• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem boşanmamı atlatamadı

Merhaba kızlar,çok üzgünüm bu postu dertleşmek için açıyorum çok yoruldum..
ben gecen kasım ayında boşandım. 7 ay süren bir evliliğim oldu.
Özet geçmek gerekirse eski eşimden defalarca şiddet gördüm ve aldatıldım bu sebeplerle kısa süre içinde de boşandım şükürler olsun çok mutluyum kararımdan. Ama annem süreci,yaşadıklarımı görmesine rağmen bir türlü boşanmamı hazmedemedi. Yanımda durmadı hatta bir süre beni aramadı bile boşanma davası açtığım için. Annedir tabiki ayrilmam ona zor olmuştur diye zaman tanıdım ama malesef hala kabullenmiş degil. Ayrı şehirde yaşıyorum,evime gelip kağıtlar muskalar koydu tekrar barışmam için. Sürekli o adamın konusu açıyor dualar edip duruyor biraraya gelmemiz için. Eski eşimin mermer sehpayla en son bacagıma vurdugunda haftalarca yürüyemedigimi biliyorum. Bana vurma sebebi de gece 4te geldiginde ona hesap sormamdı. Böyle bir insandan boşandım.
Ben aylarca annemden uzak durdum bu sebeplerle ama yaz tatili oldu kısa süreligine memlekete gelmek istedim. Geldigim günden beri başka konu konuşmuyor psikolojik olafak çöktüm. İki gün önce de yine yastığımın icinde muska buldum. Onunla tekrar evlenmem icim yaptirmis. Nedenini sordugumda da ben elalame ne diyecem senin bosandigini söyleyemem diyor. Sabır da kalmadı bende sanırım annemle gorusmeyecem..
O muskayı bulduğunuz an valizi toplayıp gitmeliydiniz. Anneniz bile olsa kimsenin size müdahale etmesine izin vermemelisiniz. İnsanlar dayak yemek zorunda mı evlendi diye ! Allah sabırlar versin. Anneniz ile uzunca bir süre konuşmayın.

Gitsin başkasının annesi olsun o... Gitmeyin memlekete.. Çalışıyormuşsunuz. İzin zamanında gezin tatil yapın..

İnsan olana dek Evinize almayın. Muska VS yatacak yeri yok...

Annesinin psikolojisi değil zihniyeti sıkıntılı, yorumu okuyacak tüm kadınlardan, annesi ve annesi gibilerden hiç de hoş olmayacak şekilde bahsedeceğim için Neva k Neva k ’dan şimdiden özür diliyorum.

Bu konudaki anne, kadınları başında erkek sahibi olmazsa namusuna sahip çıkamayacak bir eşya gibi görüyor, tabirleri mümkün olduğunca yumuşatmaya çalışıyorum, yazdıklarım Neva k’nın annesi gibi kadınların zihniyeti ve düşünce yapısı diye de belirtmek istiyorum.

Bu model kadınlar için bekar boşanmış kadınlar ahlaksızdır yemedikleri halt kalmamıştır, çevrelerindekiler de dahil evli-bekar demeden tüm erkeklere göz dikerler, konu komşunun kocasına oğluna kancayı takabilirler, mahallenin ahlakını bozarlar, namuslu insanları baştan çıkarırlar bu yüzden de mutlaka nikah altına alınmaları gerekir.

Nikah altındayken aldatılmaları dövülmeleri hatta öldürülmeleri boşanıp ahlaksız yaşamalarından çok daha iyidir, el alem ayyyy kızın boşandı mı diye sorunca evet demektense kocası kızını öldürmüş mü vah vah diyerek teselli edilmeyi tercih ederler çünkü en azından namusları dile düşmemiştir, ki bu model kadınlar kapı önlerinde, komşu toplantılarında bekar kadınlar hakkında ölesiye gıybet edip insanların namusunu ahlakını dile dolamaktan iftira atmaktan çekinmeyen kişiliklerdir, onlar herkesin ahlakına namusuna dil uzatıp iftira atmayı kendilerine hak görürler ama kendileri dedikodu malzemesi olmamalıdır, hayatları el alemin 2 dudağı arasında geçer, çok değer verdikleri el aleme göre yaşamak için kızlarını gelinlerini evlatlarını düşünmeden harcarlar.

Neva k Neva k çok geçmiş olsun, Allah bir daha eski eşinize muhtaç etmesin, onunla aynı evi bırakın aynı yolda yürümeye bile mecbur bırakmasın, annedir, anneler baş tacıdır cennet ayakları altındadır, onlara of bile denilmez sözleri evladı için her türlü fedakarlığı yapıp evladının tırnağına zarar gelse ortalığı ayağa kaldıran anneler için geçerlidir, sizin anneniz böyle bir anne değil bu sebeple gerekirse annenizi hayatınızdan komple çıkarın.

