Annemin beni sürekli mahcup etmesi

Ben güzellikten, iyilikten yanayım. Siz görünüşe göre pek anlamazsınız böyle şeylerden boşverin

Ayıp olmuyor mu hanımefendi? Tartışma adabı böyle bir şey değil.

Konu sahibi, size de mutluluklar ama eski konularınızdan hatırlıyorum bence siz nişanlınıza fazlasınız. Tabii karışamam evlilik kesin kararınızsa mutluluklar dileyeyim sadece.

İşinize gelmeyen şeyler cahillik, geri kafalilik oluyor zaten.
İki kişi bir evi düzecek para yokken evlenmeye kalkmak çok ileriii görüşlü bir davraniş cunku.
Aile parayi banka hesabina yatirip bir daha agzini acmamali, herseyin suçlusu aile.👍
Oh ne guzel dunya.

Ailenin gorevi cocugu buyutmek, okutmak. Yetişkin olduktan sonraki masraflarini karşilamak zorunda değil, gönlü isterse karşilar o ayri.

Sizden tam kaynana olur valla 👏🏻👏🏻

Böyle aile ilişkileri bozulur. Yine olay parayı veren düdüğü çalara dönüyor. Kimse kimsenin yüzüne bakmaz hale gelir araya soğukluk girer, param var diyen resti çeker... bunlar güzel şeyler değil. Kavgayla, bilenmeyle hiçbir şey çözülmez. Ben güzellikten, iyilikten yanayım. Siz görünüşe göre pek anlamazsınız böyle şeylerden boşverin

Parayi veren bu hareketleri yapsin, yapmali kesinlikle demiyorum ama şu durumda yapiyorsa ve parayi da veriyorsa diyecek birsey de yok. En fazla "istemiyorum" diyip önü kesilir.
Boyle diyorum benim ailem birsey yapmadi mi bana, yaptilar hem de istedigim gibi yaptilar sagolsunlar ve asla lafini etmezler hediyeydi onlar ama herkes ayni olacak diye birsey YOK.

Yapmak zorunda degildi, yaparken de bu tavirlari takindi dogru veya yanliş. O zaman begenmediyse herkes evini kendi düzecek.

Neyse bu kadar yeter. Para verip karişmamasi cogunlukla insanlarin işine gelen bisey ve Turkiyede hemen hemen cogu kişi anne baba parasiyla evleniyor o yuzden bazi şeylero anlatabilmem imkansiz. İyi geceller.

İyi de zaten her şeyi sen karşılamışsın, yeterince dominant davranmışsın bütün parayı ödeyerek. Annen de mevzuya uygun şekilde rolünü oynuyor. Zaten her şeyin parasını ödedik bedavaya gitti gül gibi kızımız, bari istediklerimizi alalım diyor doğal olaraak

Sizin kendinize biçtiğiniz değer kaç lira? kaçtan aşağısı kurtarmaz? Eğer "bedavaya gitmek" ve "doğal olarak" kısımları sizin kendi düşüncenizi yansıtıyor ise.

Son düzenleme:
Ayıp olmuyor mu hanımefendi? Tartışma adabı böyle bir şey değil.

Konu sahibi, size de mutluluklar ama eski konularınızdan hatırlıyorum bence siz nişanlınıza fazlasınız. Tabii karışamam evlilik kesin kararınızsa mutluluklar dileyeyim sadece.

Ya ben anlamıyorum şimdi konu nişanlısının nasıl biri olduğumu. Hadi diyelim kız yanlış bir seçim yaptı... ailede istemeye istemeye rıza gösterdi. Şimdi annesinin kızın burnundan getirmeye hakkı mı olmuş oluyor ? Eşyalarına kadar kendi seçmesine hak mı kazanıyor ? Ne kadar saçma sapan, faklı konular, alakasız ve yanlış şeyler bunlar ya. Konu sahibi çok yorum yaptım hakkınızı helal edin amacım annenizi çekiştirmek değil, sadece yapılan haksızca bir davranışı belirtmekti fakat bazı üyeler konuyu farklı yerlere çeke çeke buralara kadar geldik lüzumsuzca. Umarım sizi istemeyerek üzmemişimdir...

