• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

annelik anlatıldığı gibi değilmiş

Benim nasıl istediğimi hatırlayanlar vardır belki her adet oldugumda ağlardım aylarca bekledim hamilelikte ne hayaller kurarak geçirdim ama filmlerdeki gibi olmuyor hiç bişey
Umarım bunları yasayıp 7 senede unutmamışımdır pembesuuuu :KK53:

Salıncak alın bak benı dınle kıyın paraya dedıgım salıncaklardan alın

Tatlım yapacağın en iyi şey bir doktora git. Daha gecen trt de bir belgesel vardı lohusalık depresyoula alakalı.
Bende ağır bir şekılde yaşadım , korkutumlalar vs hayal dunyamı bir oyunumuydu neydı bılmıyorum ama zor bir süreçti.,
Uzun süre bebeğimle dışarı cıkmak istemedim mesela tamm onu sevıyodum bakıyodum falan ama tükenmıştim resmen geri katabilsem katacaktım. Ben hiç beğenmemıstım bide bu ne çirkin falan demiştim.
Problemlı değilsin sadece hastalık gibi düşün nolur bir uzmanla görüş ben neredeyse 2 yıl uğraştım bu problemle.
Herkes yasıyo bunu ama bazıları daha ağır yaşıyo. Hatta bebeği reddedenler oluyo tamamen pskolojık travma.

Bu salıncaktan almayı dusunuyorum yıne Ege nın salıncagıda buydu

image_af10113b-47f0-450a-8141-b3cc1e70ca1e.jpg

Umarım bunları yasayıp 7 senede unutmamışımdır pembesuuuu :KK53:

Salıncak alın bak benı dınle kıyın paraya dedıgım salıncaklardan alın

Eşim onu interntte bulmuş söylemişti bak bu iyi geliyomus diye bagırmıstım ona da Çocuga sürekli bişiler alıyor onuda almak için bahane uydurdu diye düşünmüştüm çok fazla salıncak hamak beşik aldık her odada bişeyi var ama madem işe yarama ihtimali var alırım ‍♀️

Kolik için damla verdimi?4 ay çektik o zıkkımı gece uykusuz gündüz mışıl ışıl uyurdu,ama iyi gelişen bebelere has bir durum demişti doktor...Tek tesellimdi:)
Hayır damla vermedi bi tane devit damlası var o mu acaba?

Eşim onu interntte bulmuş söylemişti bak bu iyi geliyomus diye bagırmıstım ona da Çocuga sürekli bişiler alıyor onuda almak için bahane uydurdu diye düşünmüştüm çok fazla salıncak hamak beşik aldık her odada bişeyi var ama madem işe yarama ihtimali var alırım ‍♀️
Çok ıyı gelecek emın ol , kucagımdan bırakamıyorum dedın ya bırakacaksın artık dıye dusunuyorum zaten hersey bır anda duzelecek yavas yavas degıl bır sabah uyanacaksın br bakmıssın baska bır gun olmus

Okadar çok şikayet etmişsiniz ki bebeğinizden. Size söyleyeceğim tek şey. O sadece bir BEBEK.
Konu sahibi farkındadır emin olun bebek olduğunun.sadece o Yeni anne olmuş biri ve bazı şeylere henüz alışamamış.bebeğide belliki zor bi bebek ve çaresiz kalmış yardım istiyo.sizde çok yardımcı olmuşsunuz.

Valla o kadar iyi geldiniz ki...
acaba kimliklerimiz açık değil birbirimizi tanımıyoruz diye mi söylemek kolay geliyor?

Neden bunları yüzyüze konuştuğum kimseden duyamıyorum insanlar bana vicdansızmısım gibi davranıyor
Sen vicdansız falan değilsin eve bir canavar girdi :) Mümkün olduğunca yardım al pskolojık ve e işlerınde falan

İlk çocuğum doğduğunda, eşim benden önce kabullendi kızımı. Hep duyardım kucağına alınca şöyle olacak böyle olacak, en sevdiğin olacak diye ama kendimi yoklardım neden ben diğer anneler gibi değilim çocuğumu sevmeye zorlardım kendimi. Durumu bir arkadaşıma anlattım aynı duyguları o da yaşamış, başka birine söyledim o kişi de onayladı.

