Annem beni yanlış anlıyor çok üzülüyorum ne desem yanlış anlasiliyorum

Eşim dün dediki bana ücretsiz izin al sen bak dedi çocuğa bir şey olursa görürsün dedi bende çalışmak istiyorum zaten annemgil bakcak dedim .Böyle söyleyince de canım sıkıldı aradım anne işte böyle söylüyor dedim o da dedi kayinvaliden de bakar dedi kayinvalide hiç bahsetmiyor bir şey dedim hiç konu bile açmadı dedim. Kayinvalide deyince önceden demiştim siz bakın diye zaten bakıcı da tutsak 10,15 bin burda uyguna tutuyor arkadaşlar ama pekte beğenmiyorlar dedim zaten başladı siz evinize bizi istemiyorsunuz başına çal cocugunu gelirsem doğumuna yüzüme tükür dedi olay bu dogum yeri olayınida yukarıda anlattım eşin istemiyor herhalde bizi dedi aslında istemeyen sensin dedi ama ben demiyorum eşim böyle dedi
Valla konuşmada sizin onu istemediğinize dair emare yokm dediğim gibi anneniz topubkayınvalideye atmış. O bakarım demiyor demişsiniz siz. Baktı kendine kalacak yalandan krize girmiş. O yaş aralığındakiler sık yapar bunu. Ayrıca anneniz gelip sizle yaşayacak bakarsa. Bu sizin aile birliğinizi temelinden sarsar. Eşiniz haklı bir sene kendiniz bakın sonra bakıcı. Evinizde aileden yatılı kalacak kimse olmasın. Ortada ne evlilik kalır ne birşey.
Bayramda 1 hafta gittim yardım edemedim öyle yalan yok bu konuşma da dedi bana elini vurdurmadim evine geldim sanki bana mı hizmet ettin dedi o zaman da çalışıyordum 1 sene önce gelmişlerdi Evet çok yapamadım ama bende biletlerini aldım burda kahvaltı, yemek ismarlamistim elimden geldiğince onlarda yine ısmarladı ama neden böyle konuşuyor ki bazılarınin annesi yaptığını konuşmuyor hiç tartışma olsada
Anneniz konuşuyor işte. O da öyle. Beklentiniz kesin , bebekle ilgili özellikle. Yoksa size çok çektirir. Hamile kızo gelmiş evine bir hafta. Alt tarafı bir tabak fazla koyuyor sofraya. Ne kadra ayıp bunun bile lafını rtmiş. Size geldiğinde de siz işteyken bı yemek yapmıştır. Siz de yapmışsınız elinizden geleni zaten. Ayıp yani annenizin yaptığı. Ama sizin beklentiye girmeniz de yanlış. Kavgayı da bu nedenle çıkarmış belli. Öyle bir konu bile yok istemiyorsun deyip sizi suçlamış deli gibi. Etrafa da bunu anlatacakki ona laf diyen olmasın. Uzak durun bence gayet tehlikeli

Bana diyor 10,15 bine bakıcı mi tutulur. Bende burdakiler tutmuş dedim çok beğendikleri için değil .Genelde arkadaşlarım bu şekilde dedi fiyatlar bunu deyince de ne bok yersen ye bakıcını iyice tut dedi ben tutcam diye demedim illa sadece fiyatlardan bahsettim
Bakıcı vs boşverin mis gibi ücretsiz izninizi alın bakın çocuğunuza. 2.5 yaş oldu mu o zaman duruma göre bakıcı yada kreş bakarsınız.

