• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem...

Çocuklarına bakmayacak kadar ilgisiz keyif düşkünü bir kadının eline bırakmak istemiyor bence anneniz torunlarını..
Karakteri de öyle anlattığınıza göre.
Hep fedakar, kendini umursamayan bir anne.
İpek yazmış ona katılıyorum.
Siz alın annenizi biraz da yanınıza..

Ne diyeyim ki canım. İki ucu kötü değnek demekten başka ne diyebiliriz.
Objektif olmak gerekirse herkes kendine göre haklı.
1. bir kere maaşını abine veriyor diye gönül koymadığını söylemişsin; zaten koymamalısın onlarda kalıyor.
2. annenin durumu iyiydi madem yakın bir yer ayrı yaşaması gerekirdi. O zaman senin şu dert ettiğin şeylerin hiçbir olmazdı.

3. gelin yine iyi kadınmış 14 sene tartışmaları dahi olmamış. Şurada 14 saat kvalideye sabredemeyen kadınlar var. Hep mi kvalideler kötü ama istemiyorlar işte. Dünya’nın kanunu. Gelinden de kendi annesi gibi sevmesini beklemek çok şey beklemektir, o mümkün değil zaten. Ama yine de kötü davranmıyorsa Allah razı olsun demek lazım. Zira kolay bir şey değil.

4. Annen çok iyi ve yaşlı bir kadın olabilir ama x,y,z gelinlerinin onu bir ton mal varlığı dahil hiçbir şekilde kabul etmeyeceğini ele almak lazım.

Tavsiyeler: senin gözünde annen çok eziliyorsa neden yanına almıyorsun????

Bir soru: sen kvalidenle 14 yıl oturur musun?

Teşekkürler yorum için. Ama annem abimlerde değil abimler annemde kalıyor. Yani annemle ayrı oturuyorlardı da babam öldükten sonra annemi yanlarına aldılar durumu yok. 14 yıldır annemle değil benimle bir problemi olmadı annemde dediğim gibi hep sessiz kaldı. Zamanında ayrı eve çıkması istendi zaten ama abim kabul etmedi, çünkü babam bütün evinizin eşylarını alırım, ama kirada oturursunuz dedi. Gelin babamın onlara ev almasını istedi babamında gücü yoktu ev almaya o şartlarda ayrı eve çıkarsa gelin çalışmak zorunda kalacaktı çünkü bir kişinin maaşıyla olmayacaktı gelinde rahatından ödün vermemek için kabullendi bir nevi. Anneme yanıma gelmesini çok istedim fakat yine torunlarını düşünüyor ve annem şu an evde denge kuruyor bir nevi. Annem bana gelirse şimdi annemin kapattığı açıkları abimin gözüne fazlasıyla batacak ve tatsızlık olacak diye. Anneme kapım her zaman açık. Ben kayınvalidemle oturmazdım oturmadım da zaten ama 13 yıllık evliyim ve 13 yıldır çalışıyorum kendi ayaklarımızın üzerinde durabilmek için. Eşimin ailesine bana ev alın ayrı evde oturucam diye diretmedim.

14 yıl kvalidenle oturur musun gerçekten? Oturabilir misin?
Aklımda iyi tutacağım seni vereceğin cevaba göre kvalide konularında takibimdesin:KK48::KK53:
hahaha yok be onu demedim ev almış ya onlara onu kasettim iyilik diye , yok ben bir gün kalamam harp çıkar evde :KK53:

Çocuklarına bakmayacak kadar ilgisiz keyif düşkünü bir kadının eline bırakmak istemiyor bence anneniz torunlarını..
Karakteri de öyle anlattığınıza göre.
Hep fedakar, kendini umursamayan bir anne.
İpek yazmış ona katılıyorum.
Siz alın annenizi biraz da yanınıza..
Evet erkek evlat mı bakmak zorunda yani hep? 14 yılın 1 yılı da kzıında kalsaymış madem.

Senin yerinde ben olsaydım bende tahammül edemezdim, asla hemde!
Ama sabırlı olup çözüm bulman fayda sağlar. Ki sabırlı gibisin.
Gelin çalışmıyor değil mi? Çalışmadığı halde bakkala gidememesi gerçekten hayret verici :KK57:
Ben aslında suçu gelinde değil de abinde buluyorum, hiç mi rahatsız olmuyor annenin yorulmasından çabasından!