Not düşeyim, lütfen dini yorumlar yazmayın, konuda muska vb şeylerden bahsedilmiş ama konu sahibesi sanırım annesinin neler yaptığını net olarak açıklamak için yazdı o detayları, dini içerikli konu/mesajlar yasak dini yorumlar yapılırsa konu kapatılabilir bu nedenle rica ediyorum dikkatli yazalım😉
Bu yoruma gözlerim doldu.
Bosandigim zaman annem dedem babaannem bana sırt çevirmişti.
Dedemlerin bir kiracisi vardı kadının eşi ölmüştü kalp krizinden yıllarca o kadına sahip çıktılar kira almadılar.
Bana da birgün arayıp kızım bir şeye ihtiyacın var mı demediler .
Çünkü ben kendi keyfi için boşanmış saçı başı açık , babasının evine dönmek yerine kendi hayatını kuran çalışan bağımsız bir kadındım.
O yüzden de desteği filan hak etmiyordum.
Bosanali 3.5 yıldan fazla olmuş neredeyse babaannem beni bir kez bile aramadı.
Geçenlerde yeniden evlilik kararı aldım nişan yaptık bunu duymuş bir sekilde ve beni aradı.
Cevap bile vermedim.
Çünkü onun gözünde artık meşru biri olmuştum başımda bir çoban olacaktı beni tekrar torunu olarak görebilirdi.
Üzgünüm ama ben onu artık büyüğüm olarak görmüyorum.

Ya özür dilerim ama annen elaleme boşandı demektense o eziyeti çekmeni tercih ediyorsa o işi kendinden biliyordur yani boşanan yada dul kadını diline dolayan elalem dediğimiz kitlenin içinde bulunuyordur.
Ayrıca muska ne yaaa valla kaç

her anne anne değildir maalesef bu yaşadığınız şiddete susan, böyle bir adamla barışmanızı isteyen kişiye de anne demem ben. mümkünse bir daha görüşmeyin.

İki gün önce de yine yastığımın icinde muska buldum. Onunla tekrar evlenmem icim yaptirmis. Nedenini sordugumda da ben elalame ne diyecem senin bosandigini söyleyemem diyor. Sabır da kalmadı bende sanırım annemle gorusmeyecem..
Ne kadar zaman geçmiş hala söylemediniz mi etrafa boşandığınızı. Yenge, teyze, hala gibi akrabalara siz söyleyin boşandığınızı, şiddet gördüğünüzü. Bu haber yayılır zaten. Anneniz de herkes duyunca yalanlayacak hali yok kabul eder. Muskaya vs bulaşan insandan korkarım Allah yardımcınız olsun. Düzelmedikçe bende görüşmek istemezdim.

Bir insan çocuğunun böyle bir muamele görmesini nasıl ister akıl alır gibi değil.
Bence mesafe koy .
Çok şükür ki ayaklarının üzerinde duruyorsun

Bu yoruma gözlerim doldu.
Bosandigim zaman annem dedem babaannem bana sırt çevirmişti.
Dedemlerin bir kiracisi vardı kadının eşi ölmüştü kalp krizinden yıllarca o kadına sahip çıktılar kira almadılar.
Bana da birgün arayıp kızım bir şeye ihtiyacın var mı demediler .
Çünkü ben kendi keyfi için boşanmış saçı başı açık , babasının evine dönmek yerine kendi hayatını kuran çalışan bağımsız bir kadındım.
O yüzden de desteği filan hak etmiyordum.
Bosanali 3.5 yıldan fazla olmuş neredeyse babaannem beni bir kez bile aramadı.
Geçenlerde yeniden evlilik kararı aldım nişan yaptık bunu duymuş bir sekilde ve beni aradı.
Cevap bile vermedim.
Çünkü onun gözünde artık meşru biri olmuştum başımda bir çoban olacaktı beni tekrar torunu olarak görebilirdi.
Üzgünüm ama ben onu artık büyüğüm olarak görmüyorum.
Umarım çok mutlu huzurlu bir hayatınız olur🙏
Ailenize de ne söylesem hem ayıp kaçacak hem kifayetsiz kalacak, maalesef hala bazı tabuları yıkamadık, yıkamadığımız yetmiyor gibi aynı zihniyeti genç nesillere de aktardılar, 20’li 30’lu yaşlardaki kadınların arasında da hemcinslerinin erkek sahipli olması gerektiğini düşünenler var.

