-
- Konu Sahibi Cicekliboncuk
Baban daha anlayışlı ise önce sen anlat babana. Yoksa babanın aklında kötü imaj oluşturacak şekilde anlatır bence. Ülkemizde aile ilişkileri o kadar sınırını aşmış durumda ki çocuğumuzu kendi malımız olarak görüyoruz. Halbuki o da kendi kararlarının sorumluluğunu alabilecek, aklı yerinde, mantıklı düşünen bir birey (yaşınız ve mesleğiniz zaten bunu gösteriyor) tabiki çocuğum mutsuz olsun istemem ama bu onun düşünce ve kararlarını dominant bir şekilde etkilemeye çalışma izni de vermiyor bana. Üzgünüm ama annen bu söylemlerini muhtemelen evlensen bile devam ettirecek. Bir süre sonra inada bindiriyorlar zaten benim sözümü geleceksin diye. Babam şu gün baba sen haklıymışsın eşim kötü çıktı desem ben demiştim der benim için üzülmeden önce. Çünkü kabullenemedi istemediği biriyle olmamı. Ama ben herkesi olduğu gibi kabullendim değiştirmeye çalışmıyorum ve doğru bildiğimi yapıyorum. Çünkü çok şükür kararlarımı mantık ve kalp potasında eriterek verebiliyorum. Hayatta bir gün kararlarımdan pişman olmam da mümkün. Ama başkasının benim için biçtiği hayatı değil kendi yaptıklarımın sonucunu yaşamış olacağım.Benim kafamdaki anneliği özetlemişsiniz ne güzel yazmışsınız ah bayıldım
Ben yarın evlenicem demiyorum ki, tanısın istiyorum belki benim göremediğim şeyleri görecek akıl verecek.. böyle yapılınca insanlar yanlış yollara sapıyor malesef. Ne zaman konusunu açsam kızarak ''git babana söyle! git babana söyle!'' diyor sanki yaptığım ayıp bir şeymiş gibi. babamı da gaza getirmesinden korkuyorum kendi saplantılarıyla. o kadar zor ki..
Bu yaşanılan çok tanıdık geldi. Birebir yaşadım ve eşim le evlenmeyi başardım. Benim eşimde askeri personel ve annem zaten evlenmemi hiç istemiyordu. Gönül isterdi ki gönlü olsun. Eşimi anlattım. Tıpkı senin annen gibi alaya aldı. Ciddiye almadı . Eşim karadenizli ben Akdeniz. Onlar sınırlı olur kıskanç olur deyip durdular.
Artık siz bilirsiniz ben kararımı verdim evlencem bu adamı seviyorum demiştim. Ve o sıra onlar gelecekti Bir kaç gün sonra. Canım babam beni ayrı odaya aldı ve başbaşa bir konuşma yaptık. Kesin kararlı misin. Hangi yönünü seviyorsun. Nasıl biri kim vs vs. Konuştuk . Tamam dedi. Gelsinler. Ve geldiklerinde de yüzükler takıldı. Tabi abim küstü evi terk etti vs başka bir memleketten biriyle evlencem diye ama babam yanımda durdu. Abime sen bilirsin çık git kızımın arkasindayim dedi. Çok şükür şu an bebeğim var 4. Yılımıza girdik. Ama sana tavsiyem ailenin sevgilinle ilgili kötü düşüncelerini sakin anlatma ona. Ben anlatmamıştım. Şimdi annemle çok iyi anlaşıyorlar. Babam arada kıskanıyor bana çok ilgili davranıyor diye. Evliliğimin tek kötü yani şehir şehir gezmek . Daha 4.yılda yoruyor gibi. Aile yanında olmasa da sabit bir yaşantı isterdim. Ama önemli olan mutluluk huzur. O da var çok şükür. Darısı başıma. Fazla erteleme ama.
Herkesin anneliği yaşayış biçimi farklı. Dış görünüşten dolayı yakıştıramamak demedim ben, en alası en güzeli de gelse yakıştıramazsın çocuğuna demek istedim.Ben anne de oldum hala anlamıyorum
Kızım var benim de.
7 sene saygı dolu bir ilişki yaşıyorum seviyorum dese "ne yaşarsan yaşa yanındayım, kararından eminsen hayat senin, üzülürsen pişman olursan da her zaman bu hatadan dönebilirsin" derim.