Lütfen biraz kitap okuyun, ne demek istediğiniz anlaşılmıyor. İçinizden konuşup bi kısmını yazıyor gibi yazmışsınız. Kim ne dedi ne demek istedi belli değil.
Anneniz ağzı bozuk, size kaltak diyor böyle biri bebek bakmasın zaten. Ayrıca benim 2 sene ücretsiz hakkım var bunu kullanıp kendim büyütücem neden demiyorsunuz da işi bulandırıyosunuz.
Doğuda bir çok kişi zaten ücretsiz alıyor -sağlıkçılar- 2 sene ücretsiz 4 ay ücretli yıllık izin derkem 2,5 yaşa kadar bakıyolar. Destek isteyende o zamandan sonra istiyor 6-7 ay kreş zamanı gelene kadar, hemde oyundan anlayacak zamana geliyor çocuk.
Doğuya geldik ev aliriz belki birikim de yaparız diye buranın hizmet puani da yüksek o yüzden dedim hem kenara para koymak hem hizmet puani yükselsin diye düşünmüştüm arkadaşlarımın genelide bakıcı tutmuş bende mi çalışsam diye düşündüm. 2 sene çalışmayınca meslekte tembellesirim diye endiselendim

Daha önce "ben gelir bakarım" mı demişti ki şimdi bakıcı değince bozuldu?
Bakarız dedi ama abimin çocuğuna bakarken de sıkıldım derdi .Diğer konu eşim sürekli hemen işe mi başlıcan diyip duruyor oflayip pufluyor bu konu açılınca. Öyle bir maddi durumumuzda yok ev kira sadece bir arabamız var orta halli .
Bende o yüzden hem meslekte tembellesmiyim hem birikim yapiyim aynı zamanda buranın hizmet puani da yüksek çalışayım dedim. Bende anneme bu şekilde anlatınca eşin bizi eve istemiyor öyle bir şey yok deyince o zaman sen uyduruyorsun fena olan sensin deyip küfür ediyor

Bakarız dedi ama abimin çocuğuna bakarken de sıkıldım derdi .Diğer konu eşim sürekli hemen işe mi başlıcan diyip duruyor oflayip pufluyor bu konu açılınca öyle bir maddi durumumuzda yok ev kira sadece bir arabamız var orta halli .
Bende o yüzden hem meslekte tembellesmiyim hem birikim yapiyim aynı zamanda buranın hizmet puani da yüksek çalışayım dedim. Bende anneme bu şekilde anlatınca eşin bizi eve istemiyor öyle bir şey yok deyince o zaman sen uyduruyorsun fena olan sensin deyip küfür ediyor
Ee en kilit yeri konuya yazmamışsınız. Annenizin "Bakarım " dediğini siz baştan yazmazsanız biz nereden bilelim müneccim miyiz.

Bakarız dedi ama abimin çocuğuna bakarken de sıkıldım derdi .Diğer konu eşim sürekli hemen işe mi başlıcan diyip duruyor oflayip pufluyor bu konu açılınca. Öyle bir maddi durumumuzda yok ev kira sadece bir arabamız var orta halli .
Bende o yüzden hem meslekte tembellesmiyim hem birikim yapiyim aynı zamanda buranın hizmet puani da yüksek çalışayım dedim. Bende anneme bu şekilde anlatınca eşin bizi eve istemiyor öyle bir şey yok deyince o zaman sen uyduruyorsun fena olan sensin deyip küfür
Eşime neden böyle düşündüğünü sorunca net bir şey de demiyor. O da benim kafamı karıştırdı mesela net cevaplar vermiyor. Verincede küçücük çocuk hemen başkasının kucağına mı vereceksin diyor gerçekten böyle mi düşünüyor bilemedim

