Annem...

Annemi o eve bağlayan tek şey torunları onlar doğduğundan beri yanyanalar ve sanırım onlardan ayrılamıyor.
Bu da hikayenin bağlayıcı kısmı. Babannesine kötü davranılan bir torun da ne kadar sever babanneyi. bunu hayal etmemiz için seni dinlemeye gerek yok ki çevrede milyon örnek var.
Bir kere çocuk için idol annesidir, anne ne yaparsa doğrduru onun gözünde. Eğer anne babanneyi sevmiyorsa torun da sevmez aynı evin içinde.
Ben mi yere basıyorum siz mi gerçekleri görmüyorsunuz?

Annemi o eve bağlayan tek şey torunları onlar doğduğundan beri yanyanalar ve sanırım onlardan ayrılamıyor.

Bakın konunuza yaptığım ilk yorum buydu..

Onu da söyleyeyim çünkü sürekli kendine yetemeyen adam olarak görüyorsunuz abimi. Abim normal şartlarda evini geçindirebilir. Fakat gelin hanımın masraflarına yetişemiyor. Siz 2-3 günde bir çocuklara kıyafet alışverişine çıkar mısınız? Yeğenlerimin hiç giyinmeden küçülen kıyafetleri var.

zannımca tek çalışmayan kadın sizin gelin değil.
Yani Allah korusun hasta falan olsa kadın demek çalışmıyor diye tedaviye bile layık görmeyeceksin.

Torunları anneme çok düşkün ya da dışarıdan öyle görünüyorlar. Ben gerçekleri görüyorum da annem onların onu sevip sevmemesinden çok kendi sevgisini görüyor.

Buna fırsat veriliyor demek ki..
Yaptığı doğru değil ama bu yanlıştan da döndürülmeli..

ANNENİZ BU KADAR ARKA ÇIKMASIydı ODA OLDUĞU KADARLA YETİNECEKTİ ODA İŞİN KOLAYINI BULMUŞ DEMEKKİ.

Son düzenleme:
siz bile gelin gelin gelin derken ,bir yengem demek olmadı ablam ya da x kardeşim demek dururken gelin gelin ısrarla bir geln demek...bence dengeler yerinde çok dert etmeyin ..abiniz ev geçindiremeyecek durumdaysa evlenmeseydi diyeceğim ama teeee 14 yıl geçmiş..bakın siz kaynanaızla yaşayamazmışsınız hatta yaşamamışsınız ,abinizin saçma tavrı yüzünden Gelininiz 14 yıldır yaşıyor,biraz empati yapabilirsiniz sizde gelinsiniz..çalışmıyor diye hayıflanıyorsunuz ama herkes harcıyla evleniyor.

Konu sahibi arkadaşı çok iyi anlıyorum çünkü aynısını anneannem yaşıyor dayım bir oturuyor anneannemle kendileri istedi 4 tane çocukları var yemek temizlik çocuklar herşey anneanneme bakıyor yengem kahvaltı ederler çocuğu okula götürüyorum diye çıkar evden akşam çocuk okuldan çıkana kadar eve gelmez anneannem üstüne olan evleri paraları dayıma verdikten sonra yengem hiç takmamaya başladı

zannımca tek çalışmayan kadın sizin gelin değil.
Yani Allah korusun hasta falan olsa kadın demek çalışmıyor diye tedaviye bile layık görmeyeceksin.

Allah aşkına yani sırf yorum olsun diye yazıyorsunuz. Çalışmıyor diye evet tedavi bile ettirmeyiz. Benim söylemek istediğim ya rahatı seçecek bir insan ya da fedakarlık yapacak başka yolu var mı?

Yapmasin bu kadar,
annenizin yerinde olsam o evi satar evi de ayiririm. dert cek, sikinti cek.... nereye kadar...
hem niye abinize bu kadar yardimci oluyor,
kusura bakmayin tamamen annenizden kaynakli yasadiklari.
neden dubleks ev almis madem odemekte zorlanacak, hem de abinizin ustune.
suc gelinde degil, insan kendini dusunmedikten sonra baskasindan bunu beklemek olmuyor malesef....

