• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

annem çocuğuma bakmak istemiyor.kayınvalideme de çocuğumu bırakmak istemiyorum... :(

bir akşam için annenden rica et,nasılsa normal zamanda bırakmıyormuşsunuz.benim gibi akşam üzeri bırakırsan sorun olmaz,nasılsa 9-10 gibi uyur çocuklar,extra bir uyku sorunu yoksa..

merhaba hanımlar... hemen konuya gireyim. benim kızım 20 aylık ve abimin kızı da 20 aylık çocuklarımızın arasında 3 gün var. annem yeğenime bakıyor ve sürekli bunaldığını söylüyor hatta dün telde konuştuk "herkes dışarda geziyor ben evde çocuk bakıyorum" dedi yeğenim için :KK43: haftasonları geziyor.. ee böyle sürekli söylendiği için ben haftasonu kızıma bi bakıverde eşimle sinemaya gideyim falan diyemiyorum.. kayınvalidem de sert yapılı biri diğer torununu döven ve sürekli bağıran biri. görümcemin çocuğu hep kv.de. kızımı kıskandığı için hep aşırı tepkili çocuk. kızımı kv bıraksam bu sefer de kv benim kızıma da bağıracak diye bırakamıyorum.bi de görümcemin çocuğu zarar verir diye de bırakamıyorum.. iki hafta sonra evlilik yıldönümümüz eşim kızımızı anneme bırakalım yemeğe gidelim diyor ben yanaşamıyorum... bu arada çocuğunu sürekli bırakıp gezme derdine düşmüş bir anne değilim hani arada sırada olurya öyle... bilemiyorum :KK43:

Bence annenize soyleseniz sorun cikarmaz gibi geliyor bana.Zaten diger torununa bakiyormus 2 saatte sizin cocugunuza ayircak zamani vardir eminim.ufak bir hediyede alirsiniz gonlunu almak icin.
Eger olmaz derseniz cocugunuzla gidin.Ben oyle yapiyorum cogunlukla anneme birakirim eger isleri varsa yanimda gotururum.Sizde basbasa romantik bir yemek yiyemezsiniz ama cocuklar icin oyun bolumu olan bir yer secip oraya gidersiniz.biz oglumla gidiyorsak hem onun hemde bizim rahat edecegimiz ortam seciyoruz.
Tabi sinemaya cocuk goturemeyiz. oglum suan 3 yasinda dogdudundan beri belki 2 kere sinemaya gitmisizdir.biraz kendimizden fedakarlik yapmamiz gerekiyor.sizde cok sey istemiyorsunuz ama cocuk olunca bu isler biraz zor oluyor.

yani inanamadım okuyunca siz gezmek isteminiz ihtiyaç annenizinki değilmi siz bu yaşınızda kendi çocuğunuzdan bunalıp bırakıp gezip başbaşa kalmak isterken anneniz o yaşta tüm çocuklarını büyütmüş birde torun büyütürken sizin keyfinize yardımcı olmak istememsi çok normal sizinden çok onun hakkı artık hayatını yaşamak yinede yaşıyamıyor.ben çalışıyorum annem kızıma bakıyor izin günümdedde eşimle ezmek için ona bırakamam asla .bence bencilsiniz.çocuğu8nuz varsa ve annenizde rahat etmesi gerektiği bir zamanda hala torun bakıyorsa siz çocuğunuzu büyütene kadar çocuğunuza göre yaşamalısınız .

ipekcim anne olmak,.kendini tamamen adamak değil bana göre....ayda bir kere de 4-5 saat annane babaneed kalması çocuk için de güzel birşey.karı koca ilişkisi için de çok çok faydalı zaten.
tabi ki anne olunca hiçbirşey eskisi gibi olmuyor öncelikler değişiyor ama 3 yıl da sinemaya gitmemeyi gerktirmiyor.evlilik yıldönümünde çocukla beraber olmak karı kocaya kaybettirdiği gibi çocuk da o ortamdan sıkılıyor bana göre.
üstelik çocuktan ayrı geçirilne 4 saat de kişliğinde yara açmıyor yani..

