• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem boşanmamı atlatamadı

Merhaba kızlar,çok üzgünüm bu postu dertleşmek için açıyorum çok yoruldum..
ben gecen kasım ayında boşandım. 7 ay süren bir evliliğim oldu.
Özet geçmek gerekirse eski eşimden defalarca şiddet gördüm ve aldatıldım bu sebeplerle kısa süre içinde de boşandım şükürler olsun çok mutluyum kararımdan. Ama annem süreci,yaşadıklarımı görmesine rağmen bir türlü boşanmamı hazmedemedi. Yanımda durmadı hatta bir süre beni aramadı bile boşanma davası açtığım için. Annedir tabiki ayrilmam ona zor olmuştur diye zaman tanıdım ama malesef hala kabullenmiş degil. Ayrı şehirde yaşıyorum,evime gelip kağıtlar muskalar koydu tekrar barışmam için. Sürekli o adamın konusu açıyor dualar edip duruyor biraraya gelmemiz için. Eski eşimin mermer sehpayla en son bacagıma vurdugunda haftalarca yürüyemedigimi biliyorum. Bana vurma sebebi de gece 4te geldiginde ona hesap sormamdı. Böyle bir insandan boşandım.
Ben aylarca annemden uzak durdum bu sebeplerle ama yaz tatili oldu kısa süreligine memlekete gelmek istedim. Geldigim günden beri başka konu konuşmuyor psikolojik olafak çöktüm. İki gün önce de yine yastığımın icinde muska buldum. Onunla tekrar evlenmem icim yaptirmis. Nedenini sordugumda da ben elalame ne diyecem senin bosandigini söyleyemem diyor. Sabır da kalmadı bende sanırım annemle gorusmeyecem..
Asla üzülmeyin. En doğrusunu yaptığınızı herkesten evvel siz biliyorsunuz. Annenizden uzunca bir süre uzak durmanızı öneririm. Size bu davranışları zarar verir. Kendinize yep Yeni bir hayat kurun. 🙏🌸

Ben de aynı bunu düşünüyorum. Bizim aikelerimiz gibi aileler anayım ana diyerek sözünü yürütmüs. O olmadı edepsizlik o olmadı beddua. Bu bozuk psikoloji değil kötü huy.

Benim de cok aram yok annemle. Doğumda bir yakınımız (provakatör pislik) annenin kıymetini anladın mı demişti annemin yanında. Ben de hayır evladın kıymetini anladım demiştim. Sahi bizi niye hiç sevmediler ve daha önemlisi niye hiç saygı duymadılar?

Çünkü biz bir objeyiz, istedikleri şekli verebilecekleri oyuncak bir bebek gibi düşünün, onların gözünde böyleyiz. Bizim için ise evlatlarımız canımızdan çok sevdiğimiz bireyler. Biz evlatlarımızı birey olarak gördüğümüz için sevgimizi ve saygımızı veriyoruz, onlar obje olarak gördükleri için gerek duymuyorlar buna. Evinizdeki bir eşyaya saygı duyar mısınız ? Sadece cezalandırıyorlar insanı ama bir şey başarınca da "zaten olması gereken bu" modundalar. Ödül sistemi asla yok. Ceza da sevgisizlik.

Bazılarımızın hayata gelmesi bile rastgele, eşimin annesi eşime hep diyor ki "milletin ağzı kapansın diye doğurdum seni". Bir evladın dünyaya gelme sebebi bu olursa devamı da böyle olur işte. Biz de yaralarımızı evlatlarımız için daha iyisini yaparak saracağız işte, bizim ebeveynler değişmez 🫂

Annenizin ciddi ruhsal sıkıntıları var sanırım.

annenizi psikiyatriye götürün
Annesinin psikolojisi değil zihniyeti sıkıntılı, yorumu okuyacak tüm kadınlardan, annesi ve annesi gibilerden hiç de hoş olmayacak şekilde bahsedeceğim için Neva k Neva k ’dan şimdiden özür diliyorum.

