• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

annelik anlatıldığı gibi değilmiş

Çıldırmak üzereyim..
Çevremde bir tane bile benim gibi anne göremiyorum herkes doğduğu an büyük bir aşkla bağlanmış çocuğuna hiç kimse yaşadıklarından şikayetçi değil herkes çok mutlu hayatından..

Doğduğu an kucagıma verdiklerinde inanmıyorum bu benim mi çok güzel dedim evet harika ni duyguydu ama sonra sorna emzirme sorunları uykusuzluk sürekli kucagımda durmak istemesi vs.. memeyi kesmeyi düşünüyorum diye konu açmıştım zor geliyor canım acıyordu..
Şükür ki düzeldi ve şuan yeni yeni anlıyorum emzirmenin güzelliğini..
Tabi memeyle savaşmadığı düzgün emdiği nadir anlarda..

Çok zor geliyor sürekli ağlıyor sürekli mutsuz memede ağlıuor uyurken bile ağlıyor 40ını bekle diyor herkes eee ne değişecek 3 gün sonra sihirli bi değenek değip hersey normale mi dönecek?

Evde yalnızken daha normal ama evde babası ve benim dışında bi kişi bile varsa sürekli ağlıyor memeyi red ediyor beni sevmiyor gibi geliyor başkasının kucagında duruyor bende durmuyor meme istiyor diyolar veriyorum çekip çekip bırakıyor süt damlıuor diliyle yalıyor ama çekmiyor oyun yapıyor desem 1 aylık çocuk ne anlar oyundan..

Akşam 10 dan sonra saatlerve ağlıyor ne meme ne mama ne altınınaçma hiç bişi sakinleştiremiyor işte o anlarda lanet ediyorum keşke anne olmasaydım diyorum kendimi tokatladım dün gece sinirden salonda konsolun üstünde ne varsa duvara fırlattım kapılara kafamı vurdum. 20 saattir uyumadım kucagımda uyuyor yerime yatıramıyorum hemen ağlıyor.
Asla böyle tahammülsüz bi insan değildim küçücük bana muhtaç ne derdi oldugunu bilmediğim bebeğim bana bunları hissettiriyor.

Neden herkes gibi sabırlı güler yüzlü bi anne olamıyorum.. eşim çok sabırlı davranıyor ağladığında onun için üzülüyor kim bilir ne derdi var bi yeri mi ağrıyor diye endişeleniyor bense uyusun biran önce yok bişeyi şımarıklıktan yapıyor diyorum..içimde sürekli kızıyorum bazen emmeye çalışırkende yüzüne bakıp söylüyorum neden uyumuyorsun ben hiç mutlu değilim diye..
Sabah oluyor gece hissettiklerim söylediklerim için ağlıyorum ne biçim insansın diyorum ama o anlarda o kadar çaresiz hissediyorum ki kendimi..
Kendimi bi yerlerden atasım geliyor. Doktor çocuk bu ağlar yapavak bişi yok dedi bi sıkıntısı yok dedi.

Herkes bana sende sakinleşecek sende mutlu olacak demişti hani kucagıma aldıgımda susacak bi tek bende huzur bulacaktı..

Asla öyle bişey yok ben bişeyleri yanlış yapıyorum nolur bana bişey söyleyin..
Daha çok küçük büyüyüp beni iyice tanımaya başladıgında benden böyle şeyler görmesin her anne bebek gibi sağlıklı bi ilişki kuralım istiyorum ama imkansız gibi geliyor.arkadaşlarımla konusuyorum ben hiç böyle şeyler hissetmedim bi gün bile kızmadım uyumadı diye diyor kimisi günlerce kucagımda tuttum hiç yorulmadım sevgidi yeter diyor. Bana niye yetmıyor ?

Ne yapayım nasıl dayanayım siz uykusuzluga yorgunluga açlığa nasıl dayanıyorsunuz?

