• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem boşanmamı atlatamadı

Ben annesini psikiyatriden psikiyatriye taşımış bir insan olarak söyleyeyim, aynı zamanda kendim de bir kız çocuğu annesiyim. Buradaki psikiyatriye götürme tavsiyeleri çok iyi niyetli biliyorum ama şöyle bir şey var, onun düzelme ihtimaline tutunurken insan kendisi tükeniyor. Ve hep "anne olunca anlarsın" derlerdi, ben anne olunca daha beter anlayamadım. Kendi annemi çok severim ama onu da hiç anlayamadım. Annelik bizimkilerin bize verdiği şey değilmiş ki. O yüzden eski nesillerin bazı üyelerinin bu bozuk psikolojisinden çok sıkıldım ben artık, belki benden nefret edeceksiniz ama. Hiçbir şeyi düzeltme ve değiştirme çabaları da yok, kendi dedikleri olana kadar durmuyorlar. Yani şu olanlara psikolojisi bozuk diyebilir miyiz onu bile bilmiyorum, düpedüz bencillik gibi duruyor bakınca, ileri seviye bir bencillik bu. Hayat çok kısa, bu şekilde bir muameleyi haketmiyorsunuz. Sizinle gurur duydum ve kutluyorum ki kendinizi o koca denilen mahlukattan kurtarmışsınız. Annenizden de uzak durun bence. Keşke böyle olmasaydı ama işte. Umarım hayatınızın bundan sonrasında çok mutlu olursunuz.

Merhaba kızlar,çok üzgünüm bu postu dertleşmek için açıyorum çok yoruldum..
ben gecen kasım ayında boşandım. 7 ay süren bir evliliğim oldu.
Özet geçmek gerekirse eski eşimden defalarca şiddet gördüm ve aldatıldım bu sebeplerle kısa süre içinde de boşandım şükürler olsun çok mutluyum kararımdan. Ama annem süreci,yaşadıklarımı görmesine rağmen bir türlü boşanmamı hazmedemedi. Yanımda durmadı hatta bir süre beni aramadı bile boşanma davası açtığım için. Annedir tabiki ayrilmam ona zor olmuştur diye zaman tanıdım ama malesef hala kabullenmiş degil. Ayrı şehirde yaşıyorum,evime gelip kağıtlar muskalar koydu tekrar barışmam için. Sürekli o adamın konusu açıyor dualar edip duruyor biraraya gelmemiz için. Eski eşimin mermer sehpayla en son bacagıma vurdugunda haftalarca yürüyemedigimi biliyorum. Bana vurma sebebi de gece 4te geldiginde ona hesap sormamdı. Böyle bir insandan boşandım.
Ben aylarca annemden uzak durdum bu sebeplerle ama yaz tatili oldu kısa süreligine memlekete gelmek istedim. Geldigim günden beri başka konu konuşmuyor psikolojik olafak çöktüm. İki gün önce de yine yastığımın icinde muska buldum. Onunla tekrar evlenmem icim yaptirmis. Nedenini sordugumda da ben elalame ne diyecem senin bosandigini söyleyemem diyor. Sabır da kalmadı bende sanırım annemle gorusmeyecem..
bunlar erkek delisi kadinlar, yardim bekleme annenden. ne kotu yaaa

Annen de olsa muska yapan insandan korkarım. Mümkün mertebe uzak dur senin ölun çıksın ama elalem boşandı demesin oh valla. Analık hakkı da bir yere kadar.cennet bu ananın ayağı altında değil o kadar da değil.
Anneniz muska yaptiriyorsa çok ciddiyim.Evde sürekli sirkeli su ile temizlik yapın.Kuran okuyun veya internetten sesli açıp evde dinleyin.Felak Nas okuyun devamlı.Sac telinize bile dikkat edin.Buyu yapabilirler.

Ablam ben evliyken yaşadıklarımı anneme anlatınca "bırakın çeksin,demek ki onun kaderi"dedigini biliyorum ben. Hic unutamam nasıl yapayalnız hissettigimi

Boyle hissettiginiz icin cok uzgunum ama su an annenizle ayni evde olmak size sadece zarar verir. Toplanin gidin evinize en azindan uzak kalip kendinizi koruma sansiniz var.

