• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

annem çocuğuma bakmak istemiyor.kayınvalideme de çocuğumu bırakmak istemiyorum... :(

Bilemiyorum İpek, kolay kolay anne olamam, kılı kırk yararım ben biraz. Bakıcı faciaları da çok okuduk hani.
Ben kocamla romantik yemek yerken, evde çocuğumu kazara(!) düşürse bakıcı, bunu kendime nasıl açıklarım?
Hiç unutmam yengem kardeşine mi ne bırakmış çocuğu, bayramda gezmeye çıkmışlardı. Kaza bu ya, çocuk koltuktan zıplarken kolunu kırmış. Babaannem şey dedi, gezeceğim diye çocuğun kolunu kırdı, oturamadı bir evinde.
İşte...
annelik çok zordur gerçekten.
bilmiyorum çalışıyormusun ama çalışıyor isen ileride çocuğunu kime veya nereye bırakırsan bırak başına herşey gelebilir ne yazık ki.
aynı şekilde bizler yanlarındayken de öyle.
olabileceklerin bazen önüne geçilemiyor.
geçen sene tatil dönüşü oğlum çok kötü hastalanmıştı ,kv tatile gittiniz çocuğu hasta ettiniz diye başımızın etini yemişti.
ne ağlamıştım ama koskoca kadın.
meğer oğlum o dönem 5. hastalık denen hastalığı kapmış ve uzun kuluçka devresi olan bu hastalığın hortlaması tatil dönüşümüze denk gelmiş.
teşhis de geç konuldu aksi gibi,ne suçladım kendimi bi çocuğa bakamadım diye.
aksi gibi babam da aynen böyle dedi bana bi çocuğa bakamadın diye.
bir anneye yapılır mı bu :))
zaten çok pirpirli ve vicdan azabı bol bir anneyim bi de şu duyduklarımı düşünsene ne hale geldim.
demek istediğim çocuklara bişey oldu mu zaten ilk önce anne suçludur herkesin gözünde.
halbuki çocuğuna bişey olsa zaten herkesten çok annenin yüreği acır,kimse istemez evladının kılına zarar gelsin diye.

siz istediğiniz gibi alğılamışsınız annesi zaten sürekli bir çocuk bakerken birde özel zevk için bakamaz onu demek istedim.bakıcı bakarken onlarda sürekli sorumluluğu yoksa elbette herkez zevkle bakar birkaç saat yada gün ama bir yaştan sonra tüm gün çocuk bakıp birde onun çocuğuna bakıyor bir kaç saatte ben geziyim benimkine baksın demek bencillik oluyor bana göre.annesinin mutlu bir anne olması maddiyattanda geçiyor hrkezsizin kadar şanslı değil bakıcı tuttsun gezsin siz şanslı kişilerdensiniz allah bozmasın.
konu sahibi zaten şimdiye kadar hiç bırakmamış annesine veya kv ye.
evlilik yıldönümleri için üstelik eşi istemişken,bir kereye mahsus neden bırakılmasın anneye anlamıyorum ki..
tabi ki anane de kendine vakit ayıracak gezecek tozacak..konu sahibi her h.sonu bırakayım demiyor ,bu kadar abartmaya gerek yok altı üstü bir kerelik 4*-5 saat zaman..
annesinin mutlu bir anne olması maddiyattan geçmiyor.ben tuzukuru sandığınız insanlardan değilim.olsam da gocunmam da..sanki zevkim için çalışıyor çocuğu bakıcıya bırakıyor sonra da annem bırakıp gidiyorum ben..o kadar bencil oalmadım henüz..amin bu arada:)
kendin için vakit ayırmak,evde sakince oturup kitap okumak da olur,arkadaşlarla vakit geçirmek de,bir gece eşimle başbaşa kalmak da..bunun maddiyatla ilgisi yok ki.

