Yemek, alışveriş işlerini annem yapıyor genelde. Hasta kardeşimin bakımını annem yapıyor. Abim ya da yengem değil. Abim zaten gece 10'da eve geldiği oluyor yoğun tempolu bir işte çalışıyor. Hafta sonları da ben gidiyorum kardeşimin banyosu temizliği için. Allah gecinden versin ama annemi bir gün kaybedersem kardeşimin bakımını ben üstleneceğim bir şekilde. Hakkımı da istemiyorum anneme vermek isteyorum bundan sonraki hayatını rahat yaşasın diye annem vefat ederse de ben vicdansız görümce olduğumdan galiba (lafım sana değil geline düşman olduğumu dahi yazanlar olmuş) bu seneye kadar her ne olursa olsun anneme hizmetçi muamelesi de yapsa annemlerin yanında oturduğu için en azından onların hakkı olduğunu düşünüyorum. Çünkü abim ve kardeşim herkes gibi benim içinde çok kıymetli ve onların maddi imkansızlıklar içinde bırakarak mutlu olamam. Çok şükür eşimde bende çalışıyoruz ve kazançlarımız iyi bizde kendi geleceğimiz için yatırım yapıyoruz Allah onları yedirmeyi nasip etsin başka bir şey istemem.
anladım canım.
daha önce de yazdım böyle platformlarda kendini ifade etmek çok zordur.
yine de sabırlı davranıyor,güzelce izah ediyorsun.
normal karşıla tepkileri,üzerinde durma.
önemli olan senin annen için birşeyler yapabilmen.
karışık bir ailevi durum.dışarıdan yorumlamak hatalı olabilir.
belik sen bile bazı şeylere tam vakıf değilsindir.
bundan kastım annenin duygu ve düşüncelerini tam olarak bilip bilemediğin.
çocuğunluk aynı şeyi düşündük,annen kendi rızası ile bu durumda diye.
ve bence kolay kolay değiştirmeyecektir.
anladığım kadarıyla da ne sen ne de annen zaten köklü bir değişiklik niyetinde değilsiniz.
ayrı eve çıksın önerileri havada kalıyor bu durumda.
istediğininz gelin hanımın annene karşı biraz daha anlayışlı olması ve evde sorumluluklarının
bilincinde olması.
ama siz alıştırmışssınız bu düzene.
durduk yerde merhamete gelecek değil bu kadın.
ya annenden ya da abinden sert bir tepki gelecek ki ,kendisinden rahatsız olunduğunu anlayacak.
annen gün gelecek yapamaz duruma gelecek,o zaman nasıl yürücecek evlerinin düzeni.
annen tez canlı bir insan sanırım ve senelerin ezilmişliği ile abini de yengeni de torunları da sırtlanmış
götürüyor.aman sorun olmasın diye diye de bugünlere gelmiş.
senin aklından geçen çözüm ne peki?
bizlerin önerileri pek işe yaramadı.