Eve bazen kaynanam kardeşim annem geliyor ev işini yemeği yapıyolar ama her gelen bu çocuk niye böyle ben hiç böyle çocuk görmedim sütün mü yok ağrısı mı var o mu bu mu diye beynimi yedikleri için def ettim herkesi kimse gelmiyor artık. Deli gibi tek başımaym bütün gün. Akşam eşim geliyor hemen veriyorum al sen ilgilen diye onda da ağlıuor deliricem dayanamıyorum artık ben neyi yanlış yapıyorum?
sen huzurlu mutlu değilsin. bebekler anneleriyle kurduğu bağdan çok etkilenir.
sen nasıl ruh halinde olursan bebeğin de öyle olur.
anlattıklarına bakılarak ruhsal durumun berbatken, bebeğinin mutlu bir bebek olmasını bekleyemezsin.

gebelikte hiç mi okumadın bu aşamaları?
anne gebelik ve sonrası her durumda sabırlı ve sakin olmak zorunda.

bebek dediğin küçük insan. o bu dünyaya sıfır bilgiyle geliyor ve her şeyi senden öğreniyor. bu sorumluluğun farkında mısın?
tek bildiği emmek ve ağlamak. sen yetişkin bir insan olarak sıkıntılarınla başa çıkamazken, henüz birkaç aydır dünyada olan bir canlıdan her şeyi düzgün ve olumlu yapmasını beklemen saçma değil mi?

lohusa depresyonu mu, mükemmeliyetçilik mi, tahammülsüzlük mü, her neyse adı gereğini yap ve bir an önce kendini toparla.
şu anda huzursuz mutsuz acı çeken tek insan sen değilsin. dilsiz bebeğin de senin tavırların yüzünden huzursuz bir bebek.
ve çevren de öyle muhtemelen.

kurmalı oyuncak bebek değil ki bu, sen istediğinde uyusun, uyansın, kaka yapsın, ağlasın.

bir an önce kendine çeki düzen ver. gerekirse 24 saat uykusuz kalacaksın. bu bebeğinin suçu değil. çünkü o henüz bu dünyada nasıl yaşayacağını bilmiyor. sen her şeyi milim milim sabırla güzellikle, gülümseyerek, öperek, koklayarak öğreneceksin ve öğreteceksin.

Son düzenleme:
En zor dönemlerdesin.. yıllardır yalnızdın şimdi yeni bi düzene alışmaya çalışıyorsun. Lohusa depresyonuna girmiş olabilirsin. . Yardım al bence..

Bebeğin gazı varsa bio Gaia damla kullan.. bacaklarını karnına yaklaştırarak karnına masaj yaparak gazıno çıkar. Kimyon demle 3-5çay kaşığı içir.. sen sinirlendikçe ağladıkça bebeğine geçer hisseder ve daha çok ağlar. . Bu böyle kısır döngü devam eder. Sakinleş biraz. . Geçici bi dönem bu.. bebeğini ne kadar çok istediğini hatırla.

Çıldırmak üzereyim..
Çevremde bir tane bile benim gibi anne göremiyorum herkes doğduğu an büyük bir aşkla bağlanmış çocuğuna hiç kimse yaşadıklarından şikayetçi değil herkes çok mutlu hayatından..

Doğduğu an kucagıma verdiklerinde inanmıyorum bu benim mi çok güzel dedim evet harika ni duyguydu ama sonra sorna emzirme sorunları uykusuzluk sürekli kucagımda durmak istemesi vs.. memeyi kesmeyi düşünüyorum diye konu açmıştım zor geliyor canım acıyordu..

Çok zor geliyor sürekli ağlıyor sürekli mutsuz memede ağlıuor uyurken bile ağlıyor 40ını bekle diyor herkes eee ne değişecek 3 gün sonra sihirli bi değenek değip hersey normale mi dönecek?

