Annemin beni sürekli mahcup etmesi

Aklıma kemal sunalın filmi geldi. Bir tane ağa vardı.. Ekmeğinizi ben veriyim, suyunuzu ben veriyim, hepinizi ben evlendiriyim ! vallaha satarım köyü ha bakalım o zaman hangi biriniz kı*ına don alacak. Ben olmasam açsınız hepiniz aç ! diyordu. Kimse onun sözünden çıkamazdı. Köye çok eziyet ederdi. Milletin nişanlısını bile elinden alırdı. Her şeyi hak görürdü kendine. Bazı üyelerin düz mantığıyla bakarsak, anne maddi olarak her şeyi yapıyor diye kızını kendi istediği adama vermesi, okuyacağı bölüme kendi karar vermesi ve daha aklıma gelmeyen niceleri meşru oluyor... sizinkide tam aşiret mantığı. Ne yazık ki eski kafalardan, cahilliklerden kurtulamıyoruz hala bir türlü.

Bu foruma ne zaman konu açsam millet totosundan anlıyor ve pişman oluyorum. Anneme defalarca hayır dedim. Neden her şeyi annemlerin yaptığını da açıkladım. Ama okumadan konuşuyor millet ayyy...
Damdan düşeni damdan düşen anlar. Annemi kırmak istemedim ortayı bulmaya çalıştım lakin yüzünü verince astarını da istedi. Kimseye hayır diyemiyor değilim herkesi idare etmeye çalışıyorum. Hariçten gazel okuyanlar da bilsin ki evliliğin büyük bir kısmı idarecilik

Daha evlenmeden idareciliği böyle anlamışsanız, sizin işiniz zor..

Nişanlım ile beraber yaşıyoruz uzun zamandır. Bütçemiz de bir. Evi hiç değiştirmeyelim biz böyle oturalım dedik. Kıyameti kopardı annem millete ne derim, çeyiz göstermesi yapacağım, çeyiz alması yapacağım vs vs diye. Oturma odası ayrı salon ayrı tam teşekküllü eşya istedi, 130 m2 evimi beğenmedi küçük diye. E Zaten onun yaptığı gereksiz 11 tane saten yorgan gibi fibi bir sürü eşya sığsın diye han gibi ev tutmak zorunda kaldım.. Madem kendisi istşyor kendiai tapacak. Biz 2+1 evimizde gerekli tüm eiyalarımız vardı. Gayet otururduk. Bu şartlarda annemin istediği eşyaları bir de kensi paramla neden alahım ki?
Kiii annem ben okurken 5 kurul para vermesi bana hem çalıştım hem okudum. Kızlar okumaz çünkğ sadece evlenirö evlenirken millet görsün diye para akıtıyor. Sizce yine de haksız mıyım? Ben kimsenin boğazına basmadım bana yatak odası takımı al diye!

Gereksiz dediğin şeye emek vermiş yorgan yastık vs beğenmiyor olabilirsin, ben de sevmem dantel vs şeyleri ama gönlünü kırmadan azar azar aldım annemden, çeyiz de olması lazımmış okey üzmek istemedim.
Seni hiç düşünmese banane kendi eşyasını kendi alsın diyebilir bence. Erkek tarafının yapması gereken şeyleri yapıyor çoğu demiş bunu davranış olarak haklı değil ama aranızda Anne kız ilişkisi yok sizin olsaydı güzelce uyarır kırmadan orta yol bulurdunuz.

Bir anneye yapılmayacak hareket anneyi küçümsemek evlendim diye anne ile irtibatı kesmek , senin gibi evlat olmaz olsun!
Evlenince başın göğe mi yükseldi ?
Üstelik nişanlın (çulsuz)parasız ,
Tabiki annenin söz hakkı olacak herşeyde parayı o veriyor çünkü, nankör bir evlat
Bizlere böylesini verme yarabbim!

