alttan almışsın eşini şımartmışsın galiba ama ne olursa olsun bunu yapmamalıydı:1no2: bide galiba eşinin ailesi doldurmuş gibi geldi bana ne olursa olsun dolduruşa gelmemeliydi en büyük suçlu o allah yardımcın olsun:Saruboceq:

canım durumuna çok üzüldüm ve sinirlendim.Neden kendini bu hale getirmeye izin verdin neden alttan aldın bak çalışıyorsun ona muhtaçlığında yok arabam var diyosun boşver hiç arama.Senin suçun hep alttan alman dişini göstermemen bunun sonucundada bu hale gelen bi aile.Erkek milletine karşı yenik durmayacaksın yoksa daha da havalanıyolar emin ol canım.

Bundan sonra ben senin yerinde olsam ne güzel işim var çocuğum var annemin yanındayım o bana bu şekilde saygısızlık yapmış beni anamın evine getirmiş ki bu çok manalar içerir bunu kabullenipte kesinlikle aramam aksine onu adam yerine koymam yaa klava: bak çok sinirlendim yine kim o kendini ne zannnediyo burnunu çok iyi sürterdim.Ne olur kendini ezdirmeeee ne olur kadınlığını ayaklar altına aldırmaa resti çek gerektiğinde kaybedicek neyin var bir bak :umursamaz: umarım akıllanır kocan

Ay vallahi ben şiştim bacım :) Durumuna gerçekten çok üzüldüm. Umuyorum en kısa sürede halledersiniz.
Amaaa eğri oturup doğru konuşalım birde.
Diyorsunki soğukmuşum, mesafeliymişim, -ki bunların doğru olduğunu sende söylüyorsun- seni yakın görmüyolarmış vs vb. E olabilir, senin yapın bu demekki, e peki niye eşinin yapısını kabul etmiyorsun? Tamam ben huniyi taktım sanada tak diyorum ama :) Cumartesi gittiğinde eşininde illa gelmesini istemişsin. Adam ailene karşı (senin onun ailesine olduğun gibi) soğuk demekki. Niye ısrar ediyosunki? seni bırakıyomu? bırakıyo. Ne yardan ne serden geçeyim diyosun sende. Bırak o evinde kalsın sende anneciğinle birlikte ol.
Bu gitmeler, gitmemeler, soğukluklar cart curt eminimki devede kulak, daha fazla sıkıntılar yaşıyorsun, daha dertlisin, bunlarda tuzu biberi olmuş.
Ama bunların beterini yaşamış ve şu an mutlu huzurlu bir yuvası olan bir abla olarak nacizane tavsiyem şudur:
Bekara hatun boşamak kolaydır. İşte boşan, anasını ağlat, şunu yap bunu yap bunlar boş işler. Boşanma, hele hele bu lafı ona asla duyurma.
Biz hatunlar evlenme teklifini erkeklerden beklediğimiz için, evlendikten sonrada her gülü papatyayı o getirsin, kavga edelim o ayaklarıma kapansın diyoruz.
Yav sen ara kocanı konuşmamız lazım, sana söyleyeceklerim var, sende bana bişeyler söylemek istersen dinlemek isterim :) de ve buluş kocanla niye annene gelmesini bekliyosun ki?
Rahmetli annem "ellerle uğraşmak karşıki dağlarla güreşmeye benzer" derdi. Dağlara da sadece tırmanılıyo biliyosun :) Madem evlendik bu zorlukları öyle ya da böyle aşıcaz. Kişiliğinden taviz vermeden karşındaki "el oğlu" na "el kızı"nın karakterini, sınırlarını, herbişiciğini anlatman gerekiyo maalesef. Yoksa otururduk anacımızın dizinin dibinde özgür özgür yaşardık (ne kadar özgür olunabilirse artık)
Allah'ım sana kolaylıklar versin. a.s.

Canım, söylediklerin için teşekkür ederim. Fakat illaki gel benimle sen de kal demedim. Kalmayacağını biliyorum zaten ben sadece bir kez sordum. Kalmam deyince tamam dedim. Sonrasında, hastaneden yeni çıkmışızi orada kalıyorum Cumartesi beni bıraktın, Perşembe evime döndüm ddim ki, yahu bir kere gel de (bir kere bak :) uğra da akşam dokuzda eve geliyorsun tamam anlıyorum yorgunsun evde yemek yok ama ben iki tarafa nasıl koşayım otobüsle bir saat eve gidip geleceğim tamam o içime dert zaten ne yaptı ne yedi...bir akşam da yarım saat uğra da göreyim seni, ya beni bırak gel de çocuğunu gör.hiç mi özlemez insan, minicik bir destekti istediğim...bu sözüm ona ağır geldi...ben senin orda kalmana istemesem müsade etmem dedi...olay aldı yürüdü....bugüne kadar her tartışmamızda ben mesaj çektim ya da aradım gel konuşalım problem nedir diye...e ama bıçak kemiğe dayandı ya..eti bırak kemiği acıtıyor artık...bu konu bizim yegane kavga konumuz kendimi defalarca anlattım..ama olmuyor işte...eksik birşeyler var belki de..