Evde yalnızken daha normal ama evde babası ve benim dışında bi kişi bile varsa sürekli ağlıyor memeyi red ediyor beni sevmiyor gibi geliyor başkasının kucagında duruyor bende durmuyor meme istiyor diyolar veriyorum çekip çekip bırakıyor süt damlıuor diliyle yalıyor ama çekmiyor oyun yapıyor desem 1 aylık çocuk ne anlar oyundan..

Akşam 10 dan sonra saatlerve ağlıyor ne meme ne mama ne altınınaçma hiç bişi sakinleştiremiyor işte o anlarda lanet ediyorum keşke anne olmasaydım diyorum kendimi tokatladım dün gece sinirden salonda konsolun üstünde ne varsa duvara fırlattım kapılara kafamı vurdum. 20 saattir uyumadım kucagımda uyuyor yerime yatıramıyorum hemen ağlıyor.
Asla böyle tahammülsüz bi insan değildim küçücük bana muhtaç ne derdi oldugunu bilmediğim bebeğim bana bunları hissettiriyor.

Neden herkes gibi sabırlı güler yüzlü bi anne olamıyorum.. eşim çok sabırlı davranıyor ağladığında onun için üzülüyor kim bilir ne derdi var bi yeri mi ağrıyor diye endişeleniyor bense uyusun biran önce yok bişeyi şımarıklıktan yapıyor diyorum..içimde sürekli kızıyorum bazen emmeye çalışırkende yüzüne bakıp söylüyorum neden uyumuyorsun ben hiç mutlu değilim diye..
Sabah oluyor gece hissettiklerim söylediklerim için ağlıyorum ne biçim insansın diyorum ama o anlarda o kadar çaresiz hissediyorum ki kendimi..
Kendimi bi yerlerden atasım geliyor. Doktor çocuk bu ağlar yapavak bişi yok dedi bi sıkıntısı yok dedi.

Herkes bana sende sakinleşecek sende mutlu olacak demişti hani kucagıma aldıgımda susacak bi tek bende huzur bulacaktı..

Daha çok küçük büyüyüp beni iyice tanımaya başladıgında benden böyle şeyler görmesin her anne bebek gibi sağlıklı bi ilişki kuralım istiyorum ama imkansız gibi geliyor.arkadaşlarımla konusuyorum ben hiç böyle şeyler hissetmedim bi gün bile kızmadım uyumadı diye diyor kimisi günlerce kucagımda tuttum hiç yorulmadım sevgidi yeter diyor. Bana niye yetmıyor ?

Ne yapayım nasıl dayanayım siz uykusuzluga yorgunluga açlığa nasıl dayanıyorsunuz?

Eve bazen kaynanam kardeşim annem geliyor ev işini yemeği yapıyolar ama her gelen bu çocuk niye böyle ben hiç böyle çocuk görmedim sütün mü yok ağrısı mı var o mu bu mu diye beynimi yedikleri için def ettim herkesi kimse gelmiyor artık. Deli gibi tek başımaym bütün gün. Akşam eşim geliyor hemen veriyorum al sen ilgilen diye onda da ağlıuor deliricem dayanamıyorum artık ben neyi yanlış yapıyorum?
Sakin ol ve yardımcı biri olsun yanında mutlaka. Bu yaşadıklarını çoğu kadın hissediyor, hele ilk 6 ayı zor bence. İlk Bebek çok zor. Birde kolik mi oldu acaba , akşam durmadan ağlıyorsa.
Allah yardımcın olsun, ama tünelin ucunda ışık var merak etme , geçecek

( not benim ilk bebeğim olmadığı ve tecrübeli olduğum halde, su an uyumayan sürekli ağlayan 6 aylık bebeğimi , arada cami avlusuna bırakıp kaçmayı kesinlikle düşünmüyorum tabiki :)

sen huzurlu mutlu değilsin. bebekler anneleriyle kurduğu bağdan çok etkilenir.
sen nasıl ruh halinde olursan bebeğin de öyle olur.
anlattıklarına bakılarak ruhsal durumun berbatken, bebeğinin mutlu bir bebek olmasını bekleyemezsin.