İroni değil mi 🙈

Aklıma kemal sunalın filmi geldi. Bir tane ağa vardı.. Ekmeğinizi ben veriyim, suyunuzu ben veriyim, hepinizi ben evlendiriyim ! vallaha satarım köyü ha bakalım o zaman hangi biriniz kı*ına don alacak. Ben olmasam açsınız hepiniz aç ! diyordu. Kimse onun sözünden çıkamazdı. Köye çok eziyet ederdi. Milletin nişanlısını bile elinden alırdı. Her şeyi hak görürdü kendine. Bazı üyelerin düz mantığıyla bakarsak, anne maddi olarak her şeyi yapıyor diye kızını kendi istediği adama vermesi, okuyacağı bölüme kendi karar vermesi ve daha aklıma gelmeyen niceleri meşru oluyor... sizinkide tam aşiret mantığı. Ne yazık ki eski kafalardan, cahilliklerden kurtulamıyoruz hala bir türlü.
Bu konuda ne bahsettiğiniz faşist bir ağa var nede karşısında cahil ve çaresiz bir insan var.Okumus çalışan nişanlısiyla aynı evde yaşayan bir kadın var.Anne müdahaleci ve yanlış yapıyor.Ama ben bu annenin bilendigi başka şeyler olduğunu düşünüyorum.Konu sahibi tam anlatmıyor.Eski konularında nişanlısından şikayet ettiği bir sürü şey var.
Herşeyi geçtim ben ev hanımıyım öyle akademisyen falanda değilim.Ama ben bir karar alırsam değil annem kimse aksi adımı attıramaz bana.Ayrica kadin tek evladını evlendiriyor özeniyor olabilir.Evlenirken yeni ve güzel eşyalarda otursun isteyebilir.Hangi anne istemez ki.Fakat görüyor ki karşı tarafta hiç taşın altına elini sokmuyor.
İnsan evlenecek kararı vermişse bir birikimi olması gerekmiyor mu?

Sekerim sizin anneniz cok cok zor bir insan. Benim annem de bu kadar olmasa da israrci bir annedir. Ben bu forumda bir Youtube kanali onerisi gordum, Tulay Kok diye bir psikolog hanim. Dunya gorusu filan bana cok uymasa da cok guzel tespitleri var kadinin ve Turk aile yapimiza da baya uygun seyler. O psikologun sinirlarla ilgili bir serisi var. Ona bir goz atin derim, baska ilgili videolari da var. Guzel onerileri var.

İşinize gelmeyen şeyler cahillik, geri kafalilik oluyor zaten.
İki kişi bir evi düzecek para yokken evlenmeye kalkmak çok ileriii görüşlü bir davraniş cunku.
Aile parayi banka hesabina yatirip bir daha agzini acmamali, herseyin suçlusu aile.👍
Oh ne guzel dunya.

Ailenin gorevi cocugu buyutmek, okutmak. Yetişkin olduktan sonraki masraflarini karşilamak zorunda değil, gönlü isterse karşilar o ayri.

Sekerim sizin anneniz cok cok zor bir insan. Benim annem de bu kadar olmasa da israrci bir annedir. Ben bu forumda bir Youtube kanali onerisi gordum, Tulay Kok diye bir psikolog hanim. Dunya gorusu filan bana cok uymasa da cok guzel tespitleri var kadinin ve Turk aile yapimiza da baya uygun seyler. O psikologun sinirlarla ilgili bir serisi var. Ona bir goz atin derim, baska ilgili videolari da var. Guzel onerileri var.

Aslinda bisey diyecegim, asla yargilamak icin degil de, Turkiye'de cok fazla aile kizinin nisanlisiyla birlikte yasamasini normal karsilamaz, benimkiler biraz sorun cikarabilir mesela, aslinda sizin anneniz cok geleneksel olsa ses ederdi bu duruma. O yuzden aslinda cok da zor bir insan olmayabilir.

Bu konuda ne bahsettiğiniz faşist bir ağa var nede karşısında cahil ve çaresiz bir insan var.Okumus çalışan nişanlısiyla aynı evde yaşayan bir kadın var.Anne müdahaleci ve yanlış yapıyor.Ama ben bu annenin bilendigi başka şeyler olduğunu düşünüyorum.Konu sahibi tam anlatmıyor.Eski konularında nişanlısından şikayet ettiği bir sürü şey var.
Herşeyi geçtim ben ev hanımıyım öyle akademisyen falanda değilim.Ama ben bir karar alırsam değil annem kimse aksi adımı attıramaz bana.Ayrica kadin tek evladını evlendiriyor özeniyor olabilir.Evlenirken yeni ve güzel eşyalarda otursun isteyebilir.Hangi anne istemez ki.Fakat görüyor ki karşı tarafta hiç taşın altına elini sokmuyor.
İnsan evlenecek kararı vermişse bir birikimi olması gerekmiyor mu?

