• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

annelik anlatıldığı gibi değilmiş

Evet doktor kolik dedi ne demek o ne yani noluyor diyorum bizde bilmiyoruz sabredeceksin nedem olduğunu bilmiyoruz çözümü yok diyor.

İnternetten bakıyorum elini yumruk yapıyor kafasını arkaya atıyor nefesi kesiliyor ağlarken sebep yok..
Gazını çıkarıyorum altı temiz karnı tok sebep ne bilmiyorum..

O müziği bulup dinleyelim bakalım belki işe yarar :KK43:

kolik genelde 3 ayda bitiyor. ondan sonra biraz daha insani bir hayat sürebiliyorsun. ilk zamanlar kolik olan bebek gerçekten çok zor. ben de çok ağladım, mutsuzdum, kendime lanet ettim, niye çocuk yaptık ki dedim, gece herkes uyurken kendimi balkondan atmayı bile düşündüm. uyurum en azından diyordum. kafayı tam olarak kırmıştım. hiç kimse mükemmel değil. sosyal medyadan mükemmel anneleri takip etme sakın, herkesin ya yardımcısı var ya çocuğu kolik değil halinden anlayamaz. annenleri kayınvalidenleri öncelikle kabullen, bırak konuşsunlar. onlar gelince çık biraz nefes al. markete git, kuaföre git. sütünü sağıp bırak.
zamanla düzelecek, inanmazsın ikinci çocuğu asla yapmam derken yapmış olacaksın hatta.

Çıldırmak üzereyim..
Çevremde bir tane bile benim gibi anne göremiyorum herkes doğduğu an büyük bir aşkla bağlanmış çocuğuna hiç kimse yaşadıklarından şikayetçi değil herkes çok mutlu hayatından..

Doğduğu an kucagıma verdiklerinde inanmıyorum bu benim mi çok güzel dedim evet harika ni duyguydu ama sonra sorna emzirme sorunları uykusuzluk sürekli kucagımda durmak istemesi vs.. memeyi kesmeyi düşünüyorum diye konu açmıştım zor geliyor canım acıyordu..
Şükür ki düzeldi ve şuan yeni yeni anlıyorum emzirmenin güzelliğini..
Tabi memeyle savaşmadığı düzgün emdiği nadir anlarda..

Çok zor geliyor sürekli ağlıyor sürekli mutsuz memede ağlıuor uyurken bile ağlıyor 40ını bekle diyor herkes eee ne değişecek 3 gün sonra sihirli bi değenek değip hersey normale mi dönecek?

Evde yalnızken daha normal ama evde babası ve benim dışında bi kişi bile varsa sürekli ağlıyor memeyi red ediyor beni sevmiyor gibi geliyor başkasının kucagında duruyor bende durmuyor meme istiyor diyolar veriyorum çekip çekip bırakıyor süt damlıuor diliyle yalıyor ama çekmiyor oyun yapıyor desem 1 aylık çocuk ne anlar oyundan..

Akşam 10 dan sonra saatlerve ağlıyor ne meme ne mama ne altınınaçma hiç bişi sakinleştiremiyor işte o anlarda lanet ediyorum keşke anne olmasaydım diyorum kendimi tokatladım dün gece sinirden salonda konsolun üstünde ne varsa duvara fırlattım kapılara kafamı vurdum. 20 saattir uyumadım kucagımda uyuyor yerime yatıramıyorum hemen ağlıyor.
Asla böyle tahammülsüz bi insan değildim küçücük bana muhtaç ne derdi oldugunu bilmediğim bebeğim bana bunları hissettiriyor.

