• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem...

Vay be, kumar sorunu olan biri icin baya bir malvarligi varmis babanin :KK14:

Bana konu artik fake gelmeye basladi. Sürekli yeni bilgiler ekleniyor ki daha fazla yorum gelsin diye.

Ve konu zaten iyi secilmis, kv ve gelinin beraber yasamasi. Tabi bunun üstüne bide maddi/manevi konular... Kim kimi eziyor? Kim daha rahat yasiyor sorular ile iste konu 38 sayfaya gelmis.

Tebrik ederim konu sahibi, kk hatunlarin zayif noktasini bulmusun..:KK52:

Evet babamın kumar alışkanlığı vardı bunu neden uydurayım ya da neden face konu açacak olsam bu kadar cevap yazıp derdimi anlatmaya çalışayım. Bu evler bizim çocukluğumuzdan alınan evler değil. Annem işe girdikten sonra ve benim ve abimin okulu bittikten sonra çalışmaya başladığımızda alınan evler. Bu konuyu da bilinçli olarak seçmedim benim derdim buydu derdimi paylaştım sadece. Konu pirim yapar mı yapmaz mı kaygısı gütmeden.

böyle sorunlar hep revaçta ama objektif yaklaşmak lazım. bizim bir tanıdığımız yaşlı. 35 inde dul kalmış iki oğlanla. 60 yaşında hala çalışıyor. gelinleriyle bir oturuyorlar.ve teyze hep gelinlerinin hayırsızlıklarından bahseder, torunlara hep o bakmıştır filan.baksan ah vah yazık dersin. zavallı kadın dersin. geçen geliniyle bu teyze arasında bir sorun çıkmış.oğlan da dövmüş gelini bir güzel içeri odaya alıp. teyze de bunu göğsünü gere gere anlatıyor. olaylar tek taraflı değil yani. belki haklıdır, çok çekmiş ama kesinlikle mazlum değil. ben o gelini hiç görmedim, tanışmadım ama hayırsız biri olduğuna da inanmıyorum hikayesini hep teyzeden dinlediğim halde.
sizde de böyledir demiyorum kesinlikle. ama bir çatı altında iki yuva varsa iki ayrı hikayede vardır. sizin hikayeniz ve gelinin hikayesi. belki gelin çok çekmiştir, belki de çok şımarmıştır. ama bu anneniz bu sistemden yorulduysa, kendisi değiştirmeli. bu sorunu çözmek sizin değil, onun vazifesi. belki çocukların bakımını üstlenmek yerine bu sorununu çözmeli. şikayet etmek yerine insiyatif almalı.3 çocuğun annesi, 14 sene birlik yaşayabilmişse, çocuklarına da bakabilir ama bazen hatırlatmak gerekir insanlara, saygılı ve tatlı bir dille. insanlar bazen iyilik yaparlar, o sorumluluk gibi üstlerine kalır. evde eşin ve kayınvalidenin yeri ayrıdır. belki gelin de bu karmaşanın içinde kendini vasıfsız eleman gibi hissedip elini ayağını çekmiştir.
anneniz hiç çaresiz değil, emeklisi de var kızı da, oğlu da. yalnızca arada daha adaletli bir sistem kurulabilir.

Mutlaka vardır, ben zaten burada tamamen gelini kötüleyip annemi ya da abimi övmedim. Sadece konuyu açarken yazdığım şey her ne olursa olsun yanında oturmak ister ya da istemez bu onun tercihi ben dahil kimse karışamaz. Ama eğer yanında oturuyorsa da en azından her şeyi geçtim hizmetçi muamelesi yapmasın demem. Bu lafı aldılar başka yerlere götürdüler. Ama umurumda değil açıkçası kim nereye isterse oraya çeksin bundan sonra konuyu.

