annelik anlatıldığı gibi değilmiş

ilk cocugum kolikti, ikincisinde de yok böyle bir gaz ya.
ciktikca ben sasiyorum, ve karninin ici gürül gürül.
önceki uyanmalari saymiyorum ücten sonrasindan bahsedeyim
gece üc uyandik gazla, bese kadar ugrastim. beste yattim
bes bucukta kalktim
alti bucukta yattim, yedide kalktim
dedim artik uyumuyorum ulen yetti gari
gündüz dinlenme sansim yok ablasi var evde kücük o da
yok böyle bir zorlanma
inan coook zor, dört ay olacak biz böyleyiz
ha ilk iki ay oturarak uyudum onu da söyliyim baska carem yoktu koynumda yatirdim sabaha kadar kollarim düserdi ama dayandim
yani zor
hepimiz cekiyoruz, gececek diye bekliyoruz
kendini yalniz hissetme durumu kabullen ve atlatmaya calis
emzirdigim icin kahve de icemiyorum tüm gün nasil ayaktayim ben de bilmiyorum
esim mama verelim diye yalvariyor, en azindan geceleri ver uyursun biraz diyor ona da icim razi degil
bugün gaz ilaci bakmaya gidicem evdeki ise yaramiyor
üc ay dolsun gaz gaciyor demislerdi, hala daha bekliyorum i ih gecmiyor, daha da beter oldu hatta
güzel günler görecegiz kizlar
mesela biz esimle sarilip sabaha kadar yatacagimiz günlerin hayaliyle ayakta duruyoruz, yasimiz da genc, arada iki cocukla yatiyoruz :)

yahu başlatmasınlar ne vicdansızlığı
o bebeğin annesi sizsiniz siz.. sizden fazla hangi insnoğlu sevebilir o kuzuyu
kardeşimin bebeği kolikti ve ilk 3 ay insanlıktan çıktım diye anlatır
koliğin bilimsel bir açıklaması yok canım
sadece şunu söliyim sen ne kadar sakinsen o da okadar mutlu
3 ay annesi.. bunu kabul et daha iyi olacaksın

Yaşadıkların çok normal, milletin dedikleri hep aynı şeyler zaten, ben böyle çocuk görmedim, bu ne biçim çocuk falan.

Benim iki çocuğum var, eskiden hamile görünce duygusallasir, mutlu olurdum, şimdi içten içe bir acıma hissediyorum sadece. Sesimi çıkarmıyorum ama uykusuzluk, meme acısı, hastaysan bile dinlenememe... Aklıma hep bunları yaşayacakları geliyor.

Hepsi geçecek şu an alışma evresindesiniz her ikinizde. 3 aydan sonra baya baya farkedecek inan. Kolik bebek zor. Ağladığında sevgi göster al kucağına hafif sesle ninni şöyle kulağına sırtını okşa. Gazıda olabilir. 1 aylık bebek simarikliktan ağlamaz derdi varki ağlıyor. Sütünden emin ol. Bi sağ bakalım ne kadar çıkıyor. Belkide karnı aç çocuğun. Senin stresin çocuğa gecer. Önce sen sakın olacaksin

Hepsini okuyanadım, çok uzun olmuş.
Bebeğini emzirirken doğru tutuyormusun?
Göğsün acıyor diye sütten kesmeyi düşünmüşsün, bence anne olmaya hazır olmadan anne oldun. Bebeğin senin kucağından başka kucak arıyorsa kendini sorgulamalısın. Üzüldüm bebek için. O sana muhtaç. Aranızda sağlıklı bir iletişim yok. Bebek büyütmek zordur. Herkes yaşar bunları, ama kimsenin gözüne gelmez, sadece tatlı tarafları ağır basar. Hiç bir anne bebeği emzirme döneminde derin bir uyku çekemez. Tuvalet ihtiyacını bile doğru düzgün görmez, yemeğini yiyemez, ama şikayet etmezler. Annelik duyguları ağır basar. Sende farklı olmuş. Bebek içinde senin içinde eziyete dönmüş bu süreç.