Bu konudaki anne, kadınları başında erkek sahibi olmazsa namusuna sahip çıkamayacak bir eşya gibi görüyor, tabirleri mümkün olduğunca yumuşatmaya çalışıyorum, yazdıklarım Neva k’nın annesi gibi kadınların zihniyeti ve düşünce yapısı diye de belirtmek istiyorum.

Bu model kadınlar için bekar boşanmış kadınlar ahlaksızdır yemedikleri halt kalmamıştır, çevrelerindekiler de dahil evli-bekar demeden tüm erkeklere göz dikerler, konu komşunun kocasına oğluna kancayı takabilirler, mahallenin ahlakını bozarlar, namuslu insanları baştan çıkarırlar bu yüzden de mutlaka nikah altına alınmaları gerekir.

Nikah altındayken aldatılmaları dövülmeleri hatta öldürülmeleri boşanıp ahlaksız yaşamalarından çok daha iyidir, el alem ayyyy kızın boşandı mı diye sorunca evet demektense kocası kızını öldürmüş mü vah vah diyerek teselli edilmeyi tercih ederler çünkü en azından namusları dile düşmemiştir, ki bu model kadınlar kapı önlerinde, komşu toplantılarında bekar kadınlar hakkında ölesiye gıybet edip insanların namusunu ahlakını dile dolamaktan iftira atmaktan çekinmeyen kişiliklerdir, onlar herkesin ahlakına namusuna dil uzatıp iftira atmayı kendilerine hak görürler ama kendileri dedikodu malzemesi olmamalıdır, hayatları el alemin 2 dudağı arasında geçer, çok değer verdikleri el aleme göre yaşamak için kızlarını gelinlerini evlatlarını düşünmeden harcarlar.

Neva k Neva k çok geçmiş olsun, Allah bir daha eski eşinize muhtaç etmesin, onunla aynı evi bırakın aynı yolda yürümeye bile mecbur bırakmasın, annedir, anneler baş tacıdır cennet ayakları altındadır, onlara of bile denilmez sözleri evladı için her türlü fedakarlığı yapıp evladının tırnağına zarar gelse ortalığı ayağa kaldıran anneler için geçerlidir, sizin anneniz böyle bir anne değil bu sebeple gerekirse annenizi hayatınızdan komple çıkarın.

Not düşeyim, lütfen dini yorumlar yazmayın, konuda muska vb şeylerden bahsedilmiş ama konu sahibesi sanırım annesinin neler yaptığını net olarak açıklamak için yazdı o detayları, dini içerikli konu/mesajlar yasak dini yorumlar yapılırsa konu kapatılabilir bu nedenle rica ediyorum dikkatli yazalım😉

Son düzenleme:
Ablam ben evliyken yaşadıklarımı anneme anlatınca "bırakın çeksin,demek ki onun kaderi"dedigini biliyorum ben. Hic unutamam nasıl yapayalnız hissettigimi
Bunu diyen annem olsaydı. Bir daha onunla ne aynı ortama girerdim ne de konuşurdum. Yaşlandı mı yatalak mı kaldı inan hiç umrumda bile olmazdı o derece.
Aranıza mesafe koyun.

Ablam ben evliyken yaşadıklarımı anneme anlatınca "bırakın çeksin,demek ki onun kaderi"dedigini biliyorum ben. Hic unutamam nasıl yapayalnız hissettigimi
Annenizin akli melekelerinin yerinde olmadığını düşünüyorum. Uzak durmanız, özellikle evinize sokmamanızı tavgsiye ederim. Anneye bak yaaa pess doğrusu :işsiz:

Anneniz çok cahil bir kadın. Başında bir kocası olsun da ne olursa olsun dövsün sövsün önemli değil diye düşünüyor. Yaşadıklarınıza çok üzüldüm. Siz güçlü bir kadınsınız annenizi görmezden gelin. Herkes aile yönünden şanslı olmuyor maalesef.