Şimdi anne karşı tarafa bilendiği için mi yoksa kızının yeni ve güzel eşyaları olsun istediği için mi böyle yapıyor. Hayır yani ikisi bir arada çok saçma oluyor da. Yazdıklarınız çelişkili. Her kılıfı denemişsiniz ama bir taneside uymamış. Hangi amaçla yaparsa yapsın, bu davranışı etik değil. Ya hiç yapmayacak, ya da yapacaksa böyle yapılmaz bu işler. Günümüzde belki ağalar, marabalar pek yok ama ruhlar aynı. Sadece şartlar, zaman farklı.

İşinize gelmeyen şeyler cahillik, geri kafalilik oluyor zaten.
İki kişi bir evi düzecek para yokken evlenmeye kalkmak çok ileriii görüşlü bir davraniş cunku.
Aile parayi banka hesabina yatirip bir daha agzini acmamali, herseyin suçlusu aile.👍
Oh ne guzel dunya.

Ailenin gorevi cocugu buyutmek, okutmak. Yetişkin olduktan sonraki masraflarini karşilamak zorunda değil, gönlü isterse karşilar o ayri.

Arkadaşım bu insanlar evlenmeye karar vermiş mi ? Aileler kabul etmiş mi ? Nişan yapılmış mı ? Eee daha neyi tartışıyoruz. Bu saatten sonra anne ya istemeyip maddi olarak hiçbir şey yapmaması gerek ya da yapacaksa böyle yapması uygunsuz bir davranış oluyor. Karşılamak zorunda diye bir şey demedim ki. Konu bu kadar basit.

Şimdi anne karşı tarafa bilendiği için mi yoksa kızının yeni ve güzel eşyaları olsun istediği için mi böyle yapıyor. Hayır yani ikisi bir arada çok saçma oluyor da. Yazdıklarınız çelişkili. Her kılıfı denemişsiniz ama bir taneside uymamış. Hangi amaçla yaparsa yapsın, bu davranışı etik değil. Ya hiç yapmayacak, ya da yapacaksa böyle yapılmaz bu işler. Günümüzde belki ağalar, marabalar pek yok ama ruhlar aynı. Sadece şartlar, zaman farklı.
Ben gayet açık ve net yazdım algılama probleminiz varsa o sizin sorununuz.Anne damadın bazı tavırlarina bilenmiştir üstüne düğün zamanı elini taşın altına koymamalarıda tuz biber olmuştur.Cumlede baya basit ve açık aslında ama....

Ben gayet açık ve net yazdım algılama probleminiz varsa o sizin sorununuz.Anne damadın bazı tavırlarina bilenmiştir üstüne düğün zamanı elini taşın altına koymamalarıda tuz biber olmuştur.Cumlede baya basit ve açık aslında ama....

Hadi öyle oldu diyelim peki bunun çözümü böyle yapmak mıdır ? Ne geçti şimdi eline böyle yaparak ? Neyi değiştirdi ? Kızını mı mutlu etti ? Kimi üzmeye çalıştı damadın ailesinimi ? Kayınvalidenin umrunda mı kim ne beğenmiş sonuçta parayı verip alan var. Çok mu umrundaydı kayınvalidenin gelinin kendi istediği eşyaları evine alamaması ? Evet sizi algılayamıyorum malesef çünkü algılanacak bir tarafınız yok

Son düzenleme:
Hadi öyle oldu diyelim peki bunun çözümü böyle yapmak mıdır ? Ne geçti şimdi eline böyle yaparak ? Kızını mı mutlu etti ? Kimi üzmeye çalıştı damadın ailesinimi ? Kayınvalidenin umrunda mı kim ne beğenmiş sonuçta parayı verip alan var. Çok mu umrundaydı kayınvalidenin gelinin kendi istediği eşyaları evine alamaması ? Evet sizi algılayamıyorum malesef çünkü algılanacak bir tarafınız yok
Burda anneyi savunmadik.Olasi sebepleri sıraladık.Az çok annelerin kafa yapılarını biliyoruz.Geleneksel düşünürler.Anne iyi yapıyor demedim.Bunlarin altında farklı sebepler yatıyor olabilir dedim.
Fakat siz hemen cahillikten girdiniz konuya,size gayet saygılı cevap verdim.Bana cevaben kılıf uydurmak vs gibi sert bir cevap yazdiniz.
Demek ki sizde hoşunuza gitmeyen cevaplar duyduğunuzda icinizdeki o ilkel duygularınız harekete geçip tersliyorsunuz insanları.Hic şaşırmadım doğrusu..