evet doğru anane babane de bakmak zorunda değil.zaten oğlumun bakıcısı vardı,annem de kv de sağolsun hergün uğrayıp oğlumu sevip,kontrol edip giderlerdi.arada bir anneme veya kvye bıraktığımda onlar da çok mutlu oluyorlar,torunlarıyla vakit geçiriyorlar.dedeler de çok seviniyorlar.oğlum bayılıyor zaten onlarla vakit geçirip,bazen de gece yatmaya..onların paylaşımları da çok güzel zaten,oğlum içn de çok faydalı.
ayda bir oğlumu sizin deyiminizle "özel zevkim" için bırakmaktan gocunmuyorum,çok da iyi olduğunu düşünüyorum.özel zevkim olmasa oğlumun mutlu bir annesi olmaz çünkü..
annelik kendin olmaktan vazgeçmek değildir.peki siz bu kadar bağımlı heryer beraber giden bir annesiniz,ilerde çocuğunuz kendi hayatını kurmaya başladığında ne yapacaksınız?çünkü sizin hayatınız çocuklarınız?
sen doğru olanı yapıyorsun canım tabi ki.
büyüklerin de torunları ile vakit geçirmeye ihtiyacı var ,en azından buna hevesi olan büyükler ile torunlar arasına girmemek lazım.
biz o sevgiyi şu an sadece kendi babamdan gördüğümüz için ona bırakabiliyorum oğlumu.
bebekken altını değiştirmişliği vardır:))
ama kv istemedi,bırakmamam için kırk takla attı ve ben de hiçbir zaman bırakmadım ona.
zorla olmaz bu işler.
ama normal duygu düşüncedeki aile büyüklerimiz ile bu tür diyologlarımız da olamayacaksa vay halimize.
zaten istemeyenin kapısına kimse varmaz.

merak ediyorum önceden annelerimiz bizi bırakıp haftalık yada aylık kendilerini dinlendirip vakit ayırabiliyormuydu?hala bile bunu onlara çok görüyoruz..
ya siz ya da ben konuyu yanlış anlamışız...
benim anladığım konu sahibi,zaten kendi çocuğuna kendisi bakıyor,çalışmıyor da..
h.sonu evlilik yıldönümleri olduğu için eşi çocuğu anneme bırakalım demiş,kadın ne yapayım diyor? annem surat asıyor bir hçsonum var diyerek,kv de çocuğa bağırdığı için bırakmak istemiyorum diyor..
yoksa kimsenin kendine ayıracağı vakti çok gördüğü yok..

14 yıldır evliyiz ve gurbetteyiz vede ailelerimizden kimse yok yanımızda. 14 yılın hiçbir gunu ne ozel bir yemeğe,ne dışarıya,ne sinemaya nede başbaşa bir yere gittik.. Sadece 1 kez Annem yanımıza gelmişti o zaman çıkmıştık çocukları bırakıp.. Ahhh ya ben napayım bacım :-))))

Anneniz yoruluyordur hakli, kayinvalidenizin durumundan da cekiniyorsunuz.
Annenizle konussaniz ve sadece ozel gunlerde (dogum gunu, yildonumu) yilda birkac kez cocugunuzu birakmak istediginizi soyleseniz bence kabul eder.
Sonra sizde ona kucuk bir surpriz hazirlarsiniz.
Sevdigi bir seyi hediye edersiniz, bir yere yemege goturursunuz vs.
Buarada evliliginiz daim olsun,nice senelere.

büyüklerin de torunları ile vakit geçirmeye ihtiyacı var ,en azından buna hevesi olan büyükler ile torunlar arasına girmemek lazım.
biz o sevgiyi şu an sadece kendi babamdan gördüğümüz için ona bırakabiliyorum oğlumu.
ama kv istemedi,bırakmamam için kırk takla attı ve ben de hiçbir zaman bırakmadım ona.
zorla olmaz bu işler.
ama normal duygu düşüncedeki aile büyüklerimiz ile bu tür diyologlarımız da olamayacaksa vay halimize.
gerçekten öyle..benim de babam mesela hayat doluyor oğlumla beraber olunca,,rahatsız kendisi de..çok farklı bir diyalogları var oğlumla..
tabii zorla olacak yaratılacak bir ilişki değil..ne güzel dede sevgisi ..ben de çok severdim rahmetlileri..