Ay yaşlı başlı kadın bakkalamı gönderilir ne kadar ayıp..Nasıl yapıcağını bilmiyorum ama kesinlikle bu duruma müdahale etmelisin anneciğini resmen hizmetçi gibi kullanıyor anlattıklarına göre yengen.Evlatsan buna müsaade etmezsen çok ayıp sana arkadaşım.Ayrıca yengen annene bakmıyor annen yengene bakıyor anladığım kadarıyla ki ne yengene ne abine ne de torunlara bakmak zorunda.Öpsünler kadıncağızı başlarına koysunlar.Kadın parasını onlara vermek zorunda değil, kredilerini ödemek zorunda da değil zaten ödemese gelin büyük bir ihtimal evine almazdı, bu şekilde davranan gelin evine almayacağını düşündüttü bana.tabi ben anlattıklarınıza göre yorum yapıyorum..

Ay yaşlı başlı kadın bakkalamı gönderilir ne kadar ayıp..Nasıl yapıcağını bilmiyorum ama kesinlikle bu duruma müdahale etmelisin anneciğini resmen hizmetçi gibi kullanıyor anlattıklarına göre yengen.Evlatsan buna müsaade etmezsen çok ayıp sana arkadaşım.Ayrıca yengen annene bakmıyor annen yengene bakıyor anladığım kadarıyla ki ne yengene ne abine ne de torunlara bakmak zorunda.Öpsünler kadıncağızı başlarına koysunlar.Kadın parasını onlara vermek zorunda değil, kredilerini ödemek zorunda da değil zaten ödemese gelin büyük bir ihtimal evine almazdı, bu şekilde davranan gelin evine almayacağını düşündüttü bana.tabi ben anlattıklarınıza göre yorum yapıyorum..

Haklısın arkadaşım, bende bu duruma müsaade etmek istemiyorum ne yapabilirim diye ama bir konu açtım açtığıma pişman ettiler. Bu konulardan dolayı rahatsızlığımı dile getirmek istedim konuyu öyle farklı yönlere çektiler ki geçmiş yorumlara göz atarsan beni daha iyi anlarsın.

Mutlaka vardır, ben zaten burada tamamen gelini kötüleyip annemi ya da abimi övmedim. Sadece konuyu açarken yazdığım şey her ne olursa olsun yanında oturmak ister ya da istemez bu onun tercihi ben dahil kimse karışamaz. Ama eğer yanında oturuyorsa da en azından her şeyi geçtim hizmetçi muamelesi yapmasın demem. Bu lafı aldılar başka yerlere götürdüler. Ama umurumda değil açıkçası kim nereye isterse oraya çeksin bundan sonra konuyu.
evde işlerin paylaşımı nasıl acaba?
temizlik-yemek-alışveriş vs. nasıl yürütülüyor ,ağırlık kimde?
kim ne iş yapıyor?
bir de canım evde hasta olan bir kardeşinden bahsetmişssin,onun bakımı ile ilgili abine veya yengenize düşen bir görev var mı?
acaba bu kardeşinin ileride bakımını abine bırakmak gibi bir niyeti mi var annenin?
bu sebeple mi bütün maddi varlığını abinin hayatına adıyor?
yani açıkca konuşmasa da o evladı ile ilgili kaygıları nedeniyle mi abine karşı bu kadar zaafı var?
bir de daha önce sormuştum sen de yeri gelirse miras istmemem,herşey abime kalsın yazmıştın
neden böyle düşünüyorsun bunu da merak ettim.

evde işlerin paylaşımı nasıl acaba?
temizlik-yemek-alışveriş vs. nasıl yürütülüyor ,ağırlık kimde?
kim ne iş yapıyor?
bir de canım evde hasta olan bir kardeşinden bahsetmişssin,onun bakımı ile ilgili abine veya yengenize düşen bir görev var mı?
acaba bu kardeşinin ileride bakımını abine bırakmak gibi bir niyeti mi var annenin?
bu sebeple mi bütün maddi varlığını abinin hayatına adıyor?
yani açıkca konuşmasa da o evladı ile ilgili kaygıları nedeniyle mi abine karşı bu kadar zaafı var?
bir de daha önce sormuştum sen de yeri gelirse miras istmemem,herşey abime kalsın yazmıştın
neden böyle düşünüyorsun bunu da merak ettim.