Hiç üzgün olmayın insan fikirleri davranışlarıyla saygı kazanır, yaşı büyük diye herkese saygı duyup hürmet etmek zorunda değilsiniz büyüklük yaşla olmaz sarıp sarmalayan yara açan değil iyileştiren omuzunda ağladığınız kucağında teselli bulduğunuz insandır büyük diye saygı duyulması gereken kişi, babaanneniz gibi biri hayatınızda olmasa da olur zira sebeplerinizi anlayamasa da, yetiştiği çağın fikirlerinden sıyrılamasa da torunu olduğunuz için bile yanınızda olmalıydı ama o bunu dahi yapmaya erinmiş.

Son düzenleme:
Ne kadar zaman geçmiş hala söylemediniz mi etrafa boşandığınızı. Yenge, teyze, hala gibi akrabalara siz söyleyin boşandığınızı, şiddet gördüğünüzü. Bu haber yayılır zaten. Anneniz de herkes duyunca yalanlayacak hali yok kabul eder. Muskaya vs bulaşan insandan korkarım Allah yardımcınız olsun. Düzelmedikçe bende görüşmek istemezdim.
Aynı şehirde yaşamıyoruz benim kendi iş çevrsm arkadaş çevrem biliyor elbette boşandığımı. Akrabalarla annem iletisim halinde oldugu icin bana yemin verdirdi asla sorarlarsa da söyleme diye. Onun çevresi oldugu icin onu üzmemek icin herhangi bisey demiyorum bende..

Aynı şehirde yaşamıyoruz benim kendi iş çevrsm arkadaş çevrem biliyor elbette boşandığımı. Akrabalarla annem iletisim halinde oldugu icin bana yemin verdirdi asla sorarlarsa da söyleme diye. Onun çevresi oldugu icin onu üzmemek icin herhangi bisey demiyorum bende..
Bu gidişle aynı problemi yaşarsınız daha. Çünkü bu hareketleri yapmasının nedeni kimsenin duymaması. Hayat sizin siz bilirsiniz

Anneniz normal değil. Elalemi kızının canından daha çok önemsiyor. Bence annenizden uzak durun. Gerekirse bir müddet konuşmayın.

Son düzenleme:
Merhaba kızlar,çok üzgünüm bu postu dertleşmek için açıyorum çok yoruldum..
ben gecen kasım ayında boşandım. 7 ay süren bir evliliğim oldu.
Özet geçmek gerekirse eski eşimden defalarca şiddet gördüm ve aldatıldım bu sebeplerle kısa süre içinde de boşandım şükürler olsun çok mutluyum kararımdan. Ama annem süreci,yaşadıklarımı görmesine rağmen bir türlü boşanmamı hazmedemedi. Yanımda durmadı hatta bir süre beni aramadı bile boşanma davası açtığım için. Annedir tabiki ayrilmam ona zor olmuştur diye zaman tanıdım ama malesef hala kabullenmiş degil. Ayrı şehirde yaşıyorum,evime gelip kağıtlar muskalar koydu tekrar barışmam için. Sürekli o adamın konusu açıyor dualar edip duruyor biraraya gelmemiz için. Eski eşimin mermer sehpayla en son bacagıma vurdugunda haftalarca yürüyemedigimi biliyorum. Bana vurma sebebi de gece 4te geldiginde ona hesap sormamdı. Böyle bir insandan boşandım.
Ben aylarca annemden uzak durdum bu sebeplerle ama yaz tatili oldu kısa süreligine memlekete gelmek istedim. Geldigim günden beri başka konu konuşmuyor psikolojik olafak çöktüm. İki gün önce de yine yastığımın icinde muska buldum. Onunla tekrar evlenmem icim yaptirmis. Nedenini sordugumda da ben elalame ne diyecem senin bosandigini söyleyemem diyor. Sabır da kalmadı bende sanırım annemle gorusmeyecem..
Evladına şiddet uygulayan bı adama geri dönsün diye bukadar uğraşan bı anne ilk defa duyuyorum görüşmeyin anladığım kadarıyla zaten ayrı yaşıyorsunuz

Bayramdan bayrama sadece telefonla arayın Allah aşkına.
Anneniz hiç sağlıklı bir birey değil.
Sizin canınızı hiçe saymış resmen.
Alırım o muskaları kafasına atıp çıkarım o evden bir daha da gelmem çok ciddiyim.
Biran önde dönün kendi evinize.
Anneniz sağlam bir resti hak ediyor.
Yerinizde olsam bir daha yüzyüze görüşmem.

Back
X