- 21 Aralık 2009
- 33.534
- 18.228
- 498
- Konu Sahibi cocuklarimcanlarim
-
Bu da hikayenin bağlayıcı kısmı. Babannesine kötü davranılan bir torun da ne kadar sever babanneyi. bunu hayal etmemiz için seni dinlemeye gerek yok ki çevrede milyon örnek var.Annemi o eve bağlayan tek şey torunları onlar doğduğundan beri yanyanalar ve sanırım onlardan ayrılamıyor.
Çocuklarına bakmayacak kadar ilgisiz keyif düşkünü bir kadının eline bırakmak istemiyor bence anneniz torunlarını..
Karakteri de öyle anlattığınıza göre.
Hep fedakar, kendini umursamayan bir anne.
İpek yazmış ona katılıyorum.
Siz alın annenizi biraz da yanınıza..
Annemi o eve bağlayan tek şey torunları onlar doğduğundan beri yanyanalar ve sanırım onlardan ayrılamıyor.
çok kötü gerçekten annenin bu duruma düşmesi çok kötü.
Benim de babam vefat etti 5 ay oldu Allah rahmet eylesin, annemi asla gelin eline düşürmem. Gelin de haksız değil çünkü. Gerçekten haksız değil.
Hatalar en başından başlıyor 14 sene öncesinden. Kendine yetemeyen bir abisi evlendirmenizle başlıyor.
zannımca tek çalışmayan kadın sizin gelin değil.Onu da söyleyeyim çünkü sürekli kendine yetemeyen adam olarak görüyorsunuz abimi. Abim normal şartlarda evini geçindirebilir. Fakat gelin hanımın masraflarına yetişemiyor. Siz 2-3 günde bir çocuklara kıyafet alışverişine çıkar mısınız? Yeğenlerimin hiç giyinmeden küçülen kıyafetleri var.
Bu da hikayenin bağlayıcı kısmı. Babannesine kötü davranılan bir torun da ne kadar sever babanneyi. bunu hayal etmemiz için seni dinlemeye gerek yok ki çevrede milyon örnek var.
Bir kere çocuk için idol annesidir, anne ne yaparsa doğrduru onun gözünde. Eğer anne babanneyi sevmiyorsa torun da sevmez aynı evin içinde.
Ben mi yere basıyorum siz mi gerçekleri görmüyorsunuz?
Onu da söyleyeyim çünkü sürekli kendine yetemeyen adam olarak görüyorsunuz abimi. Abim normal şartlarda evini geçindirebilir. Fakat gelin hanımın masraflarına yetişemiyor. Siz 2-3 günde bir çocuklara kıyafet alışverişine çıkar mısınız? Yeğenlerimin hiç giyinmeden küçülen kıyafetleri var.
ANNENİZ BU KADAR ARKA ÇIKMASIydı ODA OLDUĞU KADARLA YETİNECEKTİ ODA İŞİN KOLAYINI BULMUŞ DEMEKKİ.Onu da söyleyeyim çünkü sürekli kendine yetemeyen adam olarak görüyorsunuz abimi. Abim normal şartlarda evini geçindirebilir. Fakat gelin hanımın masraflarına yetişemiyor. Siz 2-3 günde bir çocuklara kıyafet alışverişine çıkar mısınız? Yeğenlerimin hiç giyinmeden küçülen kıyafetleri var.
siz bile gelin gelin gelin derken ,bir yengem demek olmadı ablam ya da x kardeşim demek dururken gelin gelin ısrarla bir geln demek...bence dengeler yerinde çok dert etmeyin ..abiniz ev geçindiremeyecek durumdaysa evlenmeseydi diyeceğim ama teeee 14 yıl geçmiş..bakın siz kaynanaızla yaşayamazmışsınız hatta yaşamamışsınız ,abinizin saçma tavrı yüzünden Gelininiz 14 yıldır yaşıyor,biraz empati yapabilirsiniz sizde gelinsiniz..çalışmıyor diye hayıflanıyorsunuz ama herkes harcıyla evleniyor.Teşekkürler yorum için. Ama annem abimlerde değil abimler annemde kalıyor. Yani annemle ayrı oturuyorlardı da babam öldükten sonra annemi yanlarına aldılar durumu yok. 14 yıldır annemle değil benimle bir problemi olmadı annemde dediğim gibi hep sessiz kaldı. Zamanında ayrı eve çıkması istendi zaten ama abim kabul etmedi, çünkü babam bütün evinizin eşylarını alırım, ama kirada oturursunuz dedi. Gelin babamın onlara ev almasını istedi babamında gücü yoktu ev almaya o şartlarda ayrı eve çıkarsa gelin çalışmak zorunda kalacaktı çünkü bir kişinin maaşıyla olmayacaktı gelinde rahatından ödün vermemek için kabullendi bir nevi. Anneme yanıma gelmesini çok istedim fakat yine torunlarını düşünüyor ve annem şu an evde denge kuruyor bir nevi. Annem bana gelirse şimdi annemin kapattığı açıkları abimin gözüne fazlasıyla batacak ve tatsızlık olacak diye. Anneme kapım her zaman açık. Ben kayınvalidemle oturmazdım oturmadım da zaten ama 13 yıllık evliyim ve 13 yıldır çalışıyorum kendi ayaklarımızın üzerinde durabilmek için. Eşimin ailesine bana ev alın ayrı evde oturucam diye diretmedim.