Yemek, alışveriş işlerini annem yapıyor genelde. Hasta kardeşimin bakımını annem yapıyor. Abim ya da yengem değil. Abim zaten gece 10'da eve geldiği oluyor yoğun tempolu bir işte çalışıyor. Hafta sonları da ben gidiyorum kardeşimin banyosu temizliği için. Allah gecinden versin ama annemi bir gün kaybedersem kardeşimin bakımını ben üstleneceğim bir şekilde. Hakkımı da istemiyorum anneme vermek isteyorum bundan sonraki hayatını rahat yaşasın diye annem vefat ederse de ben vicdansız görümce olduğumdan galiba (lafım sana değil geline düşman olduğumu dahi yazanlar olmuş) bu seneye kadar her ne olursa olsun anneme hizmetçi muamelesi de yapsa annemlerin yanında oturduğu için en azından onların hakkı olduğunu düşünüyorum. Çünkü abim ve kardeşim herkes gibi benim içinde çok kıymetli ve onların maddi imkansızlıklar içinde bırakarak mutlu olamam. Çok şükür eşimde bende çalışıyoruz ve kazançlarımız iyi bizde kendi geleceğimiz için yatırım yapıyoruz Allah onları yedirmeyi nasip etsin başka bir şey istemem.

Yemek, alışveriş işlerini annem yapıyor genelde. Hasta kardeşimin bakımını annem yapıyor. Abim ya da yengem değil. Abim zaten gece 10'da eve geldiği oluyor yoğun tempolu bir işte çalışıyor. Hafta sonları da ben gidiyorum kardeşimin banyosu temizliği için. Allah gecinden versin ama annemi bir gün kaybedersem kardeşimin bakımını ben üstleneceğim bir şekilde. Hakkımı da istemiyorum anneme vermek isteyorum bundan sonraki hayatını rahat yaşasın diye annem vefat ederse de ben vicdansız görümce olduğumdan galiba (lafım sana değil geline düşman olduğumu dahi yazanlar olmuş) bu seneye kadar her ne olursa olsun anneme hizmetçi muamelesi de yapsa annemlerin yanında oturduğu için en azından onların hakkı olduğunu düşünüyorum. Çünkü abim ve kardeşim herkes gibi benim içinde çok kıymetli ve onların maddi imkansızlıklar içinde bırakarak mutlu olamam. Çok şükür eşimde bende çalışıyoruz ve kazançlarımız iyi bizde kendi geleceğimiz için yatırım yapıyoruz Allah onları yedirmeyi nasip etsin başka bir şey istemem.
anladım canım.
daha önce de yazdım böyle platformlarda kendini ifade etmek çok zordur.
yine de sabırlı davranıyor,güzelce izah ediyorsun.
normal karşıla tepkileri,üzerinde durma.
önemli olan senin annen için birşeyler yapabilmen.
karışık bir ailevi durum.dışarıdan yorumlamak hatalı olabilir.
belik sen bile bazı şeylere tam vakıf değilsindir.
bundan kastım annenin duygu ve düşüncelerini tam olarak bilip bilemediğin.
çocuğunluk aynı şeyi düşündük,annen kendi rızası ile bu durumda diye.
ve bence kolay kolay değiştirmeyecektir.
anladığım kadarıyla da ne sen ne de annen zaten köklü bir değişiklik niyetinde değilsiniz.
ayrı eve çıksın önerileri havada kalıyor bu durumda.
istediğininz gelin hanımın annene karşı biraz daha anlayışlı olması ve evde sorumluluklarının
bilincinde olması.
ama siz alıştırmışssınız bu düzene.
durduk yerde merhamete gelecek değil bu kadın.
ya annenden ya da abinden sert bir tepki gelecek ki ,kendisinden rahatsız olunduğunu anlayacak.
annen gün gelecek yapamaz duruma gelecek,o zaman nasıl yürücecek evlerinin düzeni.
annen tez canlı bir insan sanırım ve senelerin ezilmişliği ile abini de yengeni de torunları da sırtlanmış
götürüyor.aman sorun olmasın diye diye de bugünlere gelmiş.
senin aklından geçen çözüm ne peki?
bizlerin önerileri pek işe yaramadı.

