• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem beni yanlış anlıyor çok üzülüyorum ne desem yanlış anlasiliyorum

Isteyken yazıyorum ve gerçekten psikolojim kotu yazıma dikkat edemedim farkindayim
Hayir konuda psikolojinizi asiri yipratip yazi dilinizi kotulestirecek birseyde yokki, hadi gebesiniz diye abartili yasiyorsunuz diyelim ama bu duzgun anlatmaya, cumlenin ogelerini farkli kullanmaya, ozne yuklem uyumundan vazgeçmeye sebep degil ki? Yapmayin böyle kuzum, cidden derdinizide boyle anlatiyorsaniz hastalarla da basiniz derde girer, Allah korusun.

Gidin bakici tutun 6 aylik olduktan sonra ama onlada duzgunce konusun isteklerinizi.

Lise eğitimi aldınız en kötü ihtimalle heralde. Kompozisyon Türk dili edebiyatı vs dersleri görmediniz mi? Noktalama işaretlerini bilmiyor musunuz? Burada vakit harcayıp anlamaya çalıştı bu kadar insan.
Yaşın da 26 yaşlı değilsin ki bu kadar kötü yazılmaz yahu.
Gördüm hepsini merak etmeyin. İşteyken yazdım bozuk bir psikolojiyle .
Öğretmen değilim lisans mezunuyum. 4 yıllık gazi mezunuyum hemsireyim, türkçem zaten kötüydü hep aynı zamanda düşünüp yazamadım buraya sadece dertleşmek için bir anda yazdım o yüzden anlatamadim derdimi

Hayir konuda psikolojinizi asiri yipratip yazi dilinizi kotulestirecek birseyde yokki, hadi gebesiniz diye abartili yasiyorsunuz diyelim ama bu duzgun anlatmaya, cumlenin ogelerini farkli kullanmaya, ozne yuklem uyumundan vazgeçmeye sebep degil ki? Yapmayin böyle kuzum, cidden derdinizide boyle anlatiyorsaniz hastalarla da basiniz derde girer, Allah korusun.

Gidin bakici tutun 6 aylik olduktan sonra ama onlada duzgunce konusun isteklerinizi.
Yok hastalarim gayet memnun benden, teşekkürler yorumunuz için

Hem gelmemi ve çocuğuna benim bakmamı istemiyorsun dedi ve küstü diyorsunuz anneniz için, hem yaşlandım ben artık bakamam demeye getiriyor diyorsunuz,
yaşlandığını ve bakamayacağını ima eden annenizin ücretsiz izne çıkacağım dediğinizde sevinmesi gerekir bu durumda.
eee hal böyleyse neden sen beni istemiyorsun diye küssün kadın, yani kusura bakmayın diğer arkadaşların dediğin gibi
annenizle de böyle iletişim kuruyorsanız kadının canına tak etmiş ve ağzına geleni saymış olabilir bir anlık sinirle,
bu arada anneniz sizi değil de sanki siz annenizi yanlış anlıyor ve yanlış anlamanız sonucunda darlıyorsunuz gibi geldi bana.

Hem gelmemi ve çocuğuna benim bakmamı istemiyorsun dedi ve küstü diyorsunuz anneniz için, hem yaşlandım ben artık bakamam demeye getiriyor diyorsunuz,
yaşlandığını ve bakamayacağını ima eden annenizin ücretsiz izne çıkacağım dediğinizde sevinmesi gerekir bu durumda.
eee hal böyleyse neden sen beni istemiyorsun diye küssün kadın, yani kusura bakmayın diğer arkadaşların dediğin gibi
annenizle de böyle iletişim kuruyorsanız kadının canına tak etmiş ve ağzına geleni saymış olabilir bir anlık sinirle,
bu arada anneniz sizi değil de sanki siz annenizi yanlış anlıyor ve yanlış anlamanız sonucunda darlıyorsunuz gibi geldi bana.
İşte sorun bu daha geçen bakarız biz dedi babamla ,bugün sabahta başka bir konuda yaşlandım deyince bende ne demek istediğini anlayamadım işte normalde böyle diyen birisi dediğiniz gibi sevinir ücretsiz izin almama bende anlayamiyorum

İşte sorun bu daha geçen bakarız biz dedi babamla ,bugün sabahta başka bir konuda yaşlandım deyince bende ne demek istediğini anlayamadım işte normalde böyle diyen birisi dediğiniz gibi sevinir ücretsiz izin almama bende anlayamiyorum
Zaten benim arama sebebim eşim ücretsiz izin al diyor sen bak çocuğa dediğini söyledim o da bizi mi istemiyorsunuz demek istiyor .Bende eşim böyle düşünüyor bense baştan beri siz bakın ben işe girmek istiyorum demistim

Benim anladığım annen gelip bakacakti bir sure heralde. Öyle konusmustunuz. Bir yandan da mecburen bakacağım gibi bir tavri vardı.Arayıp eşim çalışma sen bak diyor. Kv de bakmam diyor. Bakıcılardan da memnun değiller gibi konuşunca hani ben bakacaktim, demek ki beni istemiyorsunuz diye düşündü. Çok bakmak istiyormuş gibi alınganlık yapıp gelmem o zamana getirdi.
İnsallah dogru anlamışımdır 🤣

Zaten benim arama sebebim eşim ücretsiz izin al diyor sen bak çocuğa dediğini söyledim o da bizi mi istemiyorsunuz demek istiyor .Bende eşim böyle düşünüyor bense baştan beri siz bakın ben işe girmek istiyorum demistim
Burada en kritik soru,annenizle eşinizin arası nasıl.

