• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

annem çocuğuna bakmasın diyen görümce

Çok bencilsiniz. Çocuğunuza bakmak zorunda değil. Kaldı ki yaşlı başlı kadıncağız böyle bir sorumluluğa sürüklenmesin artık. Siz kv ye güvenip hamile kalmadınız inşallah. Çok saçma bencilce bir durum.

diğer yorumlarımda belirttiğim gibi anneme güvendim. annem çok istiyordu bebek sahibi olmamı. bebek tedavime de destek oldu. aynı şehirdeydik. işler tepetaklak oldu ve gitmek zorunda kaldı. annemin gittiği ay da ben hamile olduğumu öğrendim.
ben çalışmasam da annemin bir dönem yanımda kalmasını isterdim zaten. hem ben işitme engelliyim hem annem çocuk gelişimci. bana ve bebeğime çok şey katabilirdi. kısmet değilmiş.

b planı da daha nişanlı iken bebeğinize ben bakıcam bebeğinize ben bakıcam diye tepinen kv idi. ama o da olmayacak :)

c planı ise domates ekmek peynir yiyip bakıcı tutmak :)

bakıcı tutun yapacak birşey yok? önce bir teklif edersiniz yok ben bakamam derse bakıcı tutarsınız bunaltmayın kendizi şimdiden.

Anneniz abinizin cocugunu bakmak zorunda kaldigi icin gitmis. Eminim böyle bir durum olmasa bakardi cocugunuza. Evini ocagini birakip oraya gitmisse eger sizinkine de mutlaka bakardi. Ama kayinvalidenizin şuanda yaptigi bir iş yoksa bakabilir. Tabi paşa keyfi bilir yani. Ben olsam bakardim. Ama kimse hic biseye mecbur değil zaten. Mesela kayinvalideniz elden ayaktan düşse bakmak zorunda olmadiginiz gibi. Gider bir huzur evine dersiniz. Sizin cocugunuzu bakicilar bakar. Onu da huzur evindekiler. Ne günlere kaldik. Eskiden bunlarin lafi bile edilmezdi.

bizim sülalede yaşlı anne babaya da çocukları bakar valla... annem rahmetli babanneme 3 sene baktı yatalaktı altını aldı falan. çok zor ama sevabı büyük. kendi annesine de baktı.
elbette mecbur değiliz ama öyle olması lazım. bakımevleri huzur evleri mutsuz yaşlılar dolu.

e bunu demiş zaten. siz hala bebeğinize bakmasını mı bekliyorsunuz? sebep?
kayınvalide zamanında bu lafı ettiği için sizin çocuğunuza da bakmayacağını varsayarak görümcenin bu lafı etmesi gayet normal değil mi?

ayrıca görümcenin parayı pulu nereye harcadığı sizi ilgilendirmez.
Ne kadar acımasız eleştiriyorsunuz ? İhtiyacım var mecburum çalışmaya, onun olmadığı halde baktırdı demek istiyor.

Zaten daha sonra eşim ve ben çalışıyoruz. Evi toparlasa bir tas yemek yapsa ne olur kv der...

hashtag açıyorum.. #memnunedemezsin
Kadın çocuğuna bakmak için işi bıraksın oğlu sıkıntıya düşünce bakın o kayınvalide neler diyor.kadin bekarken aldigi arabayi satip ev almis oglum ev aldi diye havalar yapmis. Bebek icin geline baski yapmis. Ama işte #memnunedemezsin :KK59:

bakıcı tutun yapacak birşey yok? önce bir teklif edersiniz yok ben bakamam derse bakıcı tutarsınız bunaltmayın kendizi şimdiden.

buraya konu açana kadar çok da bunalmış değildim valla taşlandım ve 2 saatte yaşlandım :) fikir alayım dedim meğerse ne çok kv taraftarı varmış.
bu kadar kvden şikayet eden kimlerdi bilemedim.