Özet geçmek gerekirse eski eşimden defalarca şiddet gördüm ve aldatıldım bu sebeplerle kısa süre içinde de boşandım şükürler olsun çok mutluyum kararımdan. Ama annem süreci,yaşadıklarımı görmesine rağmen bir türlü boşanmamı hazmedemedi. Yanımda durmadı hatta bir süre beni aramadı bile boşanma davası açtığım için. Annedir tabiki ayrilmam ona zor olmuştur diye zaman tanıdım ama malesef hala kabullenmiş degil. Ayrı şehirde yaşıyorum,evime gelip kağıtlar muskalar koydu tekrar barışmam için. Sürekli o adamın konusu açıyor dualar edip duruyor biraraya gelmemiz için. Eski eşimin mermer sehpayla en son bacagıma vurdugunda haftalarca yürüyemedigimi biliyorum. Bana vurma sebebi de gece 4te geldiginde ona hesap sormamdı. Böyle bir insandan boşandım.
Ben aylarca annemden uzak durdum bu sebeplerle ama yaz tatili oldu kısa süreligine memlekete gelmek istedim. Geldigim günden beri başka konu konuşmuyor psikolojik olafak çöktüm. İki gün önce de yine yastığımın icinde muska buldum. Onunla tekrar evlenmem icim yaptirmis. Nedenini sordugumda da ben elalame ne diyecem senin bosandigini söyleyemem diyor. Sabır da kalmadı bende sanırım annemle gorusmeyecem..
Onlara o kadar bağlıyız ki görmüyoruz bile çoğu zaman gerçekleri ua da geç görüyoruz. En azından evinde kalmayın arayıp sorarsınız belki ne bileyim.. ne acı bir olay sizsizliği göze almış oluyor boşanmanızı kabul etmektense..

Ben annesini psikiyatriden psikiyatriye taşımış bir insan olarak söyleyeyim, aynı zamanda kendim de bir kız çocuğu annesiyim. Buradaki psikiyatriye götürme tavsiyeleri çok iyi niyetli biliyorum ama şöyle bir şey var, onun düzelme ihtimaline tutunurken insan kendisi tükeniyor. Ve hep "anne olunca anlarsın" derlerdi, ben anne olunca daha beter anlayamadım. Kendi annemi çok severim ama onu da hiç anlayamadım. Annelik bizimkilerin bize verdiği şey değilmiş ki. O yüzden eski nesillerin bazı üyelerinin bu bozuk psikolojisinden çok sıkıldım ben artık, belki benden nefret edeceksiniz ama. Hiçbir şeyi düzeltme ve değiştirme çabaları da yok, kendi dedikleri olana kadar durmuyorlar. Yani şu olanlara psikolojisi bozuk diyebilir miyiz onu bile bilmiyorum, düpedüz bencillik gibi duruyor bakınca, ileri seviye bir bencillik bu. Hayat çok kısa, bu şekilde bir muameleyi haketmiyorsunuz. Sizinle gurur duydum ve kutluyorum ki kendinizi o koca denilen mahlukattan kurtarmışsınız. Annenizden de uzak durun bence. Keşke böyle olmasaydı ama işte. Umarım hayatınızın bundan sonrasında çok mutlu olursunuz.
Aynen gitsede düzelmeyecek bi durum kafada bi lop var bence sürekli kuruyor ama surekli kuruyosr ve değişim sifir .

Görüşme canım anne de olsa r yere kadar. Kimsenin kimsenin akıl sağlığını bozmaya hakkı yok. Yerinde olsam bunu ilk ima ettiğin an bu evden cıkar giderim derim ve de gercekten cıkar giderim.
Çocuk yok, adam insan çıkmamış. Boşanmak kadar doğal ne var.

Annenizi bence psikiyatr a götürün.yanlis anlamayın ama bukadar zarar görmüş kızını barıştırmak için ugrasmasi muska filan normal bir ruh hali değil çünkü.ona boşanmanın cok normal olduğunu anlatin.eski esinizin sizi Allah korusun döverek öldürse o zaman ne yapardın diye sorun.
Bazı aileler için ölüm boşanmaktan iyidir. Zaten gelinlikle girip kefenle cıkmak sözü yok mu...

Ben de aynı bunu düşünüyorum. Bizim aikelerimiz gibi aileler anayım ana diyerek sözünü yürütmüs. O olmadı edepsizlik o olmadı beddua. Bu bozuk psikoloji değil kötü huy.

Benim de cok aram yok annemle. Doğumda bir yakınımız (provakatör pislik) annenin kıymetini anladın mı demişti annemin yanında. Ben de hayır evladın kıymetini anladım demiştim. Sahi bizi niye hiç sevmediler ve daha önemlisi niye hiç saygı duymadılar?

Bunu aşamamış olmak onun sorunu ve sorunu ile onu başbaşa bırakın. Yeterince sorununuz yok mu? neden annenizin sorunlarını da sorun ediyorsunuz?

Büyü yapan herkesten uzak durmalı bence anne bile olsa bir anne nasıl bu kadar kötü olabilir oluyor işte kocandan kurtulduğun gibi annendende kurtulmaya bak çocuk sevgisi diye birşey yok kadında . Elaleminle baş başa bırak onlarla mulu olsun

Korkunç şeyler yaşamışsınız, öncelikle geçmiş olsun. Ve helal olsun hiç düzelir müzelir diye beklemeden hemen kurtarmışsınız kendinizi.
Bazı insanların kafası "elalem"de takılı kalıyor.