Şu anda böyle düşünmen çok normal. 9 ay karnında taşıdın, hareketlerini hissettin şimdi karşında görmek, kucağına almak farklı geliyor. Bebeğin dünyaya uyum süreci 3 ayı buluyor tabi onunla beraber seninde bebeğe uyumun biraz zaman alıyor.

1 yaşına doğru herşey daha kolay olacak, bebeğine karşı daha farklı hissedeceksin. Sen gergin olduğun için bebeğin hissediyor o yüzden daha çok huzursuzlaşıyor. Ben gergin olduğum da özellikle eşime verirdim, daha sakin olduğu için bebeğimde sakinleşirdi hemen.

Bebeğinizi güle güle büyütün inşallah

Okudukça korktum :(((
Evlilikten zaten korkuyorum iyice korktum
Allahım yardımcınız olsun sabır versin güç versin
Bir an önce sakinlesin yavrucak

Çıldırmak üzereyim..
Çevremde bir tane bile benim gibi anne göremiyorum herkes doğduğu an büyük bir aşkla bağlanmış çocuğuna hiç kimse yaşadıklarından şikayetçi değil herkes çok mutlu hayatından..

Doğduğu an kucagıma verdiklerinde inanmıyorum bu benim mi çok güzel dedim evet harika ni duyguydu ama sonra sorna emzirme sorunları uykusuzluk sürekli kucagımda durmak istemesi vs.. memeyi kesmeyi düşünüyorum diye konu açmıştım zor geliyor canım acıyordu..
Şükür ki düzeldi ve şuan yeni yeni anlıyorum emzirmenin güzelliğini..
Tabi memeyle savaşmadığı düzgün emdiği nadir anlarda..

Çok zor geliyor sürekli ağlıyor sürekli mutsuz memede ağlıuor uyurken bile ağlıyor 40ını bekle diyor herkes eee ne değişecek 3 gün sonra sihirli bi değenek değip hersey normale mi dönecek?

Evde yalnızken daha normal ama evde babası ve benim dışında bi kişi bile varsa sürekli ağlıyor memeyi red ediyor beni sevmiyor gibi geliyor başkasının kucagında duruyor bende durmuyor meme istiyor diyolar veriyorum çekip çekip bırakıyor süt damlıuor diliyle yalıyor ama çekmiyor oyun yapıyor desem 1 aylık çocuk ne anlar oyundan..

Akşam 10 dan sonra saatlerve ağlıyor ne meme ne mama ne altınınaçma hiç bişi sakinleştiremiyor işte o anlarda lanet ediyorum keşke anne olmasaydım diyorum kendimi tokatladım dün gece sinirden salonda konsolun üstünde ne varsa duvara fırlattım kapılara kafamı vurdum. 20 saattir uyumadım kucagımda uyuyor yerime yatıramıyorum hemen ağlıyor.
Asla böyle tahammülsüz bi insan değildim küçücük bana muhtaç ne derdi oldugunu bilmediğim bebeğim bana bunları hissettiriyor.

Neden herkes gibi sabırlı güler yüzlü bi anne olamıyorum.. eşim çok sabırlı davranıyor ağladığında onun için üzülüyor kim bilir ne derdi var bi yeri mi ağrıyor diye endişeleniyor bense uyusun biran önce yok bişeyi şımarıklıktan yapıyor diyorum..içimde sürekli kızıyorum bazen emmeye çalışırkende yüzüne bakıp söylüyorum neden uyumuyorsun ben hiç mutlu değilim diye..
Sabah oluyor gece hissettiklerim söylediklerim için ağlıyorum ne biçim insansın diyorum ama o anlarda o kadar çaresiz hissediyorum ki kendimi..
Kendimi bi yerlerden atasım geliyor. Doktor çocuk bu ağlar yapavak bişi yok dedi bi sıkıntısı yok dedi.

Herkes bana sende sakinleşecek sende mutlu olacak demişti hani kucagıma aldıgımda susacak bi tek bende huzur bulacaktı..

