• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

annelik anlatıldığı gibi değilmiş

İnan fazlası var azı yok yaşadıklarımın. Bazen bağırdığım bile oldu yeter uyu artık diye. Emzirirken mememi cırmaladığı için ellerine vurduğum da oldu 2 kere. 11 aylık hâlâ uyumuyor ama zamanla uykusuzluğa alışıyorsun. Biraz sabrım arttı öyle söyleyeyim.

mutlu anne, mutlu bebek demek bence
siz bebek olarak düşünebilirsiniz ama suratına bakıp mutsuzum derseniz işiniz dahada zorlaşır
bebekte olsa anlıyordur negatif duyguyu bence

Bebekler çok ilginç varlıklar. Sizin mutsuzluğunuz ve stresinizden çok etkilenirler. Anlamaz demeyin inanılmaz hisleri kuvvetlidir bebeklerin.

Ben ne zaman gergin, sinirli, stresli olsam hemen ağlamaya başlardı kızım bebekken. Bir misafir gelecek olsa, strese girsem çıldırırdı, susturamazdım. Sütünüzden bile geçer stresiniz bebeğe.

Önce kendinizi iyileştirmeye bakın. Psikolojik destek mi alırsınız, bir tatile mi çıkarsınız bilmem. Eşiniz akşam geldiğinde bebeği ona bırakıp çıkın, 1 saat de olsa kendi kendinize vakit geçirin dışarda. Çok iyi gelir emin olun.

Eşiniz geldiğinde biraz uyuyup dinlenmeye çalışın. Sütünüzü sağıp bebeğe biberonla verdirirseniz uyuma süreniz artabilir.

İşbölümü önemli bu süreçte. Eşinizle bebekle ilgili iş paylaşımı yapın. Onun bakımı üstlendiği zamanlarda siz dinlenin. Siz sakin ve mutlu olmazsanız bebeğiniz de mutsuz olur. Siz böyle gerginken bebeğin düzeleceğini sanmam. Allah kolaylık versin

Allah sabir versin canim,hep boyle kalmayacak dis dunyaya alismaya calisiyor belli ki.
Garip garip sesler var ya bebekler susuyor diyunca, onlari dinletmeye calissan,birde banyo ve masaj yapsan.
Umarim kisa.zamanda uysal bir bebis olur saglikla buyumesini dilerim

Çağırdığımda iniyor çık bi yürüyüş yap gel diyor kucagımda uyurken ona bırakıyorum kucagında tutuyor yarım saat çıkıp dışarı gezip geliyorum inan çok iyi geliyor ama işte o da geçen gün emzik vermeye çalışıyordu çocuga ben mutfaktaydım al şu emziği bi daha anneni aramıcaksin hiç dedi bende duydum bağırdım defol git evimden çocugu benden uzaklaştırmaya çalışıyorsun dedim o da ne alakası var rahat et diye alışsın diye ugrasıyorum dedi tartıstık çıktı gitti küsüz şimdi onuda çağıramıuorum.

Bak oyle seyler yapma varya ben ne yapmam dersem hepsını yaladım yuttum yemınle .
Ben dedımkı dogumdan sonra benı ellemeyın sutum olsun bılmem ne yedırmeyın ben caylar vs doktorun onerdıgı seylerle halledıcem, sonuc olarak 2 gunluk dogum yapmıstım ve hastanedeyken ıncır kaynatıp paca corbası yaptırmaya gonderdım bızımkıler, sallamıcam ayagımda dedım. Oyle bır salladım kı :KK11: Daha dogrusu sallamadım salıncak aldım Ege kolıktı , elektrıklı salıncak aldık fisher price akvaryum adı suanda yok bıldıgım kadarıyla ama aynı ıslevde salıncaklar var 900 tl, sımdı dogurmadan gerekırse besık degıl yıen bu salıncagı alacagım cunku hem saga sola hemde one arkaya sallanabılıyor ve cok ıyı gelıyor karın agrılarına.
Buarada dogdugu ılk gun emzık verdık :) Cunku hıc emme refleksı yoktu

Okadar çok şikayet etmişsiniz ki bebeğinizden. Size söyleyeceğim tek şey. O sadece bir BEBEK.
Pes yani. Damdan düşenin halinden damdan düşer dedikleri bu olsa gerek.
Lohusa depresyonu denen bir şey var burda bu kadını o sadece bebek şikayet ediyosun sözlerıyle umutsuzluğa ve ıyıce kendını suclamaya ıteceğine bir dur ve anlamaa çalıs.

Siz bu ruh halindeyken bebek nasıl sakin olsun ki ? Duvara eşya fırlatınca bebek ne yaptı ? Toparlanın acilen geçecek bu günler. AnneniZi ablanızı birilerini arayın gelip siZinle kalsınlar. Onlar çocuğa baksın siz yatın. Bi süre sadece emZirin başka bişeye karışmayın lütfen.

