Annem Evlenmemi İstemiyor

Rabbim size kötü hastalık göstermesin, babam vefat ettiğinde 1 tek tel saçı yoktu.
Allah rahmet eylesin inşallah.
Bir ilaca bakıyor işte, aynı şekilde bir pıhtı atmaya bakıyor felç olmak veya bir kazayla oluyor bir uzvu kaybetmek hepsi anlık. Herhalde eşlerinin başına Allah vermesin öyle bir şey gelince boşanacaklar.
Ne kadar şuursuz, şükürsüz ve şımarık olduk. Allahım hiçbir şeyi kınatmasın, çünkü kınadığını yaşamadan ölmüyor insan kesinlikle.

Hepsini okumadım da akraba evliliği Kastamonu’da yaygın mıymış

1923 doğumlu babaannem ile 1920
doğumlu dedem akraba değildi

1947 doğumlu babam ve annem de akraba değil hatta farklı illerden

Yine 1954 doğumlu halam da farklı bir ilden birisi ile evli

Ben ve kuzenim de farklı farklı şehirlerden evliyiz diye yazmama gerek yok galiba

1960larda velilere İngilizce oynadıkları piyesleri ve 1970 lerde 19 Mayıs gösteri kıyafetlerini vs anlatıyorlar hatta şortunu giymiştim

Ayrıca yıllarca babaanneme gittik kaldık evet yöresel kıyafet var ama şalvar görmedim hiç

Aynı babaannem 1980 deki fotoğraflarda dahi şehirde farklı bir giyime sahip yöresel giysi yörede kaldı

Yani insanları kalıba sokmamak lazım

Nereli olmaları vs değil insan olmaları önemli

Tam size hak veriyordum ki Kastamonu kısmına gelince , kesinlikle annenizi dinlemenizi tavsiye ediyorum.
Niye tüm Kastamonu kabile mi aile mi diyeceğim de burada bir sürü kardeş konusu okuyoruz aynı anne babadan olanlar bile bir değilken memleketle ayrıştırmak nedir yani? Bu arada Kastamonu ile hiç alakam yok, hiç de gitmedim. Birkaç tanıdığım var, hepsi de birbirinden farklı karakterler.

Nekadannn koymuş size yazım begenmiyorum kel nolmuş yani size katılmak zorunda mıyım ayrıca bir insanı gördüğünüzde beynini içini görmüyorsunuz dışını görüyorsunuz benim için önemli siz igrenebilirsiniz

Bazi aileler boyle herkese bir kulp bulur ,muhendisle nisanlandim,kel cirkin daha yeni yeni calisiyo dediler,
Pilotla gorusmeye basladim ayh bu malin gozu olur dediler,
BI veterinerle nisanlandim yok ailesi su bilmem nedi bu dediler,
Sonunda oyle bir evlilik yaptim ki gercekten turarsizlik abidesi ama ben mutluyum takmayin hele ablansan once mi lafini hic takmayin ,napiyim tohuma mi kaciyim diyin ,istiyorsaniz deneyin ,hayirlisi olsun

armudun sapı, üzümün çöpü.. benim de en sinir olduğum şeylerden biri; yaşanan belli bir saygısızlık durumu yoksa, sırf dış görünüşünden veya memleketinden dolayı olumsuz bir tahminde bulunup her şeyi berbat etme isteğidir. belki olası bir aile saadetini önlüyor anneniz, çok yazık.

Kültür farkı diye birşey var ve bu insanın sinirlerini yiyip bitiriyor ben batili eşim doğulu sürekli bizde böyle diyip birşeyler dayatmaya çalıştılar ben kabul etmedikçe sürekli kavga çıktı kazanan ben oldum ama şuan 70 yaşında hissediyorum

Evet en önemlisi beynin içi, neyse ki burada kimsenin dış görüşünüşünü görmüyoruz ama beynin içindeki karakterler az çok belli oluyor üsluplardan.
Benim aldığım terbiyede birine "koymuş, koydu mu" demek çok ayıp karşılanır. Sizin yazdıklarınız beni üzdü sadece, Allah'ın verdiği kıla tüye göre insanların kategorize edilmesi bana çok acımasız geldiğinden. Eh sizin yazdıklarınız beni rahatsız ettiyse bizim beğenmedim vermemiz sizi hayli rahatsız etmiş kendi mesajınızı alintılayacak kadar diyeyim ben size en kibar şekilde.

Mune abla gelir şimdi, burada suçlu ben olur ben banlanırım ama.