Ben yorumumu konu sahibine yapmamıştım ki...
Sanırım yazdığım çok açık ortada ki konu sahibi yerine siz cevap vermişsiniz.
Bana boşuna 10 puan verdiniz ama teşekkürler.
Amaç neki o halde.
Burada genelde konu sahibine yardımcı olabilmek adına bulunurum. Diğer insanlarda aynı sebeple buradaki konu sahibine yazıyorlar.
Yorum okuyup, yorumlara ithafen yazma gereksinimi duymadığım için, maksadinızi anlayamıyorum haliyle. Ha o yorumu yazıp altına iki satırda olsa o çok değerli fikirlerinizden birini konu sahibiyle paylassaydınız, ben böyle bir yorum yapmazdım. Konu sahibine faydası oldu mu sizin yorumunuzun. Yada konusuyla bir alakası varmıydı? Hayır.
Neyse, konuyu dağıtmak istemem. Size son sözlerim bunlar.
Selametle.

Biz evlilik yıldönümlerini filan 4 kişi kutluyoruz. Eşim ve iki çocuğum onları bir yere bırakmak istemiyorum. Hafta içi zaten çalışıyorum onlarda okulda oluyor, hafta sonu ya da akşamları da bir yere bırakmayı asla istemiyorum. Sinemaya gitmiyoruz genelde çocuk tiyatroları oluyor tercihimiz. Arada bırakmak iyi gelebilir ama eşimde benim gibi çocuklar olmadan zevk alamaz olduk gittiğimiz yerlerden.
size katılıyorum.

yani annem bakmam demez ama hemen yüzü düşüyor bi kere rica etmiştim düşünürüz demiştir :KK43:

size yüz vermemek için öyle demiştir.. anneler kızlarına hiççç kıyamazlar ;)

çocuğunuza baktığı gün siz de teşekkür anlamında bir hediye alırsanız çok sevinir, çünkü anneler hep takdir bekler :)

Çevrende elbette çok güvendiğin ve sevdiğin arkadaşların vardır elbet ki onlarda kötü değildir sevdiğine göre. Bunu düşünmekte fayda var olmadı günlük bakıcı tutabilirsin.

Neden üçünüz birlikte yemeğe gitmiyorsunuz ? Ablam öyle yapmıştı hemde 6 aylıktı yeğenim daha ve aşırı mutluydu güzel kızımız :) Bu sizi de mutlu edecektir bence ? :)

ipekcim anne olmak,.kendini tamamen adamak değil bana göre....ayda bir kere de 4-5 saat annane babaneed kalması çocuk için de güzel birşey.karı koca ilişkisi için de çok çok faydalı zaten.
tabi ki anne olunca hiçbirşey eskisi gibi olmuyor öncelikler değişiyor ama 3 yıl da sinemaya gitmemeyi gerktirmiyor.evlilik yıldönümünde çocukla beraber olmak karı kocaya kaybettirdiği gibi çocuk da o ortamdan sıkılıyor bana göre.
üstelik çocuktan ayrı geçirilne 4 saat de kişliğinde yara açmıyor yani..
annene yada babanne olamak konusunda ki fikrinizide merak ettim onlar çocuklarını büyütmüş birde çalışıyorsak bizimkileri büyütüyorlar onlarda bize ve torunlarına hayatını adamak zorunda değil ama yapmak için çabalıyorlar ben şahsen özel bir zevkim için anneme bırakamam zaten yorgun.

hahaha çok hoşsun valla.
doğru diyorsun zaten bizim genlerimizde var önce anne olmak.
sinema temsil bence.
Önemli olan birlikte özel bir vakit geçirmek.

Benim yaptığım bir şey değil ama bir arkadaşım çok yaratıcıydı bu konuda. Kadın kocasından habersiz yakın bir yere bir otele rezervasyon yaptırır hafta sonu giderlerdi. İlişkiyi taze tutmak için önemli aslında.

Ben 4,5 senedir sosyal olarak yaptığım şeylerin hiç birini yapmıyorum. Ama ben çalışıyorum , iş dışındaki tüm zamanım kızıma ait benim gözümde. Eşime bile değil bak kızıma ait.