Allah kolaylik versin canim kendi sallanan besik yada anakucagi tarzi sarkli sesli seylerde oyalaniyor mu sackurutma makinesi sesi falan denedin mi sakinlesmesi icin ama sakin bebegin yanina elektrikli esya birakma

Sizin verdiğiniz tepkileri veremedim ama duygu anlamında aynı şeyleri yaşamıştım ilk çocuğumda..İkincide farklı davrandığımdan mıdır bebekten midir bilemiyorum bir gün bile gerilmedim yenidoğan döneminde..
Şimdiki aklım olsa kızımı emzirirken litre litre hazır meyve sularını kafama dikmezdim, kriz başlamadan önce ılık bi banyo yaptırır rahatlamasını sağlardım(bu çok işe yarıyor) her emzirmeden sonra gazının çıktığını duymadan asla yatırmazdım..Siz pek emmiyor demişsiniz ama o hava yutuyor muhakkak..Enerjinizin ona da sirayet ettiğini unutmayın..Ayaklarını ve karın bölgesini sıcak tutun..Eskiden köylerde höllük denen ısıtılmış toprağı bebeğin altına bez gibi bağlama varmış hatta şahit de oldum çocukluğumda ve böyle kolik gibi şeyler pek olmazmış o zaman..Bana bunu bile önerdiler inanın :)
Bir de sab isminde bir alman damla vardı hala var mı bilmiyorum ama onu önerebilirim metsil pek işe yaramıyor..
Allah kolaylık versin hepsi geçecek lütfen sakinleşmeye çalışın yoksa gelecekte bu günleri pişmanlıkla anarsınız benim gibi...

canim benimmm kim ne derse desin ben sizi çok iyi anlıyorum.4 kez düşük yaptim ve bir bebeğimin olmasi için deliriyordum olduktan sonra yanimda annem olmasina rağmen kesinlikle çok zorlandim.En ama en önemli faktör uykusuzluk gece uyku ihtiyacı tavan yapıyor sinirler geriliyor sabaha biraz olsun uyudugunuz icin vucut rahatliyor ve gece yaptiklarinizdan pişman oluyorsunuz.Benim yavrum neredeyse 7 aylik ilk 3 ay geceleri sessizce ağlardım çünkü benim yakınmaya hakkim yoktu malum bebek bebek diye bir zamanlar kafayi siyirdiğım için birakin bir of demeyi yüzüm asilsa evdekilere batiyordu ki hala oyle.Annelik çok ama çok zormuş,bebek tam anlamıyla ben merkezci onun için yaşıyorsunuz artık.Ben vakit darliğindan çok sevdiğim belime kadar olan saçlarımı küt kestirdim çünkü taramaya ve kurutmaya bile vaktim yok.Tabi ki 40'i çikinca hersey şak diye düzelmeyecek hafta hafta,ay ay büyüdükçe sen ona oda sana alisacak.Biliyorum çok zor ama bu stresini olabildiğince bebegine yansitmamaya çaliş yoksa daha çok zorlanirsin o hiçbirşey anlamıyo sandigin el kadar bebiş varya söylediğin herşeyi anliyo sesinin tonundan kavriyor olumsuzluğu.Ben kızıma birazcık sinirlensem bana küsüyor ve memeyi reddediyor 2 gün normale dönmesi için uğraşıyorum.Onun bunun dedigine de bakma zamane bebekleri neredeyse hepsi böyle eskiler kendi zamanlariyla kiyasliyorlar.Zaman geçtikçe herşey rayina girecek sende anneliğin güzelliğini yaşayacaksın ve geçmişe bakıp "ne günlerdi bee" diyeceksin

Ne kadar vicdan yoksunu bir yorum olmuş.
Ben de sizin etrafınızdaki insanlara acıdım gerçekten.
Çocugun her gak guk demesinde annenin başına kabus gibi çöken sizin gibiler demek.
Herkes benzer süreçlerden geçebilir, bebekle iletişim kurmakta zorlanabilir ama bu geçici bir durumdur. Ve asla annenin sucu değildir!
kimseye hele de be yapacagını şaşırmış bir lohusaya ne kadar yetersiz bir anne olduğunu söyleme hakkınız yok.
her bebeğin en iyi bakanı en çok seveni kendi annesidir.