çocuk olunca birşeylerden ödün vermek zorunda kalıyorsunuz
özgür olamıyorsunuz ister istemez
ama çalışıyorsanz kreşe yada bakıcıya verebilrisinz
bende olsam çocuklra bağıran çağıran bir kadına çocuğumu güvenmezdim
anneniz yeğeninize baktığı için yorulabilir haklı olarak bakmak istemeyebilir ama arada sıradada sizin çocuğunuza bakabilir sonuçta sizde onun evladısıznız abiniz gibi

merhaba eğer ankaradaysanız burada çocuğunuzu 24 saat bırakabileceğiniz kreşler mevcut..eğitmenler gözetiminde oluyorlar bende eşimle yemeğe çıkarız biryerelere gideriz diye kataloğunu saklamştım eşimi kaybedişnce attım balgat civarında vardı öyle yerler

gerçekten öyle..benim de babam mesela hayat doluyor oğlumla beraber olunca,,rahatsız kendisi de..çok farklı bir diyalogları var oğlumla..
tabii zorla olacak yaratılacak bir ilişki değil..ne güzel dede sevgisi ..ben de çok severdim rahmetlileri..
ne güzel imkan va riken birbirlerine doysunlar.
benim annem ilk torunu oğluma doyamadan vefat etti.
oğlumun kolu kırıldı,kv bakamam dedi,kemoterapiye giden rahmetli annem baktı.
elleriyle köfteler yaparak.:KK61:
gerçi konuyu dağıtıyor benim verdiğim örnekler ama senin anlatış biçimin beni eskilere götürdü canım.
herneyse konu sahibinin ne demek istediğine bakılmadan yuh lar filan çekiliyor.
garipsedim ben de.
kadın kırk yılın başı birkaç saat için çözüm arıyor.
belli ki annesinin daha önce ki tavrına da dolmuş birazcık.
kırk yılın başı bi ricam kabul edilmiyor diye üzülüyor sanırım.
annesi ise çok yorulduğu için biraz sitemli galiba,ona da hak vermek lazım.uzun saatler bakıyorsa ve bir de haftasonları filan da bırakıyorlarsa bunalıyordur kadın.

Ne kadar uc yorumlar yapilmis. Dogdugundan beri bebegine kendisi bakan bir anneyim. Tek basima markete cikarken, ehliyet kursuna giderken vs vs gibi bir cok durumda kisa sureligine anneme bıraktım. Annem hicbir zaman asla bakamam demedi, bütün gün cocugu ona birakip gezmiyorum sonucta. Ha gezmek amacli da olsaydi cok sık olmadikca cok uzun surmedikce insanlarin birbirini idare edebilecegini düşünüyorum. Gezmek icin hic birakmadim evladimi o ayri. Herkes icin genellenemese de bu bizim toplumumuzda yerlesmis bir sey. Ben kucukken de benim bakimimda da buyuk oranda babaannem yer almis mesela. Annemi rahatlatmis. Yarin bir gun ben de torunum oldugunda aynen bu sekilde bakiminda rol alirim yani. arada bir rahatlamak icin bikac saatligine cikmalarindan da zevk duyarim. Haa tabi anneanne babaanne illa ki bakamam derlerse de, o zaman yapilacak bir sey yok. Cocuklu aktivitilere yonelmeli oyleyse.

Konu sahibi arkadasim bence annene israr edebilirsin,kucuk hediyelerle belki mutlu edebilirsin, ya da birkac saatligine babaanneye birakmayi goze alacaksin, baska çocuklar da varsa zaten oynayarak gecer vakit, babaanneye hic yük olmaz bile.

Anneysen bazen kendinle alakali şeylerden taviz vermek zorunda kalıyorsun. Sinemaya gidemiyorsaniz güzel bir film alın Bebeğiniz uyuduktan sonra patlatin misirinizi izleyin filminjzi. Malesef kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil.

Bence anne ve babanında yenilenmeye ihtiyacı var
gezmek içinde cocuk anneye bırakılabilir.

ben bunu yapamıyorum fıtratıma ters galiba geçen cuma akşamı cocugun asla gelemeyeceği bir yere gittim daha masaya oturur oturmaz mideme bişey oturdu , bütün gece boyunca bu agırlık gidip geldi gidip geldi
öyle yani

Yani anne olduysanız tabiki cocugunuzu götüreceğiniz yerlere götürürn mutlaka ama sinemaya gitme yerinede evde televizyon izleyin diyemicem :)

Bilemiyorum İpek, kolay kolay anne olamam, kılı kırk yararım ben biraz. Bakıcı faciaları da çok okuduk hani.
Ben kocamla romantik yemek yerken, evde çocuğumu kazara(!) düşürse bakıcı, bunu kendime nasıl açıklarım?
Hiç unutmam yengem kardeşine mi ne bırakmış çocuğu, bayramda gezmeye çıkmışlardı. Kaza bu ya, çocuk koltuktan zıplarken kolunu kırmış. Babaannem şey dedi, gezeceğim diye çocuğun kolunu kırdı, oturamadı bir evinde.
İşte...
Ben bakıcıya bırakmamak için kızım doğduğundan beri seyyar yaşıyorum. Bir annemde, bir kendi evimde..