Teşekkürler yorum için. Ama annem abimlerde değil abimler annemde kalıyor. Yani annemle ayrı oturuyorlardı da babam öldükten sonra annemi yanlarına aldılar durumu yok. 14 yıldır annemle değil benimle bir problemi olmadı annemde dediğim gibi hep sessiz kaldı. Zamanında ayrı eve çıkması istendi zaten ama abim kabul etmedi, çünkü babam bütün evinizin eşylarını alırım, ama kirada oturursunuz dedi. Gelin babamın onlara ev almasını istedi babamında gücü yoktu ev almaya o şartlarda ayrı eve çıkarsa gelin çalışmak zorunda kalacaktı çünkü bir kişinin maaşıyla olmayacaktı gelinde rahatından ödün vermemek için kabullendi bir nevi. Anneme yanıma gelmesini çok istedim fakat yine torunlarını düşünüyor ve annem şu an evde denge kuruyor bir nevi. Annem bana gelirse şimdi annemin kapattığı açıkları abimin gözüne fazlasıyla batacak ve tatsızlık olacak diye. Anneme kapım her zaman açık. Ben kayınvalidemle oturmazdım oturmadım da zaten ama 13 yıllık evliyim ve 13 yıldır çalışıyorum kendi ayaklarımızın üzerinde durabilmek için. Eşimin ailesine bana ev alın ayrı evde oturucam diye diretmedim.

Allah gecinden versin anneniz ölürse dengeler nolacak??

Ya kzımayın ama abiniz annenize bakmak zorunda ama siz de çocuğu değil misiniz?
ayrıca annesine 14 yıl bakmış bir kadın için "başımı yaktım" gibi şeyler söylemesi de ne kadar alkışa layık tartışılır.

Bakın ben anlatamıyorum galiba ben çocuğu olarak anneme bakmam demiyorum her zaman kapım açık anneme de teklif ettim zaten. Ama annemi gelin de bize göndermez şu durumda çünkü evin kredisini kim ödeyecek korkusu var. Evte abim başımı yaktım diyor, siz eşiniz eve geldiğinde yemeğini hazırlar mısınız yoksa her akşam annesi hazırlasın diye eşinizin eve geldiğini dahi görmemezlikten mi gelirsiniz.

Evet erkek evlat mı bakmak zorunda yani hep? 14 yılın 1 yılı da kzıında kalsaymış madem.

Bence en doğrusu o kiraya verdikleri evde kendi kalması annesinin. Ne kız ne erkek.
Ev alınıyor krediyi anne ödüyor.
Ne münasebet canım.
Adam çalışsın baksın evine. Krediye destek olunur da maddi manevi bu kadar destek.
Destek de değil.
Abi bildiğiniz bağımlı..
Ben sevmiyorum annelerin çocuklarını bu derece güçsüz yetiştirmelerini..

annenize ya ayrı ev açın yada yanınıza alın
hem annen açısından hemde gelin açısından kolay degildir heralde
burda gelini savunmuyorum yaptıgı dogru degil ama
kim 14 sene kv otururki
annen iyi bir anne ama ne kadar iyi olsada kv o evde

Ahh çok zor. Şimdi çocuklardan ayrılmak onun için çok daha zor.
Abinizin hala annenizden destek alması, bu kadar çabalamasına göz yumması hiç hoş değil.
Ya geline ne demeli. Allah ıslah etsin.

Bunu yapmayı kaç kez istedim ama hep annem engel oldu aman kızım bir şey deme şimdi abinin kulağına gider kötü olur kurban olayım annem ses çıkarma diyor. Canım annem hayatının hiçbir döneminde yüzü gülmedi.
Abin ne der ki? Yada ne demeye hakkı var?? Benim kayınvalidem her işime koşturmak ister, evimi temizlemek ister ben müsade etmem, eşimde tutup bana sen yat annem halledecek demez, dememeli

Senin yerinde ben olsaydım bende tahammül edemezdim, asla hemde!
Ama sabırlı olup çözüm bulman fayda sağlar. Ki sabırlı gibisin.
Gelin çalışmıyor değil mi? Çalışmadığı halde bakkala gidememesi gerçekten hayret verici :KK57:
Ben aslında suçu gelinde değil de abinde buluyorum, hiç mi rahatsız olmuyor annenin yorulmasından çabasından!

