• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem...

Allah aşkına yani sırf yorum olsun diye yazıyorsunuz. Çalışmıyor diye evet tedavi bile ettirmeyiz. Benim söylemek istediğim ya rahatı seçecek bir insan ya da fedakarlık yapacak başka yolu var mı?
Bence kendınız vermıssınız cevabı

Annenız de rahat bır hayat yerıne fedakar olmayı secmiş

Sizde üzülmeyin istemese durmazdı

abiniz de ayagimizi yorganimiza gore uzatalim demesini bilseymis o zaman...
buradaki sorun işte erkek evladın karısı hep kötü. Ne olursa olsun kötü.
Abisi erkek olarak kendine yetememiş-no sorun. Kadın çalışmalıymış. Tamam çalışmalı ama abisiyle yengesi arasındaki mesele bu. Sonra abisi evde olanlar için "başımı yaktım" yorumunu yapacak kadar kötü biri. Sen kızın başını nasıl yaktın acaba?

park kadın çalışmıyormuş. bence en önemli suçu bu. Sürekli aynı şeyi diyor. Çalışmıyor zart zurt. Yani benim görümcem çocuğuma alacağım kıyafete şuna buna karışacak Allah muhafa diyorum. Gerçekten dediğin gibi her şey kararında bu ailede.
hepimiz bulunduğu konum ve yaşadıklarımızdan değerlendiriyoruz.dediğim gibi abisine şikayet edilip oda eşini uyardıysa gelinde huyuna göre ya direk tepki veriri yada farklı tavırlar edinir arkadaşımızda tabiki annesinin tarafında görümce sonuçta hayatımızın gerçeklerinden örnekler herkez bulunduğu açıdan ve konumdan bakıyor.bende kaynanasından çekmiş ve hala çeken biriyim aynı evde asla yaşayamam mesela çünkü etrafa göre sessiz eşime göresa sakin biri ama mutfakta yanlızken laf sokar ben bir şey diyincede eşine ve dieğr oğluna şikayet eder onlar bana laf sokunca ben iyice sinirlenir sararım ona ...v.b.. gibi konuyu açan arkadaşta olması gerektiği gibi yorumluyor aslında.

Abisi erkek olarak kendine yetememiş-no sorun. Kadın çalışmalıymış. Tamam çalışmalı ama abisiyle yengesi arasındaki mesele bu. Sonra abisi evde olanlar için "başımı yaktım" yorumunu yapacak kadar kötü biri. Sen kızın başını nasıl yaktın acaba?
kıssadan hisse yanlış anlaşılacağım ama konu sahibi olan GÖRÜMCE hanım hiç iyi niyetli değil,hoşçakalın:KK55:

Arkadaşlar yeter ama artık gerçekten yeter konuma da yorum yapmayın istemiyorsanız. Ama anlamak istemiyorsunuz ben çalışmıyor diye laf etmedim. Sadece abimin geliri belliydi kimse ona 5000 TL maaş alıyor bu adam deyipte kandırmadı. Bir şekilde bir yerden fedakarlık edecek, çalışmak istemiyorsa harcamalarına dikkat edecek. Laflarım nerelere gidiyor anlamıyorum. Acaba sizin annenize bunlar yapılsaydı bu kadar rahat konuşur muydunuz? Yok gelini aşağılara çekmişim, yok onun gözünden bakmıyormuşum bugüne kadar onun gözünden baktım da ne oldu?

kıssadan hisse yanlış anlaşılacağım ama konu sahibi olan GÖRÜMCE hanım hiç iyi niyetli değil,hoşçakalın:KK55:
Şu tür olaylarda hep ikiz zıt karakter var zaten. Biri çok iyi biri çok kötü.

Ama hayatın gerçekleri var.

Kimse onları görmüyor.

Sebep o ya da bu kvalide ile 14 yıl oturmak oskar+oskar+sonsuz oskarlık bir olay.

Kendi bile oturamam diyor. Ne denir ki buna?