Bakıcıya ben hiç güvenemem. Bunun uğruna işten bile çıkabilecek kapasitedeyim. Ama ilk okula giderse bir nebze ele alınabilir konu.

zorla olmaz bu işler.
“büyüklerin de torunları ile vakit geçirmeye ihtiyacı var ,en azından buna hevesi olan büyükler ile torunlar arasına girmemek lazım.”

Şu yazdığın sınır bizim ülke şartlarında çok zor çiziliyor.

Ya anne-baba dengeleri oturtamıyor ya da ebeveynler..

Kıyamadıkları için bazen bizim hayır diyeceğimiz şeylere evet dedikleri için çocuklar bunu çok güzel kullanıyor. Ve bu tür olayların sayısı artınca da anne babanın otoritesi kalmıyor çocuk gözünde.

Bu rolleri oynayanlar derslerine çok iyi çalışmalı.

annelerin bakma gibi bir zorunlulugu yok genelde oyleymiş gibi davranılıyor ama degil cocugun sorumlulugu cok farklı heleki kendi cocugunuz degilse surekli pesindesiniz daha fazla korkuyorsunuz belli bir yasdan sonrada kaldıramıyorlar haklı olarak hafta sonu icin bakıcı bulun daha iyi annenize sizde yuklenmeyin

“büyüklerin de torunları ile vakit geçirmeye ihtiyacı var ,en azından buna hevesi olan büyükler ile torunlar arasına girmemek lazım.”

Şu yazdığın sınır bizim ülke şartlarında çok zor çiziliyor.

Ya anne-baba dengeleri oturtamıyor ya da ebeveynler..

Kıyamadıkları için bazen bizim hayır diyeceğimiz şeylere evet dedikleri için çocuklar bunu çok güzel kullanıyor. Ve bu tür olayların sayısı artınca da anne babanın otoritesi kalmıyor çocuk gözünde.

Bu rolleri oynayanlar derslerine çok iyi çalışmalı.
haklısın ipekcim.
başlı başına başkaca bir konuda tartışılacak bir mevzu.
ben uzun süre büyüklere çocuk baktırmadığım için fazla deneyimim yok.ben oğlumu bakıcı ve kreşte büyüttüm.
doğduğunda bir süre rahmetli annem baktı bir de 2 sene önce 8-9 ay kv baktı o kadarla sınırlı deneyimim.
şimdi de arada dedemiz ilgilenir o kadar işte bu annenin lüksü de.
ama seneler seneler boyunca baktırıp,yüzgöz olunma durumları var tabi ki etraftan gördüğüm kadarıyla.

Çocuk yapmak çok korkutucu, çok sorumluluk gerektiren bir şey maalesef. Artık üç kişilik aktiviteler yapmak istediğiniz bir zamanda sahip olmalısınız. Çocuk olduktan sonra oraya buraya bırakıp gezme şansınız olmuyor çünkü. Üzüldüm adınıza. :/

haklısın ipekcim.
başlı başına başkaca bir konuda tartışılacak bir mevzu.
ben uzun süre büyüklere çocuk baktırmadığım için fazla deneyimim yok.ben oğlumu bakıcı ve kreşte büyüttüm.
doğduğunda bir süre rahmetli annem baktı bir de 2 sene önce 8-9 ay kv baktı o kadarla sınırlı deneyimim.
şimdi de arada dedemiz ilgilenir o kadar işte bu annenin lüksü de.
ama seneler seneler boyunca baktırıp,yüzgöz olunma durumları var tabi ki etraftan gördüğüm kadarıyla.
Umut işte avantajları ve dezavantajları var bunun.

Otorite sarsılması bir dezavantaj olsa da sabah evden çıkarken o gün kızım ne yiyecek, ne giyecek, ne içecek, ne oynayacak, hastaysa nasıl olacak gibi soru işaretlerinin olmaması da en büyük avantaj. Annem gibi kimse bakamaz. Diyelim AVM ye gidiyorlar. Kızım oyun alanları var ya hani şişme toplu falan onlarda oynamak istedi kadın cebinden çıkarıp oynatıyor ya da hazırlıksız karnı acıktı icabına bakıyor. Bakıcının asla yapmayacağı şeyler bunlar da..

Back