Neden herkes gibi sabırlı güler yüzlü bi anne olamıyorum.. eşim çok sabırlı davranıyor ağladığında onun için üzülüyor kim bilir ne derdi var bi yeri mi ağrıyor diye endişeleniyor bense uyusun biran önce yok bişeyi şımarıklıktan yapıyor diyorum..içimde sürekli kızıyorum bazen emmeye çalışırkende yüzüne bakıp söylüyorum neden uyumuyorsun ben hiç mutlu değilim diye..
Sabah oluyor gece hissettiklerim söylediklerim için ağlıyorum ne biçim insansın diyorum ama o anlarda o kadar çaresiz hissediyorum ki kendimi..
Kendimi bi yerlerden atasım geliyor. Doktor çocuk bu ağlar yapavak bişi yok dedi bi sıkıntısı yok dedi.

Herkes bana sende sakinleşecek sende mutlu olacak demişti hani kucagıma aldıgımda susacak bi tek bende huzur bulacaktı..

Asla öyle bişey yok ben bişeyleri yanlış yapıyorum nolur bana bişey söyleyin..
Daha çok küçük büyüyüp beni iyice tanımaya başladıgında benden böyle şeyler görmesin her anne bebek gibi sağlıklı bi ilişki kuralım istiyorum ama imkansız gibi geliyor.arkadaşlarımla konusuyorum ben hiç böyle şeyler hissetmedim bi gün bile kızmadım uyumadı diye diyor kimisi günlerce kucagımda tuttum hiç yorulmadım sevgidi yeter diyor. Bana niye yetmıyor ?

Ne yapayım nasıl dayanayım siz uykusuzluga yorgunluga açlığa nasıl dayanıyorsunuz?

Eve bazen kaynanam kardeşim annem geliyor ev işini yemeği yapıyolar ama her gelen bu çocuk niye böyle ben hiç böyle çocuk görmedim sütün mü yok ağrısı mı var o mu bu mu diye beynimi yedikleri için def ettim herkesi kimse gelmiyor artık. Deli gibi tek başımaym bütün gün. Akşam eşim geliyor hemen veriyorum al sen ilgilen diye onda da ağlıuor deliricem dayanamıyorum artık ben neyi yanlış yapıyorum?
Canım benim benimde 3 uncu bebeğim şu an 11 aylık oldu.yasadiklarini çoğu anne yaşıyor.Daha çok küçük ınan gecicek .ilk bebeğim benimde kolikmis. Ben bilmiyordum .Çok ağlardi onla birlikte bende ağlardim. Şimdi o kolik bebek 19 yaşında Allah'a şükür beni herkesten çok güldürüyor.

Okadar çok şikayet etmişsiniz ki bebeğinizden. Size söyleyeceğim tek şey. O sadece bir BEBEK.
Sizin gibiler yorum yapıp konu sahibi daha da üzmesin mümkünse.belliki kadıncağız lohusa değresyonunda,belki bebeği de kolik...ve konu sahibi zaten pişmanlıklarını da dile getirmiş.pfff uzaktan davulun sesi hoş gelirmiş

Elektrik süpürgesi sesi indir netten. Ah bir saatlik olan vardı aciyordum çocuk iki dk sonra susuyordu. Bon Bon bakıyordu :-) Anneye her türlü baş ağrısı ama çocuk ağlamasın yeter ki...

Bizim mucizevi iyileşmemiz soyle oldu. Bır gun yıne aglıyor sıradan bır gun , klozete bıle bebekle oturdugum hergunden bırı .
Aksam ustu bebek uyuyunca bende uyuyım demıstım azıcık, nasılsa birazdan kalkacak. Anam sonra ben bır anda acayıp sesler duymaya basladım gece olmus saat 10 uyuyalı olmus 6 saat , zıl calmıslar kapılara vurmuslar, yukardan supurge makınesı hortumu sallayıp camlara vurmuslar ben bı uyandım saate baktım ortalık zıfırı karanlık. aha dedım öldü bu cocuk vallahı öldü, hemen besıge kalktım kaldırdım cocugu mıyyyk yaptı soyle kafasını gecırdı uyuyordu :D
Ve ondan sonra hersey cok guzel gıttı :KK50:

Bu arada kimyon çayını deneyebilirsin.Ben kızıma 37 günlükken verdim.sakinlestiriyordu.Allah kolaylık versin

Çıldırmak üzereyim..
Çevremde bir tane bile benim gibi anne göremiyorum herkes doğduğu an büyük bir aşkla bağlanmış çocuğuna hiç kimse yaşadıklarından şikayetçi değil herkes çok mutlu hayatından..