Annenize ultimatom verin. "Annecim seni çok seviyorum, ama bana bi daha onun lafını edersen seninle görüşmeyi keseceğim ve beni kaybedeceksin." Bu kadar. Kararlı olmak ve sizin de annenizi kaybetmeyi göze almanız önemli İyi düşünün.
Net olun.
Ve gerçekten bir daha lafını ederse, o an onun evinde bile olsanız hemen eşyalarınızı toplamaya başlayın ve terk edin orayı. Telefondaysanız, o anda telefonu kapatın. Numarasını bloklayın, aramayın, ve iletişimi kesin (ingilizceniz varsa youtube'da "no contact with parents" diye arama yapın, çok güzel yönlendirici videolar var)

Size akrabalar vs aracılığıyla ulaşmaya çalışacaktır. Sınırlarınızı bozmayın.

Benim ailemde neler çektiğimi gördükleri halde boşanma sabret düzelir kafasıındaydılar. Benim çocuklarımda var tabi onlar için sabret diyorlardı. Eşimi en son başka bi kadınla mesajlarını yakaladığımda annemi aradım ben boşanıyorum eğer benim arkamda durmayacaksanız sabret diyecekseniz hepinizi silerim dedim. Onlarda tamam artık arkandayız biz elimizden geleni yaptıkdediler. Tabi artık işimde vardı kendi ayakları üzerinde duran bi kadındım. Bununda etkisi çok oldu bende. Ben olsam görüşmem.

Kızını değil elalemin ne diyeceğini düşünen bir kadın anne olamaz kusura bakmayın, ipleri tümüyle koparmak en iyisi.

Anneniz muska yaptiriyorsa çok ciddiyim.Evde sürekli sirkeli su ile temizlik yapın.Kuran okuyun veya internetten sesli açıp evde dinleyin.Felak Nas okuyun devamlı.Sac telinize bile dikkat edin.Buyu yapabilirler.
Ben değilim konu sahibi😘

Adam seni dövmekten öldürse sorun yok ama boşanmak el aleme ne diycez. Yazıklar olsun… bir daha konuşmayın kendi yolunuza bakın

Boşanmak dinde de var yahu. O kadın ayağında cehennemine odun taşıyor farkında değil.
Annesinin derdi din Allah değil ki 3-5 kendini bilmez her haltı yiyip başkasının dedikodusunu yapan karatersizlere sözüm ona laf vermemek.

Ben aylarca annemden uzak durdum bu sebeplerle ama yaz tatili oldu kısa süreligine memlekete gelmek istedim. Geldigim günden beri başka konu konuşmuyor psikolojik olafak çöktüm. İki gün önce de yine yastığımın icinde muska buldum. Onunla tekrar evlenmem icim yaptirmis. Nedenini sordugumda da ben elalame ne diyecem senin bosandigini söyleyemem diyor.

Öncelikle tüm zorluklara rağmen hayatınıza sahip çıktığınız için sizi tebrik ederim.
Umarım bundan sonra herşey gönlünüzce olsun.
Annenize yaşadıklarınızı anlattınız mı?
Genel olrak "dövüyordu, aldatıyordu" şeklinde değil, ayrıntılarıyla neler yaşadığınızı anlattınız mı?
Şiddetin boyutunu, boşanmasaydınız belki de ölümle yüzleşeceğinizi?
İlişkilerinizi yeniden gözden geçirmek de tekrar görüşmemek de hakkınız.
Bu konuda tamamen haklısınız.
Ancak yarın öbür gün pişmanlık duymamak için son bir çaba göstermek isteyebilirsiniz.
Bana kalırsa herşeyi tüm çıplaklığı ile anlatıp "elalemin sözleri sana evladından daha mı değerli?" demeyi deneyin. Ve bu hareketlerine devam etmesi halinde sizi kaybedeceğini kesin ifadelerle dile getirin.
Yalnız bunu soğukkanlılığınızı yitirmeden yapmaya çalışın.
Ne kadar haklı olursanız olun soğukkanlılığınızı yitirdiğinizde çok da etkisi olmuyor ne yazık ki.

Son düzenleme:
Bunu aşamamış olmak onun sorunu ve sorunu ile onu başbaşa bırakın. Yeterince sorununuz yok mu? neden annenizin sorunlarını da sorun ediyorsunuz?
Evett damatsız kalmak onun sorunu. 😂 Ay bi de kendini it yerine koymuyorlarmış, bu nasıl uslanmaz bir damat sevgisidir, bana denk gelmemiş o ana, "Anne hayırdır, ex damadına aşıksın söyleyemiyon mu?"derdim sanırım.

Back
X