anladım canım.
daha önce de yazdım böyle platformlarda kendini ifade etmek çok zordur.
yine de sabırlı davranıyor,güzelce izah ediyorsun.
normal karşıla tepkileri,üzerinde durma.
önemli olan senin annen için birşeyler yapabilmen.
karışık bir ailevi durum.dışarıdan yorumlamak hatalı olabilir.
belik sen bile bazı şeylere tam vakıf değilsindir.
bundan kastım annenin duygu ve düşüncelerini tam olarak bilip bilemediğin.
çocuğunluk aynı şeyi düşündük,annen kendi rızası ile bu durumda diye.
ve bence kolay kolay değiştirmeyecektir.
anladığım kadarıyla da ne sen ne de annen zaten köklü bir değişiklik niyetinde değilsiniz.
ayrı eve çıksın önerileri havada kalıyor bu durumda.
istediğininz gelin hanımın annene karşı biraz daha anlayışlı olması ve evde sorumluluklarının
bilincinde olması.
ama siz alıştırmışssınız bu düzene.
durduk yerde merhamete gelecek değil bu kadın.
ya annenden ya da abinden sert bir tepki gelecek ki ,kendisinden rahatsız olunduğunu anlayacak.
annen gün gelecek yapamaz duruma gelecek,o zaman nasıl yürücecek evlerinin düzeni.
annen tez canlı bir insan sanırım ve senelerin ezilmişliği ile abini de yengeni de torunları da sırtlanmış
götürüyor.aman sorun olmasın diye diye de bugünlere gelmiş.
senin aklından geçen çözüm ne peki?
bizlerin önerileri pek işe yaramadı.

Ben 3 yıl önce anneme madem sürekli bizimle kalmak istemiyorsun o zaman bir daireyi satacaklardı anneme anne satmayın şu an oturduğunuz evi abimlere bırak ve sen de satmayı düşündüğünüz eve çık dedim. Hatta abim de dedim şikayet anlamında değil, sonuçta imkanlarınız var dedim onca yıldırda oturuyorsunuz birazda komşu olursunuz işte dedim. Sonra yengem duydu ve ne gerek var ki o da nereden çıktı bu evi satıp büyük ev alalım sadece yeter dedi. Hem ben üç çocukla ne yapıcam aynı anda okula nasıl götürücem ikisini götürsem biri evde kalacak nasıl bırakıcam filan dedi. Oysaki başta abimin kazancı iyi değildi ama şimdi kirasıda olmayacak geçinebilirlerdi. Abimin belli bir çalışma saati yok yeri geliyor saat 10'da evde oluyor, gelir düzeyinden ve annene yapılanları nasıl görmez diyenler karaktersiz kelimesini bile yapıştırmış abime. Gündüz yaşananları nasıl bilsin ki annemde abime anlatıp huzur kaçırmak yerine benimle dertleşiyor. Ayrıca annem o eve yapışmış gibi yorumlar yapıldı bize geldiğinde bile annemi bugün pazar var gelmeyecek misin pazara gidilecek diye çağırıyor yengem. Yazın yazlığa gidiyor annem 3 ay kalıyor engelli kardeşimle habire arıyor ne zaman geleceksiniz diye ki beni dahi arıyor annene sorsana gelmiyor mu gelsin artık buradada işler var diye. Biz hep abimin huzuru bozulmasın diye alttan aldık çoğu şeyi duyduk duymamazlıktan geldik hala da öyle yapıyoruz. Ama abimde görüyor en azından bazı şeyleri yengemin davranışlarının da farkında (başımı yaktım kelimesi de bunun içindi) bu kelimeyi bile ağza alınmayacak küfür etmiş gibi algıladılar. Kimse yaşamadan bilemiyor nasıl ki eşinden çeken kadınlar varsa eşlerinden çeken erkeklerde var.