Doğduğu an kucagıma verdiklerinde inanmıyorum bu benim mi çok güzel dedim evet harika ni duyguydu ama sonra sorna emzirme sorunları uykusuzluk sürekli kucagımda durmak istemesi vs.. memeyi kesmeyi düşünüyorum diye konu açmıştım zor geliyor canım acıyordu..

Çok zor geliyor sürekli ağlıyor sürekli mutsuz memede ağlıuor uyurken bile ağlıyor 40ını bekle diyor herkes eee ne değişecek 3 gün sonra sihirli bi değenek değip hersey normale mi dönecek?

Evde yalnızken daha normal ama evde babası ve benim dışında bi kişi bile varsa sürekli ağlıyor memeyi red ediyor beni sevmiyor gibi geliyor başkasının kucagında duruyor bende durmuyor meme istiyor diyolar veriyorum çekip çekip bırakıyor süt damlıuor diliyle yalıyor ama çekmiyor oyun yapıyor desem 1 aylık çocuk ne anlar oyundan..

Akşam 10 dan sonra saatlerve ağlıyor ne meme ne mama ne altınınaçma hiç bişi sakinleştiremiyor işte o anlarda lanet ediyorum keşke anne olmasaydım diyorum kendimi tokatladım dün gece sinirden salonda konsolun üstünde ne varsa duvara fırlattım kapılara kafamı vurdum. 20 saattir uyumadım kucagımda uyuyor yerime yatıramıyorum hemen ağlıyor.
Asla böyle tahammülsüz bi insan değildim küçücük bana muhtaç ne derdi oldugunu bilmediğim bebeğim bana bunları hissettiriyor.

Neden herkes gibi sabırlı güler yüzlü bi anne olamıyorum.. eşim çok sabırlı davranıyor ağladığında onun için üzülüyor kim bilir ne derdi var bi yeri mi ağrıyor diye endişeleniyor bense uyusun biran önce yok bişeyi şımarıklıktan yapıyor diyorum..içimde sürekli kızıyorum bazen emmeye çalışırkende yüzüne bakıp söylüyorum neden uyumuyorsun ben hiç mutlu değilim diye..
Sabah oluyor gece hissettiklerim söylediklerim için ağlıyorum ne biçim insansın diyorum ama o anlarda o kadar çaresiz hissediyorum ki kendimi..
Kendimi bi yerlerden atasım geliyor. Doktor çocuk bu ağlar yapavak bişi yok dedi bi sıkıntısı yok dedi.

Herkes bana sende sakinleşecek sende mutlu olacak demişti hani kucagıma aldıgımda susacak bi tek bende huzur bulacaktı..

Daha çok küçük büyüyüp beni iyice tanımaya başladıgında benden böyle şeyler görmesin her anne bebek gibi sağlıklı bi ilişki kuralım istiyorum ama imkansız gibi geliyor.arkadaşlarımla konusuyorum ben hiç böyle şeyler hissetmedim bi gün bile kızmadım uyumadı diye diyor kimisi günlerce kucagımda tuttum hiç yorulmadım sevgidi yeter diyor. Bana niye yetmıyor ?

Ne yapayım nasıl dayanayım siz uykusuzluga yorgunluga açlığa nasıl dayanıyorsunuz?