Çocuk düşündüğünüzde bunları annelerle konusacaktınız ozaman?ya da borcumuz var erteleyelım dıyecektınız. Kımseden talep etmeden bebeğe karar verıp herseyı bıraktık, arkadaşlarımız a memleketlerde n aileleri geldi çocuk bakmaya yada kımıne maddı yardım yaptılar çalışmıyor anne dıye, ev araba herseyı var cevremızın. Ama annem babam olmadığı için çalışmak zorunda, KV m de rahatını bozmaz kocasıyla ama gorumcem evlendı çocuğu olur yakında ona sehır degıstırıp gıder eşimle çok eminiz bu konuda .çünkü el kızıyız, kazandıgımızı tabı kendı oğlu görmüyor kendımız yıyoruz falan zannedıyorlar ama kızları damatları maddı manevı rahat etsın .daha doğuma varmış bakıcı araştırın annenızle bı görüşün

diğer yorumlarımda belirttiğim gibi anneme güvendim. annem çok istiyordu bebek sahibi olmamı. bebek tedavime de destek oldu. aynı şehirdeydik. işler tepetaklak oldu ve gitmek zorunda kaldı. annemin gittiği ay da ben hamile olduğumu öğrendim.
ben çalışmasam da annemin bir dönem yanımda kalmasını isterdim zaten. hem ben işitme engelliyim hem annem çocuk gelişimci. bana ve bebeğime çok şey katabilirdi. kısmet değilmiş.

b planı da daha nişanlı iken bebeğinize ben bakıcam bebeğinize ben bakıcam diye tepinen kv idi. ama o da olmayacak :)

c planı ise domates ekmek peynir yiyip bakıcı tutmak :)

Merhaba. Anneniz gelininize durumu izah edemez mi? İlelebet onun çocuğuna bakacak değil ya.
Kızım ben nurcuk34e bebek içim çok ısrar ettim o da bi yerde bana güvendi yaptı. Şimdi onunkine bakmazsam ayıp olur deyip sizin yanınıza gelemez mi?

bu sadece bahane kayınvalidem diri. görümcemle bir değiliz. ben kendi tipimden çok çocuklarımın geleceğini düşünüyorum.
Ooo diriymiş ya,iyi o zaman kalan canını da size harcasın,nasıl olsa biz gelinler yaşlanınca pamuklara sarıyoruz kayınvalideleri:anne:

bizim sülalede yaşlı anne babaya da çocukları bakar valla... annem rahmetli babanneme 3 sene baktı yatalaktı altını aldı falan. çok zor ama sevabı büyük. kendi annesine de baktı.
elbette mecbur değiliz ama öyle olması lazım. bakımevleri huzur evleri mutsuz yaşlılar dolu.
Bizde de bakilir. Vefat edince arkasindan keske yaşasa da baksak diye aglanir. Ne bileyim biz böyle gördük. Yaşli huzurevine bebek bakiciya verilmez zorunlu olmadikca. Babannem bizle kaliyordu. Annem bir kere hayiflanmadi. El üstünde tuttu. Cok rahat gecirdi yasliligini. Annem ne isterse aldi hic birseyden mahrum birakmadi. Ama biz kücükken de babannem bize bakti annem calisti ev aldi. Babannem bakamam dese muhtemelen biz kirada otururduk. Babannem gelip bizde kalinca da maddi sorunlar olurdu. Hersey yardimlasmayla olur.

5 ay önce yeğenim doğdu. abimle yengem şark görevindeler. annemde bebek bakıcıya verilmesin diye bakmaya gönüllü oldu. evini düzenini kocasını bırakıp doğuya gitti. elbet kolay değil. babam çok şükür idare ediyor ama karısını da özlüyor tabi.
Senin bebek doğana kadar abinin çocuğu yaşına yaklaşır onlar bakıcıya devretsin.
Annen de senin çocuğuna baksın hem şehir değiştirmemiş olur.

Ben sizin şöyle düşündüğünüzü sanıyorum; eşimle ortak yaşadığımız hayat için elimi taşın altına koyuyorum, üzerime düşenden fazlasını yapıyorum. Eeeee onlarda bu fedakarlığıma karşılık bana yardım etsinler. Çocuğuma baksınlar mesela.

