Annem...

ben yaşamadım ama annemden biliyorum. üvey kayınvalide yanında 9 yıl ne eziyetler çekerek yaşamış. yine de sesini çıkarmamış .gerçi benim annemin hatasıydı bu ama bu gelin hanım sessiz kayınvalide buluyor üstüne bir de böyle davranıyor. ben buna acımasızlık derim kusura bakmayın.

Benim anlamadığım şey gelininiz çalışma pazarlığını neden seninle yapıyor. Bilgisayar ve İngilizce kursuna gitmek istiyor demişsin. Sen de “tamam “ demişsin.

2 kişiye mi nikahlı aldınız gelini, bir sana bir abine?

Yeğenlerinin yaşları kaç? Annen keşke abinin üzerine yapmasaydı evi. Yıllarca çalış emekli ol tam rahata erecekken tut kredi öde. Destwk olunur eyvallah ama bütün krediyi annenizin ödemesi onun sömürülmesidir. Bence diğer evden kiracıyı çıkartıp annenizi oturtun. Azıcık aşım ağrısız başım

O zaman el kızı ne yapsın?

Sen de onu anla azıcık 14 sene..

Sen kendin bakmazsın kvalidene o kadar.

Kabul etmeseymiş ama işte ona diyecek bir şey bulamıyorum. Abinde iş bitmesi gerekirdi.

Yazınızı okudum sizi anlıyorum annenize üzülüyorsunuz ama anneniz kendi isteğiyle yapıyor her şeyi bence karışmayın. Yengenizle de oturup samimi bir şekilde hiç konuştunuz mu? Tek tarafı düşünmek sağlıklı değil böyle bir durumda. Mesela yengenizin ilk evlendiği zamanları düşünelim... Belki evinin işini yapmaya özeniyordu eşine apayrı başbaşa bir sofra kurmak istiyordu. Ama anneniz onun evi olduğu için her şeyi kendi düzenine göre yapmıştır. Yengeniz ordan alıp buraya koysa bile rahat edemez. Hiçbir zaman kendi düzeni olmamış hep annenizle yaşamış. Birçok şeyden fedakarlık yapmış bir kadından bahsediyoruz. Bence yengenizin bu duruma gelmiş olması annenizin her şeye yengenizden önce müdahale edip yapmaya çalışmasıdır. Bu saatten sonra şikayetçiyse de kendini geri çekebilir. Kadın çocuklarını aç bırakacak değil...

Sizin bunu ondan istemeye hakkınız yok ne yazık ki..
Anneniz de böyle yaşamayı tercih ediyor..
O yüzden sadece gelininizi suçlamayın.
Çok amiyane tabirle alan razı satan razı..

Doğru söylüyorsunuz biraz merhamet istemeye hakkımız yok çünkü gelinler her zaman haklı değil mi canı isterse merhamet eder istemezse kapının dışına koyar.

Siz benim söylediklerimi anlamamakta ısrar ediyorsunuz zaten. Evet iki kişiye aldık bana ve abime oldu mu isteğiniz. Nasıl yorumlar yapıyorsunuz aklım almıyor. Çalışma pazarlığını benimle yapmıyor, sadece benimle dertleşiyor ve ayrı eve çıkarsa çalışması gerektiğini biliyor ve kursa gitmek istediğini söylüyor. Şimdi siz bu yorumdan sonra da neden kursun parasını abiniz vermedi diyeceksiniz o dönemde abimin durumu pek iyi değildi. Annem ve babama da yük olmak yerine biz halledelim dedik.

Ben bu konularda cok gaddarim. Annenizin yerinde olsam HICBIRSEY odemem! kendime kucuk bir ev tutarim ne halleri varsa gorsunler. Beni gercekten yanlis anlama ama senin abinde is yok!! Utanmiyormu annesinin bukadar cektigini bilee bile daha kadina yuk olmaya. Hic ben adamim evim var diye ortalikta dolasmas...

O zaman el kızı ne yapsın?

Sen de onu anla azıcık 14 sene..

Sen kendin bakmazsın kvalidene o kadar.

Kabul etmeseymiş ama işte ona diyecek bir şey bulamıyorum. Abinde iş bitmesi gerekirdi.

Zaten anneme bakmıyıor gelin çok şükür eli ayağı tutuyor annemin. Ortada bakmak diye bir şey sözkonusu değil. Aynı evde yaşar mıydım ben evet yaşamazdım. Ama elden ayaktan düşünce de kapıyı kayınvalidemin yüzüne kapatmam hiçbir zaman. Ben gelini her zaman anladım ve bugüne kadar en bir tartışma geçmedi aramızda. Çoğu kez onun tarafında yer aldım haklı ya da haksız kendini evde yalnız hissetmesin diye. Ama gördüm ki fazla değer de bir zaman sonra iyi olmuyormuş.

Ben zaten şiddeti onaylamıyorum. Kaldı ki evlatlar İslam dinine göre bakıma muhtaç anneye babaya bakmak zorundadır.

Mesela anneye zekat verilmez; çünkü dinen bakmakla yükümlüsün.

Hukuki açıdan da mesela ev annesinin üstüne olsaydı ama gelinde kalsaydı. Annesi ölseydi gelin çıkıp da yasalar önünde 20 yıl bende kaldı ev benim hakkım diyemiyor. Çünkü oğlu evlat olarak bakmak zorunda.

Velhasıl kelam, annesi sağlıklıyken de ev ev üstünde olmasaymış keşke. Bir fıtrat olarak iki kadın aynı evde yaşayamayız. Herkes için böyle. Annenin de çok mutlu olduğunu söyleyebilir misin?