Arkadaşlar yeter ama artık gerçekten yeter konuma da yorum yapmayın istemiyorsanız. Ama anlamak istemiyorsunuz ben çalışmıyor diye laf etmedim. Sadece abimin geliri belliydi kimse ona 5000 TL maaş alıyor bu adam deyipte kandırmadı. Bir şekilde bir yerden fedakarlık edecek, çalışmak istemiyorsa harcamalarına dikkat edecek. Laflarım nerelere gidiyor anlamıyorum. Acaba sizin annenize bunlar yapılsaydı bu kadar rahat konuşur muydunuz? Yok gelini aşağılara çekmişim, yok onun gözünden bakmıyormuşum bugüne kadar onun gözünden baktım da ne oldu?
bakın ilk yorumunuzda dedinizki gelin hanımın işinede gelmiş olacak ki aynı evde kaldı bu birinci çinkonuz..
daha sonra gelin çalışmıyor rahatına düşkün dediniz bu ikinci çinkonuzz.
sonra abim başını yaktığını söyledi dediniz bu üçüncü çinkonuz ..
çinkolar bitmiyor ,gelin hanımın harcamazlarına yetişemiyor yoksa abim ev geçindirir dediniz...
kadın sizin soyunuza 3 adet evlat vermiş bari ona biraz saygınız olsun konuyu biz değil sadece gelin hanımın durumu bunca yılın birikimi dedik diye sizden geldi hanımefendi..Allah selamet versin amaç polemik değil..siz kendi gözünüzden bakıyorsunuz neden ,abi sizin ana sizin gelin hanım meşe palamudu sanki.

Kaç kez dedim ama söylediklerimi anlamak istediğiniz kadar anlıyorsunuz. 14 yıldır bazı şeyleri gözünüzle görmüş olsaydınız bu lafı neden söylediğini de daha net anlardınız.

YA canım bak demin dedim daha 5 dk önce ben de babamı kaybettim 5 ay oluyor.
Ben annemi asla ama asla gelinimizin yani kardeşimin yanına kalıcı olarak vermem. Bende kalır yine vermem. Gerekirse ev tutarız birlikte kalırız ben kendi evimle annemin evini idare ederim ama kesinlikle yatılı vermem.
Tek suçlu gelin mi Allah aşkına?
Tek çocuk abin mi?
Ev aldı onlara diye illa maddi bir karşılık mı olması lazım.
Dönemsel alıp götürseydin evine. Kocanın bile isteyip istemeyeceği garanti değil.
Maalesef bu işler böyle.

Evet siz çok iyi niyetlisiniz? Sadece gelin kaynanayla oturdu 14 yıldır bunu görüyorsunuz.
annenize oğlunu artık bırakması gerektiğini söyleyin bir de,evi de satsın tahminim gelin hanım harcamalarınıda seve seve kısar çocuklarına kılık kıyafet te almaz,ev geçinsin diye ,bakın ciddiyim yapar bunu bir deneyin ama annenizi ikna edin ısrarla neden ayrılmıyor onlardan.

Hey maşallah konu sahibi.. anneni o evde zincire bağlayarak zorla mı tutuyorlar.. abine eşine laf söylememesi için her gün kırbaçla mı dövüyorlar.. tam görümce gerçekten nur topu gibi hemde. abin , annen tamamen sütten çıkma ak kaşık her şeyin tek sorumlusu gelin.

Evet ben tam görümceyim bugüne kadar anneme yapılanları gördüğüm halde ses çıkarmadığım için geline de 14 yıldır annemle oturduğu için hak verdiğimden.

Benim anneme bunlar yaıplsaydı annemi o evden çıkmaya ikna ederdim.
Baktım olmuyor karışmazdım.
Çünkü annenize işkence eden yok,
Burdan çık git diyen yok.
Çocuklarıma bakacaksın diyen yok.
Anneniz tüm bunları rızasıyla yapıyor.
Gelininiz çok para harcıyorsa elinden kartını alsın eşi.
Ben yetişemiyorum bunlara desin..
Asgari ihtiyaçlarını karşılasın.
Arada bir sinemaya yemeğe tatile götürsün.
Kadın mutsuz eminim ben bundan.
Bu kadar alışveriş yapması, sürekli ordan kalkıp oraya yatması bunları gösteriyor..
Siz istiyorsunuz ki gelin sizin istediğiniz gibi olsun.
Yok.
Bunu istemeye sizin hakkınız yok...