Ama insanlar böyle düşünmezki aldıysa kendine ev aldı. Banane ki der.
Doğum için 5 ay 4 ayda izin, birazda yıllık izin desek. Nerdeyse 10-11 ayınız var.
Bence şöyle yapın abinizin bebeği bu arada 1 yaşını geçmiş olur. O zaman yengenizin annesi oraya gider annenizde size gelir. Yani anneniz ben biraz da kızımın çocuğuna bakacağım derse kimse bişey diyemez.
Birde şunu söylemek istiyorum. Evlilikte kadınların haddinden fazla sorumluluk almasının doğru olduğunu düşünmüyorum. Ev al, çocuk doğur, evde çalış, işte çalış.

Not: şu saatten sonra kayınvalideniz bakmak istese bile baktırmayın. Annenizle çözün bu meseleyi

Çocuk düşündüğünüzde bunları annelerle konusacaktınız ozaman?ya da borcumuz var erteleyelım dıyecektınız. Kımseden talep etmeden bebeğe karar verıp herseyı bıraktık, arkadaşlarımız a memleketlerde n aileleri geldi çocuk bakmaya yada kımıne maddı yardım yaptılar çalışmıyor anne dıye, ev araba herseyı var cevremızın. Ama annem babam olmadığı için çalışmak zorunda, KV m de rahatını bozmaz kocasıyla ama gorumcem evlendı çocuğu olur yakında ona sehır degıstırıp gıder eşimle çok eminiz bu konuda .çünkü el kızıyız, kazandıgımızı tabı kendı oğlu görmüyor kendımız yıyoruz falan zannedıyorlar ama kızları damatları maddı manevı rahat etsın .daha doğuma varmış bakıcı araştırın annenızle bı görüşün

eşimin yaşı vardı. bende de yumurta problemi vardı. hi olmayacak sanmıştık açıkcçası tutuşmuştuk olmayacak diye korkmuştuk.
annemde olsun da ben bakıcam doğsun da torunuma neler yapıcam diye konuşunca iyice cesaretlendik.
benimde arkadaşlarımın memleketlerinden anneleri geldi kvleri geldi. bizim kv aynı sehirde ama balkonda sigara içip oğlum ev aldı oğlumun durumu iyi diye sağa sola haber salıyor :)

ayıptır söylemesi benimde babamın durumu iyi. ben babama baba bize bakıcı tut desem eminim aydan aya öder. ama bende bu kv varken "oğlum eve hizmetci de tuttu bakıcı da tuttu gelin de kendine çalışıyor işte" der :) bak eminim der. bu yüzden babama para harcatmak istemiyorum

5 ay önce yeğenim doğdu. abimle yengem şark görevindeler. annemde bebek bakıcıya verilmesin diye bakmaya gönüllü oldu. evini düzenini kocasını bırakıp doğuya gitti. elbet kolay değil. babam çok şükür idare ediyor ama karısını da özlüyor tabi.

bende 4 aylık gebeyim.
2 hafta önce görümcem ben kayınvalidem görümcemgilde otururken görümcem aynen şöyle bir cümle söyledi
"ay annen kaça bölünecek bir abinin bebek bir senin bebek ne yapacak o kadın hanginizin bebeğine bakacak" laf arasında bunu dedi ve başka konular açtı üzerine. bende güldüm hayırlısı dedim. ama saf ben jeton geç düştü. resmen benim annem senin bebeğine bakmasın demeye getirdi.

bu arada memurum. ücretsiz izin hakkım var fakat alamam. maaşım tamamen ev kredimize gidiyor ve eşim özelde maaşlarımız aynı. yani krediyi eşim ödese bize birşey kalmayacak... bilenler bilir. istanbulda yaşıyoruz ev de istanbulda... ve eşimin özel sektörü hiç iyi değil. her an çıkarabilen bir işyeri.

kayınvalidem muhtemelen polemik olmasın diye yorum yapmadı o esnada. çünkü kayınvalidem görümcemin ilk çocuğuna bakmış ikincisine bakmamış yaşlandım yeter demiş. ikincisi çocuğu şuan 3 yaşında.
yine de ne var ben bakarım demesini beklerdim. yada kendisinin sonradan arayıp korkma kızım ben varım demesini beklerdim. ama ben ağzımla kuş tutsam da el kızıyım. o ise naparsa yapsın öz kızı.