Annesinin psikolojisi değil zihniyeti sıkıntılı, yorumu okuyacak tüm kadınlardan, annesi ve annesi gibilerden hiç de hoş olmayacak şekilde bahsedeceğim için Neva k Neva k ’dan şimdiden özür diliyorum.
Bu konudaki anne, kadınları başında erkek sahibi olmazsa namusuna sahip çıkamayacak bir eşya gibi görüyor, tabirleri mümkün olduğunca yumuşatmaya çalışıyorum, yazdıklarım Neva k’nın annesi gibi kadınların zihniyeti ve düşünce yapısı diye de belirtmek istiyorum.
Bu model kadınlar için bekar boşanmış kadınlar ahlaksızdır yemedikleri halt kalmamıştır, çevrelerindekiler de dahil evli-bekar demeden tüm erkeklere göz dikerler, konu komşunun kocasına oğluna kancayı takabilirler, mahallenin ahlakını bozarlar, namuslu insanları baştan çıkarırlar bu yüzden de mutlaka nikah altına alınmaları gerekir.
Nikah altındayken aldatılmaları dövülmeleri hatta öldürülmeleri boşanıp ahlaksız yaşamalarından çok daha iyidir, el alem ayyyy kızın boşandı mı diye sorunca evet demektense kocası kızını öldürmüş mü vah vah diyerek teselli edilmeyi tercih ederler çünkü en azından namusları dile düşmemiştir, ki bu model kadınlar kapı önlerinde, komşu toplantılarında bekar kadınlar hakkında ölesiye gıybet edip insanların namusunu ahlakını dile dolamaktan iftira atmaktan çekinmeyen kişiliklerdir, onlar herkesin ahlakına namusuna dil uzatıp iftira atmayı kendilerine hak görürler ama kendileri dedikodu malzemesi olmamalıdır, hayatları el alemin 2 dudağı arasında geçer, çok değer verdikleri el aleme göre yaşamak için kızlarını gelinlerini evlatlarını düşünmeden harcarlar.
Neva k Neva k çok geçmiş olsun, Allah bir daha eski eşinize muhtaç etmesin, onunla aynı evi bırakın aynı yolda yürümeye bile mecbur bırakmasın, annedir, anneler baş tacıdır cennet ayakları altındadır, onlara of bile denilmez sözleri evladı için her türlü fedakarlığı yapıp evladının tırnağına zarar gelse ortalığı ayağa kaldıran anneler için geçerlidir, sizin anneniz böyle bir anne değil bu sebeple gerekirse annenizi hayatınızdan komple çıkarın.
Not düşeyim, lütfen dini yorumlar yazmayın, konuda muska vb şeylerden bahsedilmiş ama konu sahibesi sanırım annesinin neler yaptığını net olarak açıklamak için yazdı o detayları, dini içerikli konu/mesajlar yasak dini yorumlar yapılırsa konu kapatılabilir bu nedenle rica ediyorum dikkatli yazalım😉
Teşekk
Yapacak bir şey yok, anneniz böyle biri... Ne değişir, ne gelişir...
Keşke bu zihniyet artık ortadan kalkmış olsa, ama ne mümkün...
Kadınların 'erkeksiz' tek başlarına sokağa çıkmasının yasak olduğu ülkeler var halâ bu dünyada. Aynı çağda yaşıyoruz bunlarla maalesef.
Anneniz de kendisini yetiştiren çevrenin ve zihniyetin kurbanı.

Boşverin..!
İradeniz, cesaretiniz, direnme gücünüz, arkanızda aileniz bile olmadan başa çıktıklarınızla, bu zihniyette bir anne tarafından yetiştirilmiş olmanıza rağmen bu duruşunuzla, kendinize olan saygınızla siz hakikaten müthişsiniz.

Sizin yaşadıklarınızın çok benzerlerini yaşayıp, boşanmaya cesaret edemeyen, cesaret etmeyi de geçtim, boşanmayı düşünmeyen, belki sizin yaşlarınızda ama maalesef annenizin zihniyetinde ne kadınlar gördü bu KK.

Ben de yetişkin kız çocuğu annesiyim, büyük lâf etmek istemem ama bilin ki tüylerim ürpererek okudum yazdıklarınızı.

Orada durmayın, anneniz gibi kadınlar maalesef ruhu zihni tamamen sakatlanmış insanlar, ne himmet beklenir ne el uzatılır. Üstelik orada durdukça sizi de aşağı çeker.

