Annem Olmasını Beklerken Düşmanım Oldu

Okurken çok duygulandırdınız beni. Gerçekten çok teşekkür ederm yorumunuz için. Rabbim evladınıza hayırlı yazılar yazsın. Onu iyi insanlarla karşılaştırsın.
Ben hep annem olsaydı böyle yapamazdı ya takılıp kalıyorum işte.
Dünyada insanı en mutsuz eden şey beklentidir
Yapmayın bunu kendinize

Anne olmak istiyormuşsunuz. Yazdıklarımı sizin yetiştirilme koşullarınıza göre değil de kv nin yetişme koşullarına göre düşünün.
Şimdi diyelim ki oğlunuz oldu. Biriyle evlenmek istiyor. Sizin oğlunuzu evlendirmeye durumunuz yok, kendi eviniz hem kira hem de dökülüyor kendinize hayrınız yok yani. Karşınıza çıkardığı eş adayı maddi durumu iyi birisi. Çekinirsiniz ister istemez. Bir de size x teyze demek yerine siz diye hitap etse?
Oğlunuz evlenmeyi düşündüğü kişiye evlenme teklifi edecek heyecan duymaz mısınız ne yüzük aldı bilmek istemez misiniz?
Oğlunuz ameliyat olsa başında sizi istemese sen git anne dese sizin daha önce iki üç kez gördüğü sevgilisi/nişanlısı kalacak olsa yanında azıcık da olsa kırılmaz mısınız?
Kadının yaptıkları standart kayınvalide hareketleri... Haklı demiyorum. Ama siz de annr sıcaklığı aramış gibi görünmediniz. Hatta eşiniz de ailesinden utanıyor ya da ailesini sevmiyor sanırım.

Okudum hepsini , neden annenizin yerine koymak istediniz olmaz ki en iyisi bile bazen olmaz gerçekten. Sizde eşinin ailesini kabullenmemişsiniz onlarda sizi. Belki nişan zamanlarında ne aldi ne satti cok onemseniyor ama gerçketen değer onla bicilmiyor.
Mesela benim kv deyle hic yuz goz olduğum birşey yok sorunumuz olmadi ne nişanlılık ne evlilik hayatında ama bende acik yüreklikle söylüyorum benimseyemedim. Kavgasız gürültüsüz birbirimize kötü sözler soylemeden geciniyoruz

Ağzını açmasaydı bende stabil devam etmek istiyordum ama yinede kötü konuşmadım hiç. Hep düzelmesi yapmaması gerektiğini anlatmaya çalıştım

Anne olmak istiyormuşsunuz.
Şimdi düşünün oğlunuz oldu. Biriyle evlenmek istiyor sizin bırakın oğlunuzu evlendirmeye durumunuzun olmasını kendi eviniz hem kira hem de dökülüyor. Karşınıza çıkardığı eş adayı maddi durumu iyi birisi. Çekinirsiniz ister istemez. Bir de size x teyze demek yerine siz diye hitap etse?
Oğlunuz evlenmeyi düşündüğü kişiye evlenme teklifi edecek heyecan duymaz mısınız ne yüzük aldı bilmek istemez misiniz?
Oğlunuz ameliyat olsa başında sizi istemese sen git anne dese sizin daha önce iki üç kez gördüğü sevgilisi/nişanlısı kalacak olsa yanında azıcık da olsa kırılmaz mısınız?
Kadının yaptıkları standart kayınvalide hareketleri... Haklı demiyorum. Ama siz de annr sıcaklığı aramış gibi görünmediniz. Hatta eşiniz de ailesinden utanıyor ya da ailesini sevmiyor sanırım.

Ben ona hem anne hem siz diyorum seslenirken anne diyorum ama mesela siz nasılsınız anne diyorum. Durumları iyi paraları birikimleri var ama bile isteye yapmıyor. İsteseler ev alırlar ama riske girmemek için almıyorum diyor