Ne denir ki bunun karşısında artık.Torunları anneme çok düşkün ya da dışarıdan öyle görünüyorlar. Ben gerçekleri görüyorum da annem onların onu sevip sevmemesinden çok kendi sevgisini görüyor.
zannımca tek çalışmayan kadın sizin gelin değil.
Yani Allah korusun hasta falan olsa kadın demek çalışmıyor diye tedaviye bile layık görmeyeceksin.
Ne alakası var. Sırf yorum olsun diye yazacak olsam geyik topikleri gırna.Allah aşkına yani sırf yorum olsun diye yazıyorsunuz. Çalışmıyor diye evet tedavi bile ettirmeyiz. Benim söylemek istediğim ya rahatı seçecek bir insan ya da fedakarlık yapacak başka yolu var mı?
park kadın çalışmıyormuş. bence en önemli suçu bu. Sürekli aynı şeyi diyor. Çalışmıyor zart zurt. Yani benim görümcem çocuğuma alacağım kıyafete şuna buna karışacak Allah muhafa diyorum. Gerçekten dediğin gibi her şey kararında bu ailede.okudukça yorum yapıyorum ama sevgili gelininiz savunuldukça daha doğrusu iki taraflı olaya bakılınca gittikçe gelini aşağı çekiyorsunuz ben sebebini merak ettim...evlendiyse kocasının parasını da yiyecek çocuklarına kıyafette alacak kızı bu pozisyona abinizin istekleri ve ailenizin dağ gibi durması sebep olmuş zaten..gelini yargılayana kadar abinizi yargılasanız ..anneniz için çözümler de sunulmuş zaten,gelin vermez demeyin alın annenizi zorla alışırlar eninde sonunda.
elbette sevşyordur torunları çınar ağacı diye bir film vardı arkadaşın yazdığını görünce aklıma geldi çocukların öyle bir düşüncede olacağına inanmam onlar masum ve sevildiğini bildiğini severler.babam ananaemi sevmezdi ama ben severdim örneğin.Torunları anneme çok düşkün ya da dışarıdan öyle görünüyorlar. Ben gerçekleri görüyorum da annem onların onu sevip sevmemesinden çok kendi sevgisini görüyor.
siz bile gelin gelin gelin derken ,bir yengem demek olmadı ablam ya da x kardeşim demek dururken gelin gelin ısrarla bir geln demek...bence dengeler yerinde çok dert etmeyin ..abiniz ev geçindiremeyecek durumdaysa evlenmeseydi diyeceğim ama teeee 14 yıl geçmiş..bakın siz kaynanaızla yaşayamazmışsınız hatta yaşamamışsınız ,abinizin saçma tavrı yüzünden Gelininiz 14 yıldır yaşıyor,biraz empati yapabilirsiniz sizde gelinsiniz..çalışmıyor diye hayıflanıyorsunuz ama herkes harcıyla evleniyor.
abiniz de ayagimizi yorganimiza gore uzatalim demesini bilseymis o zaman...Onu da söyleyeyim çünkü sürekli kendine yetemeyen adam olarak görüyorsunuz abimi. Abim normal şartlarda evini geçindirebilir. Fakat gelin hanımın masraflarına yetişemiyor. Siz 2-3 günde bir çocuklara kıyafet alışverişine çıkar mısınız? Yeğenlerimin hiç giyinmeden küçülen kıyafetleri var.
sormuş ya birde tamam cevap veriyorumpark kadın çalışmıyormuş. bence en önemli suçu bu. Sürekli aynı şeyi diyor. Çalışmıyor zart zurt. Yani benim görümcem çocuğuma alacağım kıyafete şuna buna karışacak Allah muhafa diyorum. Gerçekten dediğin gibi her şey kararında bu ailede.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?