Ben 3 yıl önce anneme madem sürekli bizimle kalmak istemiyorsun o zaman bir daireyi satacaklardı anneme anne satmayın şu an oturduğunuz evi abimlere bırak ve sen de satmayı düşündüğünüz eve çık dedim. Hatta abim de dedim şikayet anlamında değil, sonuçta imkanlarınız var dedim onca yıldırda oturuyorsunuz birazda komşu olursunuz işte dedim. Sonra yengem duydu ve ne gerek var ki o da nereden çıktı bu evi satıp büyük ev alalım sadece yeter dedi. Hem ben üç çocukla ne yapıcam aynı anda okula nasıl götürücem ikisini götürsem biri evde kalacak nasıl bırakıcam filan dedi. Oysaki başta abimin kazancı iyi değildi ama şimdi kirasıda olmayacak geçinebilirlerdi. Abimin belli bir çalışma saati yok yeri geliyor saat 10'da evde oluyor, gelir düzeyinden ve annene yapılanları nasıl görmez diyenler karaktersiz kelimesini bile yapıştırmış abime. Gündüz yaşananları nasıl bilsin ki annemde abime anlatıp huzur kaçırmak yerine benimle dertleşiyor. Ayrıca annem o eve yapışmış gibi yorumlar yapıldı bize geldiğinde bile annemi bugün pazar var gelmeyecek misin pazara gidilecek diye çağırıyor yengem. Yazın yazlığa gidiyor annem 3 ay kalıyor engelli kardeşimle habire arıyor ne zaman geleceksiniz diye ki beni dahi arıyor annene sorsana gelmiyor mu gelsin artık buradada işler var diye. Biz hep abimin huzuru bozulmasın diye alttan aldık çoğu şeyi duyduk duymamazlıktan geldik hala da öyle yapıyoruz. Ama abimde görüyor en azından bazı şeyleri yengemin davranışlarının da farkında (başımı yaktım kelimesi de bunun içindi) bu kelimeyi bile ağza alınmayacak küfür etmiş gibi algıladılar. Kimse yaşamadan bilemiyor nasıl ki eşinden çeken kadınlar varsa eşlerinden çeken erkeklerde var.
abine çok fazla toleranslısınız annen de sen de.
bak burada da yazmışssın
"Biz hep abimin huzuru bozulmasın diye alttan aldık çoğu şeyi duyduk duymamazlıktan geldik hala da öyle yapıyoruz" diye.
bence sizler alttan aldıkça abin de mevcut duruma alışmış.
evde neyin ne olduğunu gayet te güzel gördüğüne eminim ancak annen sessiz kaldığı sürece
abin de sesini çıkarmaz.
erkekler böyledir,ince düşünüp te durduk yerde müdahele etmez asla evdeki gidişata.
yani adapte olmuş kısacası.bunu defalarca yazdım ve de öyle düşnüyorum.
tabi sen aileni daha iyi tanıyorsun ama abine daha objektif bakmaya çalış canım.onun da hatalarını görmen önemli.
eşinden sızlanıldıkça sizlere karşı eşini kötüler gibi konuşsa da aslen eşinden de şikayetçi olmadığını düşünüyorum.
bence karı-koca onların bir sıkıntıları yok.yani yazdığın detay olmadığı için böyle düşündüm.yanlış mı?

abine çok fazla toleranslısınız annen de sen de.
bak burada da yazmışssın
"Biz hep abimin huzuru bozulmasın diye alttan aldık çoğu şeyi duyduk duymamazlıktan geldik hala da öyle yapıyoruz" diye.
bence sizler alttan aldıkça abin de mevcut duruma alışmış.
evde neyin ne olduğunu gayet te güzel gördüğüne eminim ancak annen sessiz kaldığı sürece
abin de sesini çıkarmaz.
erkekler böyledir,ince düşünüp te durduk yerde müdahele etmez asla evdeki gidişata.
yani adapte olmuş kısacası.bunu defalarca yazdım ve de öyle düşnüyorum.
tabi sen aileni daha iyi tanıyorsun ama abine daha objektif bakmaya çalış canım.onun da hatalarını görmen önemli.
eşinden sızlanıldıkça sizlere karşı eşini kötüler gibi konuşsa da aslen eşinden de şikayetçi olmadığını düşünüyorum.
bence karı-koca onların bir sıkıntıları yok.yani yazdığın detay olmadığı için böyle düşündüm.yanlış mı?