Okurken çok duygulandırdınız beni. Gerçekten çok teşekkür ederm yorumunuz için. Rabbim evladınıza hayırlı yazılar yazsın. Onu iyi insanlarla karşılaştırsın.
Ben hep annem olsaydı böyle yapamazdı ya takılıp kalıyorum işte.
Amin canım rabbim sana da versin inşallah :dua: Seni anlıyorum ama baksana kendi oğluna bile merhametsiz davranıyormuş. Kişiliğiyle alakalı bir durum bu. Normal bir insan sana daha çok sahip çıkardı, kanatları altına alırdı. Nedeni sorgulayıp kendini üzme lütfen olur mu? Ne mutlu sana eşin merhametli ve iyi bir insanmış. Siz iyi bir anne baba olursunuz önemli olan bu

Canım benim de annem vefat etmişti doğum yaptım ilk gün kaldı ikinci gün ben hastanedeyken beni yalnız bıraktı başım ağrıyor diyerek. 3. Gün evde eşimle ve bebekle başbaşa kaldık gene başı agriyormus. 5. Gün geldi saçma sapan konuştu beni gerdi 3 gece kaldı oglen 12de uyandi bana gram faydası olmadı ve ben kendim dedim git istersen ben bakarım diye 21 aydır tek başıma aslanlar gibi bakıyorum allah kimseye muhtaç etmedi. Kimseye minnetim yok o zamana kadar da yeni doğmuş bebeği kucağıma almayi bırak görmemiştim bile ama çok şükür gitti bitti

Evet işte bu şekilde yapacağına da eminim. Rabbim sizinde evladınızı hayırlı insanlarla muhatap etsin.
Beni oturtup bunları anlatacak moral verecek kimsem yok. O yüzden çok bunaldım haftalardır. Çok teşekkür ederim bana güç verdi hikayeniz.

Amin canım rabbim sana da versin inşallah :dua: Seni anlıyorum ama baksana kendi oğluna bile merhametsiz davranıyormuş. Kişiliğiyle alakalı bir durum bu. Normal bir insan sana daha çok sahip çıkardı, kanatları altına alırdı. Nedeni sorgulayıp kendini üzme lütfen olur mu? Ne mutlu sana eşin merhametli ve iyi bir insanmış. Siz iyi bir anne baba olursunuz önemli olan bu

Allah razı olsun gerçekten amin inşallah

Anne olmak istiyormuşsunuz. Yazdıklarımı sizin yetiştirilme koşullarınıza göre değil de kv nin yetişme koşullarına göre düşünün.
Şimdi diyelim ki oğlunuz oldu. Biriyle evlenmek istiyor. Sizin oğlunuzu evlendirmeye durumunuz yok, kendi eviniz hem kira hem de dökülüyor kendinize hayrınız yok yani. Karşınıza çıkardığı eş adayı maddi durumu iyi birisi. Çekinirsiniz ister istemez. Bir de size x teyze demek yerine siz diye hitap etse?

Birebir aynı şeyleri düşündüm. Bence kadının derdi oğluyla. Gelin de nasibini alıyor işte.

Bebek bakım işini kimseden öğrenmeniz gerek yok.
İnsan gayet kendi halledebilir, gerçekten kimseye ihtiyaç yok.
Uzak tutun kendinizden o kadını, normal değil.

Ağzını açmasaydı bende stabil devam etmek istiyordum ama yinede kötü konuşmadım hiç. Hep düzelmesi yapmaması gerektiğini anlatmaya çalıştım
Anlamaz siz ne deseniz ona küfür ediyor gibi olur. Çünkü kendini hakli görüyor , ne deseniz bos o yüzden hic umursamamak mesafe koymak .görünce saygili ol baska birşeye karışma

Merhaba hanımlar;
Size biraz hikayemden bahsetmek ve açıkçası tesellilerinizle moral bulmak istiyorum. Ayrıca burada yapmayı deneyipte başaramayan hanımlar var belki toplu cevap olur. Sabredip okursanız çok mutlu olurum.

8 yıl önce annem vefat etti. Evin tek kızı olduğum ve ne baba ne anne tarafımdan kimseden bir destek görmediğim için babamla bir başımıza yaşam mücadelesi verdik. Sağolsun babam hem annem hem arkadaşım olmaya çabaladı. Elinden gelen herşeyi yaptı. Üniversitemi bitirdim, bir süre çalıştım ve eğitimlere devam ettim.