Kaç kez dedim ama söylediklerimi anlamak istediğiniz kadar anlıyorsunuz. 14 yıldır bazı şeyleri gözünüzle görmüş olsaydınız bu lafı neden söylediğini de daha net anlardınız.
14 yıldır sen gördün evet biz görmedik. ama lafla peynir gemisi yürümüyor. Neden izin veridn bunlara?
Neden anneni almadın o evden?
Her şey para mı diyorum sana cevap vermiyorsun.
Bırakmayacaktın, bir iki üç alışırdı annen.
Tek dediğin torunlardan ayrı kalamıyor.
O zaman senin tabirinle ezilmeyi göze alıyorsunuz torun sevgisine karşı.

YA canım bak demin dedim daha 5 dk önce ben de babamı kaybettim 5 ay oluyor.
Ben annemi asla ama asla gelinimizin yani kardeşimin yanına kalıcı olarak vermem. Bende kalır yine vermem. Gerekirse ev tutarız birlikte kalırız ben kendi evimle annemin evini idare ederim ama kesinlikle yatılı vermem.
Tek suçlu gelin mi Allah aşkına?
Tek çocuk abin mi?
Ev aldı onlara diye illa maddi bir karşılık mı olması lazım.
Dönemsel alıp götürseydin evine. Kocanın bile isteyip istemeyeceği garanti değil.
Maalesef bu işler böyle.

Bende şunu anlatamadım size ben tek suçlu gelin demedim. Evet abiminde suçu var ama en büyük suç kendini bu kadar ezdirdiği için annemde. Sadece gelin annemi sevmeye bilir istemeyede bilir. ben anneme ölene kadar bakarım hiç sorun değil. Ama anneme eziyet etme noktasına geldi iş artık. Siz hala bir de gelinin gözünden bakın diyorsunuz. Eziyetin ne gibi haklı sebebi olabilir. İstemiyorsa ayrı eve çıkar kimsenin kimseye eziyet hakkı yok. ben işin eziyet kısmını sordum size Allah'a reva mı bu kadar eziyet. Reva diyorsanız benim size söyleyecek başka lafım yok zaten. Annem bu kadar vedafakarlık yaptı diye (gerekli ya da gereksiz) hak ettiği bu mu olmalıydı?

14 yıldır sen gördün evet biz görmedik. ama lafla peynir gemisi yürümüyor. Neden izin veridn bunlara?
Neden anneni almadın o evden?
Her şey para mı diyorum sana cevap vermiyorsun.
Bırakmayacaktın, bir iki üç alışırdı annen.
Tek dediğin torunlardan ayrı kalamıyor.
O zaman senin tabirinle ezilmeyi göze alıyorsunuz torun sevgisine karşı.
kadının depresyonda olduğu bariz belli yataktan kalkmak koltuğa devrilmek ve asık suratlı gezmek başka bir açıklaması yok zaten..
gerçekleri duymayı kaldıramadığından birazdan konuyu kapattırır zaten.

Bende şunu anlatamadım size ben tek suçlu gelin demedim. Evet abiminde suçu var ama en büyük suç kendini bu kadar ezdirdiği için annemde. Sadece gelin annemi sevmeye bilir istemeyede bilir. ben anneme ölene kadar bakarım hiç sorun değil. Ama anneme eziyet etme noktasına geldi iş artık. Siz hala bir de gelinin gözünden bakın diyorsunuz. Eziyetin ne gibi haklı sebebi olabilir. İstemiyorsa ayrı eve çıkar kimsenin kimseye eziyet hakkı yok. ben işin eziyet kısmını sordum size Allah'a reva mı bu kadar eziyet. Reva diyorsanız benim size söyleyecek başka lafım yok zaten. Annem bu kadar vedafakarlık yaptı diye (gerekli ya da gereksiz) hak ettiği bu mu olmalıydı?
nasıl bir eziyetten bahsediyorsunuz mesela,gelin hanım küfür mü ediyor itiyor kakıyor mu başına kürekle vurup zorla çocuklara mı baktırıyor ,abinize karılık mı yapmıyor (gerçi 3 çocukla imkansız ama yapmaması ama)

Back