Asla öyle bişey yok ben bişeyleri yanlış yapıyorum nolur bana bişey söyleyin..
Daha çok küçük büyüyüp beni iyice tanımaya başladıgında benden böyle şeyler görmesin her anne bebek gibi sağlıklı bi ilişki kuralım istiyorum ama imkansız gibi geliyor.arkadaşlarımla konusuyorum ben hiç böyle şeyler hissetmedim bi gün bile kızmadım uyumadı diye diyor kimisi günlerce kucagımda tuttum hiç yorulmadım sevgidi yeter diyor. Bana niye yetmıyor ?

Ne yapayım nasıl dayanayım siz uykusuzluga yorgunluga açlığa nasıl dayanıyorsunuz?

Eve bazen kaynanam kardeşim annem geliyor ev işini yemeği yapıyolar ama her gelen bu çocuk niye böyle ben hiç böyle çocuk görmedim sütün mü yok ağrısı mı var o mu bu mu diye beynimi yedikleri için def ettim herkesi kimse gelmiyor artık. Deli gibi tek başımaym bütün gün. Akşam eşim geliyor hemen veriyorum al sen ilgilen diye onda da ağlıuor deliricem dayanamıyorum artık ben neyi yanlış yapıyorum?

Bebek emek verdikçe seviliyor bence.
Ben de kendimi çok hırpalayanlardanım. Bebeğimi başkaları gibi aşkla sevmiyordum. İhtiyaclarını anlamaya çalışmakla, ağlamaması, doyması, ile o kadar uğraşıyordum ki sevmiyorum gibi geliyordu. Uykusuzluk, yorgunlukta tuz biber Zaten...

Merak etme geçecek diyeceğim ve içinden 'hadi oradan' diyeceksin ama geçiyor. 40 ında olmayabilir, 3 ayı buldu bizimkinin ağlamaları. Her bebek başka. Gaz sancısından her gece 6 saat ağlardı.
Bir kaç hayatını kolaylaştıracak şey söyliyim. Ben yapmadım o Zaman şimdi ikinci yolda ve ilk tecrübeme dayanarak tavsiye vereyim,

anneni yada kv ni çağır eğer aklım kalır dersen kocanın da evde olduğu bir gün , süt sağ, ve bir kaç saat onlara bırak bebeği. Bu Arada ister uyu ister gez. Haftada 1 bile olsa İnan çok iy gelecek

Bir de baglayabilirsen sling edin kendine. Daha içinde uyumayan bebek görmedim. YouTube dan bal videolara. Facebook'ta grup var babywearing Türkiye diye doğru taşıyıcılar hakkında bilgi almak için kullanabilirsin. Bağlarsın bebeği kendine yürüyüşe falan çıkarsın. Ben tesettürlü olmama rağmen içinde emzirebiliyordum bile. Ve bütün derdim bu şekilde bitmişti.
Sürekli uyuyor Zaten içinde dışarı çıkınca hele, açık hava annenin rahatlaması, o arka plan gürültüsü bebeği uyutuyor :)

pembesu pembesu kuzum ben sana söyliyeyim,
kolik henüz sebebi ya da çözümü olmayan, çözümü kendi bebeğinde deneye deneye bulacağın, %80 yenidoğanda olan illet bir şey.

9 ay 10 gün boyunca anne karnında karanlıkta yanlızca anne sesini kokusunu hisseden bir bebeğin bir anda dünyaya gelmesiyle yaşadığı şok.

yeni doğanların sindirim ve sinir sistemi dünyaya uyum sağlamak için henüz çok başarısız. ve ağlamak tek bildiği şey. o yüzden ağlıyor. karnı acıkıyor ağlıyor. uykusu geliyor ağlıyor, karnı ağrıyor ağlıyor. çünkü bildiği tek kendini ifade etme şekli bu. şuan bebeğin kendisini hala senin karnında sanıyor bile olabilir. çünkü bazı uzmanlar yenidoğanların ilk üç ayının gebeliğin 4, trimesteri diye açıklamaları var.

benim bebeğim her akşam 6 da başlardı. hiç abartmıyorum kesintisiz 10a kadar ağlardı. haziran bebeği, yaz, isilik, sıcak bi yandan... eşimin beni soktuğu stres bi yandan... bana sen bu çocuğu tüm gün aç mı bırakıyosun dediği bile oldu... meme yaralarım vardı memen yara diye çocuğu emzirmiyorsun dediği oldu kaç kere ağlaya ağlaya emzirdiğimi gördüğü halde... benim şanssızlığım seninse şansın var bu konuda bak... ben bazen camdan atlamak istiyordum o derece...

