Annem bana karşı neden böyle davranıyor..:(

Anne yarasi buyuk: bu konuda cok kitap okumus ve terapistlerle gorusmus biriyim. Sizi ve beklemtilerinizi cok iyi anliyorum ve cok hak veriyorum.

Ama anneniz sizi bu kadar anlayabiliyor. Soyledigi sozler kendince sizin iyiliginiz icin. Kapasitesi bu. Size karsi empati yetenegi dusuk belli ki. Belki herkese karsi dusuktur.

Onun nasil bir ortamda buyudugu de onun sizi boyle kadersiz diye etiketliyor olmasinin temelinde olabilir. Mesela babanesinden bu lafi cok duyuyorsa bunu cok normallestirmistir.

Annenizi degistiremezsiniz. Degisturebileceginiz tek kisi kendinizsiniz. O nedenle size nasihatim annenizi boyle kabullenmeniz. “Annem yapici konusan biri degil zaten” diyebilirsiniz mesela annenizim bu gereksiz, yikici sozlerine karsilik.
Benim annem de dogumgunu cicegi sabahtan degil de oglende geldigi icin bize gunu dar etmisti; bir daha hic cicek gondermedim.

Annen gamlı baykuş. Sorunu senle değil genel tavrı o. He deyip geçmek gerekiyo ya da sınırlı bilgi paylaşımı gerekiyo

Erkek kardeşlerimi çok seviyor ama bana karşı hiç öyle değildi. Yılların birikmişliği ile birlikte bebeğimi kaybedecek olmanın acısıyla anneme karşı soğudumu hissediyorum

Bi kızım olsun isterdim hep ona her zaman destek olup onu ne kadar çok sevdiğimi hissettirecektim annem bana yaşatmadı bu duyguları beni sevdiğini tam olarak hissedemedim ben bu çok kötü

Daha 8 aylık evliyim birkez bile bi sorun yaşamadık eşimi sevdiğini söylüyordu eşimde çok saygılı aileme karşı ama annem destek olmak yerine neden böyle yaptı bilmiyorum
Annen o anın üzüntüsuyle nasil teselli edecegini bilememiş. Sonra ihtiyacı olursa beni ararsa giderim diye düşünmüştür. Ne gibi sorun yaşandı amniyosentez alındı peki?

Erkek kardeşlerimi çok seviyor ama bana karşı hiç öyle değildi. Yılların birikmişliği ile birlikte bebeğimi kaybedecek olmanın acısıyla anneme karşı soğudumu hissediyorum

Bi kızım olsun isterdim hep ona her zaman destek olup onu ne kadar çok sevdiğimi hissettirecektim annem bana yaşatmadı bu duyguları beni sevdiğini tam olarak hissedemedim ben bu çok kötü
Nasil sarilmak istedim size. Ayniyiz. Ben de diyorum annem annelik yapmayi biliyor, erkek kardesime sevgi, sevkat gosterebiliyor, ben neden anne sevgisi hissedemiyorum. Ben neden hep yalnizim. Ben neden paylasamiyorum (duygusal olarak).

Ben iki gebeligimi biri 13 digeri 11 haftalikken kaybettem. Anneme hamile oldugumu bile soulememistim. Sonra tekrar hamile kaldigimda doktora annemle gitmek zorunda kaldim. Ilk muayeneydi, doktora da anlattim tabi kaybettigim gebeliklerimi; annem
Cikinca dedi ki “allah allah bizde hic boyle gebelik kahbeden yok sen kime cektin acaba” yani yanimda oldugunu benimle acimi paylastigini gosteren en ufak bir duygu kirintisi yok. Ben de sizin gibi cok agladim. Cok yalniz hissettim. Cok sordum neden diye. Bu yil bir kitabi okurken dedim ki; “sen cok iyi bir annesin. Baska bir anneye ihtiyacin yok. Kendi annen de sensin. Kendi icimdeki kiz cocugunu da ben buyutecegim.” dedim. Bunu saglad, guclendim galiba. Ya da belki annemle diyalogum cok azaldigi icin yakin zamanda ne kadar incindigimi gozlemleyemiyorum.

Dilerim en kisa zamanda saglikla evladiniza kavusursunuz.

Keşke bende size sarılabilsem….
İkimiz çok iyi birer anne olacağız inşallah Allah izin verirse
Biz evlat ayrımı yapmadan sevgimizi göstereceğiz çünkü bu konuda hep eksik kalmışız
Kalbim çok acıyor şuan tek hissettiğim bu
Allah bizlere yardım etsin

Evladıma kavuşamıyorum maalesef
Ama tekrar nasip ederse Allah hamileliği inşallah sağlıkla kavuşurum

Evladıma kavuşamıyorum maalesef
Ama tekrar nasip ederse Allah hamileliği inşallah sağlıkla kavuşurum
Ben de 13 haftalik hamileydim. Fetal dna sonucum 45x0 geldi. O ana kadar hic sorunsuz harika bir hamileligim vardi. Kalp atisini gormustuk, haftasiyla uyumluydu. Biz cinsiyet ogrenmek icin fetal dna yaptirmistik ve sonuc yikiciydi. Gunlerce uyudum. Saatlerce yurudum. Cok buyuk bir yikim. Kimseyi dusunmeyin. Bilmiyorum bence bu durumda teselli veren hic bir kelime yok. Tam tersi insanlarin teselli cabalari bana daha bogucu gelmisti. Sagliksizmis demek ki, uzulme yine olur falan. Sacma sapan laflar. Ben daha cok sessiz yurumek, disarida vakit gecirmek istemistim. Siz de icinizeen ne geliyor, sizi ne rahatlatiyorsa onu yapin.

Çok teşekkür ederim gerçekten yanımda olduğunuzu hissettim

Neden bebeği aldırmak zorundasınız?

Neden bebeği aldırmak zorundasınız?
Aslında sadece annemle ilgili yorum yapılmasını istemiştim çünkü artık konuşmak istemiyorum üzülüyorum ama yine soruyorsunuz bebeğim down sendromlu onunla birlikte ek olarak başka sağlık sorunları da var

Oldu mu ? İçiniz rahat etti mi ? Yoksa vicdan sorgulama sırası mı ?
Telefon numaramı da vereyim isterseniz oradan arayıp bağırın filan
Hayırdır ne oluyoruz
Ben sizin sınırlarınızda durmak zorunda değilim burası bir forum, sorumu yanıtlamama gibi bir seçeneğiniz vardı yanıtladınız şimdi bu atarımsı tavır ne?
Benim vicdanımla sizin ne ilişkiniz olabilir de sizden dolayı vicdan sorgulaması yapayım ki bunu birinin yapması gerekiyorsa o sizsiniz ben değil
Bebeği aldırmak “zorundayım” dediğiniz için zorunluluğu merak ettim cevabımı aldım, içimin rahat edip etmeyeceği birşey yok, kavga edesiniz var anlıyorum da doğru adres ben değilim
Bu saldırganlığınızın nedeni yazdığınız gibi bir “zorunluluk” olmaması bunun bir “tercih” olması mı acaba? Siz vicdanınızı sorguluyor olmayasınız? Bu öfke kendinize olmasın?
Bebeği -aldırmak- üzere değilsiniz sanki zaten bunu dile getirmemişsiniz sanki de ben nedeni sorunca hatırlayıp üzüldünüz
Offff

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…