- Konu Sahibi cocuklarimcanlarim
-
Abisi evine bakamayacaktı evlenmeseydi. Haklısınız Türkiye'de bütün erkekler tek başına ev geçindirebiliyor. Eşine destek olmak için yeri geldiğinde küçücük çocuklarını bakıcıya bırakıp çalışan kadınlarda hobi olsun diye çalışıyor öyle değil mi?
Neler yaşandığını bilemiyoruz ki canım.zaten hatalı olan birileri var bu durumda ama başta hata yapıldı madem ve kabul edildiyse surat yapmak , her şeyi kayınvalideye bırakmak , hiçbir şeyle ilgilenmemek bana acımasız geliyor işte.
yoksa dediğim gibi gelin kayınvalideye bakmak zorunda değil anca insanlık duygusu varsa, merhameti varsa kendi isteğiyle bakar. bunu kabul edipte hiçbir şey yapmamak etik değil .
Canım sen anneni düşünüyorsun, üzülüyorsun doğal olarak; ama annen istese bu gidişata son verebilir, kiracı olduğu evi boşalttırsın, kendisi geçsin. maaşının hepsi mi krediye gidiyor bilmiyorum ama; evinin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde bütçe yapsın kendine. herkesin kafası rahat etsin.
Doğru söylüyorsunuz ben canımın istediği gibi anlıyorum söylenilenleri. Teşekkürler.
Arkadaşım o zaman kendi ediyor, kendi buluyor.Bunu kaç teklif ettim bizde kalmıyorsan kiracıyı çıkaralım o evde otur dedim, evet maaşının hepsi krediye gidiyor. O da sorun değil zaten kirası olmayacak diğer masraflarını ben de karşılarım ikna olsa keşke.
Siz herşeyi çarpıtıyorsunuz gerçekten..
Türkiyede birçok erkek eşiyle birlikte evlerini geçindiriyor.
Anne babalar destek olurlarsa oluyor.
Her konuda da bunu yinelerim ben sadece sizin konunuz için değil.
Anne baba mecbur değil çocuklarına yardım etmeye.
Kaldı ki sizin annenizin yaptıkları desteği de geçmiş.
Ama burda tek suçlu var sizce.
O da gelin..
O zaman annen ikna olmalı. Demek ki memnun hayatından.Bunu kaç teklif ettim bizde kalmıyorsan kiracıyı çıkaralım o evde otur dedim, evet maaşının hepsi krediye gidiyor. O da sorun değil zaten kirası olmayacak diğer masraflarını ben de karşılarım ikna olsa keşke.
Neler yaşandığını bilemiyoruz ki canım.
Annesi kötü demiyorum son derece iyi ama kendince iyilik yaptığı şeyler gelini rahatsız etmiş olabilir.
Annesi eve yardım olsun diye orayı burayı düzelttiyse, onu alıp başka yere koyduysa gelin de kendi düzeni olsun ister.
Sonra akşam karı koca tv izlerken öpüşecek belki vs vs..
Yani birikimlerden doğan istemsiz hareketler kesinlikle var.
Ama 14 sene hiç az bir zaman değil. Bu da gerçek.
Herkes başından biliyordu aslında güllük gülistanlık olmayacağını hiçbir şeyin, herkes 3 maymunu oynamayı tercih etti.
Eve bakamayan abisinin karısı için “başımı yaktım” demesi Allah’tan reva mı?
Bunları yapıyor diye gelin ezmiş diyemeyiz. En azından ezip ezmediğini anlamak için kk dan bir heyetin incelemesi lazım.Allah aşkına neyi çarpıttım söyler misiniz? Yorumları okuduysanız bu cümlenin geçtiği yorumu da görmüşsünüzdür. Ben mi yanlış anladım yine. Ayrıca ben gelin suçlu demedim. Bana göre bu kadar taviz verdiği için ilk suçlu annem. Kendini bu kadar ezdirdiği için.
Allah aşkına neyi çarpıttım söyler misiniz? Yorumları okuduysanız bu cümlenin geçtiği yorumu da görmüşsünüzdür. Ben mi yanlış anladım yine. Ayrıca ben gelin suçlu demedim. Bana göre bu kadar taviz verdiği için ilk suçlu annem. Kendini bu kadar ezdirdiği için.
Neler yaşandığını bilemiyoruz ki canım.
Annesi kötü demiyorum son derece iyi ama kendince iyilik yaptığı şeyler gelini rahatsız etmiş olabilir.
Annesi eve yardım olsun diye orayı burayı düzelttiyse, onu alıp başka yere koyduysa gelin de kendi düzeni olsun ister.