Canım abim bu durumların hepsine şahit olmuyor, gündüz işte ve gelin bütün dışarı alışveriş ve bakkal işlerini anneme gündüzden hallettiriyor.

Annenin doldurduğu boşluk sana gelince belli olacak tatsızlık çıkacak falan demişsin de zaten sen abinle yengeni kulis ediyorsun da abin "bin pişmanım" evlendiğim için diyor.
Bu şartlar altında pişman da olmalı zaten. Kendi evine kendi bakamayacaksa karısının suçu mu?
Ben şu erkek modellerine çok kızıyorum. Ya annenize bakacaksınız hiç evlenmeyeceksiniz ya da evinizde dengeleri kuracaksınız. Ama elin kızı da hayatını kocasının annesine adamak zorunda değil.

Tüm bunlar karşısında abiniz be yapıyor ? Akşam görmüyor mu olanları ? Akşam yemekleri, çocukları uyutması , yengenizin annenize tutumu v.s gostermıyor mu birşeyleri ?
Yoksa abinizde iki maaşa ve sizin payınızı verdiğiniz kira için gözünü mü kapatıyor ?

Abinizle konuşmanız lazım fakat bu da aranızı bozabilir.Evi kıskandığınızı düşünebilirler.

Annenin doldurduğu boşluk sana gelince belli olacak tatsızlık çıkacak falan demişsin de zaten sen abinle yengeni kulis ediyorsun da abin "bin pişmanım" evlendiğim için diyor.
Bu şartlar altında pişman da olmalı zaten. Kendi evine kendi bakamayacaksa karısının suçu mu?
Ben şu erkek modellerine çok kızıyorum. Ya annenize bakacaksınız hiç evlenmeyeceksiniz ya da evinizde dengeleri kuracaksınız. Ama elin kızı da hayatını kocasının annesine adamak zorunda değil.

Hala adamak zorunda değil başından beri de zorunlu bırakılmadı. Abimin aldığı maaş geliri belliydi, daha fazlasını beklemek doğru mu? Hepimizin eşinin belli geliri var ve çoğu kadında eşine destek olmak için bu yüzden çalışmıyor mu?

Bakın ben anlatamıyorum galiba ben çocuğu olarak anneme bakmam demiyorum her zaman kapım açık anneme de teklif ettim zaten. Ama annemi gelin de bize göndermez şu durumda çünkü evin kredisini kim ödeyecek korkusu var. Evte abim başımı yaktım diyor, siz eşiniz eve geldiğinde yemeğini hazırlar mısınız yoksa her akşam annesi hazırlasın diye eşinizin eve geldiğini dahi görmemezlikten mi gelirsiniz.
Şu durumdan benim anladığım evde bir tatsızlık var.
Kadın aslında kendi başına kalsa kendini idare eder bence.
Ama bir tepki o hareketleri benim değerlendirmeme göre.
İstemli ya da istemsiz tepki.

Anneniz evlatperest.. Bunun baska bir adi yok.
Kimse kalkıp yok annelik, yok fedakarlik, yok cefakar Turk kadini demesin.
Ustune basa basa söylüyorum 'evlatperest'
Bir degisik versiyonda bizim Kürt'lerde var.
Onlarda da oğulperestlik var.

Yani sonuçta gelin ayrı eve çıkma çabası yokmuş, bu durumda gayette halinden memnun, zaten abin açıkca söylemiş ben ayrı ev geçindiremem diye, haliyle gelinle aynı kafadalar. Gelin niye ayrı takılıp ödemelerde sıkıntı yaşasın ki.
Arkadaşlar kayınvalideyle oturmak kolay mı demiş ama gelin şikayet etmiyormuş ki!
İsterse 40 kere çıkardı evden, kayınvalide yakalarına yapışmıyorsa eğer!

Hala adamak zorunda değil başından beri de zorunlu bırakılmadı. Abimin aldığı maaş geliri belliydi, daha fazlasını beklemek doğru mu? Hepimizin eşinin belli geliri var ve çoğu kadında eşine destek olmak için bu yüzden çalışmıyor mu?
Yani o onların bileceği bir şey. Görümce olarak çalışsın ya da çalışmasın diyemezsin.
Siz aldığınız zaman kız holding yönetmiyordu herhalde demi? Yine çalışmıyordu muhtemelen.
Bu durumda abin erkek olarak evini idare etmesi lazım.

Back