Bir de şu ayrıntı var kızlarrrr... Annem hastaneden taburcu olduğu gün: Kardeşimle dönüşümlü kaldık gündüz ben, gece kardeşim ve eşi kardeşimle ben para denkleştirelim, taburcu olacak, doktorla konuş, işlemleri ne olacak eve geldik 16:30 gibi, çocuğuma eltim bakıyor evimde o gün, hadi eczaneye gidelim ilaçları, tahlil yaptıracak laboratuvar bul eve gelmeleri için..beni eve bıraktı kardeşim trafikten dolayı da akşam 19:00 gibi evdeyim. Yemek yapamadım tabi, evin hali belli, alışveriş edememişiz, eltime de kalk yemek yap diyemem..akşamları eşi gelip alıyor...ki normalde veime geldiklerinde ne var ne yok sermeye çalışırım ki biz akşamları yemek yemiyoruz, sağlık için diye mırın kırın ederler...eşim geldi eltimin eşi geldi, abisi...o gün de eşim geç çıktığı için genelde bir süredir evde yemek yemezdi...aksilik o gün de yemeyeceği tutmuş..açım ben dedi..kalk dedi eltim çay tost bişeyler yap..ben de kızımla uğraşıyorum o arada..telefon geliyor arayıp soranlardan..Mutfağa gittim bu bi yandan tost yapıyor bana da azar bir güzel: bugün annen çıktı niye gelip de eve yemek yapmadın..hoppalaa...ay nasıl sinirlendim..elim ayağım tutmuyor o ayrı, yani şimdi mi buldun dedim bunu söyleyecek zamanı...Allah ne verdiyse yenilirdi de ..of işte gereksiz ama ayrıntı...

aslında yanlış bir şey yapmıyorsun. annene sen bakmayacaksında kim bakacak? ama eşinide ihmal etmişsin. bak kendin yazmışsın.adamın evinde yemeği yok. ben 2 yere nsıl yetişeyim diye..lmaz:

canımcım, bir tarafı yapmaya çalışırken diğer tarafı yıkıyorsun. annende kaldığın eve gidemeyceğin zamanlarda annenle kendine yaptığınız yemekten 1 tabak daha fazla yapıp, erkek kardeşine evin anahtarını verip, haydı kardeşim bu yemeği bizze götür diyebilirdin. akşamda eşini arayıp: yemeğini beğendinmi hayatım?:1hug: gibi bir konuşma inan eşini çok mutlu ederdi.

eşin bunalmış demekki. aileside dolduruşa getirmiş olabilir. valla benim eşimede ailesi neler neler derlermiş, eşim anlatırdıda ağzım açık kalırdı:1shok:.. onların zaten seni istemediklerini eşini dolduruşa getirebileceklerini biliyorsun.

benim yazdıklarından çıkardığım iki hatan var:

1. ailesine kırıldığın zaman suratının düşmesi. düşürme suratını. boşver. sen düşürdükçe daha da çok üzerine gelirler emin ol. tınlamayan bir davranış içerisinde olmalısın.ve eşine asla onları kötüleme. zamanla eşin senin laf söylemedğini gördükçe , surat asmadığını gördükçe onların haksız olduğunu anlayacaktır.

2. annenle elbet ilgileneceksin. amaaaa eşini ve evini ihmal etmeyeceksin. yorulacaksın. olsun. annelerimiz de bizleri yetiştiriken hem bizlere hem kayınvalidelere hemde kocalarına yetişmedilermi? eşini " beni ihmal ediyor" psikolijisine sokmuşsun.

ben annemlere gidipte annem hamur işi yemek yaptığı zaman, gündüz ise, eşime haber veriyorum elemanını çağırtıp" sana da yaptık hayatım gönder alsın çocuk diyorum". o kadar hoşuna gidiyorki, adam değer gördüğünü düşünüldüğünü hissediyor. ne var altıüstü yemek diyebilirsin. sinek küçüktür mide bulandırır derler. inan bana ufak jestler daha kıymetlidir.vereliniortak

şuana gelirsek;

biraz daha bekle eşini. bakalım gelecekmi? bence gelecek. dayanmayacak çünkü.şuan seninle inatlaşıyor. ben başka kadın olduğunu düşünmüyorum. aklınca sana işkence çektiriyor, senin aramanı bekliyor.

eşin gelirsede nazlanarak barış.

ama aynı hatalarını tekrarlama güzelim. :1hug:

lamicim,

eğer yapabiliyosan bırak arama.hatta boşanmak mı istiyo kendi bilir.Birkere şuna çok sinir oldum görümcen kim oluyo da sizin sorununuza el atıyor o kim? eşin iyi dolduraşa geliyor.Sen çok alttan almışsın işin var maddi özgürlüğün var beğenmiyorsa seni yok soğukmuşsun yok bilmem ne kendi bilir.Sen kendinin kıymetini bil önemli olan o.

ay bak yazdıkça sinir oluyorum böyle olaylara ya.Hatta bence görümcene de haddini bildirmelisin arkadaşım diyosun ama güvenme yine de.

yuhh ciyorum...bu adamın ayrılmaya niyeti mi vardı canım...hiç anlamlı gelmedi bana bu davranış....allah yardımcın olsun

yuhh ciyorum...bu adamın ayrılmaya niyeti mi vardı canım...hiç anlamlı gelmedi bana bu davranış....allah yardımcın olsun

Bütün kavgalarımızın sonrasında, beni annene bırakayım da ne halin varsa gör diye azarlardı zaten, demek varmış niyeti, hele bir keresinde eşylarımı topladım. doldurdum büyük bir poşete, sinirlerim bozuldu... kendisi gel yanıma otur konuşalım demişti...ammaan dediğim gibi kendisi dört yıldır aynı şeyle beni tehdit ediyordu zaten...sanki ben ona zorla gelmişim gibi...ay yazdıkça artık katlanamıyorum..
bu arada ses seda yok...

Çok güzel söylemiş.

Daha halen hiç arayıp sormadı mı? Hiç?
9-10 gün oldu galiba di mi?
Napıyo neediyo bunca zaman hiç haber yok mu?
Ya çocuğunu da mı merak edip özlemiyo bu adam?
Pes.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…