Ben hiç şikayet etmedim diyen annelere asla inanmıyorum. Çevremde bebeği olan kim varsa çok zor diyor. Mutlaka zorlandıkları anlar olmuştur. Kolay değil tabi ki, hayatınıza birden yeni bir canlı giriyor. Çok normal bence bunları hissetmeniz.

Elektrik supurgesi sesi var youtube da. O işe yarayabiliyor.
Yenidogan emzigi var philips in, o da ise yariyor, emzikten korkma bak mukemmel olmaya calisiyosun, aman sallamiyim, emzik vermiyim, tek basima her seye yetiseyim. Keske annem hayatta olsaydi da yanimda olsaydi, ya da yasadigim yerde 1 tane akrabam olsaydi ama yok.

Neden sahip oldugun nimetleri kullanmiyorsun canim, kendini dusun. Bebek durmuyorsa emzik.de verilir ayakta da sallanir. Bunlari yapanlar kotu anne degil ki. Bebek zaten emme refleksiyle doguyor, emmek onu rahatlatacak belki, lutfen kendini kisitlama boyle.

Ayrica hava isindi koy arabasina guneste dolasin parkta bahcede, durmazsa eve geri donersin yani dunyanin sonu degil

Sen kotu anne degilsin, sadece mukemmel olmaya calisiyorsun, kendini begenmiyorsun, kendini bu kadar yipratma, kendini elestirme, bebek agliyorsa sen aglatmiyorsun.

Ayrica gercekten sanslisin, benim esim benden fazla paniktir, annesinden cok kaynanaligi kendisi yapar. Ve ben yapayalnizim bu dunyada, bu sehirde.

Rahatla hadi bak ben mukemmel degilim, sen degilsin, kimse degil. Hayatta sorunsuz yasamak amac olamaz. Bagrina bas tontonu, hep bu gunleri beklemişsin, zehir etme canim, hadi bakalim guveniyorum sana.

Ayrica 40i cikmasi buyudugu icin onemli yani buyudukce rahatlayacaksiniz o açidan. Birbirinizi taniyacaksiniz.

Allah yardimcin olsun. Hem cennet analarin ayaklari altinda hadi bakalim opuyorum seni ve kuzunu

cok sabırlı cok mutlu hıc sıkayet etmeyen anne masalına ınanmayın oyle bırsey yok
bıde benı gorecektınız sız hungur hungur aglardım sut damlardı emmezdı sagıp vermek zorunda kalırdım emzırmek kadar kolay ve guzel bırsey yok ama kızım ılla sagdıracak bana ıs cıkaracak
sagana kadar aglamaktan catlardı
gobek fıtıgı oldu 25 gun gobegınden kan geldı
ustune kolık
reflu
bıde grıp oldu

oohh sen evde gorcektın benım cümbüşü

esıme en son kızı sana atıp kaçıcam galıba dedıgımı hatırlıyorum
ama sımdı hepsı gectı tadından yenmıyor
bırlıkte cok eglenıyoruz suan 15 aylık
1 yasına kadar zor sonra dunyanın en ıyı arkadası oluverıyor :)

sabret

Tabii ki anneliğe hazırsın. Ben de yaşadım. Memeden hiç ayrılmazdı, gece uyumazdı, hah uyudu diyip yerine bırakırdım 5 dakika sonra uyanırdı. Banyo bile yapmaya vakit bulamazdım. Hele o meme ucu yaraları, emerken canımı da emiyordu resmen. Tüm gün evde yalnızdım. Tuvalete bile kucağımda giderdim. Benim de sinir krizi geçirdiğim, sinirimi boşaltmak için balkonda bardak kırdığım, birkaç defa oğluma bağırdığım, şikayet ettiğim oldu. Ben yapmadım diyenlere bakma, hepimiz aynı kapıdan geçtik.

Bi dakika canim sakin ol ya noluyo :):):):) aqlayan bebek cok ama cok zordur eminimki hamileyim suan qozumu korkuttun :):) ben yeni doqduqumda annem sabah ezanlarina kadar ayakta sallarmis hayati zehir etmisim kadina yani illlallah etmis :):):) ama 40 im cikinca pat diye kesilmis okadar uslanmisimki :):) sana belki morek olur diye soleyim dedim :) yazik annesi oda dunyaya alismaya alisiyo 40indan sonra duzelecek emin ol etrafimdakilerin coqusu oyle sahit oldum yani :)

Kıyamam...
Sen instagram annelerine aldanma, toz pembe değil bu süreç!