Açıklama yapmak zorunda bile değilsiniz, sessizce çekin kapıyı çıkın.
Varlığınızın kıymetini bilmeyeni, anneniz bile olsa, yokluğunuzla başbaşa bırakın yürüyün gidin...
Başarabiliyorsanız da bir süre görüşmeyin.

Bir de başlığınıza istinaden şunu söyleyeyim; boşanmayı anneler değildir atlatması gereken, anneler dağ gibi arkasında durandır boşanan evlâtlarının. Sizsiniz boşanmayı atlatması gereken, atlatırken de annesinden şefkat, sevgi, sarılıp sarmalanma görmesi gereken. "Annem atlatamadı" demek zorunda bırakılmış olmanız bile çok ama çok iç burkucu...

Çok güzel bir hayat diliyorum, Allah bundan sonra yüzünüzü hep güldürsün inşaallah. :KK200:
Çok teşekkür ederim gözlerim dolarak okudum..

Öncelikle tüm zorluklara rağmen hayatınıza sahip çıktığınız için sizi tebrik ederim.
Umarım bundan sonra herşey gönlünüzce olsun.
Annenize yaşadıklarınızı anlattınız mı?
Genel olrak "dövüyordu, aldatıyordu" şeklinde değil, ayrıntılarıyla neler yaşadığınızı anlattınız mı?
Şiddetin boyutunu, boşanmasaydınız belki de ölümle yüzleşeceğinizi?
İlişkilerinizi yeniden gözden geçirmek de tekrar görüşmemek de hakkınız.
Bu konuda tamamen haklısınız.
Ancak yarın öbür gün pişmanlık duymamak için son bir çaba göstermek isteyebilirsiniz.
Bana kalırsa herşeyi tüm çıplaklığı ile anlatıp "elalemin sözleri sana evladından daha mı değerli?" demeyi deneyin. Ve bu hareketlerine devam etmesi halinde sizi kaybedeceğini kesin ifadelerle dile getirin.
Yalnız bunu soğukkanlılığınızı yitirmeden yapmaya çalışın.
Ne kadar haklı olursanız olun soğukkanlılığınızı yitirdiğinizde çok da etkisi olmuyor ne yazık ki.
Her şeyi en ince ayrıntısına kadar biliyor başından beri,hatta evliyken evime de geldi bana nasıl iğrenç davrandığını,gecelere kadar gelmedigini gözleriyle gördü. Annem varken dövmedi sadece. Onu da anlatıyordum vucudumdaki yaraları cekip atiyordum ablama,herhangi bir durum olursa polisi araması için. Anneme çok ulaşmaya çalıştım her seferinde kulağı kalbi tıkalı sanki bana karşı. Evet ne yazık ki artık sogukkanlı olamıuorum aylardır aynı şeyleri duydugum icin..

Her şeyi en ince ayrıntısına kadar biliyor başından beri,hatta evliyken evime de geldi bana nasıl iğrenç davrandığını,gecelere kadar gelmedigini gözleriyle gördü. Annem varken dövmedi sadece. Onu da anlatıyordum vucudumdaki yaraları cekip atiyordum ablama,herhangi bir durum olursa polisi araması için. Anneme çok ulaşmaya çalıştım her seferinde kulağı kalbi tıkalı sanki bana karşı. Evet ne yazık ki artık sogukkanlı olamıuorum aylardır aynı şeyleri duydugum icin..

Çok üzüldüm sizin adınıza.
Vazgeçilmesi en zor bağlardan biri olduğu için tekrar denemenizi önermiştim.
Ancak bazen en büyük zararı ne yazık ki bizi en çok koruması gerekenlerden görüyoruz.
En çok acıtanlar da yine onlar oluyor.
Araya mesafe koyun o halde.
Hatta istemiyorsanız hiç görüşmeyin, bu sizin hakkınız.
Her ilişki kurtarılmak zorunda değildir, kendi benliğimizi parçalanmaktan koruyabilmek adına bazı ilişkilerden vazgeçmemiz gerekebilir.
Tüm bu olumsuz koşullara rağmen hayatınıza sahip çıktığınız için yeniden tebrik ederim sizi.

