Allah razı olsun, sağ olun, var olunBaşınız sağolsun.
Allah sabır versin demeye geldim.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Allah razı olsun, sağ olun, var olunBaşınız sağolsun.
Allah sabır versin demeye geldim.
Teşekkür ederim. Ara ara anne bak şu da yalnız kalıyor, başımızın üstünde yerin var ama biraz zaman geçince zaten evine geçersin evine küsme orası senin evin falan diye telkinde bulunuyorum. O da tabi diyor ama süreç ne zaman, nasıl ilerler bilemiyorum. Bu duruma ve bize çok alışırsa zor olacağının farkına varıyorum sanırım.Babam iki yıl önce vefat etti annemle kardeşim beraber yaşıyorlardi kardeşim iki ay önce evlendi ve annem yalnız kaldı bana ve ablama uzak kardeşime yakın oturuyor .kardeşim daha sık uğruyor yanına ama geceleri annem yalnız bazen bende çok üzülüyorum geceleri tek kalıyor diye ama yapacak bişey yok annem bizlerde kalacak yapıda değil en fazla bir iki gün kalır geçen telefonda geceleri bazen vesvese geliyor dedi ben bilerek çok üstünde durmadım onu motive etmeye çalıştım bak teyzem kaç yıldır yalnız benim komşum var ondan örnek verdim kendi iki komşusu yalnız onları söyledim.Evinin güvenli olduğunu vurduladim çünkü evinden sogursa iyi olmaz.sizin durumunuz çok yeni şimdilik müdahale etmeyin ama sonra evine alışmasını sağlayın yuvasından sogumasin
Amin, sizin de kayıplarınıza Allahtan rahmet diliyorum. Anneanneniz ne güzel bir örnek olmuş, Allah sağlıkla uzun ömürler versin. Umarım annemde bu durumu kolayca atlatır. İlla ki kendi evini ister, sanırım daha sıcağı sıcağına böyle bir şey beklemek için erkenAmin, sizin de kayıplarınıza Allahtan rahmet diliyorum. Anneanneniz ne güzel bir örnek olmuş, Allah sağlıkla uzun ömürler versin. Umarım annemde bu durumu kolayca atlatır. İlla ki kendi evini ister, sanırım daha sıcağı sıcağına böyle bir şey beklemek için erken.
Sağolun Allah razı olsun. Evet, haklısınız eşya konusunu teklif edeyim, belki sıcak bakar.Başınız sağ olsun.
Benim ananemle benzer bir süreç yaşadık. Evinin içini kendi istediği gibi yeniledi, evim de evim diyor artık ve başka hiç kimsede kalmak istemiyor, siz gelin diyor. Evimi çok seviyorum diyor. Siz de sorun belki eşyaları değiştirmek ona da iyi gelir.
Yani babam ayda yılda bir memlekete giderse 3-5 gün tek kalırdı. Sonuçta o zaman gideceği yerden belli bir gün sonra babamın geleceğini biliyordu. Şimdi ebediyen olmadığını, hep yalnız kalacağının korkusu var üzerinde.Bir şey diyemiyorum sanırım benimde en büyük korkum bu.Gece yanlız kalmaktan çok korkuyorum.Annenizin daha önce yanlız kaldığı olmusmuydu?Önemli olan bu gecicic bir durummu yoksa hiç mi kalamayacak onu bilmeniz lazım. Emin olun kendide huzursuzdur.Ama kalamayan insan kalamiyor işte.
Haklısınız yas dönemi alışma süreci ama biz kendi evlerimize alıştırdık sanırım...Kadının düzenini bozmayın, şu an yas dönemi alışma süreci. Her şeyi yaşasın ama evi dursun.
