erkek egosu diye bir olay var ablacım..utandım, accuk şımardım..
kocama sor bir de kaj..
arabayı değiştirmek istiyor, ben de razı olmuyorum.
ahh ahh eski kafa erkekler gibi diyor ki" çok biliyorsun , erkek işine çok karışıyorsun, git poğaça yap"
Sanki bir başkası söylüyor bunu kocam değil de.
Bana göre abartı değil.ayda bir kaç saatten bahsediyor, çok abartı değil mi bunlar?
Tatilde çocuklu her aile bu sıkıntıları yaşıyor.
Biz orta direk dadı götürmüyoruz tatillere.
bakıyorum arkadaş aktivitelerine kimse göremiyorum topikte.erkek egosu diye bir olay var ablacım..
onlar bizi hep kendilerinden altta ve birazda muhtaç görmek istiyorlar..
Ama fikrine hayran kaldım..
Bu arada bizim oraları ıssız bıraktın..
İpekcim bunu batıyla kıyaslayamıyorum, bilirsin az çok bunu en çok yapan üyelerdenim. Ama bu konuda gelenekselliğin dibine gömebilirsiniz beni :)Tabi orası öyle yani madem gezmek istiyor olan malzemeye ağız burun kıvırmayacak.
Ama biz Türk kadınları önce anneyiz.
Yani önce kendimiz değiliz.
Ama yabancı bir kadın her kimliğini muhafaza ediyor anne olduktan sonra. Bence bu yüzdendir ki yaşadığı boşanmalar falan hayatının son noktası olmuyor, bir şekilde hayatına devam ediyor.
şuanda topikten özele geçiverdik özele gelsene abla..bakıyorum arkadaş aktivitelerine kimse göremiyorum topikte.
misk yok sanırım, fallenı da göremedim.
nerelerdesiniz?
DAdı götüren arkadaşların varsa ciddi gelirleri vardır. Ben normalin bir çizgi üstündeyim desem ve normalin beş on çizgi üstündeki insanlardan da hiç dadı götüren görmedim otele falan. Hatta 3 fabrikası olanları tanıyorum yine de götürmüyorlar. Senin arkadaşların istisna demek ki.Bana göre abartı değil.
Neden abartı olsun. Benim kayınvalidem rahatsız bakamaz, annem bakamıyor ameliyat oldu. Hemen hemen aynı şartlardayız konu sahibiyle, birebir olmasada.
2 saat sinemaya gitmek için bağıran bir kayınvalideye çocuk bırakmak istemem yada zaten yorulmuş, yılmış olan anneme.
1 sene sonra kreşe gider benimde bir kaç saatim boşa çıkar giderim yada onunla giderim sinemaya artık.
Bu benim fikrim. Tabiki hepimiz bunaliyoruz, arkadasada hak veriyorum bir yandan ama ben yukarıda yazdığımın dışında davranamam.
Dadı götüren yada çocuğunu aile büyüklerine bırakan arkadaşlarımda var ayrıca, o da olmayan birşey değil.
şuanda topikten özele geçiverdik özele gelsene abla..
Eşimin çalışma arkadaşı var, eşimle aynı düzeyde maddi anlamda. Benim komşum var. Eski işyerinden arkadaşım var aklıma gelenler bunlar şuan. Çocuğunu bakıcıya yada annesine/kayınvalidesine bırakıp tatile giden arkadaslarımda fazlaca var çevremde. İstisnadır değildir bilemem. Dediğim gibi tercih meselesi bunlar.DAdı götüren arkadaşların varsa ciddi gelirleri vardır. Ben normalin bir çizgi üstündeyim desem ve normalin beş on çizgi üstündeki insanlardan da hiç dadı götüren görmedim otele falan. Hatta 3 fabrikası olanları tanıyorum yine de götürmüyorlar. Senin arkadaşların istisna demek ki.
Kendimi anlatan annelerden biride benim. Amacım örnek vermekti. Konu sahibide fikir sahibi olmuş olur, kendi durumundaki anneler aynı durumda ne yapar/yapıyor diye.Konu çok fazla abartılmış.
Konu sahibi hergün için istememiş ki bir kere çıkmak istemiş onu da kimseyi kırmadan nasıl halletsem derdinde.