Merhaba arkadaşlar doğuya gurbete geldim tayin çıkmıştı eşimin 1 sene olcak yaklaşık .
Yaşadığım şehirde iyi bir doktor yok 6 aylık gebeyim haziranda doğum iznine ayrilcaktim dedim annemgile gelirsiniz buraya diye.
Ailem ankarada yaşıyor yengem doğum doktoru o şu an doğum yaptırmıyor tanıdığı varsa ankarada yaptırayım dedim anneme.
O da yengemle konuşmuştu bütün arkadaşlarım farklı yerlere dağıldı vs demiş yengemden de çok ses çıkmadı bakalım demiş.
Dünde eşimle konuşuyordum ben işte dedi bana hemen işe başlama çocuk büyüsün deyip durdu canım sıkıldı bende annemi aradım sabah söyledim.
Sen yine başlarsın dedi kaynanan da bakar dedi kaynanam hiç bakarım demiyor ama dedim. Bugün de annem abine kahvaltı hazirlayamadim zaten yaşlandım dedi bana bende böyle deyince burdada bakıcılarida beğenmiyorlar 10 ,15 bin arasına geliyormuş dedim.
Ayrıca vana gidiyorum kontrole bir şey olsa gitsek orda nerde kalcaz dedim bazen yatista vermiyorlar ciddi bir şey olmadıkça dedim sen bizi istemiyorsun çocuğunuza evinide başına çal gelirsem doğumuna yüzüme tükür dedi .Dedim ben zaten çalışmak istiyorum kocam böyle söyledi diyorum bana ben başka bir şey anlatmaya calistim anlatma evinizde başına çal cocugunuda basina çal dedi. 1 hafta onlara gitmiştik bir şey yaptirmadim sana kahvaltı hazırladım elletmedim dedi oturttum dedi beddua etti kimsem kalmadı üzülüyorum keşke arayıp demeseydim ben ona esim hemen işe başlama dediği için derdimi anlatmak için aramıştım.
Anneniz neden onlari istemediginizi sandi?
Ustelikte hadi evini basiniza cal dedide cocugunu basina cal denmez. Anne diye her anne doğru kutsal degil. Dillerinin kemigi olsun lutfen.

Anneniz neden onlari istemediginizi sandi?
Ustelikte hadi evini basiniza cal dedide cocugunu basina cal denmez. Anne diye her anne doğru kutsal degil. Dillerinin kemigi olsun lutfen.
Eşim çocuğa sen bak diyor dediğim için birde burdaki bakıcı fiyatlarından söz ettim diye

Benim anladığım annen gelip bakacakti bir sure heralde. Öyle konusmustunuz. Bir yandan da mecburen bakacağım gibi bir tavri vardı.Arayıp eşim çalışma sen bak diyor. Kv de bakmam diyor. Bakıcılardan da memnun değiller gibi konuşunca hani ben bakacaktim, demek ki beni istemiyorsunuz diye düşündü. Çok bakmak istiyormuş gibi alınganlık yapıp gelmem o zamana getirdi.
İnsallah dogru anlamışımdır 🤣
Evet doğru olay bu

siz anneniz yaşlandım diyince bakmak istemiyorum demek istedi sandınız,
o da siz bakıcı vs diyince onları istemiyorsunuz sandı yani.

öncelikle yapmanız gereken sizin eşinizle salim kafayla oturup
ne zaman çalışmaya başlayacaksınız ve çocuğa kim bakacak konularını netliğe kavuşturmanız,

sonrasında ise çocuğa kimin bakacağı kimin bakabileceği kimin istediği kimin istemediği konularını
diğer aile üyeleriyle karşılıklı olarak açık açık konuşup kararlaştırmanız,

çünkü anladığım kadarıyla kimse açık açık konuşmuyor herkes kendini ima yoluyla anlatmaya çalışıyor
ve sürekli yeni kararlar fikirler çıkıyor ortaya haliyle herkes birbirini yanlış anlıyor ya da hiç anlamıyor,
zira böyle devam ederse daha çok yanlış anlaşılma olur. Tek çözüm bu gibi geldi bana ne biliyim ben de anlamadım heralde 🙄

Eşim çocuğa sen bak diyor dediğim için birde burdaki bakıcı fiyatlarından söz ettim diye
Cocuk sizin cocugunuz. Siz kendiniz bakmak isteyebilirsiniz, bu cok normal. Buna karar verecek siz ve esinizdir.
Zaten ben yaşlandım abine bile kahvaltı hazırlayamadım dememiş mi! Yani açıkçası gelmemek için bir bahaneyle sucu size atmış gibi geldi bana.
Bende calismamistim ve çocuğumu 3 yaşına kadar kendim buyuttum. Aslinda en guzeli bu. Bizim kültürümüzde lohusalik zamanında annenin gelmesi yaygın ama ben kendim öyle bir şey istemedim. Annem de teklif etmedi zaten istemezdide. Ilk ay kucaktan inince uyanan bir bebekti hatta ama öyle yada böyle ustesinden geliyor insan Allah in izniyle.