Merhaba arkadaşlar doğuya gurbete geldim tayin çıkmıştı eşimin 1 sene olcak yaklaşık .
Yaşadığım şehirde iyi bir doktor yok 6 aylık gebeyim haziranda doğum iznine ayrilcaktim dedim annemgile gelirsiniz buraya diye.
Ailem ankarada yaşıyor yengem doğum doktoru o şu an doğum yaptırmıyor tanıdığı varsa ankarada yaptırayım dedim anneme.
O da yengemle konuşmuştu bütün arkadaşlarım farklı yerlere dağıldı vs demiş yengemden de çok ses çıkmadı bakalım demiş.
Dünde eşimle konuşuyordum ben işte dedi bana hemen işe başlama çocuk büyüsün deyip durdu canım sıkıldı bende annemi aradım sabah söyledim.
Sen yine başlarsın dedi kaynanan da bakar dedi kaynanam hiç bakarım demiyor ama dedim. Bugün de annem abine kahvaltı hazirlayamadim zaten yaşlandım dedi bana bende böyle deyince burdada bakıcılarida beğenmiyorlar 10 ,15 bin arasına geliyormuş dedim.
Ayrıca vana gidiyorum kontrole bir şey olsa gitsek orda nerde kalcaz dedim bazen yatista vermiyorlar ciddi bir şey olmadıkça dedim sen bizi istemiyorsun çocuğunuza evinide başına çal gelirsem doğumuna yüzüme tükür dedi .Dedim ben zaten çalışmak istiyorum kocam böyle söyledi diyorum bana ben başka bir şey anlatmaya calistim anlatma evinizde başına çal cocugunuda basina çal dedi. 1 hafta onlara gitmiştik bir şey yaptirmadim sana kahvaltı hazırladım elletmedim dedi oturttum dedi beddua etti kimsem kalmadı üzülüyorum keşke arayıp demeseydim ben ona esim hemen işe başlama dediği için derdimi anlatmak için aramıştım.
Neden bu kadar sert ve ani tepkiler veriyorki sonuçta o senin annen daha güzel ve sakince konuşabilir bu nasıl anne

Ee en kilit yeri konuya yazmamışsınız. Annenizin "Bakarım " dediğini siz baştan yazmazsanız biz nereden

Ee en kilit yeri konuya yazmamışsınız. Annenizin "Bakarım " dediğini siz baştan yazmazsanız biz nereden bilelim müneccim miyiz.
Önceden ben düşüncemi söylemiştim.Annem de kayinvalide gelir bizde geliriz bakarız dedi biz sadece gelirsek olmaz demişti bende dedim kayinvalide bu konu hakkında hiç konuşmuyor dedim o bakmak istemiyorsa siz bakarsınız demiştim. Bunu dediğim halde bugün sabah yine kayinvalide gelir falan dedi öyle bir niyeti olsa eşim derdi annem bakar diye eşim sizden kim bakar baksa diye sormuştum kuzenler gelir demisti

Merhaba arkadaşlar doğuya gurbete geldim tayin çıkmıştı eşimin 1 sene olcak yaklaşık .
Yaşadığım şehirde iyi bir doktor yok 6 aylık gebeyim haziranda doğum iznine ayrilcaktim dedim annemgile gelirsiniz buraya diye.
Ailem ankarada yaşıyor yengem doğum doktoru o şu an doğum yaptırmıyor tanıdığı varsa ankarada yaptırayım dedim anneme.
O da yengemle konuşmuştu bütün arkadaşlarım farklı yerlere dağıldı vs demiş yengemden de çok ses çıkmadı bakalım demiş.
Dünde eşimle konuşuyordum ben işte dedi bana hemen işe başlama çocuk büyüsün deyip durdu canım sıkıldı bende annemi aradım sabah söyledim.
Sen yine başlarsın dedi kaynanan da bakar dedi kaynanam hiç bakarım demiyor ama dedim. Bugün de annem abine kahvaltı hazirlayamadim zaten yaşlandım dedi bana bende böyle deyince burdada bakıcılarida beğenmiyorlar 10 ,15 bin arasına geliyormuş dedim.
Ayrıca vana gidiyorum kontrole bir şey olsa gitsek orda nerde kalcaz dedim bazen yatista vermiyorlar ciddi bir şey olmadıkça dedim sen bizi istemiyorsun çocuğunuza evinide başına çal gelirsem doğumuna yüzüme tükür dedi .Dedim ben zaten çalışmak istiyorum kocam böyle söyledi diyorum bana ben başka bir şey anlatmaya calistim anlatma evinizde başına çal cocugunuda basina çal dedi. 1 hafta onlara gitmiştik bir şey yaptirmadim sana kahvaltı hazırladım elletmedim dedi oturttum dedi beddua etti kimsem kalmadı üzülüyorum keşke arayıp demeseydim ben ona esim hemen işe başlama dediği için derdimi anlatmak için aramıştım.
Siz ne is yapiyorsunuz bu diksiyonla