Parayi veren bu hareketleri yapsin, yapmali kesinlikle demiyorum ama şu durumda yapiyorsa ve parayi da veriyorsa diyecek birsey de yok. En fazla "istemiyorum" diyip önü kesilir.
Boyle diyorum benim ailem birsey yapmadi mi bana, yaptilar hem de istedigim gibi yaptilar sagolsunlar ve asla lafini etmezler hediyeydi onlar ama herkes ayni olacak diye birsey YOK.

Yapmak zorunda degildi, yaparken de bu tavirlari takindi dogru veya yanliş. O zaman begenmediyse herkes evini kendi düzecek.

Neyse bu kadar yeter. Para verip karişmamasi cogunlukla insanlarin işine gelen bisey ve Turkiyede hemen hemen cogu kişi anne baba parasiyla evleniyor o yuzden bazi şeylero anlatabilmem imkansiz. İyi geceller.

Hayır tam tersi para veripte karışmak işlerine geliyor. Demekki sizde o ana baba parası yiyenlerdensiniz. Burada kendileri yapsın diye atıp tutuyorsunuz ama... aileniz her şeyi istediğiniz gibi yapmış bakın ne güzel. Millete ahkam keseceğinize önce bir kendinize bakın bence siz

Son düzenleme:
Ya ben anlamıyorum şimdi konu nişanlısının nasıl biri olduğumu. Hadi diyelim kız yanlış bir seçim yaptı... ailede istemeye istemeye rıza gösterdi. Şimdi annesinin kızın burnundan getirmeye hakkı mı olmuş oluyor ? Eşyalarına kadar kendi seçmesine hak mı kazanıyor ? Ne kadar saçma sapan, faklı konular, alakasız ve yanlış şeyler bunlar ya. Konu sahibi çok yorum yaptım hakkınızı helal edin amacım annenizi çekiştirmek değil, sadece yapılan haksızca bir davranışı belirtmekti fakat bazı üyeler konuyu farklı yerlere çeke çeke buralara kadar geldik lüzumsuzca. Umarım sizi istemeyerek üzmemişimdir...

Şimdi bir yanlış anlaşılmayı düzelteyim, konu sahibini de nişanlısını da tanımıyorum. Belki de çok uyumlular. Ne olursa olsun evlilik yoluna girmişler, o yüzden iki kere mutluluklar diledim. Ama benim konulardan hatırladığım buydu ve tüm bu ev eşya karmaşası içerisinde nişanlısı ile ilgili emin olma durumunu bir kez daha netleştirmeyi unutmamasını belirtmek istedim sadece.

Annesinin davranışlarını haklı çıkarmaya yönelik bir yorumum yok, yazdığımdan da o çıkmıyor lütfen.

Konuda istediğiniz yorumu yapabilirsiniz, karışmak haddim değil ancak tanımadığınız bir insana "ben iyilikten yanayım, ama siz anlamazsınız bundan neyse" gibi kişisel bir noktadan ilerleyemezsiniz, bu demin de söylediğim gibi direk ad hominem bir yaklaşım.
Aslında güzel bir tartışma olmuştu. Ben de farklı bakış açıları görmüş oldum. Herkese mutluluklar.

Şimdi bir yanlış anlaşılmayı düzelteyim, konu sahibini de nişanlısını da tanımıyorum. Belki de çok uyumlular. Ne olursa olsun evlilik yoluna girmişler, o yüzden iki kere mutluluklar diledim. Ama benim konulardan hatırladığım buydu ve tüm bu ev eşya karmaşası içerisinde nişanlısı ile ilgili emin olma durumunu bir kez daha netleştirmeyi unutmamasını belirtmek istedim sadece.

Annesinin davranışlarını haklı çıkarmaya yönelik bir yorumum yok, yazdığımdan da o çıkmıyor lütfen.

Konuda istediğiniz yorumu yapabilirsiniz, karışmak haddim değil ancak tanımadığınız bir insana "ben iyilikten yanayım, ama siz anlamazsınız bundan neyse" gibi kişisel bir noktadan ilerleyemezsiniz, bu demin de söylediğim gibi direk ad hominem bir yaklaşım.
Aslında güzel bir tartışma olmuştu. Ben de farklı bakış açıları görmüş oldum. Herkese mutluluklar.