gebelikte hiç mi okumadın bu aşamaları?
anne gebelik ve sonrası her durumda sabırlı ve sakin olmak zorunda.

bebek dediğin küçük insan. o bu dünyaya sıfır bilgiyle geliyor ve her şeyi senden öğreniyor. bu sorumluluğun farkında mısın?
tek bildiği emmek ve ağlamak. sen yetişkin bir insan olarak sıkıntılarınla başa çıkamazken, henüz birkaç aydır dünyada olan bir canlıdan her şeyi düzgün ve olumlu yapmasını beklemen saçma değil mi?

lohusa depresyonu mu, mükemmeliyetçilik mi, tahammülsüzlük mü, her neyse adı gereğini yap ve bir an önce kendini toparla.
şu anda huzursuz mutsuz acı çeken tek insan sen değilsin. dilsiz bebeğin de senin tavırların yüzünden huzursuz bir bebek.
ve çevren de öyle muhtemelen.

kurmalı oyuncak bebek değil ki bu, sen istediğinde uyusun, uyansın, kaka yapsın, ağlasın.

bir an önce kendine çeki düzen ver. gerekirse 24 saat uykusuz kalacaksın. bu bebeğinin suçu değil. çünkü o henüz bu dünyada nasıl yaşayacağını bilmiyor. sen her şeyi milim milim sabırla güzellikle, gülümseyerek, öperek, koklayarak öğreneceksin.
O kdr güzel yazmışsın ki gözlerim doldu..

pembesu :KK200:
canım emin ol bir çoklarımız yaşadık bunları.
ve geçecek evet ama başka problemler çıkacak sonra da, çocuklu hayat böyle bir şey işte.

bende 2 tane var, ikisinin de ayrı dertleri oldu.
bana neler iyi geldi yazacağım aşağıya, aklına yatanı sor, detaylıca anlatayım. yoksa fikir olsun. her yntem her anneye veya her bebeğe uymuyor. bende süper işe yarayan bir başkasının başına daha çok dert açıyor. bazı şeyler deneyerek yaşanarak öğreniliyor.

öncelikle hamilelik sonrası muhakkak omega-3 desteği öneriliyor, psikolojiye iyi geliyormuş, hamilelik depresyonuna falan.
ben kullandım.
İkinci bebeğimde beslenme sıkıntısı yaşadığım için emziren annelere önerilen multivitaminlerden de kullandım, birincide ihtiyaç duymamıştım.

genel bebek bakım pratikleri için tracy hogg un kitabını takip ettim, önerdiği bir çok yöntem işe yaradı, çocuk uyutma, ek gıdaya geçiş, tuvalet alışkanlığı, davranış edindirme tüyoları vs...

2. bebeğimde ilk 3 ay çok ciddi gaz problemimiz oldu, wrap sling kullandım o dönem hep, herkese de tavsiye ediyorum onu zaten.

ilk bebeğim seninki gibi yalnızken huzurluydu, onun seçimlerine göre yaşadık biz de o dönem. hep diyorum, benim çocuk florasan ışık görmeden 6 aylık oldu diye :) ışık çok rahatsız ederdi, erkenden de uyurdu zaten, ama sabahın 6sında uyanıyorum neredeyse 4 yıldır :skandal:

Bı tanıdıgım da bu sureckten gectı cok agladı cok perısan oldu ama sonra ne oldu. Bebek ıkı/uc aylık olunca bıseylere ılgılsı olmaya başlayınca duzelmeye basladı. Kı bu ınsan anne olmadan oncee sabır tımsalı bırıydı.
Sabret demesı kolay evet ama sabret bak göreceksin hersey duzene gırecek.