Eve bazen kaynanam kardeşim annem geliyor ev işini yemeği yapıyolar ama her gelen bu çocuk niye böyle ben hiç böyle çocuk görmedim sütün mü yok ağrısı mı var o mu bu mu diye beynimi yedikleri için def ettim herkesi kimse gelmiyor artık. Deli gibi tek başımaym bütün gün. Akşam eşim geliyor hemen veriyorum al sen ilgilen diye onda da ağlıuor deliricem dayanamıyorum artık ben neyi yanlış yapıyorum?
Memede ağlayınca da mide gazını çıkarmaya çabala. Memede ağlama sebepleri mide gazı oluyor. Dik tut kucağında sırtına vur, yuksrı doğru okşa sırtını. Benim deneyimlerime göre bağırsak gazı olduğunda çocuk daha çok memeye yapışıyor. mide gazı ters etki yapıyor.

kolik genelde 3 ayda bitiyor. ondan sonra biraz daha insani bir hayat sürebiliyorsun. ilk zamanlar kolik olan bebek gerçekten çok zor. ben de çok ağladım, mutsuzdum, kendime lanet ettim, niye çocuk yaptık ki dedim, gece herkes uyurken kendimi balkondan atmayı bile düşündüm. uyurum en azından diyordum. kafayı tam olarak kırmıştım. hiç kimse mükemmel değil. sosyal medyadan mükemmel anneleri takip etme sakın, herkesin ya yardımcısı var ya çocuğu kolik değil halinden anlayamaz. annenleri kayınvalidenleri öncelikle kabullen, bırak konuşsunlar. onlar gelince çık biraz nefes al. markete git, kuaföre git. sütünü sağıp bırak.
zamanla düzelecek, inanmazsın ikinci çocuğu asla yapmam derken yapmış olacaksın hatta.
Yalnız yazılanları okuyunca ıcımden benımkı sımıd boyle yapsa(içerdeki) bayıltırım herhalde dıye dusundum :KK31::confused:

bir de kolikler için buzuki orhanın youtube da videoları var, 3 ay devamlı dinledik. bazen sakinleşmesine yardımcı oluyordu. ama en çok sokağa çıkmak rahatlatıyordu oğlumu.

lohusa depresyonundasın
benimde hep intahar edesim geliyordu
ama bebeğe negatif enerji veriyorsun sen
bebekler hisseder.
Hatta bir yazı okumuştum. bebeklerin duyguları anlaması beyin okumakla eşdeğermiş diye.

ben de dua ediyorum ikinci kolik olmaz inşallah, sağlıklı olur diye. ama uykusuzluğa nasıl dayanıcam bilmiyorum.
Senın ılkı kac yasındaydı ? Benımkı 7.5 yasında olacak ve okulda olacak ben bebekle bol bol yıyısırım dıye dusunuyorum eve abısı ve babası geldıgındede bebegı onlara satıp kacmazsam eger :skandal: Benım ılk oglum subat dogumluydu bızde cok sık dısarı cıkıyorduk ancak bu bebekler tam kıs bebegı olacak anca konu komsuya gıderız

Bebegi kolik olan bi arkadaş vardı, kız banyoda yaşıyordu. Sebebi bebeğin çamaşır makinesi sesine susup rahatlaması. Anakucaginda makinenin yanında duruyormus çocuk. Yikacayacak sey kalamadı artık boş çalıştırıyorum diyordu. Giden elektrik ve su parası olsun :)

Acaba annelik size nasıl anlatıldı:olamaz:
sabır ister..
özveri ister..
valla hep annem derdi anne olunca anlarsın diye hakikatten öyle..
eşinizden yardım isteyin alt degiştirme mama hazırlama ..
karnı açsa bebeğin çok sık uyanır ve ağlar ağladığında altına bakın ıslaktır.
bu günler kalıcı değil..

"Bebeğin iki aya kadar ağlaması Allah’tan başka ilah olmadığına (ve Muhammed (sav)’in onun kulu ve Rasulu olduğuna) şehadettir.
Dört aya kadar ağlaması Allah-u Taala’ya itimattır.
Sekiz aya kadar ağlaması Peygamber (sav)’e salavattır.
İki seneye kadar ağlaması da anne-babasına istiğfardır.
Susadığı zaman annesinin göğsünde ona cennetten bir pınar ihsan eder de onu içer. Böylece yeme içme ihtiyacı karşılanmış olur.”
alıntı..