1,5 yıl öncede eşimle tanıştık. Biraz flörtten sonra eşim niyetinin ciddi olduğunu söyledi ve ilişkiye başladık. 1 ay sonra annesi ve babasıyla tanışmamı istedi. Bir yerde yemek yemeğe gittik. Ailesi benim ailemden biraz farklı geldi ilk gördüğümde bana. İçlerine kapanık hayat görüşleri kısıtlı bir anne baba. Eşim iş hayatından dolayı çok dışa dönük girişken ve konuşkandır. Ailesiyle alakası yok o yüzden çok şaşırdım ama ben konuştum güldüm durumu zorlaştırmadım.

Dönüşte annesi benim arabamla dönmek istedi bende kabul ettim belki özel bişeyler konuşmak istiyordur diye. Annesinin bana söylediği tek şey şu oldu;
-“belli ki senin ailenin durumu iyi, bizim bir evimiz bile yok sonra deme bize benim şuyum buyum var sizin yok diye” dedi.
Bende;
-“olur mu öyle şey benim babamda ne yokluklardan geldi.yeter ki mutlu olalım çalışır yaparız herşeyi” dedim.
Ve sadece hmm diyip sustu kayınvalidem.. Sonuçta hepi topu 1 saat kadar bir zaman geçirmişiz. Hiçbirşeyimi merak edip sormadı yemekte. Ben anlattım hep kendimi. eşim 33 yaşında işi gücü olan bir bey. 11-12 yıldır hep çalışmış ve birikim yapmış. Ailesi yaklaşık 15 yıldır aynı evde kirada oturuyorlar. Evleri dökülüyor eski köy evleri gibi bir ev. Evlerine yıllarca 3 maaş girmiş ama artık nedendir bilmiyorum bir ev dahi almamışlar. O akşamdan sonra bir daha konuşma görüşme olmadı. (Bu arada onlar evlerine davet etmişlerdi ben dışarıda yemek istedim. Babamın haberi olmadan evlerine gitmek istemedim.) bir kaç hafta sonra babama bahsettim eşimden ve tanıştırdım. Babam eşimi sevdi. Sık sık konuşup tanımaya çalıştı eşimi. Ailesiyle de tanıştı babam. 1,5 ay kadar geçtikten sonra evlenme teklifi aldım babama danıştım ve evet dedim.Ailesine bir hafta sonra haber verdi eşim teklif olayını. Annesi çok kızmış “bizden habersiz yüzük taktın” diye. Bana sonraları bahsetti bundan. Eşim ameliyat oldu orada eşimle hiç ilgilenmedi ben koştum herşeye öyle izledi.

(Devamı yorumda)

Güncelleme: Dert kısmı da şu Kurbadan tamamen ipler koptu eşimde bende küstük.
Ben anne olduğum zaman bebek bakmayı bilmiyorum akrabalarım malum nasıl anneliği öğrenicem? Günlerdir buna çok üzülüyorum. Anne diye melerken böyle bir kadınla muhatap oldum atlatmak için ne yapmalıyım?
Çok uzun ve ayrıntılı yazmışsınız ben sadece 'bebeğimiz olursa ona nasıl bakacağım? Kimsem yok' cümlesine yorum yapacağım.
Annelik içgüdüsü size ne yapmanız gerektiğini söyler hiç endişelenmeyin.
Üstelik şimdi internet denen nimet sayesinde bebek bakımı ile ilgili pek çok bilgiye ulaşabilirsiniz.
Sosyo ekonomik anlamda rahat olduğunuzu tahmin ediyorum.
Yeni doğan-lohusa hemşireleri var, evinizde hizmet veriyorlar.
Onlardan biriyle anlaşırsınız oldu bitti.
Üzülmeyin lütfen.

Kayın valide seni baştan kıskanmış ve sevmemiş olgun ve olumlu bir kadın değilmiş olsa zaten köşeye para koyup para biriktirir bir ev sahibi olurdu hayatta kendi canını zora sokma mış kolay ve zahmetsiz hayatı
Seçmiş bence artık seni onu önemseme ve öldü bil
ÇOK kalpsiz ve empati düzeyi düşük bir kadın onu hesaba alıpta üzülmeye değmez cehenneme kadar yolun var kaynana de git içinden aç bir türkü oyna rahatlarsın

Maalesef KV’den anne olmuyor, istisnalar kaideyi bozmaz. Ben de bekarken annemden ayırmam, sevdiğim adamın annesi olacak ne de olsa diyordum ama hiç öyle olmadı.
Siz en güzel çözümü bulmuşsunuz, kendi çocuğunuza yapacağınız annelik manevi tatmin getirecektir.
Bu KV’lerin kafasını çok merak ediyorum. Bir kız evlat kazanacakken neden böyle yaparlar, neden?