O kdr güzel yazmışsın ki gözlerim doldu..
sağol canım.
uykusuzluk en kötü en berbat şey.
ben 2013 den beri uykusuzum. 3 çocuk peşpeşe doğurdum.
elbette çıldırdığım anlar oldu ama bebeklerime yansıttığım çok azdır.
hıncımı eşimden aldım, o da arada "delirdi bu kadın" diye güldü, kızdı bana, mümkün olduğunca alttan aldı.

pembesu'nun çevresi kovulsa da gitmemeliydi bence. kadıncağızın normal düşünemediğini, davranamadığını görüyorlar.
alınsalar da idare etseler iyi olurdu.

Aynı zamanlarda agliyorsa koliktir... eminim zordur ben bu kadar yasamadim ama sabaha kadar uyumayan ağlayan bebekler gördüm...

Gazina dikkat et ayaklarinin altina aci elma yağıyla masaj yap, denemedim ama kiraz çekirdeği yastığı isitip koyunca gaza iyi geliyormus, ben havlu isitip karnina ve ayaklarina koyuyordum gazli dönemlerinde,oda bu dünyaya alismaya çalışıyor ilk zamanlar cok zor...az emiyor diyorsun gerçekten sinirden ağlardım iki dk emmezdi bu cok sonra düzeldi...
Denemissinizdir illaki anne karnındaki sesleri dinletmeyi filan ,birde ninniperisi var onun ninnileri çocukları rahatlatiyor oğlum hala dinliyor...deneyin isterseniz siz sakin olun çocuklar hissediyor negatif ortamı

Çevremde bir tane bile benim gibi anne göremiyorum

ben varim pembesucugum, musterih ol. yalniz degilsin.
ikinci oglum - 10 aylik su an - aylarca uyumadi, neredeyse 9 ayin tamaminda. son bir aydir saglik sorunlarim dolayisiyla ben bakmiyorum da dinlendim.

Uyku duzeni saniyorum ki emzirme doneli bittiginde yoluna giriyor. butun anneler bu surecleri yasiyor. etrafinda kendini pembelere banip satanlara kanma, herkesin halleri bu.

yapi meselesi saniyorum bu. ben 6-7 ay hic uyumadan yasadim, tek degisimim daha fazla agresiftim.

Yaa canimm benim...seni çok iyi anlıyorum.kendinu yetersiz girme asla.inan bebeğini senden başka kimse çok düşünemez.sakin ol...uykusuzluk çok kötü bu durum seni çok yıpratmış belli ki..kendine gelmeye çalış.derin bir nefes al ve bebişine sımsıkı sarıl.onun sadece sana ihtiyacı var annesi

Hamileligim sikintili gecti mecburen 36 haftalikken sezeryan oldun 2 kilo dogdu kordon tikanmisti tansiyona bagli olarak ustune dogdu birde 1 hafta kuvezde kaldi hic yatamadim dinlenenedim.hergun hastaneye giderdik emzirmek icin süt gelmez agrilarim bi yandan hastanede tekerlekli sandalye ile gezer sandalye tepesinde emzirmeye calisirdim.ev 4 katli asansorsuz birde o merdivenleri hergun iner cikardim bebege gidebilmek icin.
Cok sukur eve cikti sürekli aglardi sutum yetmedi cocuk kilo almaliydi mecburen mama verdik sutum de pek olmayinca biberona alisti birde onun üzüntüsü.
Ölucem zannederdim yorgunluktean. Hic dinlenemedim diye aglardim.Aklima geldikce gözlerim dolar.sagolsun annem ve eşim hep yanimdaydilar.Mecburen sallanmaya alisti cunku uyumuyordu.kolik sesleri fayda vermedi hele bi gece sabaha kadar agladi enson esimle carsafin icine koyarak salladik ve uyudu tam yerine koyduk birdaha basladi ne günlerdi.
Bende bagardim agladim hatta babam sen bu cocuga bakamazsin dedi zoruma gitti cok agladim ben bakamazmiyim diye.
2.ayini doldurmasina bir hafta verken bir gecede cocuk degisti uyumaya basladi kendi kendine durmaya basladi mucize gibiydi.
Hani bir anda nasil degidir demissin ya mucize gibi bi anda degisiyor işte sende goreceksin.
Emzige alirtir verdigini biraz dene almiyorsa emzigi degistir bizimki 4. Emzigi aldi digerlerini begenmedi simdi aglayinca veriyorum agzina hemen susuyor uykuya dalarken istiyor zaten benim kizim.
Simdi 4.5 aylik ve kendim bakiyorum cok sukur o gunleri atlattik yani gececek canim sadece sabir ve azim.