Kızım aşık olmuş değer vermiş benim ne haddime sevdiği kişiyi dış görünüşünden saçından vs dolayı küçümsemek. Asla anlamadım ve anlayamayacağım bu düşünceleri. Tanışırsın, bakarsın kızına değer veriyor mu nasıl anlaşıyolar yanlışını görürsen kızını uyarırsın. Yapabileceğimiz ebeveyn olarak bu kadar. Yetişkin bir bireyin hayatına bu şekilde bir müdahaleyi ben kabul edemiyorum.
Bu imajı yıkabilmesi için tanışması gerek. Sizin işiniz çok zor vallahi bu durumda köprü olmaya çalışırken çok hırpalanacaksınız gibi anneniz tarafındanHayır tanışmadı sadece kendi kafasında çizdiği imajdan yola çıkarak konuşuyor. Şalvar giydiğini de görmedi, o yörenin insanları öyleymiş diye genelliyor durumu. Babamın arkadaşı var oralı,ailece görüşüyoruz. Annem sanırım ordan yola çıkarak konuşuyor ama sevgilimin annesi fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla pardesülü, eşarbını iğneyle tutturup alttan bağlayan tatlı bir hanım duruyor,annemin dediği gibi bir durum söz konusu değil yani.. Düğünlere yelekle giden insanlardan sanıyor annem.
Görümce konusunda da yine görümcelerin kötü olduğunu genelliyor... saçmalık
Güldüm ama bir yandan da gerçekten üzüldüm. Keşke aileler bizi bir salsa da hata yapacaksak bile kendimiz yapsak. Yaş kemale erince de neden eğlenmiyorsun diye başına dikiliyorlarAnneme hoşlandığım sarışın erkek arkadaşımı göstermiştim
"Ayy, veremden yeni kalkmış gibi, sarı suratlı oğlan. Bunu mu buldun?"
Esmer bir oğlanı gösterdiğimde
"Ay çingene gibi, ver eline iki bakır sokak sokak oynaya oynaya satsın"
Kumral birine ise "Ay ne kişiliksiz, ne esmer olabilmiş ne sarışın. Hayatta da böyle hep arada kalır, silik, sünepe olur" demişti.
Benimle evlenmek isteyen meslekte yeni bir doktoru en son kel diye eziklemişti. Adam şimdi Türkiye'nin en ünlü estetik cerrahlarından birisi.
Pişmanlıklarım ve söyleyeceklerim bu kadar Hakim Bey.
Darısı başınıza olmasın inşallah.
Umarım herşey gönlünce olurBabanız yapıcı biriymiş ve ne mutlu ki yanınızda durmuş. Çok şanslısınız.. Sizin adınıza çok sevindim, ömür boyu mutluluklar dilerim. Konuyu babama açtığımda umarım ben de aynı güzel tepkiyle karşılaşırım. İnşallah enn yakın zamanda:)
Senin anneni görünce rahmetlik annem aklıma geldi..eşim içinde aynısını diyordu gökten de inse vermiycem diyodu ki vermediKorkum da bu. Ya hiç sevmezlerse diye,çok üzülürüm.. Sevgilim de zannediyor ki annem ona ''oğlumm'' diyecek. Bir keresinde anneme ne dersin damatlarına oğlum der misin diye gırgırına sorduğumda ''niye oğlum diyim alemin oğlu''na demişti. Aynı davranışı kızına yapsalar kızar ama
Tamamen katılıyorum size. Anne baba onayı almak çok önemli ama önce bi tanısınlar oturup konuşsunlar. Neyini beğenmediler söylesinler. Varsayımlara kaldıysak dünyanın binbir türlü hali var zaten kimseye güvenilmez.Tanımadan bir insana "hayır asla, o meslek zaten böyle, o yörenin insanı zaten şöyle" mantıksızlığını yapan kişi annem de olsa dinlemem. Anneler her zaman haklıdır tezi her konuda geçerli değil, bizzat çürüttüm. Tanışılır aynı ortamda oturup kalkılır annem bir şeyini görür amenna ki bunda da objektif olamayan çok anne var iyi ayrım yapmak lazım.