Koy evinde oturmalarina niye bu kadar takildiniz anlamadim.herkes ev almak zorunda degil ki.

Aşırı detay var, okuyamadım. Sonuna doğru bıraktım. Ama gördüğüm kadarıyla çok abartmış, çok beklenti içine girmiş ve fazla şey beklemişsiniz. Kimse kimsenin annesinin yerini tutamaz, tutmayı da denemez. Hele ki kaynana hiç denemez. Oğlunu sana kaptırmış yahu, dener hiç?

Size tavsiyem ‘ne kadar az beklenti o kadar çok mutluluk’ sözü olur. Bir de anneliği öğrenmek için ona ihtiyacınız yok. Bebeğinizi çok sevin, gerisi gelir zaten.

Merhaba. Öncelikle başınız sagolsun. Allah size ve ailenize sabır versin. Anneniz8n mekanı cennet olsun inşallah.
Sizin anne özleminizi garipsemedim. Ne olursa olsun insan anne şefkatini özler. Anne şefkati başka birseye benzemez. Mesela bende babami kaybettim, ve kayinpederime ilk defa baba dedigimde gözlerim doldu, çünkü 11 senedir baba diye kimseye seslenmemistim. Yani öz anne gibi olmasa bile neden böyle bir umut beslediğinizi iyi anlıyorum.
Kvdeniz maalesef bakış açısı çok dar olan bir insan.. Sanırım hayatında bir çok şeyi yaşayamamış ve sizi de benimsememis (belki kendinden daha aşağa görebileceği birini umut ediyordu). Ölüme ve olana care yok maalesef. Artik kendi yuvaniza ve evliliginize odaklanın. Anne olsaniz inşallah hersey zamanla kendiliğindende yerine oturuyor. Icinizi ferah tutun

Tamam işte artık ipler kopmuş.
Sakın ipleri bir daha bağlamaya kalkma bu kadından size anne olmaz.
Bazı insanlar maalesef duygusuzdur.
Duygulu bir anneye denk gelmemişsiniz.
Bende eşimin tarafından kimse ile görüşmüyorum.
Hiç dert etmiyorum.
Bu dünyada en büyük nimet sağlık bu kadına sinirlenip sağlığınızdan olmayın.
Kesinlikle konuşmayın.
Ben çok büyük sağlık sorunları ile hayatıma devam ediyorum, bu sorunları yeni öğrendim.
Aman diyorum kendine bak. Kendine yatırım yap.
Sende eşinin annesine aynı duyarsızlıkta durursan sorun asla olmayacak.

Dert ne onu anlamadım ben? Kv sizi sevmiyor bayramdada küsmüşsünüz. Allah yüzünüze bakmış işte daha ne istiyorsunuz?

Bir benzeride bende vardı ne yaparsanız yapın asla mutlu edemezsiniz ve asla sizi kabullenmez. Boşyere uğraşmayın değişirmi acaba diye değişmiyorlar.
Siz eşinizle yolunuza bakın size değer vermeyen biri içinde boşyere üzmeyin kendinizi

Merhaba hanımlar;
Size biraz hikayemden bahsetmek ve açıkçası tesellilerinizle moral bulmak istiyorum. Ayrıca burada yapmayı deneyipte başaramayan hanımlar var belki toplu cevap olur. Sabredip okursanız çok mutlu olurum.

8 yıl önce annem vefat etti. Evin tek kızı olduğum ve ne baba ne anne tarafımdan kimseden bir destek görmediğim için babamla bir başımıza yaşam mücadelesi verdik. Sağolsun babam hem annem hem arkadaşım olmaya çabaladı. Elinden gelen herşeyi yaptı. Üniversitemi bitirdim, bir süre çalıştım ve eğitimlere devam ettim.