Çıldırmak üzereyim..

Süt alerjisi olabilir bu durum 2 aylıkta falan belli oluyor. Arkadaşımın bebeği de böyleydi sürekli ağlıyordu başta anlaşılamadı 2aydan sonra anlaşıldı derdi. Biraz sabır, yapacak bir şey yok, arada bebeği babaanneye falan bırakıp biraz uyıyun duş alın dışarı çıkın bunlar iyi gelecektir.

Yaşadıkların çok normal, milletin dedikleri hep aynı şeyler zaten, ben böyle çocuk görmedim, bu ne biçim çocuk falan.

Benim iki çocuğum var, eskiden hamile görünce duygusallasir, mutlu olurdum, şimdi içten içe bir acıma hissediyorum sadece. Sesimi çıkarmıyorum ama uykusuzluk, meme acısı, hastaysan bile dinlenememe... Aklıma hep bunları yaşayacakları geliyor.
Ben de yeni çocuk sahibi oldum, hamile görünce acıyorum. Ama kimse anlatmıyor bunları yeni annelere. Herkes mükemmel anne, şahane bebek büyütmüş, gazsızmış bebekleri,sütleri yetiyormuş vs vs. Kimse akıl vermiyor bu konhda
Çıldırmak üzereyim..

Benim sıpa da seninki gibiydi. 10. Gün öğleden sonra 3 gibi bir başladı ağlamaya akşam 20 de korkudan acile götürdük. Doktor bize gülmüştü çekeceksiniz bu işler kolay değil diye. Sonra damlalar, bitki çayları derken birden 25. Günde sustu. 2 buçuk ay oldu hala da susuyor:) 3 ay geçmeyecek zannediyordum. Bunun sebebi damla, yaptığım diyet esnasında bebeğimin bağırsaklarının gelişmesi olabilir. Öğünlerimden inek sütü ve süt ürünlerini çıkardım. Süt, peynir, yoğurt yemedim. Doktor da onayladı. Bir de biogaia damla verdi. Onu da her gün aynı saatte 5 damla olarak kullandım. Gaz giderici damla değil bu, bağırsakları düzenleyen bakteriler var içinde doğal bir ürün yani. Doktoruna sor sen de tavsiye edecek mi.
Şimdi her şeyi yiyorum. gazı sadece kaka için ıkınırken çıkarıyor adam. Poposunu kaldırıyorum pırt pırt yapıp, kakasını bırakıveriyor. Sanırım kolikken sinirden anüs kasları da kasılıyor ve gaz biriktiriyor içinde.
Ek desteklerle bebeğini tanıyıp, susturabiliyorsun bazen şans mı, doğru hamleler mi bilmiyorum ben de. Bunun dışında Her şey ''zamanla'' geçiyor maalesef.