şimdi benim çocuğa baksa "sen benim bebeğime bakmadın onun bebeğine baktın hani yaşlanmıştın" muhabbeti olacak.

ama inanın bir tutulacak gibi değiliz. ben işi bıraksam bir daha asla atanamam. 9 sene önceki kafam yok. kendisi ise birinden çıkıp 1 gün sonra başka bir yere girebilir. canı nasıl isterse öyle çalışır. mesleği zaten yok.
yapı olarak da farklıyız. ben 6 ayda bir kuaföre saç kestirmeye giderim ve düğünlerde bile kendi makyajımı kendim yaparım. görümcem de sağda solda çalışıp maaşını sadece estetiğe botoksa saç boyasına dudak dolgusuna yatırmış bir insan. annesine bile vermemiş. kendi adına hiç birşey almamış.
kayınvalidem bana dert yanarken, çalıştı da ne yaptı otursun çocuğuna baksın, çocuğu bana bırakıp gezmelere gitti dedi... ama ne kadar dert yanarsa yansın ben el kızıyım işte...

ücretsiz izne ayrılırsam evi satmak zorunda kalırız. o zaman ben çok mahvolurum. o evi almak için bekarlıkta binbir çabamla aldığım tek malım olan arabamı sattım. ev kredisi yüzünden bir ton faiz ödedim. şimdi her şey çöp olacak...4 aylık bebeği de bakıcıya bırakmayı gözüm hiç kesmiyor...
kimsem yok gibiyim. şimdiden düşünüyorum üzülüyorum. kendi kızına ayıp olmasın diye benim bebeğime bakmamazlık yapacak sanırım...

ayrıca elbet bakmak zorunda değil. yalnız şartlar böyle iken insan bir öneri bir tavisye bekliyor. bir rahatlatma istiyor. zaman dediğimiz şey göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor. ben bunları düsünmek zorundayım
Siz bunları düşünmek zorunda olacağınıza keşke hamile kalmadan önce çocuk olsa ne yaparız diye bütçe planlama yapmayı düşünseydiniz ben pek masum bulmadım yazdıklarınızı yani elalemin saç kesiminden botoxundan size ne ki ister çalışır kendi maaşını verir ister çalışmaz kocasının parasını yer ister çocuğa bakar ister annesine baktırır yani sizinkine de bakması için sizde annenizi çağırın bıraksın size gelsin onlar bakıcı tutsun durumları iyiyse

Merhaba. Anneniz gelinimize durumu izah edemez mi? İlelebet onun çocuğuna bakacak değil ha.
Kızım ben nurcuk34e bebek içim çok ısrar ettim o da bi yerde bana güvendi yaptı. Şimdi onunkine bakmazsam ayıp olur deyip sizin yanınıza gelemez mi?

gelir canım elbet. gelinimizle ben kanka gibiyiz çok şükür. o şimdiden düşünüyor karnımdaki bebeği. oğlum abi olacak diye seviniyor...
ama gelinin annesinden hayır yok. ve ben dahil hiç birimiz oradan birisine güvenemiyoruz. benim annesini aramak gibi bir düşüncem de var. ama bana düşmez iste. terslenirim diye korkuyorum.
gelinimizinde annesini aradığına adım gibi eminim. ama gelmiyor annesi.

Kayinvaliden bakmiyorsa ucretsize cikacaksinz.soyleyin maddi destek ciksinlar.en iyi siz bakarsiniz.cocugunuzu bakiciya nasil guvenip vericeksiniz birde maddiyatinizda yokmus madem

Erkek kardeşim ve eşi annemin bebeğe bakmasını beklese ben de olmaz bakmasın diye araya girerim; kadın bize karşı vazifesini yerine getirdi bundan sonra bize düşen ondan daha fazla faydalanmak değil rahat ettirmek yaşlılığını neşeyle geçirmesini sağlamak. Ayrıca siz annenizin bu yaşında hayatını evini eşini bırakıp bebek bakmaya gitmesine cidden nasıl hiç ses çıkarmadan razı oldunuz?

Hic kasmayın kocanız düsünsün .Herkesin birer cocuguna bakarsa hak gecmez deyiverin kapatın ağzını.
Onunkine baktın biz bostan korkulugumuyuz deyin .:KK70:Üste çıkın.

Back