Hicbirsey anlamadim

Yazacaklarim konu ile alakasiz belki . Anlamadigim icin.

Neyse. Cocuguna bakamayan dogurmasin.
Anneanne,babaanne bakmak zorunda degil . Acil durum olur is degisir o baska

Konu sahibinin eşi, konu sahibinden ücretsiz izin alarak çocuk doğunca kendi bakmasını istemiş. Konu sahibi daha önceden işe geri dönüp bebeğe bakması konusunda annesiyle konuşmuş. Ben bakarım demiş. Sonra konu sahibi eşinin isteğini söylemek için annesini arıyor. Sabah konuştuğunda da yaşlandığından yakınmış. Annesi kayınvalidesinin de bakabileceğini söylüyor konu sahibi bakmakla alakalı hiç konuşmadıklarını söylüyor. Muhtemelen istemiyor kv. Sonra konu sahibi annesine bölgesindeki bakıcılardan arkadaşlarının memnun olmadığını falan anlatıyor. Annesi de birden celallenip sen bizi istemiyosun diyor. Daha da kötüsü hakaret edip doğmununa gelirsem yüzüme tükür diyor. Her detayın en kısa özeti bu galiba 😂

Konuya gelirsek bana öyle iğrenç şekilde hakaret edip doğumuna gelmiyorum diyen annem bebeğime de bakmasın zaten. Maddi zorunluluğunuz yoksa imkanların daha kısıtlı olduğu bi yerde doğacak olan bebeğinize hem annesi olarak hem mesleğinizin de getirisiyle sizin bakıyor olmanız daha iyi olur. Burda bilmem kaç bin kadın vardır doğum yaptığı için kariyerinden mesleğinden vazgeçmiştir emin olun. Onlardan biri de benim. Ayrıca devlet memurusunuz sonuçta işten ayrılmak gibi bi durum yok geri dönebilirsiniz endişe edecek bişeyiniz yok bu konuda. Lütfen bakıcıların iyi olmadığını duyduğunuz , annenizden hakaret işittiğiniz bi ortamda bebeğinizi başkasına emanet etmeyin çalışmak için. Tabi bunu sırf keyfi olarak çalışmak istediğinizi düşünerek söylüyorum. Eğer bi zorunluluğunuz varsa da ince eleyip sık dokuyarak iyi bir bakıcı bulabilirsiniz. Kimseye minnet etmeyin

Saglikciymissiniz hastalarla nasil anlasiyorsunuz. Sizi ilk yazinizda yabanci sandım anlatim diliniz cok bozuk. Konuya gelirsek bakici tutun tecrübe konusuyor

Cocuk sizin cocugunuz. Siz kendiniz bakmak isteyebilirsiniz, bu cok normal. Buna karar verecek siz ve esinizdir.
Zaten ben yaşlandım abine bile kahvaltı hazırlayamadım dememiş mi! Yani açıkçası gelmemek için bir bahaneyle sucu size atmış gibi geldi bana.
Bende calismamistim ve çocuğumu 3 yaşına kadar kendim buyuttum. Aslinda en guzeli bu. Bizim kültürümüzde lohusalik zamanında annenin gelmesi yaygın ama ben kendim öyle bir şey istemedim. Annem de teklif etmedi zaten istemezdide. Ilk ay kucaktan inince uyanan bir bebekti hatta ama öyle yada böyle ustesinden geliyor insan Allah in izniyle.
Bana diyor 10,15 bine bakıcı mi tutulur. Bende burdakiler tutmuş dedim çok beğendikleri için değil .Genelde arkadaşlarım bu şekilde dedi fiyatlar bunu deyince de ne bok yersen ye bakıcını iyice tut dedi ben tutcam diye demedim illa sadece fiyatlardan bahsettim

Lütfen biraz kitap okuyun, ne demek istediğiniz anlaşılmıyor. İçinizden konuşup bi kısmını yazıyor gibi yazmışsınız. Kim ne dedi ne demek istedi belli değil.
Anneniz ağzı bozuk, size kaltak diyor böyle biri bebek bakmasın zaten. Ayrıca benim 2 sene ücretsiz hakkım var bunu kullanıp kendim büyütücem neden demiyorsunuz da işi bulandırıyosunuz.
Doğuda bir çok kişi zaten ücretsiz alıyor -sağlıkçılar- 2 sene ücretsiz 4 ay ücretli yıllık izin derkem 2,5 yaşa kadar bakıyolar. Destek isteyende o zamandan sonra istiyor 6-7 ay kreş zamanı gelene kadar, hemde oyundan anlayacak zamana geliyor çocuk.

Back
X