merhabalar,
öncelikle bebeğiniz hayırlı olsun Allah sağlıkla yaşatsın siz de görün inşallah.. bu saydıklarınız aslında o kadar normal ki.. siz bilmediğiniz bir dünyaya adım attınız keza o da öyle.. birbirinize ve yeni hayatınıza alışmanız gerekecek.. kolik için doktorunuzun önerisi olacaktır en azından ağlamalarını azaltabilir belki bu öneriler.. benim kızım da öyleydi uykusuz, gazlı ve kucak sevdalısı bir bebekti.. hala da uykusuzdur nerdeyse 3,5 yaşında oldu.. ilk zamanlar bu tempo çok yordu beni.. aç kalıyorum uykusuz kalıyorum ama onun dur durağı yok emmek istiyor bakım istiyor.. zorlanmıştım epey.. ama yapacak da bir şey yok.. onlar bize Allahın emaneti, canlarımız ciğerlerimiz.. yakınınızda aile fertlerinden birileri varsa destek alın onlardn.. gün içinde siz de kestirin ara ara dinlenin yemeğinizi yiyin.. hatta arada onu bırakıp markete gidin o bile iyi gelecektir size..
unutmayın mükemmel anne yoktur ve bebekler de 40ı da çıksa 3 ayı da dolsa hiç bir zaman yetişkin bireyler gibi mantıklı davranışlar göstermezler.. daha yolumuz çok uzun.. allah yardımcımız olsun.. sıkmayın canınızı geçecek.. bu da geçer ya hu demişler ya işte aynen öyle olacak inşallah..
sevgiler

Ahhh ahh dilimde tüy bitti şunu yazmaktan. Yalnız değilsin sevgili anne :) Yaşadıkların çok normal ama sen yine de tetikte ol. Nasıl ki ülser bir hastalıksa, lohusalık depresyonu da bir hastalıktır. O yüzden işler çığırından çıkıyormuş gibi hissettiğin ilk an bir uzmana görün.

Bol bol zaman, bol bol sabır, bol bol uykusuzluk ve de bir sürü gözyaşından sonra hepsi geçecek inşallah. Kolay gelsin.

Öncelikle kolay gelsin cidden büyük sabır enerji isteyen birşey
Birde rahatına düşkün insanlar dahada zorlanır benim gibi
Bende de kronik uykusuzluk oluşmuştu çocuktan gazı vardı hiç uyumazdım
Şimdi 4 yaşında 4yaş ergenliği diye bişey var bunun dişi başlar o biter 2 yaş krizi o biter ergenliği o biter evlenmesi eşiyle sorunu
Demem oki annelik hiç bitmez
Bugün benim kız çantanı unutma diyor çok tatlı seninkide der bunlar güzel

Cennet annelerin ayaklarının altındadır diye boşuna denmemiş.. :emir_bebek:
Çok zor çok Allah yardımcınız olsun...
Ben sırf bu zorlukları yüzünden çocuk yapmak istemiyorum.
Ne yazık ki Özgürlüğüm daha ağır basıyor..

Öncelikle sabır sabır sabır. Sabret :) hepsi geçecek emin ol. Ya erken geçecek ya geç geçecek ama geçecek.

Ben de çok ama çok problem yaşadım. Oğlum 9 aylık oldu, daha yeni yeni toparladı biraz.

Bu süreci tek geçirmezsen daha rahat edersin. Aralıklı olarak birileri gelebilir veya sen gidebilirsin.

Bunun dışında birçok kişi tavsiyede bulunmuş tabi ama kundak önemli.

Ayrıca tracy hoggun kitapları ve mahallenin mutlu bebeği kitabını okumanı tavsiye ederim.

sakin olun tek değilsiniz benim kızımda aynen böyleydi ama yapacak birşey yok o minnak şımarıklığı ne bilsin çok yıpratıcı bi süreç ben perişan olmuştum birde ayrıca yaşadığım şeylerde cabasıydı en azından evinizde teksiniz ben evimde değildim birde hasta yanındaydım yanımda ailemden kimse yoktu kaynana falan desen kucağına dahi almadı ah o günler gitsin de gelmesin geçecek bu günler sakin olun siz sakin olun ki minnakta sakin olsun kolik bu yapacak birşey yok bio gaia diye bi ilaç var onu kullanın damla biraz pahalı ama o çok az da olsa rahatlatıyor doktora danışında sonra tabiki

Back