Bir delinin hatıra defteri.
Memlekette derdini anlatmayı bilen insan kalmadı, okuyorum okuyorum bir şey anlamıyorum. Konuşma şekliniz de yazışınız gibiyse kadın kendisine küfür ettiniz falan sanmış olabilir🤣

Bir konuyu anlamak için 4 sayfa yorum okudum inanamıyorum

Eşiniz çalışma küçücük çocuk kendın bak evde başkasına emanet etme demiş

Sizde hızmet puanı yüksek birikim yaparız işten de uzaklaşmayım die çalışmak istiyorsunuz annenize iç dökmek istediniz ama yanlış anlaşıldınız.

annenize eşim böyle böyle diyor diyince oda kocan bizi istemıyor die anlamış - sizde hayır öyle demek istemedi diyince o zaman sen bizi istemıyorsun kendın laf üretiyorsun diye kızmış sizi suçlamış

Oturun çocuğunuza kendınız bakın hani eşiniz belki söylememıstır ama evet annenizi istemıyor olabilir aylarca kimse evınde kayınvalide istemez . Çocuğu kimseye guvenıp yapmadınız sonuçta ya bakıcılara razı olup vereceksınız 10-15 bın yada abinizin çocuğuna bile bakarken sıkıldım diyen anneyi taaa Ankara’dan evinden yurdundan alıp gelip Hakkari’de çocuk baktırmayacaksınız . Anne de azıcık bunun yerini yapmış bence

Hayır yani çocuk dediğin 3 yaşına kadar bakım istiyor sonra kreş düşünülebilir . Annenız mecbur değil ki buna . Bakıcılara güvenmek zorundasınız çalışmak istiyorsanız

Bir delinin hatıra defteri.
Memlekette derdini anlatmayı bilen insan kalmadı, okuyorum okuyorum bir şey anlamıyorum. Konuşma şekliniz de yazışınız gibiyse kadın kendisine küfür ettiniz falan sanmış olabilir🤣
Anlayanlar
Bir konuyu anlamak için 4 sayfa yorum okudum inanamıyorum

Eşiniz çalışma küçücük çocuk kendın bak evde başkasına emanet etme demiş

Sizde hızmet puanı yüksek birikim yaparız işten de uzaklaşmayım die çalışmak istiyorsunuz annenize iç dökmek istediniz ama yanlış anlaşıldınız.

annenize eşim böyle böyle diyor diyince oda kocan bizi istemıyor die anlamış - sizde hayır öyle demek istemedi diyince o zaman sen bizi istemıyorsun kendın laf üretiyorsun diye kızmış sizi suçlamış

Oturun çocuğunuza kendınız bakın hani eşiniz belki söylememıstır ama evet annenizi istemıyor olabilir aylarca kimse evınde kayınvalide istemez . Çocuğu kimseye guvenıp yapmadınız sonuçta ya bakıcılara razı olup vereceksınız 10-15 bın yada abinizin çocuğuna bile bakarken sıkıldım diyen anneyi taaa Ankara’dan evinden yurdundan alıp gelip Hakkari’de çocuk baktırmayacaksınız . Anne de azıcık bunun yerini yapmış bence

Hayır yani çocuk dediğin 3 yaşına kadar bakım istiyor sonra kreş düşünülebilir . Annenız mecbur değil ki buna . Bakıcılara güvenmek zorundasınız çalışmak istiyorsanız
Bakıcı tutmama sinir oluyor işte bizi istemiyorsun bakiciya para veriyorsun demek istiyor