Arkadaşım bu insanlar evlenmeye karar vermiş mi ? Aileler kabul etmiş mi ? Nişan yapılmış mı ? Eee daha neyi tartışıyoruz. Bu saatten sonra anne ya istemeyip maddi olarak hiçbir şey yapmaması gerek ya da yapacaksa böyle yapması uygunsuz bir davranış oluyor. Karşılamak zorunda diye bir şey demedim ki. Konu bu kadar basit.

Yapacaksa şöyle yapsin, yapmayacaksa yapmasinla olmuyor işte.
Kendi hayatini kontrol edebilecegini iddia eden kişi/kişiler bir zahmet durumdan rahatsizsa "tesekkur ederim anne ama boyle olacaksa biz butun bunlari kabul edemeyiz" diyecek, kontrolu ele alacak.

Ama bunu demek için cebinde kendi dugununu yapacak para olmasi lazim tabiki.

Burda anneyi savunmadik.Olasi sebepleri sıraladık.Az çok annelerin kafa yapılarını biliyoruz.Geleneksel düşünürler.Anne iyi yapıyor demedim.Bunlarin altında farklı sebepler yatıyor olabilir dedim.
Fakat siz hemen cahillikten girdiniz konuya,size gayet saygılı cevap verdim.Bana cevaben kılıf uydurmak vs gibi sert bir cevap yazdiniz.
Demek ki sizde hoşunuza gitmeyen cevaplar duyduğunuzda icinizdeki o ilkel duygularınız harekete geçip tersliyorsunuz insanları.Hic şaşırmadım doğrusu..

Cahillikten konuya girdiniz derken ? Ben size değil, siz benim yazdığım yoruma cevap verdiniz. Siz girdiniz yani ben bir yere girmedim. Size sert bir şey de yazmadım. Ben sizin şahsınıza karşı bir şey demedim ama siz dediniz. Algılarıma laf ettiniz. Sanki size cahil demişim gibi tepki veriyorsunuz. Her şeyi böyle kişiselleştirirseniz hayat zor olur sizin için üzüldüm. Size daha fazla yazmayacağım :KK47:

Cahillikten konuya girdiniz derken ? Ben size değil, siz benim yazdığım yoruma cevap verdiniz. Siz girdiniz yani ben bir yere girmedim. Size sert bir şey de yazmadım. Ben sizin şahsınıza karşı bir şey demedim ama siz dediniz. Algılarıma laf ettiniz. Sanki size cahil demişim gibi tepki veriyorsunuz. Her şeyi böyle kişiselleştirirseniz hayat zor olur sizin için üzüldüm. Size daha fazla yazmayacağım :KK47:
Yok ya hayat bana gayet kolay üzülmeyin.Yazdiklariniz ortada iyi geceler 😉

Burda sizin anneniz gibi bir suru erkek annesi ve annelerine müdahale edemeyen erkek içeren konular görüyoruz. Oradaki erkekler nasıl davranmalı ise siz de onu yapmalısınız.

Siz annenizi yıllardır hiç eğip bükmeye çalışmamışsınız bu konularda. Yanı, kalbinin kırılmasını gerektirecek bir şey yapmış olmayacaksınız objektif bakıldığında, o kapris yapmış oluyor. Bırakın yapsın. Sizin konuları okurken ben daralıyorum niye kendinizi buna maruz birakiyorsunuz.

Yapacaksa şöyle yapsin, yapmayacaksa yapmasinla olmuyor işte.
Kendi hayatini kontrol edebilecegini iddia eden kişi/kişiler bir zahmet durumdan rahatsizsa "tesekkur ederim anne ama boyle olacaksa biz butun bunlari kabul edemeyiz" diyecek, kontrolu ele alacak.

Ama bunu demek için cebinde kendi dugununu yapacak para olmasi lazim tabiki.

Böyle aile ilişkileri bozulur. Yine olay parayı veren düdüğü çalara dönüyor. Kimse kimsenin yüzüne bakmaz hale gelir araya soğukluk girer, param var diyen resti çeker... bunlar güzel şeyler değil. Kavgayla, bilenmeyle hiçbir şey çözülmez. Ben güzellikten, iyilikten yanayım. Siz görünüşe göre pek anlamazsınız böyle şeylerden boşverin

X