Bu kadın siz evlendikten sonra kocası ile yalnız yaşıyordu zaten. Adapte süreci illaki geçecek ama şu an elden ayaktan düşmüş yaşını başını almış bir kadından bahsetmiyoruz. Sağlık sıhhati de yerinde ise kendi evinde kalmalı. Sizler yavaş yavaş kendi evinize çekilirsiniz herkesin düzeni kendine güzeldir. Tek başına idare edemeyeceğini düşündüğünüz şeylerde örneğin diyelim ki temizlik gönderin kardeşiniz ile temizlikçi. Fatura takip edemez diyorsanız verin otomatik ödemeye. Market taşımaya zorlanır diyorsanız arabası olan hanginiz iseniz ayda bir markete götürün toptan alsın. Tek kişiye pazar zaten çok uzun gider yeter de artar. Hatta telefonla sipariş verilen bir yer varsa öğretin gitmeden bile alır, ama bence dolaşsın gezsin açılır. Kadının özgürlüğünü sosyal hayatımı yaşam için çabasını elinden alırsanız işte o zaman tükenir ve kafasında hep ölüp gitsem de kurtulsam fikri olur. Kadının bireyselliğe özgürlüğe sosyalliğe vücudu için harekete düşünmek için sebebe ihtiyacı var. İyilik yapayım derken kötülük yapmayın. Ve en önemlisi annenizin hayatı anıları eşyaları o ev, anılarını almayın elin
Sizin de babanıza Allahtan rahmet diliyorum. Teşekkür ederim. Evet daha erken sanki ve mevsimde kış. Kasvetli hava. Belki yaza doğru daha kolay alışır bu duruma. Biraz daha zaman geçtikten sonra 1 gün bizde, 1 gün evinde tek, 1 gün biz onun evinde vs kalarak alıştırma süreci düşündüm ama süreç nasıl ilerler bilemiyorum.Babam iki yıl önce vefat etti annemle kardeşim beraber yaşıyorlardi kardeşim iki ay önce evlendi ve annem yalnız kaldı bana ve ablama uzak kardeşime yakın oturuyor .kardeşim daha sık uğruyor yanına ama geceleri annem yalnız bazen bende çok üzülüyorum geceleri tek kalıyor diye ama yapacak bişey yok annem bizlerde kalacak yapıda değil en fazla bir iki gün kalır geçen telefonda geceleri bazen vesvese geliyor dedi ben bilerek çok üstünde durmadım onu motive etmeye çalıştım bak teyzem kaç yıldır yalnız benim komşum var ondan örnek verdim kendi iki komşusu yalnız onları söyledim.Evinin güvenli olduğunu vurduladim çünkü evinden sogursa iyi olmaz.sizin durumunuz çok yeni şimdilik müdahale etmeyin ama sonra evine alışmasını sağlayın yuvasından sogumasin
Anneniz ileri görüşlüymüş, bizde ani bir kayıp olduğu için sarsıldık ve annemize sahip çıkma isteği ile kadını dört koldan sarmaya çalıştık, hala da öyle yapıyoruz. Doğru annem daha genç, ama cocuksu ürkek, kıyamıyorum da.Bir sene kadar once yengemi kaybettik, dayim cok sarsildi.Sonrasinda dayim "kalamam bu evde onun anisiyla onsuz yaşayamam" dedi. Annem diretti evden çikmasina musade etmedi.6 oglu var dayimin uzerine titreyen... gelinleride hep iyi insanlar çok şükür... hepsi kendi evine istedi ama annem musade etmedi tek kizkardes olarak "evini dağitma pişman olursun" dedi.... ilk 3 ay kadar dayim hic yalniz kalmadi.Her aksam bir kuzenim gitti kalmaya... Sabirla alismasini beklediler.Şimdi dayim "iyi ki bacimi dinlemisim, evimi dagitmamisim" diyor... ilk 3 ay destek olun kademe kademe alissin ama muhakkak evinde kalsin. Yasi genc sonra daha cok zorlanir.Allah babaniza rahmet eylesin size de sabir versin insAllah...
Amin, Allah razı olsun. Sağ olun. Evet bu şekilde de deneme yapabiliriz, ilerleyen günlerde deneyeyim.Mekanı cennet olsun, peygamberlere komşu olsun. Yani akşamları annen size geleceğine belli bir süre siz bir kaç gün kalın sonra saatleri ileri alarak kalkın. Mesela 11 de uyuyorsa 10.30 da kalkın, sonraki hafta 10 da kalkın sonra 9.30 gibi bir süre annenize destek olun. İmkan varsa abin ve senin olduğunuz mahalleye tasinsin içi rahat eder belki.
Çok sağolun.zaman zaman yanında kalarak alıştırmak en güzeliSizin de babanıza Allahtan rahmet diliyorum. Teşekkür ederim. Evet daha erken sanki ve mevsimde kış. Kasvetli hava. Belki yaza doğru daha kolay alışır bu duruma. Biraz daha zaman geçtikten sonra 1 gün bizde, 1 gün evinde tek, 1 gün biz onun evinde vs kalarak alıştırma süreci düşündüm ama süreç nasıl ilerler bilemiyorum.