Doğuya geldik ev aliriz belki birikim de yaparız diye buranın hizmet puani da yüksek o yüzden dedim hem kenara para koymak hem hizmet puani yükselsin diye düşünmüştüm arkadaşlarımın genelide bakıcı tutmuş bende mi çalışsam diye düşündüm. 2 sene çalışmayınca meslekte tembellesirim diye endiselendim
Burada önemli olan tek şey bebeğiniz, maddi sıkıntınız yoksa meslekte tembelleşme konusu tamamen işin bahanesi. Hemşire değil misiniz? Bende sağlıkçıyım, hiçbir sağlıkçı kolay kolay 2 sene dip yapmaz hele hemşireler.
Eşiniz asker polis vs ise zaten sizin hizmet puanınızın hükmü yok ona tabisiniz (tayinde). Ben anlamadım gerçekten. Hele annenin kendi bakma imkanı varken anane bakıcı gibi seçenekleri düşünmesi saçma geliyor bana.

kadın konu açtığına açacağına 1000 pişman olmuştur derdini bir türlü anlatamadı ..

kadın diyor ki bakıcı fiyatlarını anneme söyleyince annem sinirlendi sen beni istemiyorsun demek! bakıcı mı tutacaksın diye bana beddua etti diyor .

yani anne diyormuş ki burada ben varken senin bakıcıya ihtiyacın yok beni istemiyor musun kızım diyormuş. Anne bakmaya gönüllü gelmek istiyor , eşide kendın bak emanet etme çocuğa bişey olursa senle papara oluruz diyor

Bakıcıyıda anneleri de istemeyen eş yani .
Kendın bakacaksın bebegımıze diyor adam

Eşime neden böyle düşündüğünü sorunca net bir şey de demiyor. O da benim kafamı karıştırdı mesela net cevaplar vermiyor. Verincede küçücük çocuk hemen başkasının kucağına mı vereceksin diyor gerçekten böyle mi düşünüyor bilemedim
Bence de haklı. Şu devirde bir tane doğuruyor insan zaten. En güzel zamankarı bebeklik halleri. Bence de izin alın değerlendirin o yılları. Bir yaşından sonra yarım gün çalışma olabilir. Normalde üç yaş kreşe iyi ama türkiyedeki kreşlere bakımca bakıcı imkanı varsa dört yaşa kadar bakıcı olur. Bence bebeğinize karı kica zaman ayırın. En güzel zamanları

Bence de haklı. Şu devirde bir tane doğuruyor insan zaten. En güzel zamankarı bebeklik halleri. Bence de izin alın değerlendirin o yılları. Bir yaşından sonra yarım gün çalışma olabilir. Normalde üç yaş kreşe iyi ama türkiyedeki kreşlere bakımca bakıcı imkanı varsa dört yaşa kadar bakıcı olur. Bence bebeğinize karı kica zaman ayırın. En güzel zamanları
En fazla 2 yıl izin alabiliyoruz ücretsiz

kadın konu açtığına açacağına 1000 pişman olmuştur derdini bir türlü anlatamadı ..

kadın diyor ki bakıcı fiyatlarını anneme söyleyince annem sinirlendi sen beni istemiyorsun demek! bakıcı mı tutacaksın diye bana beddua etti diyor .

yani anne diyormuş ki burada ben varken senin bakıcıya ihtiyacın yok beni istemiyor musun kızım diyormuş. Anne bakmaya gönüllü gelmek istiyor , eşide kendın bak emanet etme çocuğa bişey olursa senle papara oluruz diyor

Bakıcıyıda anneleri de istemeyen eş yani .
Kendın bakacaksın bebegımıze diyor adam
Evet eşim dün bana gözdağı verdi bende ondan annemi aradım böyle düşünüyor diye ama tartışma çıktı küfür etti

Back
X