kesinlikle evet. Evet farkındayım aile yapısı benimkinden farklı ama bu gerçekten bu kadar büyütülecek bir sorun mu?
Meslekler, maaşlar çok önemli değil. Mühendislerin %80'i asgari ücretle çalışıyor zaten bu devirde. Maddi olarak büyük farkınız olacağını sanmıyorum.
Ama kültürel olarak yakın olan ailelerden gelmemek evet bir problem. Anlaşanı uyum sağlayanı muhakkak vardır ancak istisnalar kaideyi bozmuyor bu tip konularda malesef. Dünyanın en iyi insanları da olsalar anlaşamamanız muhtemel. Burada kayınailesiyle sorun yaşayan kadınlar da kötü insanlar değil kayın aileler de kötü değil. Sadece uyuşamadıkları, hayata bakışları farklı olduğu için mutsuzlar.
Yahu daha 20 yasindasin. Bu adam ile evlenecegin ne belli? Kim bilir kendin 1 yil sonra ayrikmak isteyeceksin. Kim bilir cidden bir kac yil sonra evlenirsiniz. Kim bilir o is bulur, sen issiz kalirsin,..
Bu kadar sey hepsini annene anlatma. Karsi taraf okumamis olabilir fakat annende pek modern degil, daha 20 yasindaki kiz'a sanki yarin evlenecekmis gibi baski yaparak.
Kisacasi, herseyi akisina birak.
Evliliklerde genelde kültür farkı çok oluyor.Bu herkeste olacak anlamına gelmez ama sadece sevgilinle evlenmiyosun ailesiyle de evleniyosun bu çok doğru bir lafHepinize iyi günler hanımlar. Günlerdir kafamı kurcalayan bir konu hakkında sizlerden görüş almak istiyorum. Ben 20 yaşındayım ve mühendislik öğrencisiyim.(Bunu belirtmemin nedeni var.) Benim bir de 8 aydır beraber olduğum bir erkek arkadaşım var. Gayet iyi anlaşıyoruz. Onu seviyorum. Anlayışlı, kibar ve bana değer veren, saygı duyan, yapıcı biri. Ancak annem bu ilişkiyi asla onaylamıyor ve ayrılmamı istiyor. Nedeni ise onun okuduğu bölümün benim bölümüme göre daha basit kalması (Elbette ki anneme göre) ve ileride maaş konusunda aramızda fark olması. Ayrıca onun ailesini de istemiyor fotoğrafta gördüğü kadarıyla . Erkek arkadaşımın ailesi kalabalık 5 kardeşler ve içlerinde tek erkek o. Anne babası okumamış insanlar bu yüzden de onlara karşı önyargılı annem ve memleketlerine kadar laf ediyor kesinlikle istemiyor. Evet farkındayım aile yapısı benimkinden farklı ama bu gerçekten bu kadar büyütülecek bir sorun mu? İyi insanlar olduktan sonra geçinemez miyim? Anneme göre asla geçinemem o kadar kalabalıkla, ailesiyle baş edemezmişim. Sizin görüşünüz nedir bu konuda? Bu durumda nasıl davranmalıyım?
Öncelikle tabiki kültür birliği yaşam seviyeleri evlilikte gerçekten önemli oluyo.Hepinize iyi günler hanımlar. Günlerdir kafamı kurcalayan bir konu hakkında sizlerden görüş almak istiyorum. Ben 20 yaşındayım ve mühendislik öğrencisiyim.(Bunu belirtmemin nedeni var.) Benim bir de 8 aydır beraber olduğum bir erkek arkadaşım var. Gayet iyi anlaşıyoruz. Onu seviyorum. Anlayışlı, kibar ve bana değer veren, saygı duyan, yapıcı biri. Ancak annem bu ilişkiyi asla onaylamıyor ve ayrılmamı istiyor. Nedeni ise onun okuduğu bölümün benim bölümüme göre daha basit kalması (Elbette ki anneme göre) ve ileride maaş konusunda aramızda fark olması. Ayrıca onun ailesini de istemiyor fotoğrafta gördüğü kadarıyla . Erkek arkadaşımın ailesi kalabalık 5 kardeşler ve içlerinde tek erkek o. Anne babası okumamış insanlar bu yüzden de onlara karşı önyargılı annem ve memleketlerine kadar laf ediyor kesinlikle istemiyor. Evet farkındayım aile yapısı benimkinden farklı ama bu gerçekten bu kadar büyütülecek bir sorun mu? İyi insanlar olduktan sonra geçinemez miyim? Anneme göre asla geçinemem o kadar kalabalıkla, ailesiyle baş edemezmişim. Sizin görüşünüz nedir bu konuda? Bu durumda nasıl davranmalıyım?