• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem...

Şu durumdan benim anladığım evde bir tatsızlık var.
Kadın aslında kendi başına kalsa kendini idare eder bence.
Ama bir tepki o hareketleri benim değerlendirmeme göre.
İstemli ya da istemsiz tepki.

Tepki veriyor dediğiniz gibi belki ama gerçekten çok çirkinleşiyor, hani siz gelini de dinlemek lazım diyorsunuz ya haklısınız bende her zaman tek taraflı düşünmemek gerektiği taraftarıyım. Ama anneme anneme aman gözünü seveyim 5 yıl sakın ölüp bölme haaa yoksa krediyi ödeyemeyiz ev elimizden gider demiş sözde şakayla böle şaka olur mu?

Tepki veriyor dediğiniz gibi belki ama gerçekten çok çirkinleşiyor, hani siz gelini de dinlemek lazım diyorsunuz ya haklısınız bende her zaman tek taraflı düşünmemek gerektiği taraftarıyım. Ama anneme anneme aman gözünü seveyim 5 yıl sakın ölüp bölme haaa yoksa krediyi ödeyemeyiz ev elimizden gider demiş sözde şakayla böle şaka olur mu?
işte 14 sene kvalideyle oturursan olur. Daha beteri de olur gerçekçi ol lütfen burası Türkiye.

Yani o onların bileceği bir şey. Görümce olarak çalışsın ya da çalışmasın diyemezsin.
Siz aldığınız zaman kız holding yönetmiyordu herhalde demi? Yine çalışmıyordu muhtemelen.
Bu durumda abin erkek olarak evini idare etmesi lazım.

Evet holding yönetmiyordu ama çalışıyordu evlenince çalışmak istemedi rahat etmek istedi, tamam hakkıdır ama bir şekilde de bir taraftan fedakarlık etmek zorundaydı.

işte 14 sene kvalideyle oturursan olur. Daha beteri de olur gerçekçi ol lütfen burası Türkiye.

Allahınız aşkına biri sizin annenize bu şekilde şaka yapsa hoş mu karşılarsınız aman 14 senedir annemle oturuyor diye oturmasaydı diyorum bende mecbur değildi.

Ne diyeyim ki canım. İki ucu kötü değnek demekten başka ne diyebiliriz.
Objektif olmak gerekirse herkes kendine göre haklı.
1. bir kere maaşını abine veriyor diye gönül koymadığını söylemişsin; zaten koymamalısın onlarda kalıyor.
2. annenin durumu iyiydi madem yakın bir yer ayrı yaşaması gerekirdi. O zaman senin şu dert ettiğin şeylerin hiçbir olmazdı.

3. gelin yine iyi kadınmış 14 sene tartışmaları dahi olmamış. Şurada 14 saat kvalideye sabredemeyen kadınlar var. Hep mi kvalideler kötü ama istemiyorlar işte. Dünya’nın kanunu. Gelinden de kendi annesi gibi sevmesini beklemek çok şey beklemektir, o mümkün değil zaten. Ama yine de kötü davranmıyorsa Allah razı olsun demek lazım. Zira kolay bir şey değil.

4. Annen çok iyi ve yaşlı bir kadın olabilir ama x,y,z gelinlerinin onu bir ton mal varlığı dahil hiçbir şekilde kabul etmeyeceğini ele almak lazım.

Tavsiyeler: senin gözünde annen çok eziliyorsa neden yanına almıyorsun????

Bir soru: sen kvalidenle 14 yıl oturur musun?

yorumunuzu biraz sert buldum açıkçası. konu sahibinin annesi kötü bir insan değil. gelinine karşı en azından. sonuçta evlenirken kayınvalidesiyle yaşayacağını biliyordu. kabul etmeseydi başından. kimse silah dayamadı kafasına. kadıncağız tabiri caizse yemiyor yediriyor. adı kayınvalide anne kadar olamaz tabi ama ne kadar da olsa büyüğü gelinin.
gelin hiçbir şeyle ilgilenmeyecek. her şeyi kayınvalide yapacak, torunlarına bile bakacak. sonra da gelin haklı mı olacak ? sırf kayınvalideyle 14 yıldır kavgasız yaşadığı için. kusura bakmayın ama ben öyle gelini haklı bulamam.

Bir iki kez abime çıklatır gibi oldum aslında, yengem abime annemin hiç iş yapmadığını söylemiş kahvaltısını bile önüne bekliyor demiş sanırım. Abime durumun tam tersi olduğundan bahsettim biraz. Annem bugüne kadar çok çekti sende bende bunu çok iyi biliyoruz. Artık rahat etmeli annem dedim. Anneme söyle yapmasın ben hep diyorum (karısı için) annem çocuklarla ilgilenmek zorunda değil doğurduğun çocuklara sen bakmak zorundasın diye. Ama ne yapayım bacım, bende yaktım başımı şimdide rest çekemiyorum 3 çocuk belimi büküyor dedi başka da bir şey diyemedim bu sözün üstüne abime.
abine de üzüldüm onada kızamazsın ki sen o yengeye hiç acıma ya valla annende acımasın yazık valla anneciğine abine..