Öncelikle, burda sana salıncak tavsiyesi verenlere ses etmemişsin ama emzik tavsiye eden valideyi evden kovmuşsun. Sence de garip değil mi?
Salıncak da, emzik de bebeğini sakinleştirmek için sana yardımcı olacak şeyler. Bu kadar tepkili olma.
Senden kopacak değilki bebek. Sadece sen biraz dinlenecek, daha sakin olacaksın pembesu.

Bu sürecin geçici olduğunu düşün, öyle çünkü.
Destek alabilirsin, sana yardım etmek isteyenleri geri çevirme, imkan buldukça dinlen, çık gez gel.
Bunlar seni kötü anne yapmaz.
Mutlu eder ve mutlu anne=mutlu bebek.

İkiz bebeklerim uzun süren yoğun bakım döneminden sonra eve geldiklerinde sakin bebeklerdi.
Herkes kadar zorluk çektim, abartılı değil.
Eşim ve annem de çok yardımcı olmalarına rağmen bazen acayip krizlere giriyordum.
Kendimi bi yerden mi atsam, ben anne olmamalıydım, beceremiyorum vs diye tuhaf düşünceler yaşadım.. Ama geçti.

Bebeğine hep güzel şeyler söyle. Olumlu olmayı ihmal etme.
En geç 4. Ayda bu illet geçecek ve meleğin hakikaten bir melek gibi olacak.
Sabır

2.çocuğumu seneler sonra tedavi ile aldım kucağıma.Ama bebekliği çok zor geçti.Devamlı ağlardı dr giderdim,gaz sancısı başka sorunu yok derdi.Kimi zaman kendi anneliğimi sorgulardım uslu bebekleri görünce acaba ben mi bakamıyorum diye.Kimi zaman da bıkardım .Ama uyuduğu zaman o masumluğunu görünce kızardım kendime.Emin olun bu günler geçecek.Boşuna cennet annelerin ayakları altında değil.Lohusa depresyonundasınız ve şu an ihtiyacınız olan şeylerden biri de çocuğunuza veya işerinize yardım eden birini bulup kendinize biraz zaman ayırmanız.Allah yardımcınız olsun.

Arkadaşlar çok güzel tavsiyeler vermiş. Siz huzursuz olursanız o bebeğin huzurlu olma ihtimali yok. Kendisiyle sizi hala bir bütün sanıyor. Ayrıldığınızın farkında bile değil. Kesinlikle psikolog veya psikiyatriste gidin. Bunu sadece rahatlamak adına bile yapabilirsiniz. Karışık bitki çayı vardı bir markanın. Bebe çayı diye satılan. İçeriği dünya para verdiğimiz süt çaylarıyla aynı, için bol bol. Hem sizi rahatlatır hem sütünüzü arttırır. İnsanlardan yardım istemekten çekinmeyin. Dinlenmek en büyük ilacınız. Ve bence en önemlisi çocuğunuzla sitemkar konuşmayın. İlerde travma kaynağı onun için bu sözler. Benim çok kolay bi bebeğim olduğu halde bunaldığım,kendimi hapsolmuş hissettiğim oluyordu. İnsanız tüm duyguları yaşamamız normal. Herşey geçiyor bu günlerde geçecek. Rahat olun.

Kolik icin supurge sesi ya da sac kurutma sesi ise yario cogu zmn canim

canımbunları hepimiz yaşadık.3 cocuk annesiyim oglumu saatlerce çarşafta sallardık.İkizlerimin biri ise geceler boyu yatmaz gündüz ise zırım zırım zırlardı.İnan bana hepsi geçecek.6.aydan sonra çok rahat edeceksşin.agucuk gugucuk yapmaya başladıgında bu nasıl bir mucize diyeceksin.Annelik sabır gerektiriyor,ödün vermeyi,aç kalmayı,uykusuzluğu gerektiriyor.Bunların hepsi geçecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…