- 30 Mart 2023
- 3.371
- 9.918
Bu konuda sizin bakış açısını anlıyorum. Kadın elinden gelini yapmış. Siz de ikiniz de hayattayken birbirinizi anlayıp anlasın diyorsunuz. Çok güzel.Bakıcısı varsa neden akşama kadar tutmamışlar hiç anlamadım.
Evet haklısınız çalışması batsın ama siz çalışmazken yardım bekliyorsunuz?
Annenizi babanız illa çalış demiş olabilir mi?
Ya da eşine güvenmediği için çalışmaya devam etmiş olabilir mi?
Kadın çalışmış bir şekilde yetmeye çalışmış siz ne güzel evdesiniz-okumadınız belki de-ama hala bir saatcik yürüyüşe çıkaydım diyorsunuz.
Annenizi savunmuyorum o da haksız ama siz de şimdi haksızsınız.
Çocuk bakma konusunda diyorum zorunda değil çünkü.
Bu arada 1.5 yaş çocuğunu bırakıp neden işe gitmiş ne gibi zorunluğu varmış orayı hala anlamadım.
Keyfine mi işe gitmiş kadın?
Ama bakın burdaki sorun cocuk bakımı değil. Asla empati yapmaması. Bunu anlayabilmeniz zor. Bu anne türü ile yaşayan bilir ki kendi aralarında da türleri var. Mesela konu sahibinin annesi ile benimki arasında çok ciddi farklılık var ama ortak yön empati zayıflığı. Kimi daha aleni kimi daha gizli. Dozlari da farkli. Kendine gösterilmesi istenen fedakarlık, anlayış, sınırı karşıya gostermeme. Baba da hatalı tabi. Bu kadınların kocaları genellikle pasif olması ile bilinir. Ama baba en azindan kendi yapmayip yapmayip bir de cocuga sucluluk yuklememis. Sorun annelik görevini eksik yapması değil kendi eksikliklerine rağmen kendi kızından sınırsız mükemmellik beklemesi. Kendi evine gelirken arama bekleyen başkasına giderken de aynı saygıyı gösterir. Ama kadının zihninde buna gerek yok. Çünkü kızı onun narsistik uzantısı.
Cennet annelerin ayağındaki atasözü ile büyümüş bir nesil için benim annemde bir sorun var demek o kadar zor ki. Konu sahibinin ki yine aleni. O kadar kapaklı, kapalı, komplikedir ki bazen hissettiğiniz hayal kırıklığından suçluluk duyarsınız.