Sonra akşam karı koca tv izlerken öpüşecek belki vs vs..
Yani birikimlerden doğan istemsiz hareketler kesinlikle var.
Ama 14 sene hiç az bir zaman değil. Bu da gerçek.
Herkes başından biliyordu aslında güllük gülistanlık olmayacağını hiçbir şeyin, herkes 3 maymunu oynamayı tercih etti.
Eve bakamayan abisinin karısı için “başımı yaktım” demesi Allah’tan reva mı?
Bunları yapıyor diye gelin ezmiş diyemeyiz. En azından ezip ezmediğini anlamak için kk dan bir heyetin incelemesi lazım.
ben objektif olmaya çalışıyorum.
annen kendi isteyerek bazı şeyleri yapmış bu da zamanla evde alışkanlık olmuş gibi olamaz mı?
yoksa gelin zorla iş mi yaptırıyor?
Biz de bunu söylüyoruz.
Gelininiz alışmış dedim ben size en başında..
Merhametsiz dediğiniz için de merhamet beklemeye hakkımız yok dedim.
Madem o merhametsiz ona göre davranılacak.
Anneniz kendini düşünmedikten sonra başkasının düşünmesini beklemek hata.
Ben annenizin sizin kadar üzüldüğünü de düşünmüyorum.
O kendince böyle huzurlu demek ki..
ama normalda gelirinin tamammını kapsayacak şekilde kredi taksidini bankalar onaylamıyor ama anneniz hiç düşünmeden nasıl bu kadar borca girmiş anlamadım ayrıca anneniz abinizin eksikliklerini tamamlamak adına galiba bu kadar taviz veriyor babanızdan yanada bu kadar sıkıntı çekmişken nasıl bu kadar kredi borcuna girme hatası yaptı bu konuda çok üzüldüm.gelin,abiniz ,siz yada anneniz haklı olabilir ama seneler sonra annenizin hala kendi için maaşını harcamayıp boncuk işine kadar uğraşması biraz içimi acıttı doğrusu.Bunu kaç teklif ettim bizde kalmıyorsan kiracıyı çıkaralım o evde otur dedim, evet maaşının hepsi krediye gidiyor. O da sorun değil zaten kirası olmayacak diğer masraflarını ben de karşılarım ikna olsa keşke.
çok kötü gerçekten annenin bu duruma düşmesi çok kötü.Evet annem bazı şeyleri maalesef ki görevi gibi gördü sanırım. Ama kendisi evde otururken her defasında 60 yaşındaki kadını bakkala göndermesi doğru mu? Hatta şöyle söyleyeyim bir defasında annem bendeydi gelin aradı o gün orada pazar vardı. Gelmiyor musun pazara gidilecek aynen cümle bu. Kendi gidemiyor annemi 2 vesaitlik yoldan pazar yapması için çağırıyor ve pazarı gel yapta tekrar gidersin diyor dalga geçer gibi.
annen yıllarca çekmiş,bazı kadınlar hakikaten çekmeyi seviyorlar,o böyle istiyor bunun önüne geçebilirdi..sen şu an ne öneri getirirsen getir annenin herbirine ayrı ayrı bahanesi olacak bu sebeple üzüleceksin biliyorum ama bırak karışma..gelin hanımda farklı bir hayat isterdi ama gelmiş olduğu koşullar onu kalesizliğe itmiş ve huy olmuş,yani o umursamaz tavırlarının sebebi en başından beri ailenizle yaşaması..istemediğinden hala içten içe annenizin olmamasını dilediğinden eminim..herkes kendi hayatını ister..14 yıl kolay mı hayır değil..14 yıl önce anneniz atikti ama 14 yıldır aynı evin içinde o farklılığı gelininizin görmesine imkan yok..ipe sapa karışmaz ev çocuğu gibi olmuştur o.anca annenizin kafasının değişmesi lazım dediğim gibi ama bu saatten sonra imkansız..o yüke alışmış kendisi.Merhaba, annem yıllardır babamdan çok çekmiş biri (babamın kumar alışkanlığı vardı) sahip çıkanı olmadığı için yıllarca babamın kumarına ve şiddetine katlandı. Sonra biz büyüdük abim ve ben babamla kumar yüzünden gerginlik yaşamaya başladık bunca yıldır yaptıkların yeter diyorduk ve pes etti kumarı bıraktı. Derken abim evlendi annemlerle birlikte oturmak istedi. Abim evlendikten 2 yıl sonra da ben evlendim. 