Acaba annelik size nasıl anlatıldı:olamaz:
sabır ister..
özveri ister..
valla hep annem derdi anne olunca anlarsın diye hakikatten öyle..
eşinizden yardım isteyin alt degiştirme mama hazırlama ..
karnı açsa bebeğin çok sık uyanır ve ağlar ağladığında altına bakın ıslaktır.
bu günler kalıcı değil..

"Bebeğin iki aya kadar ağlaması Allah’tan başka ilah olmadığına (ve Muhammed (sav)’in onun kulu ve Rasulu olduğuna) şehadettir.
Dört aya kadar ağlaması Allah-u Taala’ya itimattır.
Sekiz aya kadar ağlaması Peygamber (sav)’e salavattır.
İki seneye kadar ağlaması da anne-babasına istiğfardır.
Susadığı zaman annesinin göğsünde ona cennetten bir pınar ihsan eder de onu içer. Böylece yeme içme ihtiyacı karşılanmış olur.”
alıntı..

Elektrik süpürgesi sesi indir netten. Ah bir saatlik olan vardı aciyordum çocuk iki dk sonra susuyordu. Bon Bon bakıyordu :-) Anneye her türlü baş ağrısı ama çocuk ağlamasın yeter ki...
Ben bunlara hıc bulasmadım bırde onlar kafamı sısırmesın dıye :KK69:

Çıldırmak üzereyim..

Yaa kiyamam. Kusura bakmayin ister istemez guldum yazdiklariniza.
Hic doktora goturuyor musunuz? Mutlaka goturun, onun tavsiyelerini dinleyin. Belki sakinlestirici bir seyler onerir.
Kendinizi suclamayi da birakin. Siz bir seyi yanlis yapmiyorsunuz. Her anne boyle donemlerden gecebilir.
Pediatride bazi anneler geliyordu "boyle dusundugum icin kendimden utaniyorum ama pencereden asagi atmak istiyorum bazen bebegimi" diyorlardi. Bir tek siz degilsiniz.

Kolik bebek çok zor,ancak yaşayan bilir. Benim kızım da kolik krizine girdi mi çığlık çığlığa ağlardı,sadece üzerimde uyurdu o da en fazla 3-4 saat. Merak etmeyin siz kötü bir anne değilsiniz,sadece lohusa sendromunu dibine kadar yaşayan,yorgun,uykusuz ve acemi bir annesiniz. Çocuklarıma duyduğum sevgi kelimelerle anlatılamaz ama ben de hiçbir zaman süslü cümleler kuramadım,anan kurban olsun her zorluğuna modunda yaklaşamadım,yeri geldi sinirden öleceğimi sanıyordum çünkü anneliğin toz pembe olduğuna inanmıyorum. Sabredin,elbette düzene girecektir.

Uyku o kadar büyük problem ki benim Bebeğimi yazmışsın resmen evde biri olunca memeye küserdi mastit olurdum şiş memeler uclari 4. Aya kadar hep yara surekli mama meme gaz ve alt acma 4 lüsüyle hayat geciriyordum. Cok ama cok zor lohusa depresyonuna girmissin ne yazik ki çünkü ben de yaşadım biliyorum. Sütün yetmiyor dediler mamayi dayadim refu oldu kuzum :( gaz problemi var muhtemelen Nurse Harveys al,bio gaia da iyidir bide bulabilirsen Gripe Water harika geliyor. Kundaklayabilirsin rahatlatir. Beni en cok zorlayan memeye kusup mastit oluşlarimdi haa bi de göz pınarlari tıkanıklığı :( o gunler de geçiyor be kuzum hic üzülme. Ben cok zor atlattim keske imkanım olsa o gunlere geri dönüp kuzumu daha cok sevebilsem :( gecen bende bi konu actiydim eski korkularim yüzünden. Ama yersizmiş büyümüş benim oğlum evin erkeği olmus 10 aylik haliyle :) hersey geçecek 10 dk uyuyamazdik simdi en azindan 2 saat uyuyoruz bu da bisey hamd olsun

Back