Çok üzüldüm sizin adınıza.
Vazgeçilmesi en zor bağlardan biri olduğu için tekrar denemenizi önermiştim.
Ancak bazen en büyük zararı ne yazık ki bizi en çok koruması gerekenlerden görüyoruz.
En çok acıtanlar da yine onlar oluyor.
Araya mesafe koyun o halde.
Hatta istemiyorsanız hiç görüşmeyin, bu sizin hakkınız.
Her ilişki kurtarılmak zorunda değildir, kendi benliğimizi parçalanmaktan koruyabilmek adına bazı ilişkilerden vazgeçmemiz gerekebilir.
Tüm bu olumsuz koşullara rağmen hayatınıza sahip çıktığınız için yeniden tebrik ederim sizi.
Teşekkür ediyorum..♥️

Annenize saglam bi mesafe koyun yoksa muska buyu derken size baska tur belalari musibet edicek yaptiklari cok tehlikeli seyler siz bas bas bagirin herkese bosandignizi soyleyin sonrada annenizle bidaha gorusmesin. Bune ya boyle annemi olur

Sizi tebrik ederim, böyle bir anneden doğup bu kadar güçlü olduğunuz için inşallah bütün kızlarımız sizin gibi güçlü olurlar . Annenle uzun süre görüşme telefondan hallet bencede. Cahil birisi belli ki . Hayatına yeni birini alınca gorusursunuz.

Merhaba kızlar,çok üzgünüm bu postu dertleşmek için açıyorum çok yoruldum..
ben gecen kasım ayında boşandım. 7 ay süren bir evliliğim oldu.
Özet geçmek gerekirse eski eşimden defalarca şiddet gördüm ve aldatıldım bu sebeplerle kısa süre içinde de boşandım şükürler olsun çok mutluyum kararımdan. Ama annem süreci,yaşadıklarımı görmesine rağmen bir türlü boşanmamı hazmedemedi. Yanımda durmadı hatta bir süre beni aramadı bile boşanma davası açtığım için. Annedir tabiki ayrilmam ona zor olmuştur diye zaman tanıdım ama malesef hala kabullenmiş degil. Ayrı şehirde yaşıyorum,evime gelip kağıtlar muskalar koydu tekrar barışmam için. Sürekli o adamın konusu açıyor dualar edip duruyor biraraya gelmemiz için. Eski eşimin mermer sehpayla en son bacagıma vurdugunda haftalarca yürüyemedigimi biliyorum. Bana vurma sebebi de gece 4te geldiginde ona hesap sormamdı. Böyle bir insandan boşandım.
Ben aylarca annemden uzak durdum bu sebeplerle ama yaz tatili oldu kısa süreligine memlekete gelmek istedim. Geldigim günden beri başka konu konuşmuyor psikolojik olafak çöktüm. İki gün önce de yine yastığımın icinde muska buldum. Onunla tekrar evlenmem icim yaptirmis. Nedenini sordugumda da ben elalame ne diyecem senin bosandigini söyleyemem diyor. Sabır da kalmadı bende sanırım annemle gorusmeyecem..
Benimde böyle bi annem var 😑ama muska koymayanından benim ki

Muska ne ya annenin cahilliği ordan belli. Ciddiye bile alma. Bi süre evine de alma. Sağa sola bir şeyler koymasın. Bi süre arama da.

Ben boşanma aşamasındayken annem kimseye söyleme diye kızıyordu bana ben annemi dinlemem asiyim biraz çocukluktan beri, herkese duyurmuştum 2 günde, oh sefam olsun demiştim ... Tabi annemin komşuları senin kızında ele avuca sigmiyormus felan demişler 2. Evliliği yapınca ..sigamiyorum napiyim yani :p sen etrafa duyur bırak seyret sonra cümbüşü, gerisini annen düşünsün... Sonrada arama sorma bir süre :)

Anneniz tehlikeli mi cahil mi karar veremedim ama aklı başına gelene kadar görüşmeyi kesmeniz gereken biri.

Annen normal değil,
Bana göre öyle kağıtlar yazıp oraya buraya koyan kişi çok tehlikelidir, annemde olsa tırsarım yani

Back
X