Haklısın annemde bende hep huzuru kaçmasın diye çoğu şeyi sezdirmek istemedik. Abim de görüyor zaman zaman hatta geçen hafta sonu kardeşimi yıkamak için gittim. Kahvaltı yapmamışlardı daha ben genelde sabah gidiyorum kendi işlerimde oluyor hafta sonu. Genelde cumartesi günleri giderim ama o gün cumartesi işim olduğundan pazar günü gittim. Abimde evdeydi abimle birlikte yıkadık anneme sen girme biz hallederiz dedi ben tuttum o yıkadı. Gelin içeriden sesleniyor anne sende kahvaltıyı hazırla diye hadi saat kaç oldu diyor. Ben hiç duymamazlıktan geldim. Annemde kardeşim için x'in üstünü hazırlıyorum kızım dedi. Offff kahvaltı ne zaman hazırlanacak peki diye çıkıştı resmen. Abimde banyonun kapısını açtı çok konuşacağına emir vereceğine sağa sola git mutfağa kahvaltıyı hazırla dedi. Anneme de sen xx'in üstünü hazırla kahvaltıyı xx halleder dedi. İnsanın canı sıkkın olur iş yapmak istemez ara ara onu anlarım ama bir insandan da görevi gibi her gün aynı şeyler yapmasını beklemek doğru mu? Kardeşimi yıkadıktan sonra annemle abim üstünü giydirirken ben gidip kahvaltıyı hazırlamaya yardım ettim çünkü biliyorum ki abim böyle dedi diye hazırlayacak ama sofraya oturmayacak, 3 gün surat yapıp gezecek evin içinde abimde bu sefer sinirlenecek ve iş aralarında daha da büyüyecek. Ne yapayım arkadaşım başa geldi mi çekiyosun bazen hatır için.

Canım arkadaşım, annen şuan abinlere dublex ev aldı, kredisini ödüyor, bir tane daha evi var kira alıyor. Doğru anladım değil mi? Sen diyorsun ki ben miras istemem annem abimin yanında kalıyor; ama annen zaten onlara ev ödüyor, diğer evden hakkını almalısın bence, annenden-babandan yadigar. (Allah gecinden versin.)

Canım arkadaşım, annen şuan abinlere dublex ev aldı, kredisini ödüyor, bir tane daha evi var kira alıyor. Doğru anladım değil mi? Sen diyorsun ki ben miras istemem annem abimin yanında kalıyor; ama annen zaten onlara ev ödüyor, diğer evden hakkını almalısın bence, annenden-babandan yadigar. (Allah gecinden versin.)
Evet canım doğru anlamışsın sanırım ben fazla iyi niyetli davranıyorum sanırım.

Evet canım doğru anlamışsın sanırım ben fazla iyi niyetli davranıyorum sanırım.
Benim aklıma bir şey takıldı.
Bir evin kredisi var ödüyor annen, bir ev daha var şimdi adı geçiyor. Bir de yazlıktan bahsetmiştin daha önce..
Buna rağmen annenin elinde harçlık olmadığı için el işi yapıyor demiştin. Hatta sen görünce kızmıştın “ ben sana para veririm bu yaşında neden yapıyorsun?” demiştin.
Annen de “abinlere de katkı olsun diye yapıyorum” demişti.
Tabi sen bunu dedikten sonra biz öğrendik bir ev bir de yazlık olduğunu.. Onlardan kira falan almıyor mu? Ya da malım olacak ben bu yaşımda göz nuru iş yapacağım. Bana tezat geldi.

