- 30 Nisan 2019
- 1.205
- 3.438
- 133
Ben annesini psikiyatriden psikiyatriye taşımış bir insan olarak söyleyeyim, aynı zamanda kendim de bir kız çocuğu annesiyim. Buradaki psikiyatriye götürme tavsiyeleri çok iyi niyetli biliyorum ama şöyle bir şey var, onun düzelme ihtimaline tutunurken insan kendisi tükeniyor. Ve hep "anne olunca anlarsın" derlerdi, ben anne olunca daha beter anlayamadım. Kendi annemi çok severim ama onu da hiç anlayamadım. Annelik bizimkilerin bize verdiği şey değilmiş ki. O yüzden eski nesillerin bazı üyelerinin bu bozuk psikolojisinden çok sıkıldım ben artık, belki benden nefret edeceksiniz ama. Hiçbir şeyi düzeltme ve değiştirme çabaları da yok, kendi dedikleri olana kadar durmuyorlar. Yani şu olanlara psikolojisi bozuk diyebilir miyiz onu bile bilmiyorum, düpedüz bencillik gibi duruyor bakınca, ileri seviye bir bencillik bu. Hayat çok kısa, bu şekilde bir muameleyi haketmiyorsunuz. Sizinle gurur duydum ve kutluyorum ki kendinizi o koca denilen mahlukattan kurtarmışsınız. Annenizden de uzak durun bence. Keşke böyle olmasaydı ama işte. Umarım hayatınızın bundan sonrasında çok mutlu olursunuz.