Aslında genel konuşmak istemiştim bazı üyeler sanki konu sahibi aileye göre yanlış bir seçim yaptıysa, aile istemeyerek rıza gösterdiyse eşya seçimine, oturacağı eve aile karar vermeli gibi konuşuyorlar. Yani hınç alma anlayışları buysa artık diyecek fazla bir şeyim yok. İyilikten anlıyorsanız demekki bana öyle geldi.. İyi geceler

Sizin kendinize biçtiğiniz değer kaç lira? kaçtan aşağısı kurtarmaz? Eğer "bedavaya gitmek" ve "doğal olarak" kısımları sizin kendi düşüncenizi yansıtıyor ise.
Kendime biçtiğim değer düğün hazırlığında herkesin elini taşın altına koyması.

Konu sahibi bence bu evlilik ile ilgili sizin de icinize sindiremediginiz durumlar var, o yuzden buraya her konu acisinizda bu durumlar yuzunuze vuruldugu icin kaldiramiyorsunuz ve agresiflesiyorsunuz. Durumu degistirmeye gucunuz olmadigi icin de hemen 'Aslinda oyle degil, nisanlim oyle bir insan degil, siz yanlis anliyorsunuz' diyerek savunmaya geciyorsunuz cunku aksini duymak sizin icin cok agir bir durum.

Halbuki buraya konu acmazsaniz biz de unutur gideriz. Kimse sizin hayatinizi yasamiyor sonuc olarak, bu hayati iyisiyle kotusuyle yasayacak olan sizsiniz. Bizi ikna etmeye calismaktansa kendinizi ikna edin derim ben.

Kesinlikle öyle.
Erkek tarafı düğünü ödesin, bilezik set met alsın, gelinliği alsın, beyaz eşya halı perde salon her yeri ödesin. Hiç bir şeye sesi çıkmasın, olur da çıkarsa yapacak tabii “erkeğin şanı bi kere”
Kızın annesi damadının kilosu, evin halısı her şeye burnunu sokunca dokuz ay karnında taşıdı ayol ondan iyi mi bilcez der der yani. Analık hakkı. Hem parayı da evladına verince her şeyi yapabilir (sadece kuz doğuranlar tabii oğlan doğuranlar susacak)
Sanki oğlan anası iki ayda doğuruveriyor gibi bir şey.
Hayret ediyorum ya.
Bu da aslında bir ayrımcılık. Erkek herşeyi yapsa alsa ses çıkmayacaktı. Ama bu olay erkeğin sırtına ağırlık vermenin yanısıra kadının da birey olmasını ve maddi durumunu ekarte ediyor.

Aaa meğer ne kıymeti imiş erkekler,
Benim babamda hem eve doğru düzgün para getirmez hem bir bardak kaldırmaz hemde bize hayatı dar etti.
Sizin hayatınız mükemmel olabilir ama benim cinsiyetçilik olarak algıladığınız şeyi yapmak için Türkiye nin %90 ı ile beraber birsürü sebebim var.
Benim erkek arkadaşımın pilavı tane tane ayrılır. Çamaşırları o toplar,o asar. Market alışverişlerini o taşır. Birlikte evi toplarız. Bana her daim destek olur. Her erkek kötü değil. Birkaç andavalın yaptığı ayrımcılığa ayrımcılıkla karşılık vermek kısır döngüye sebebiyet verir.

Anneniz haklı siz suan duygusal dusunuyorsunuz o gorüp gecirmis biliyor neyin ne oldugunu.sanirim bende ileride anneniz gibi olurum kızimin ardinda guclu bir anne oldugunu hissettirirdim.boyle bir anneniz oldugu surece kolay kolay ezilmezsinizde..bilmem ama ben cidden sevdim annenizi

Anneniz haklı siz suan duygusal dusunuyorsunuz o gorüp gecirmis biliyor neyin ne oldugunu.sanirim bende ileride anneniz gibi olurum kızimin ardinda guclu bir anne oldugunu hissettirirdim.boyle bir anneniz oldugu surece kolay kolay ezilmezsinizde..bilmem ama ben cidden sevdim annenizi

Ben de anneyi sevdim açıkçası. Pasif, silik bir karakter değil aksine kızının arkasında dağ gibi durduğunu hissettiriyor. Konu sahibesi değerini bilmiyor 🤭

X