çözüm önerilerime gelince; çarşafla iki baştan sallamak mesela.. bu iyi gelirdi ılgaz'a.
karnına masaj yapmak bazen sakinleştirirdi.
bacaklarına yavaşça bisiklet egzersizleri...
acı elma yağı dediler onu hiç denemedim. ayak tabanına masaj yapmalıymışız..
bir de ben zinco damla kullandım bebek için.. içinde bitki özleri var ve onlar biraz rahatlatıyor.
aynı zamanda anason+rezene çayı da kendim içtim sürekli...

40ı çıkınca kesilir diyorlar ama bunun 3 aya kadar zamanı olabilir. buna hazırlıklı ol.
sen mükemmel değilsin. herşeyi dört dörtlük yapmak zorunda değilsin. ama bir annesin.

ve en büyük artın eşin... o eminim yardımcı oluyordur.. sende sakinleşmiyorsa ona ver. belki eşinde de ağlayacak evet o şekilde büyüyorlar malesef ki ama sen biraz nefes almış olacaksın..

ama en etkili çözüm önerisini söylüyorum; white noise denen içerisinde fön makinası, çamaşır makinası, nehir, deniz, dalga sesleri olan yani kısacası anne karnını anımsatan sesler olan bir uygulama. indirmelisin telefonuna.

Kolik bebeğin tek çözümü onu öyle kabul edeceksin canım. Ağladığında karnının tok ve altının temiz olduğuna, gazının olmadığına eminsen bırak ağlasın sen de çayını kahveni al otur biraz sakinleş. Rezene, kimyon, papatya çayı içebilirsin sana da iyi gelir sütün de gazsız olur. Zamanla bazı şeyler rutine binecek alışacaksın. Bebeği sakinleştiren birşeyler bulmaya çalış. Süpürge sesi filan denemişsindir. Karnına tülbent sarmayı dene. Yüz üstü veya yan yatırmayı dene. Akşamları banyo yaptırmayı dene. Bebe yağıyla masaj yapmayı dene. Sakinleştiren tek şey senin göğsün ise de sling alıp koy içine, ağladıkça emzir ama hayatına da devam et. Yemeğini de ye tuvalete de git. Havalar da güzelleşti. Koy bebek arabasına dışarı çık sana da iyi gelir inşallah.

Şuan onunla iletişiminiz yok, iki yabancısınız. O bağ zamanla kurulacak. Sen kötü bir anne değilsin sadece acemisin. Her çocuk farklıdır kimseyle kendini kıyaslama.

Bebege sizin negatif enerjiniz geciyor. Ben yorgun olsam bebek emse hemen uyur. Ben keyifsiz olsam emse hemen keyfi kacar... sizde ne varsa ona yansir.
Logusalik bitince biraz daha rahatlarsiniz. Ama 3 ay falan gecsin cok daha iyi...

Bebegi sutten kesmenize gerek yok sebep olarak sundugunuz sey bebegin sutle buyumesine engel degil. Sutu sagip vay kasigiyla yedirin.

Kendinizi suclamayin. Bunlar normal seyler. Benim oglum 7 aylik. Hala o herkesin bahsettigi anneligi anlayamadim. Anne olmadan anlamazsin deniyor ya, ben oldum yine de anlamadim.