Allah aşkına yani sırf yorum olsun diye yazıyorsunuz. Çalışmıyor diye evet tedavi bile ettirmeyiz. Benim söylemek istediğim ya rahatı seçecek bir insan ya da fedakarlık yapacak başka yolu var mı?
Ne alakası var. Sırf yorum olsun diye yazacak olsam geyik topikleri gırna.
Sen her mesajında çalışmamasını vurguluyorsun bir de ona değinsen.

okudukça yorum yapıyorum ama sevgili gelininiz savunuldukça daha doğrusu iki taraflı olaya bakılınca gittikçe gelini aşağı çekiyorsunuz ben sebebini merak ettim...evlendiyse kocasının parasını da yiyecek çocuklarına kıyafette alacak kızı bu pozisyona abinizin istekleri ve ailenizin dağ gibi durması sebep olmuş zaten..gelini yargılayana kadar abinizi yargılasanız ..anneniz için çözümler de sunulmuş zaten,gelin vermez demeyin alın annenizi zorla alışırlar eninde sonunda.

park kadın çalışmıyormuş. bence en önemli suçu bu. Sürekli aynı şeyi diyor. Çalışmıyor zart zurt. Yani benim görümcem çocuğuma alacağım kıyafete şuna buna karışacak Allah muhafa diyorum. Gerçekten dediğin gibi her şey kararında bu ailede.

Torunları anneme çok düşkün ya da dışarıdan öyle görünüyorlar. Ben gerçekleri görüyorum da annem onların onu sevip sevmemesinden çok kendi sevgisini görüyor.
elbette sevşyordur torunları çınar ağacı diye bir film vardı arkadaşın yazdığını görünce aklıma geldi çocukların öyle bir düşüncede olacağına inanmam onlar masum ve sevildiğini bildiğini severler.babam ananaemi sevmezdi ama ben severdim örneğin.

Arkadaşım ben günlük yaşamımda da yenge demiyorum benden yaşça küçük kendisi.

abiniz de ayagimizi yorganimiza gore uzatalim demesini bilseymis o zaman...

sormuş ya birde tamam cevap veriyorum
gelin rahatı seçmiş kaynanasıda fedakarlığı o zaman üçüncü kişi niye geriliyor değil mi..hayır ben bir de çalışan kadınım ,çalışmayan hiçbir tanıdığımı kaynana parası yemekle suçlamadım,hoşuna gitmeyen yorumada geyik topiğine gidin demiş,bizim geyikte topiğimiz var zaten geyik yapacağımızda gidiyoruz.

Konuda tek suçlu abin.

Gelin eleştirilebilir, bazı hareketleri törpülenebilir ama ona yüklenmek olmaz bu konuda.
Çünkü en başından abin istemiş aynı evde oturmayı.Bi açıklamanda "gelinin de işine gelmiş olacak ki sesini çıkarmadı bu duruma" gibi birşey yazmışsın.Burda ne basbas bağırıpta kocasına laf anlatamayan, eşinin yetersiz gelir durumu yüzünden evini ayıramayan hatunlar var.Belki yengenizde bunlardan biri..
Anneniz ne kadar iyi olursa olsun gelin için de kayınvaliyle oturmak herzaman zor ve bu duruma annenizi de eşini de mecbur bırakan abiniz.
Şuan havadan ev sahibi olmak işine gelmiş olacak ki annesinin eşi tarafından sizin tabirinizle hor görülmesine göz yumuyor.
Akşamları eve geldiğinde hiç mi eşinin tavırlarını, hal hareketlerinni izlemiyor.Hiç mi çocuklarına soru sormuyor.
Yani işin özü abiniz annenizi sizin kadar düşünemiyor.
Bence annenizin ayrı bi ev açması konusunda kesinlikle ısrarcı ve destekçi olmalısınız.
Herkes kendi yağında kendi derdinde kavrulsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…