Ben hepsini okudum, babanla konuş babanla tanıştır ilk. Baban senin sevindiğini ve babanı saydığın için ilk onunla tanıştırmak istediğini bilirse kimseyi karıştırmaz. Babalardan çekinmeyin böyle şeylerde. İkisini de ayarla tanıştır.

işte konu batı doğu değil ki

eşim doğulu kvmin okuma yazması yok

bir gün bana "bizde böyle" demedi

neden demedi biliyor musun ben siz değilim demeyim diye

bana ne der geçerim bunu bilir

hatta ben evlenmeden kv ile alışverişe gitmeyecek misin dediler iş arkadaşlarım

yoo dedim o da nedir

yaşım 40 bu anlattığım hikayeler 15 yıllık öncesinin hiç de kimse bizde böyle demedi

keza eşim de demez zira sizi bizi yok biz eşimle evlendik artık biz ikimizden oluşuyor

sonuçta iş eşte biter ki konu sahibinin eşi askermiş de zaten tayin olacak vs

insanları memlekete göre kategorize etmeyi bıraktığımız gün ülkem yön değiştirecek gibi geliyor bana

Buradaki "ama" onyargilarinizi hala kirmamis oldugunuzu gosteriyor.

Feministlik bu değil. Şalvar giyen insanları aşağılamak hiç değil. Anneniz çok yanlış gelmiş.

Üniversitede tanışıp 7 yıllık ilişkiniz varsa yaşlarınız 25 civarıdır. İşiniz de varsa kendi hayatınızı kurmanızı öneririm. Sevgilinizden eminseniz evlenip kendi hayatınızı kurun sonra ailenize ben ve benim hayatım bu şekilde beğenirseniz diyin. Genellikle başta ölüyorum asla kabul edemem kendimi parçalarım diyen aileler sonradan kabullenip çocuklarının yanında duruyorlar. Olan evlenme aşamasındaki gençlerin ilişkisine sinirlerine olmuş oluyor.

Mune müdür geleebilir yani ban yemek benim için çok önemli değil koydu lafını nasıl anladın bilemem ben mesela bana yaptığı çok koydu diyebilirim yani nasıl anliyrsin için nasıl bilemem ya alla sen eğleniyorum ben burdakiler begense ne begenmese ne zaten gülerek yazdım işte ilk gordugun insanın içini göremezsin dış görünüş bana göre önemli sana göre değil

etacarinea ve @DRNNFRYSMN aranızda ne geçti de ben etiketlendim bilmiyorum lakin şunu belirteyim biz burada uyarı yaparken banlarken suçlu aramıyoruz, banlanan suçludur mantığı yürütmek yanlış olur, kurallara uymamış banlanmış diye düşünmek çok daha doğru bir düşünce olur zira adalet dağıtıp hakimlik yapmak değildir moderatörlük, kurallar var o kuralları uyguluyoruz.

Kellikten mi açıldı konu yoksa:) DRNNFRYSMN eşim kel, evlenirken saçlıydı sonra genetik faktörler devreye girdi ama komple kazıyor, bu haline de bayılıyorum adamın ama zevkler ve renkler tartışılmaz, kişilerin dış görünüşüyle dalga geçip aşağılamıyorsanız kelliği sevmiyorum diyebilirsiniz, benden beğenmedim almazsınız

Ben etiketlemedim müdüre hanım ben kel beğenmiyorum dedim gülücük attim dediki işte dış gorunuse önem veren insanlardan iğreniyorum dedi sonra bende insanların ilk disino göremem dedim oda bana az çok usluptaj belli oluyor insanın içi dedi yani benim içimi anlamış

Seviyorsan kimseyi takma benim annemde karşıydı şimdi oğlumda oğlum oldu baban ile görüş ve bir tanışma organize et bence tanışmadada bir ipucu vereyim eşim hem bana hem anneme çiçek yaptırmıştı (orkide) çok hoşuna gitmişti. Gönül yaparak ilerlerseniz gerisi çorap söküğü gibi geliyor zaten :)

Tabiki her anne baba gibi senin annende senin için en iyisini en güzelini istiyor..ama unuttuğu birşey var..senin için en iyisi en güzeli nedir senden başka kimse bilmez! Evet doğru içlerine girmeden anlaşıp anlaşamayacağını billemezsin, veya kultur farkı olacaktır...ama bu herkez için geçerli. Hayatını nasıl yaşamak istediğine sen karar vereceksin, ailen istediği kadar zorluk göstersin senin mutlu olduğunu görünce zamanla alışacaklardır..alışmasalarda saygı duymak zorunda kalacaklardır. Tabiki ilkerrde sıkıntı yaşarsan annene ve ablana derdini paylaşamıyacaksın bunu göze alman lazım, biz demiştik diyecekler çünkü. Bende aldığın uyarıları dikkate al ama doğru bildiğinden vazgeçme! bu sadece evlilik seçimi için geçerli değil...mesella bir okul bölümü dahi olsa, senin için ne önemliyse nasıl mutlu olacağını düşünüyorsan o doğrultuda kararlar al!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…