Burda cocuk olmuyor diye konu aciliyor. E olmuyorsa olmuyor sart degil ki yazasim geliyor. Hani guzel tamam ama o kadar kendini heba etmeye deger mi? Bilmem... Taslanmayayim diye siliyorum.

yazdıklarını sonuna kadar okudum lütfen önce bir besmele cek
kızım su an 7 yasına girecek ne zaman bu yasa geldi hatırlamıyorum daha dün dogmustu oysa
minicik elleri o masum yüzüyle bize yaşam kaynagı oldu onun için herseyi ama herseyi yaparım
önce siz sakin olun siz kararlı istikrarlı durun sizin herseyi bildiğinizi bilsin size güvensin o öylemi bu böylemi bu niye aglıyor cocugun yanında sakın deme onun yanında ne konustıuguna dikkat et
o herseyi anlıyor sevgi dolu yaklaş onu öp sev basını oksa karnını doyur yanına yatır birlikte uyu onla ama dikkat et dönmene
40 cıkınca evet ona sihirli bir degnek degmiş gibi olucak emin ol sasıp kalacaksın cok farklı oluyor algıları bile
onun aglaması saglıklı bir bebek oldugunu gösterir.o bu sekilde konusuyor aslında senle aglayarak ses cıkarıp rahatlıyor
anne olunca daha dogrusu olmadan önce her türlü kaynagı okudum saaatlerce yılmadan nasıl iyi anne olurum diye en ince ayrıntıyı okudum atlamadım tecrübeli insanlardan bilgi aldım ve cok sukur mkemmel bir evledım var:nazar::dua:
yüce rabbime cok şükür bize böyle bir evlat verdi
sende yüregini sevgi ile doldur ve beynini bilgiyle
su an burdan biri bize ver bakalım dese veririmisin tırnagının ucunu vermezsin demi o hissi düşün
hamileyken BEN ANNEYİM DİYEbir siir okudum agla agla bayılacaktım ondan sonra ben gercekten bir anne olmalıydım doguran bir anne degil

Kafanızı kapılara vurmak, etrafı dağıtmak sizde biliyorsunuz ki hiç normal değil.

Destek almalısınız. Bebeğin en büyük sıkıntısı annesinin huzursuzlugudur.
Huzursuz bir annenin sütü bile acılaşır.
Bebeği mutlaka etkiler.

Bunaldiginizda duş alın. Yürüyüşe çıkın , sakinleşmek yolunu bulun.

Bebeğe zarar veriyor mudur diye düşünce aldı beni. Kusuruma bakmayın böyle düşündüğüm için.

Azıcık daha büyüdüğü zaman, elleriyle yanaklariniza dokunduğunda daha iyi anlayacaksınız , evlat sevgisi herseye değer. Uykusuzluğa , yorgunluğa herseye değer.

Ellerini, gıdığını bol bol koklayın. Bu günler çok çabuk geçiyor. Sonra özlüyorsunuz bebeğinizin en melek halini.

Hepimiz gecmisizdir bu dönemlerden. Kimseye yıldırım inip de coşkulu bir aşkla çocuğa bağlanmıyor. Zamanla, yavaş yavaş oluyor. 40 gün zaten alışma evresi sonrası kolay. lohusa depresyonu geçiriyor olabilirsin doktora gitmelisin. Zamanla herşey rayına oturunca iyi ki diyorsun. Şu an taze herşey bu halin çok normal. Sabırlı ol emin ol geçecek ve geriye dönüp bakınca sadece anı olarak kalacak. Belki de " keşke bu kadar yıpratmasaydm kendimi" diyeceksin.... Şu an geçmeyecek gibi görünüyor ama geçiyor emin ol..

Arkadasımın 30 küsür günlük bebeği var. Emzik verdiler, ama gayet güzel de emiyor. Bence emzikten korkmayın hepimiz emzikle büyüdük sonucta. Kvde de size yapışık kalmıycak sen de dinlenesin diye o cünleyi kurmustur. Eminim dışarıdan gözüküyordur bitkinliğiniz.

Bu arkadaşım sey diyodu bana, aglayıp susmadığında iyice sinirlerim bosalıyo dayanamıyorum diyodu. Uykusuz kalıyodu cok gündüz evde yürürken ayakta uyukluyodu bildiğin.

Esinden kayınvalidenden kardesinden destek almalısın

Back