Ama çalışmasaydım konu sahibi gibi düşünebilirdim.
Bilemiyorum İpek, kolay kolay anne olamam, kılı kırk yararım ben biraz. Bakıcı faciaları da çok okuduk hani.
Ben kocamla romantik yemek yerken, evde çocuğumu kazara(!) düşürse bakıcı, bunu kendime nasıl açıklarım?
Hiç unutmam yengem kardeşine mi ne bırakmış çocuğu, bayramda gezmeye çıkmışlardı. Kaza bu ya, çocuk koltuktan zıplarken kolunu kırmış. Babaannem şey dedi, gezeceğim diye çocuğun kolunu kırdı, oturamadı bir evinde.
İşte...

Amaç neki o halde.
Burada genelde konu sahibine yardımcı olabilmek adına bulunurum. Diğer insanlarda aynı sebeple buradaki konu sahibine yazıyorlar.
Yorum okuyup, yorumlara ithafen yazma gereksinimi duymadığım için, maksadinızi anlayamıyorum haliyle. Ha o yorumu yazıp altına iki satırda olsa o çok değerli fikirlerinizden birini konu sahibiyle paylassaydınız, ben böyle bir yorum yapmazdım. Konu sahibine faydası oldu mu sizin yorumunuzun. Yada konusuyla bir alakası varmıydı? Hayır.
Neyse, konuyu dağıtmak istemem. Size son sözlerim bunlar.
Selametle.

Size hesap verme gibi bir durumum yok.
Ben sadece yapılan yorumların abartıldığını hatta abartılarak övünmeye geçildiğini söyledim.
Ben anne olmadığım için kusura bakmayın övünülecek bir fedakar anne hikayem yok.
Hem sizin de her yoruma cevap vermeme hakkınız var madem konuyu dağıtmak istemiyorsunuz yazmazdınız olur biterdi.Bu kadar kasmanıza gerek yok ki.
Umarım alıntılamazsınız.Çünkü size benden artık cevap yok.
Byeeeee

annene yada babanne olamak konusunda ki fikrinizide merak ettim onlar çocuklarını büyütmüş birde çalışıyorsak bizimkileri büyütüyorlar onlarda bize ve torunlarına hayatını adamak zorunda değil ama yapmak için çabalıyorlar ben şahsen özel bir zevkim için anneme bırakamam zaten yorgun.
evet doğru anane babane de bakmak zorunda değil.zaten oğlumun bakıcısı vardı,annem de kv de sağolsun hergün uğrayıp oğlumu sevip,kontrol edip giderlerdi.arada bir anneme veya kvye bıraktığımda onlar da çok mutlu oluyorlar,torunlarıyla vakit geçiriyorlar.dedeler de çok seviniyorlar.oğlum bayılıyor zaten onlarla vakit geçirip,bazen de gece yatmaya..onların paylaşımları da çok güzel zaten,oğlum içn de çok faydalı.
ayda bir oğlumu sizin deyiminizle "özel zevkim" için bırakmaktan gocunmuyorum,çok da iyi olduğunu düşünüyorum.özel zevkim olmasa oğlumun mutlu bir annesi olmaz çünkü..
annelik kendin olmaktan vazgeçmek değildir.peki siz bu kadar bağımlı heryer beraber giden bir annesiniz,ilerde çocuğunuz kendi hayatını kurmaya başladığında ne yapacaksınız?çünkü sizin hayatınız çocuklarınız?

Antepdeysen getir ben bakim siz sinemadayken :) benim kizim 9 aylik ve biz de 9 aydir gitmedik sinemaya falan. Benim birakacak ablam var ama esim diyor ki kendi keyfimiz icin kizimizi baskasina emanet edemeyiz, onu bizsiz birakmak Yok bir an bile, ya sen olcan yaninda ya ben. Baskasina verip sinemaya gitmek Yok.. esim boyle diyip kesip atiyo bu ihtimali..