Abisi 1. Dereceden hatalı. Evine bakamayacaktın madem evlenmeseydin. Annesi yakın bir yerde oturabilirdi. Herkes tatlı tatlı gelip giderdi.

Annem çalışıyordu yengem gündüzleri evde tekti.

Doğru söylüyorsunuz biraz merhamet istemeye hakkımız yok çünkü gelinler her zaman haklı değil mi canı isterse merhamet eder istemezse kapının dışına koyar.
.

Benim söylemediğim şeyi neden söylemiş gibi yapıyorsunuz.
Ben size istemezlerse kapının önüne mi koyar dedim.
Üstelik ben size dedim ki anneniz desteğini küçültsün.
Abiniz baksın eve dedim..
Elbette ki merhamet istemeye hakkınız yok.
Hiçbirimizin yok.
Üstelik bu sadece gelinlerden değil, komşunuzdan arkadaşınızdan eşinizden hatta evladınızdan bile merhamet etmeye hakkımız yok.
Merhametli davranırsa davranır.
Davranmazsa o onun bileceği iştir biz de davranışlarımızı bundan sonraki tutumlarımızı ona göre değerlendiririz.
Sizin anneniz tüm bu yaşadıklarına rağmen tüm parasını onlara döküyor.
Hatta bu yaşında elişi yapıyor.
Yapmasın madem..
Alan razı satan razı derken bunu kastediyorum.
Siz canınız istediği gibi anlıyorsunuz..

Aranızda bir tartışma geçmediyse kadının da kötü olduğunu düşünemeyiz bence. 14 senede anne kız olsun yine tartışır.

bence sen araya girme annen ile gelibn arasında çözsün annen ses çıkarmıyorsa onun sorunu çünkü sen abine abin yengene söyler sonra kimse yokken anneni daha çok ezebilir yada hep böyle olduğu için gelin bu şekilde davranıyorda olabilir bence aralarında çözmeliler.ayrıca annenin bir tek evladı yok neden onlara karşı gereksiz bu kadar fedakarlık yapıp kendini dara sokmuşki.elinde varsa elbet olur ama boncuk işi yapacak kadar borca girip dublex ev almanında anlamı yok gelin aynı gelin yeni böyle davranmaya başlamadı ya gereksiz yere fazla fedakarlık yapmış anneniz şimdide dert yanıyor baştan hata yapmış fazla iyi niyetli davranmış birde evi oğlunun üstüne yapınca muhtemel gelince rahatsızsan git havalarında davranmakta annenize.

Abisi evine bakamayacaktı evlenmeseydi. Haklısınız Türkiye'de bütün erkekler tek başına ev geçindirebiliyor. Eşine destek olmak için yeri geldiğinde küçücük çocuklarını bakıcıya bırakıp çalışan kadınlarda hobi olsun diye çalışıyor öyle değil mi?

zaten hatalı olan birileri var bu durumda ama başta hata yapıldı madem ve kabul edildiyse surat yapmak , her şeyi kayınvalideye bırakmak , hiçbir şeyle ilgilenmemek bana acımasız geliyor işte.
yoksa dediğim gibi gelin kayınvalideye bakmak zorunda değil anca insanlık duygusu varsa, merhameti varsa kendi isteğiyle bakar. bunu kabul edipte hiçbir şey yapmamak etik değil .

O da ayrı bir sorun zaten ben burada en çok hatayı annemde buluyorum. Bu kadar koşturma çekil köşene otur diyorum ama dinleyen kim.

Canım sen anneni düşünüyorsun, üzülüyorsun doğal olarak; ama annen istese bu gidişata son verebilir, kiracı olduğu evi boşalttırsın, kendisi geçsin. maaşının hepsi mi krediye gidiyor bilmiyorum ama; evinin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde bütçe yapsın kendine. herkesin kafası rahat etsin.

Annenizin durumunuza çok üzüldüm.

Benimde annem var babamız rahmetli (babamız çok iyiydi ) ben evlendim. Ama annemin elinde evi var, babamdan maaş alıyor kendiside yeni emekli oldu yakında maaş alacak. Bana hep der maaşımı oğluma vericem diye evide vericem diye bende izin vermiyorum çünkü olan anneme olucak biliyorum . Alemin kızı gelin gelip anneme çok mu iyi davranacak bu zamanda iyi birini bulmak çok zor . Kardeşim okusun kurtarsın kendini evini kendisi alsın sadece yardım edersin dedim Annemin ezilmesine dayanamam bana yakın oturuyor istediğimiz zaman görüşüyoruz. Bence annenizle konuşun kendisini oğluna muhtaç hissetmesin keşke evinide oğluna vermeseydi hemen, ya sen abinle konuş güzellikle annene iş yaptırmasın yada yengenle konuş canım yazık kadına bu yaşa kadar hep çekmiş Anneler çekmesin ben çok üzülüyorum

Doğru söylüyorsunuz ben canımın istediği gibi anlıyorum söylenilenleri. Teşekkürler.

Yahu o zaman ben çalışan kadın istiyorum diyerek çalışmak isteyen kadınla evlenecekti madem tek başına geçindiremiyor. Önce çalışacağım diyip sonra çalışmayan kadından da 3 çocuk yapmayacaktı. Ne kadar tek taraflı bakıyorsunuz olaylara. Ben çok duydum çalışmayan kadın istemiyorum diyip tercihini evlenince de çalışacak kadından yapan erkeği. Kadına söylüyor baştan çalışacaksan olur bu iş diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…