Benim aklıma bir şey takıldı.
Bir evin kredisi var ödüyor annen, bir ev daha var şimdi adı geçiyor. Bir de yazlıktan bahsetmiştin daha önce..
Buna rağmen annenin elinde harçlık olmadığı için el işi yapıyor demiştin. Hatta sen görünce kızmıştın “ ben sana para veririm bu yaşında neden yapıyorsun?” demiştin.
Annen de “abinlere de katkı olsun diye yapıyorum” demişti.
Tabi sen bunu dedikten sonra biz öğrendik bir ev bir de yazlık olduğunu.. Onlardan kira falan almıyor mu? Ya da malım olacak ben bu yaşımda göz nuru iş yapacağım. Bana tezat geldi.
Alıyor tabii daha önceki yorumumda yazmıştım ama tekrar yazayım, bir evin kirasının bir kısmı da krediye gidiyor 2 emekli maaşı bir az tabii babamdan olunca bir de kiranın bir kısmı, diğeri ele alınan bazı şelerin taksidine bir de büyük yeğenim dersaneye gidiyor, onun parası ödeniyor ve ortanca yeğenimde kursa gidiyor masraflar bitmiyor tabii.

Yazlık zaten kirada değil yazdan yaza 3 ay gidip kalıyor annem kardeşimle birlikte, abimlerde gidiyor ama abimin izni az olduğu için 15 gün kalıyor, yengemde 1 ay kadar kalıp dönüyor büyük yeğenim annemlerle kalıyor yazlıkta genelde o dönmek istemiyor annemle babaanne torundan ziyade iki arkadaş gibiler.

Alıyor tabii daha önceki yorumumda yazmıştım ama tekrar yazayım, bir evin kirasının bir kısmı da krediye gidiyor 2 emekli maaşı bir az tabii babamdan olunca bir de kiranın bir kısmı, diğeri ele alınan bazı şelerin taksidine bir de büyük yeğenim dersaneye gidiyor, onun parası ödeniyor ve ortanca yeğenimde kursa gidiyor masraflar bitmiyor tabii.
Demek ev kredisinden başka tüm evi kalkındırıyor annen.
Bana tüm bunlara karşılık evde de istenmiyor, ama torunlarını sevdiği için vazgeçmemesi nedense inandırıcı gelmiyor. Kızabilirsin belki.

Demek ev kredisinden başka tüm evi kalkındırıyor annen.
Bana tüm bunlara karşılık evde de istenmiyor, ama torunlarını sevdiği için vazgeçmemesi nedense inandırıcı gelmiyor. Kızabilirsin belki.
Birkaç yorum önce anlattım, kredisini ödedikleri evi almadan önce satmayın o evde sen otur dedim anneme komşu olursunuz, fakat o zamanda gelin istemedi, ben üç çocukla ne yapıcam okula gidiyorlar hangi birini götüreyim birini götürsem diğerine evde kim bakacak dedi büyük ev alınsın orada oturalım onu da nereden çıkardınız diyen de yengemdir.

Yazlık zaten kirada değil yazdan yaza 3 ay gidip kalıyor annem kardeşimle birlikte, abimlerde gidiyor ama abimin izni az olduğu için 15 gün kalıyor, yengemde 1 ay kadar kalıp dönüyor büyük yeğenim annemlerle kalıyor yazlıkta genelde o dönmek istemiyor annemle babaanne torundan ziyade iki arkadaş gibiler.
O süreçte torunlarına bakabiliyor annesi di mi?
Diğer zamanlarda da bakabilir demek ki gelin..
Torunları da yazlığa götürüyor demeyin sakın. Çünkü bahsetmemişsiniz. Büyük yeğen demişsiniz sadece..

Ayrıca ben evde istenmiyor demedim hiçbir yorumumda sadece evde hizmetçi gibi görülmesi bakkala dahi 60 yaşındaki kadının gönderilmesini doğru bulmadığımı söyledim.

Back