Burada kendini anlatan fedakar annelere de benden 10 puan.(neden anlattınız ki kendinizi konu sahibi siz ne yapıyorsunuz diye mi sormuş uzunn uzadıya anlatıyorsunuz)
normalde bakıcı bakıyor sanırım.merhaba hanımlar... hemen konuya gireyim. benim kızım 20 aylık ve abimin kızı da 20 aylık çocuklarımızın arasında 3 gün var. annem yeğenime bakıyor ve sürekli bunaldığını söylüyor hatta dün telde konuştuk "herkes dışarda geziyor ben evde çocuk bakıyorum" dedi yeğenim içinhaftasonları geziyor.. ee böyle sürekli söylendiği için ben haftasonu kızıma bi bakıverde eşimle sinemaya gideyim falan diyemiyorum.. kayınvalidem de sert yapılı biri diğer torununu döven ve sürekli bağıran biri. görümcemin çocuğu hep kv.de. kızımı kıskandığı için hep aşırı tepkili çocuk. kızımı kv bıraksam bu sefer de kv benim kızıma da bağıracak diye bırakamıyorum.bi de görümcemin çocuğu zarar verir diye de bırakamıyorum.. iki hafta sonra evlilik yıldönümümüz eşim kızımızı anneme bırakalım yemeğe gidelim diyor ben yanaşamıyorum... bu arada çocuğunu sürekli bırakıp gezme derdine düşmüş bir anne değilim hani arada sırada olurya öyle... bilemiyorum
Kendimi anlatan annelerden biride benim. Amacım örnek vermekti. Konu sahibide fikir sahibi olmuş olur, kendi durumundaki anneler aynı durumda ne yapar/yapıyor diye.
Ama sizin yorumunuzada 10puan benden çünkü, konu sahibine müthiş faydası dokundu yorumunuzun. Tam konu sahibinin sorduğu sorunun cevabı çünkü yorumunuz!
Bu işi yapan üniversitede okuyan kızlar var. Saatlik bakıcılık yapıyorlar. Hem de harçlıkları çıkıyor. Bir araştır istersen.merhaba hanımlar... hemen konuya gireyim. benim kızım 20 aylık ve abimin kızı da 20 aylık çocuklarımızın arasında 3 gün var. annem yeğenime bakıyor ve sürekli bunaldığını söylüyor hatta dün telde konuştuk "herkes dışarda geziyor ben evde çocuk bakıyorum" dedi yeğenim içinhaftasonları geziyor.. ee böyle sürekli söylendiği için ben haftasonu kızıma bi bakıverde eşimle sinemaya gideyim falan diyemiyorum.. kayınvalidem de sert yapılı biri diğer torununu döven ve sürekli bağıran biri. görümcemin çocuğu hep kv.de. kızımı kıskandığı için hep aşırı tepkili çocuk. kızımı kv bıraksam bu sefer de kv benim kızıma da bağıracak diye bırakamıyorum.bi de görümcemin çocuğu zarar verir diye de bırakamıyorum.. iki hafta sonra evlilik yıldönümümüz eşim kızımızı anneme bırakalım yemeğe gidelim diyor ben yanaşamıyorum... bu arada çocuğunu sürekli bırakıp gezme derdine düşmüş bir anne değilim hani arada sırada olurya öyle... bilemiyorum
yok ipekcim benim de çok arkadaşım var,hatta kuzenim bile böyle..bakıcı olmadan asla bir yere gitmediler.DAdı götüren arkadaşların varsa ciddi gelirleri vardır. Ben normalin bir çizgi üstündeyim desem ve normalin beş on çizgi üstündeki insanlardan da hiç dadı götüren görmedim otele falan. Hatta 3 fabrikası olanları tanıyorum yine de götürmüyorlar. Senin arkadaşların istisna demek ki.
hahaha çok hoşsun valla.İpekcim bunu batıyla kıyaslayamıyorum, bilirsin az çok bunu en çok yapan üyelerdenim. Ama bu konuda gelenekselliğin dibine gömebilirsiniz beni :)
İyi ki annem ilk önce anne olmuş diyerek bencilliğimi ifade edeyim bir. İyi ki hayatta en öne beni koymuş diyerek narşistlik mi dersiniz, bencillik mi bilemem ama annelik bende ulaşılmaz bir yerde. Çizginin ötesi.
Eğer hamile kalmışsam bundan sonraki hayatım eskisiyle aynı olamaz gibi geliyor. Ona göre, onun kurallarına göre yürür sanırım. 3 yıl sinemaya gidemeyeceksem gitmem, bebeğimden önemli olmaz sanırım. Yıl dönümlerimi şık restorantta değil de evdeki yemek masamda kutlarım ne olmuş?
Çare yoksa, üf püf ederek, bebeğimi engel görerek annelik edemem ki ben İpek'im. Bunu sadece düşünsem, aklıma bile getirsem vicdanen rahatsız eder beni sanki, sırf o var diye mutsuzum gibi bir şey çıkar ortaya.
O sebepten bebeğe bakacak kimse yoksa, paşa paşa bakarım, milyonlarca yalnız anne var, babası bile olmayan, onlar cansa ben neyim derim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?