Bilemiyorum İpek, kolay kolay anne olamam, kılı kırk yararım ben biraz. Bakıcı faciaları da çok okuduk hani.
Ben kocamla romantik yemek yerken, evde çocuğumu kazara(!) düşürse bakıcı, bunu kendime nasıl açıklarım?
Hiç unutmam yengem kardeşine mi ne bırakmış çocuğu, bayramda gezmeye çıkmışlardı. Kaza bu ya, çocuk koltuktan zıplarken kolunu kırmış. Babaannem şey dedi, gezeceğim diye çocuğun kolunu kırdı, oturamadı bir evinde.
İşte...
şöyle a.çıklarsınız,yanında annesi de olsa,bu kaza olabilrdi.oğlum benim yanımda bisikletten düştü yüzünü yere sürttü de ben bişey yapamadım..o zaman bu mantığa göre bi çocuğa sahip çıkamadım ben :)

merhaba hanımlar... hemen konuya gireyim. benim kızım 20 aylık ve abimin kızı da 20 aylık çocuklarımızın arasında 3 gün var. annem yeğenime bakıyor ve sürekli bunaldığını söylüyor hatta dün telde konuştuk "herkes dışarda geziyor ben evde çocuk bakıyorum" dedi yeğenim için :KK43: haftasonları geziyor.. ee böyle sürekli söylendiği için ben haftasonu kızıma bi bakıverde eşimle sinemaya gideyim falan diyemiyorum.. kayınvalidem de sert yapılı biri diğer torununu döven ve sürekli bağıran biri. görümcemin çocuğu hep kv.de. kızımı kıskandığı için hep aşırı tepkili çocuk. kızımı kv bıraksam bu sefer de kv benim kızıma da bağıracak diye bırakamıyorum.bi de görümcemin çocuğu zarar verir diye de bırakamıyorum.. iki hafta sonra evlilik yıldönümümüz eşim kızımızı anneme bırakalım yemeğe gidelim diyor ben yanaşamıyorum... bu arada çocuğunu sürekli bırakıp gezme derdine düşmüş bir anne değilim hani arada sırada olurya öyle... bilemiyorum :KK43:

üniversite öğrecisi bakıcı ablalar bulabilirsiniz ara sıra gerekli oluyorsa. yurtdışında bu sistem çok var bizde de oluşmaya başladı yavaş yavaş. etrafınızda üniversite öğrencileri varsa soruşturun mutlaka çıkacaktır.

evet doğru anane babane de bakmak zorunda değil.zaten oğlumun bakıcısı vardı,annem de kv de sağolsun hergün uğrayıp oğlumu sevip,kontrol edip giderlerdi.arada bir anneme veya kvye bıraktığımda onlar da çok mutlu oluyorlar,torunlarıyla vakit geçiriyorlar.dedeler de çok seviniyorlar.oğlum bayılıyor zaten onlarla vakit geçirip,bazen de gece yatmaya..onların paylaşımları da çok güzel zaten,oğlum içn de çok faydalı.
ayda bir oğlumu sizin deyiminizle "özel zevkim" için bırakmaktan gocunmuyorum,çok da iyi olduğunu düşünüyorum.özel zevkim olmasa oğlumun mutlu bir annesi olmaz çünkü..
annelik kendin olmaktan vazgeçmek değildir.peki siz bu kadar bağımlı heryer beraber giden bir annesiniz,ilerde çocuğunuz kendi hayatını kurmaya başladığında ne yapacaksınız?çünkü sizin hayatınız çocuklarınız?
siz istediğiniz gibi alğılamışsınız annesi zaten sürekli bir çocuk bakerken birde özel zevk için bakamaz onu demek istedim.bakıcı bakarken onlarda sürekli sorumluluğu yoksa elbette herkez zevkle bakar birkaç saat yada gün ama bir yaştan sonra tüm gün çocuk bakıp birde onun çocuğuna bakıyor bir kaç saatte ben geziyim benimkine baksın demek bencillik oluyor bana göre.annesinin mutlu bir anne olması maddiyattanda geçiyor hrkezsizin kadar şanslı değil bakıcı tuttsun gezsin siz şanslı kişilerdensiniz allah bozmasın.

:KK39::KK9:

merak ediyorum önceden annelerimiz bizi bırakıp haftalık yada aylık kendilerini dinlendirip vakit ayırabiliyormuydu?hala bile bunu onlara çok görüyoruz..

Back