Basiniz sağ olsun Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsunSağolun Allah razı olsun. Çok akrabamız yok, maalesef ki keşke olsaydı. En azından anneme destek olurlardı.
2 haftadır abim ve benim evim arasında kadıncağız, ürküyor belli. Yaşanmışlıkların olduğu ev. Aklı dağılsın diye bizlere getirdik ama hata yaptık sanırım.
Kesinlikle mesela kendi yaş grubu aktiviteleri neler var belediyelerin onları araştırınHaklısınız yas dönemi alışma süreci ama biz kendi evlerimize alıştırdık sanırım...
Dediğim gibi annem çok pasif, bize sormadan bir şey yapmaz. Sosyal bir şeylere yönlendirmeye çalışayım. Belki o zaman açılır.
Ya ne diycem etrafta üniversite var da , annen evin bir odasını bir kız öğrenciye kiralasa cüzi bir miktara. İkisine de iyi gelirMerhabalar,
2 hafta önce ani bir şekilde canım babamı kaybettik,henüz 60 yaşındaydı.Gidene mi yanayım, kalan canım anneme mi bilemiyorum.
Babamın gidişine zaten alışamadım, her baktığım yerde o var onu çok seviyor, özlüyorum. Gerçekten baba gibi babaydı. Allah babamdan razı olsun.
Annem yalnız kaldı. Ben ve abim evliyiz. Evlerimiz birbirimize yakın. Ama annem evde yalnız kalmaya korktugunu söylüyor, zaten babam vefat ettiğinden beri de hiç yalnız kalmadı.
Gündüz kendi evine gidiyor orası benim evim diye, gece bizlere kalmaya geliyor...
Tek kalsa gönlümüzde razı olmaz ama herkes evine küsmesin, bir daha alışamaz diyor.
Annem saf,cocuksu,pasif bir kadın. Kendi başına bir şey yapamaz. Ürkek, korkar
Yani anlayacağınız annecigimin hayatı daha da zorlaştı.
Biz elimizden geldiğince yardımcı oluyoruz evlatları olarak görevimiz zaten ama sizin düşüncelerinizden de yararlanmak isterim
Var mı aranızda böyle bir durum ile karşılaşan?
Annenize ne oldu? Nasıl davrandiniz? Evine girebildi mi?Yoksa gerçekten evinden soğudu mu?
Teşekkürler,
Ah ne güzel yazmışsınız. Çok teşekkür ederim. Evet örgü örer, kafası dağılır.Kesinlikle mesela kendi yaş grubu aktiviteleri neler var belediyelerin onları araştırın
Komşuluk ilişkileri nasıl bu yöne bakın
Misal örgü sever mi eli oyalanir zihni oyalanir örneğin sayısız atkı bere örüp doğuda bir yere yollayıp o çocuklara yardım etmiş olur babanızın hayrı olsun kendi de meşgul olmuş olur bunun haricinde cicek büyütsün ya da severse evcil hayvan edinsin
Yani alt mesaj hep şu olsun anne biz seni çok seviyoruz ihtiyacın olduğu anda yanındayız ama ölenle ölünmüyor hayat devam ediyor kalk annecim
Teşekkür ederim, ama o iş biraz sıkıntılı güvenemeyiz.Ya ne diycem etrafta üniversite var da , annen evin bir odasını bir kız öğrenciye kiralasa cüzi bir miktara. İkisine de iyi gelir
İnşallah değil mi? En azından bir 40 ı olsun. O zamana kadar bizde o bilince getirmeye çalışalım.Mekanı cennet olsun.2 hafta şuan çok kısa bir süre 40gün içinde hepinizin alışacağını düşünüyorum
Allah razı olsun, sağ olun. Evet kendi evine küsmesinden korkuyorum. Her ne kadar eşim ben annemi sevsek te ev üstüne ev olmayacak, sevgi apayrı bir şey. Haklısınız, kendisine güveni gelecek bir şeyler yapmalıyız.Öncelikle başınız sağolsun.
Akşamları kardeşiniz ve siz dönüşümlü olarak annenizin evinde kalın. Zor olacaktır ama diğer türlüsü ileriye dönük daha zor olacak. Birde annem korkak ürkek yapamaz edemez demeyin, herkes kendini geliştirmek zorunda bu hayatta. Diğer türlü sürekli sizlerden iş bekler duruma gelecek bu da hem onu hem sizi yoracak.