Allahınız aşkına biri sizin annenize bu şekilde şaka yapsa hoş mu karşılarsınız aman 14 senedir annemle oturuyor diye oturmasaydı diyorum bende mecbur değildi.
Arkadaşım sen boşver yazılanları, anladım ben demek istediğini. Ne yap biliyor musun, annenin pes etmesini bekle, yapabileceğin pek bir şey yok. sonuçta gelin halinden memnun geçim sıkıntısı çekmek istemiyor. İstese 14 yılda kocasını 100 kere ikna ederdi.
Pes edince annenle mantıklı bir yol bulursunuz. Ya ayrı eve çıkar ya sana gelir falan filan.

abine de üzüldüm onada kızamazsın ki sen o yengeye hiç acıma ya valla annende acımasın yazık valla anneciğine abine..

Ben evlendikten sonra bir gün konuştuk yengemle ayrı eve çıkmak istediğini söyledi bana bende senin en büyük hakkın. Baştan da kabul etmeyebilirdin, ama ettin diye de ömür boyu oturmak zorunda değilsin dedim.

Valla canım ananemde dayımla oturuyordu maasını veriyordu evide verdi gecinemediler yıllar sonra attılar ananemi evden kaba inşaat eve ananem borcla bi oda bi mutfak yaptı 80 yasında tek yadıyor ve hasta kimi dinlesen ona hak veriyorsun aynı evde yasayan onlar durumu sen bilemezsin bence fazla karışma annen kabullenmiş ki ses çıkarmıyor kotude olsa bi düzen var evde

yorumunuzu biraz sert buldum açıkçası. konu sahibinin annesi kötü bir insan değil. gelinine karşı en azından. sonuçta evlenirken kayınvalidesiyle yaşayacağını biliyordu. kabul etmeseydi başından. kimse silah dayamadı kafasına. kadıncağız tabiri caizse yemiyor yediriyor. adı kayınvalide anne kadar olamaz tabi ama ne kadar da olsa büyüğü gelinin.
gelin hiçbir şeyle ilgilenmeyecek. her şeyi kayınvalide yapacak, torunlarına bile bakacak. sonra da gelin haklı mı olacak ? sırf kayınvalideyle 14 yıldır kavgasız yaşadığı için. kusura bakmayın ama ben öyle gelini haklı bulamam.
Aslında yorumum çok gerçekçi.

Başınıza gelirse belki hak verirsiniz yaşamadan bilinmez diye düşünüyorum.

14 sene dile kolay.

Başından kabul etmeseymiş ama kimse bu noktaya geleceğini bilemezmiş belki. Yaşadıklarını bilemiyoruz.

Sen de haklısın canım ne diyim. Herkes kendince haklı burada.

Ama en haksız abin.

Ben ona babam tüm eşyanızı alacak dedim ilk zamanlar hiç borcunuz olmayacak, kiranız olacak bir tek. Neden geçinemeyesiniz ki dedim çalışmam lazım dedi bende birbirinize destek olursanız her şey hallolur dedim. Bilgisayar ve ingilizce kursuna gitmek istedi tamam dedim ve bilgisaar ingilizce kursuna yazıldı kurs paralarını ben ödedim (bunu başa kakmak için yazmadım yanlış anlaşılmasın) sadece yengemin bilgisaar ve ingilizce kursunu bitirirse daha rahat iş bulur diye düşündüğü için. Ama sadece kurs belgesini aldı ve rafa kaldırdı yok ben çalışamam senin kadar koşturamam canımı sokakta bulmadım dedi çıktı kenara dalga geçer gibi.

Bu 14 senede dönemsel hiç kalmadı mı sizde?

Başka kardeşiniz yok mu?

14 sene bir gençlik demek. Yani şurada insanlar kendileri gibi yazsa kaç tane yürekli evet ben kabul ederim diyebilir?

Anneciğin, abiciğin diyenleri başka bir kvalide konusunda göreceğiz.

Haklı veya haksız hiç kimseye anneme laf söyletmez, ezdirmezdim. Allah geçinden versin annenizi kaybedince başınızı duvarlara vurursunuz. Ben sizin yerinizde olsam, O kadını da gerekirse abimi de karşıma alırdım annem için.

Senin için para önemli değil demi?

Annen daha önemli.

Madem maaşını bir süre yine bıraksın oraya anneni çek kurtar, en azından oluşan boşlukta biraz akılları başına gelir belki:KK66:

İnan bana evimdeki koltuk takımı rahat değil diye sırf annem gelip rahat etsin diye mobilyamı dahi değiştirdim. Bak anne burada rahat edersin dedim hatta sana bir oda yapalım dedim ama torunlarını bırakıp gelmek istemedi. Ara ara gelip 2-3 gün kalıp gidiyor yine.

Back