1,5 yıl öncede eşimle tanıştık. Biraz flörtten sonra eşim niyetinin ciddi olduğunu söyledi ve ilişkiye başladık. 1 ay sonra annesi ve babasıyla tanışmamı istedi. Bir yerde yemek yemeğe gittik. Ailesi benim ailemden biraz farklı geldi ilk gördüğümde bana. İçlerine kapanık hayat görüşleri kısıtlı bir anne baba. Eşim iş hayatından dolayı çok dışa dönük girişken ve konuşkandır. Ailesiyle alakası yok o yüzden çok şaşırdım ama ben konuştum güldüm durumu zorlaştırmadım.

Dönüşte annesi benim arabamla dönmek istedi bende kabul ettim belki özel bişeyler konuşmak istiyordur diye. Annesinin bana söylediği tek şey şu oldu;
-“belli ki senin ailenin durumu iyi, bizim bir evimiz bile yok sonra deme bize benim şuyum buyum var sizin yok diye” dedi.
Bende;
-“olur mu öyle şey benim babamda ne yokluklardan geldi.yeter ki mutlu olalım çalışır yaparız herşeyi” dedim.
Ve sadece hmm diyip sustu kayınvalidem.. Sonuçta hepi topu 1 saat kadar bir zaman geçirmişiz. Hiçbirşeyimi merak edip sormadı yemekte. Ben anlattım hep kendimi. eşim 33 yaşında işi gücü olan bir bey. 11-12 yıldır hep çalışmış ve birikim yapmış. Ailesi yaklaşık 15 yıldır aynı evde kirada oturuyorlar. Evleri dökülüyor eski köy evleri gibi bir ev. Evlerine yıllarca 3 maaş girmiş ama artık nedendir bilmiyorum bir ev dahi almamışlar. O akşamdan sonra bir daha konuşma görüşme olmadı. (Bu arada onlar evlerine davet etmişlerdi ben dışarıda yemek istedim. Babamın haberi olmadan evlerine gitmek istemedim.) bir kaç hafta sonra babama bahsettim eşimden ve tanıştırdım. Babam eşimi sevdi. Sık sık konuşup tanımaya çalıştı eşimi. Ailesiyle de tanıştı babam. 1,5 ay kadar geçtikten sonra evlenme teklifi aldım babama danıştım ve evet dedim.Ailesine bir hafta sonra haber verdi eşim teklif olayını. Annesi çok kızmış “bizden habersiz yüzük taktın” diye. Bana sonraları bahsetti bundan. Eşim ameliyat oldu orada eşimle hiç ilgilenmedi ben koştum herşeye öyle izledi.

(Devamı yorumda)

Güncelleme: Dert kısmı da şu Kurbadan tamamen ipler koptu eşimde bende küstük.
Ben anne olduğum zaman bebek bakmayı bilmiyorum akrabalarım malum nasıl anneliği öğrenicem? Günlerdir buna çok üzülüyorum. Anne diye melerken böyle bir kadınla muhatap oldum atlatmak için ne yapmalıyım?
Uzun olmasina ragmen ilave dahil hepsini okudum genelde uzun konulari okuyamıyorumda:) Seni anliyorum bende annemi kaybettim ,babam aynen anlatiginiz gibi herzaman cok koruyucu sahiplenici bir ailede büyüdüm.Kayinvalide hic anneme benzemeyen hayal ettigim gibi olmayan pek becerikli ve girisken olmayan umursamaz bir tip o yüzden bende beklenti icine girip hayal kiriklıgı yasadigim zamanlar cok oldu hele de ilk zamanlar,niye ôyle yapmadi niye bunu düsünmedi hersey bana dert oluyordu insanlari oldugu gibi kabul etmez isen hep sen üzülen taraf olursun iyi yônunden bak iyi bir eşin varmis ,eger islerine karismiyorsa bundan iyi kayinvalide bulamazsin 16 yillik evliyim sana tavsiyem kimseyi kendi kafandaki yapiya gôre sekillendirip beklenti icine girme iyi insan olmasi icin bizim hayal ve ümit etigimiz gibi olmasi gerekmiyor insanları oldugu gibi kabul et iyi yônlerini gôr sen adim at ben mesela suan herseyi cok normal geliyor kayınvalidenin ona farkli gôzle bakmayi denedim yada belki alismisimdir:)aslinda cok temiz kalpli bir insan ve asla islerime karişmaz
İyi düşün iyi olsun mutluluklar...
Hic kimse hicbir zaman senin annen gibi olamaz zaten bosuna beklentiye girip kendini üzme...

X