8 yıl önce de babamı kaybettik. Annem ve abimler hala birlikte oturuyorlar. Gelinimiz bir ara ayrı eve çıkmak istedi (ki kimse karşı gelmedi annem, babam ve ben en doğal hakkı olduğunu biliyorduk çünkü) gerçi kimse onlara illa da bizimle oturun diye baskı yapmamıştı. Bu tamamen abimin isteğiydi. Hatta bir keresinde rahmetli babam abimi karşısına aldı oğlum sana ayrı ev açalım, bütün eşyalarını alacağım üstüme düşen her şeyi ben yapacağım dedi. Ev tutalım sana dedi abim ben hem kira verip hem ev geçindiremem ayrı ev istemiyorum dedi. Derken yüksek ihtimalle eşi de kabullendi bir süre sonra durumu sonra hiç ses çıkmadı çünkü. Gelinimizle 14 yıldır en ufka bir tartışmamız olmadı ben hep dışarıdan izledim olanları en ufak bir şey demedim bugüne kadar. Hatta yeri geldi abime karşı hep onu savundum. Ama durum çok farklı annem yıllarca çalıştı emekli oldu, babamın vefatından sonra babamdan da maaş alıyor. Her iki maaşıyla kredi çekti dublex ev aldı abimin üzerine şimdi elinde avucunda hiç para kalmıyor. Evin kredisini tamamen annem ödüyor. Buraya kadar aslında sorun yok annemin abime dublex ev alması beni hiç rahatsız etmedi hala da etmiyor. Birlikte oturuyorlar sonuçta kalabalık oldukları için dublex ev onlar için daha iyi. Geçenlerde oraya gittiğimde annem boncuk işi yapıyordu. Hayırdır anne dedim otururken oyalanıyorum dedi. Sonra ben kimse yokken paraya ihtiyacın olduğunu neden bana söylemiyorsun anne bu zamana kadar zaten yeterince yıprandın artık rahat et gözlerin zaten net görmüyor iyice bozulacak yapma ben sana her ay yardım edicem dedim. Kesinlikle kabul etmiyor zaten sana bir şey yapamıyorum. Abin bana harçlık veriyor ama pazardı şuydu buydu derken bitiyor. Hem yine onlar için yapıyorum abine destek olmak için dedi. Fakat annemin bu kadar çabasına rağmen gelin hiç kılını kıpırdatmıyor. 3 tane çocuğu var. Diyeceksiniz ki 3 çocukla nasıl yapsın ama o 3 çocuğun gece de dahil bakımları annemin üzerinde. Çocuk gece uyanınca annesinin yanına değil babaannesinin yanına gidiyor. Hatta annemle yatıyor. Pazara annem gider, hatta bir gün bakkaldan bir şey alıncak anneme anne gidip al diyor, saçmalama kaç yaşında kadın biz dururken o mu gidip olacak dedim bozuldu. Babamdan kalan bir ev var annem, ben ve abimin üstüne ortak yani, onun kirası üçe bölünecekti ben hakkımı anneme verdim elinde harçlık olsun diye, ama annem o parayı da kredide eksik kalınca ona tamamlıyormuş sürekli onların eksiklerini tamamlamaktan helak oldu. Annemin tüm bu vedakarlıklarına karşın gelinde anneme zerre kadar merhamet hissi yok. Annemde abime hiçbir şey bahsetmez huzurları bozulmasın diye. Sabah kalkar televizyonun karşısına geçer 3 çocuk kahvaltı yapacak umurunda değil. Annem hazırlar doyurur gidirir okula götürür. Arada o götürür canı isterse. Annemle son zamanlarda ne zaman konuşsak ağlamaklı artık. Gel bizde kal diyorum çocuklar ne olacak diyor onlara da kıyamıyor. Bu daha ne kadar böyle devam eder bilmiyorum. Yada ne yapmak gerek karışmak ya istemiyorum çok anneme daha kötü davranır diye ama bir yandan da anneme yapılanları görünce çok kötü oluyorum. Benim yerimde siz olsanız ne yapardınız bu durumda
ama normalda gelirinin tamammını kapsayacak şekilde kredi taksidini bankalar onaylamıyor ama anneniz hiç düşünmeden nasıl bu kadar borca girmiş anlamadım ayrıca anneniz abinizin eksikliklerini tamamlamak adına galiba bu kadar taviz veriyor babanızdan yanada bu kadar sıkıntı çekmişken nasıl bu kadar kredi borcuna girme hatası yaptı bu konuda çok üzüldüm.gelin,abiniz ,siz yada anneniz haklı olabilir ama seneler sonra annenizin hala kendi için maaşını harcamayıp boncuk işine kadar uğraşması biraz içimi acıttı doğrusu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?