Benım oglum 7 yasında.
Ilk dogdugunda ben acayp degısık bır duygu karmasası yasadım. Sankı hayatım boyunca hep tanıdıgım ama hıc kavusamadıgım bırıyle bulusmus gıbıydım. Sabaha kadar uyuyamadım gece dogum yapmıstım. Ve butun hayatımızda boyle gectı evet cok zorluklarıda oldu, Ege cok zor bır cocuk sakın uysal ama ugrasılası bır cocuk basımın gozumun ustune derdıde sıkıntısıda .

Ancak herkesın bu duyguları yasamadıgınıda cok ıyı bılıyorum, 40'tan sonra degısecegınede ınanmalısın ama asıl atlatılması gereken sure 40 degıl 120 gun bana gore. O surec ıcınde cocuk kendıne gelene kadar etrafını algılayana kadar malesef o surec zor , ama gecer
Cutecim hayırlı olsun canım Yen'i gördüm :KK16:

pembesu pembesu canım kendini suçlama sende insansın. Sabrın taşsada bebeğe zarar vermiyorsun allaha şükür.
Yalnız kalma sen çağır birlerini tamammı?

Valla o kadar iyi geldiniz ki...
acaba kimliklerimiz açık değil birbirimizi tanımıyoruz diye mi söylemek kolay geliyor?

Neden bunları yüzyüze konuştuğum kimseden duyamıyorum insanlar bana vicdansızmısım gibi davranıyor
Bu duygularını dusunup dusunup ayyuka cıkarmamalısın bence , etrafındakılerede soyleme dıye dusunuyorum. Ege kolıktı ve her gece aglardı o aglar ben aglardım . Salıncak kurtulusum oldu ama uyurken uyanacak dıyede cok korkardım hatta uyandıgında goz kapaklarına dokunurdum belkı hemen gerı uyur dıye :oha::halay:Ama 4 ay sonra melek oldu melek

Öncelikle senin bebeğin niye böyle diyenlerin ağzını kapat, konuşturma. çok biliyorsunuz siz de. Hepimizin başından geçti bu durumlar 3 yasinda bebegim hala Kök söktürür. Bunun senin anneliginle ilgisi yok bebek bu anlamıyor oyun istiyor ilgi istiyor. hayatın tamamen değişiyor. Anne olunca boşver iyi yanlarından bak. Bebegini doktora kontrole goturdugunde doktora doğum sonrası depresyonu yaşadığını söyle ve yardım iste. ilgilenecektir mutlaka.

Sen kötü bir anne değilsin bunu da unutma.

Öncelikle bu suçluluk duygusunu atın üzerinizden. Anne de olsanız insansınız sonuçta, birçok değişim yaşadınız bu duygu geçişleri çok normal. Herkes aynı değildir, bazı insanların uykusuzluğa ve sese hassasiyetleri çok daha fazladır.

Biraz daha fazla çevrenizden destek almanız gerekiyor, bu destekler tahammül gücünüzü arttıracak. Anneliğe geçiş döneminize daha iyi adapte olmanız için psikolojik destek de alın.

Bebek aşkıyla yanıp tutuştuğum için böyle düşündüm belki de. Allah sabır versin annelere :))
Benim nasıl istediğimi hatırlayanlar vardır belki her adet oldugumda ağlardım aylarca bekledim hamilelikte ne hayaller kurarak geçirdim ama filmlerdeki gibi olmuyor hiç bişey

Çıldırmak üzereyim..
Çevremde bir tane bile benim gibi anne göremiyorum herkes doğduğu an büyük bir aşkla bağlanmış çocuğuna hiç kimse yaşadıklarından şikayetçi değil herkes çok mutlu hayatından..

Doğduğu an kucagıma verdiklerinde inanmıyorum bu benim mi çok güzel dedim evet harika ni duyguydu ama sonra sorna emzirme sorunları uykusuzluk sürekli kucagımda durmak istemesi vs.. memeyi kesmeyi düşünüyorum diye konu açmıştım zor geliyor canım acıyordu..
Şükür ki düzeldi ve şuan yeni yeni anlıyorum emzirmenin güzelliğini..
Tabi memeyle savaşmadığı düzgün emdiği nadir anlarda..

Çok zor geliyor sürekli ağlıyor sürekli mutsuz memede ağlıuor uyurken bile ağlıyor 40ını bekle diyor herkes eee ne değişecek 3 gün sonra sihirli bi değenek değip hersey normale mi dönecek?

Evde yalnızken daha normal ama evde babası ve benim dışında bi kişi bile varsa sürekli ağlıyor memeyi red ediyor beni sevmiyor gibi geliyor başkasının kucagında duruyor bende durmuyor meme istiyor diyolar veriyorum çekip çekip bırakıyor süt damlıuor diliyle yalıyor ama çekmiyor oyun yapıyor desem 1 aylık çocuk ne anlar oyundan..

Akşam 10 dan sonra saatlerve ağlıyor ne meme ne mama ne altınınaçma hiç bişi sakinleştiremiyor işte o anlarda lanet ediyorum keşke anne olmasaydım diyorum kendimi tokatladım dün gece sinirden salonda konsolun üstünde ne varsa duvara fırlattım kapılara kafamı vurdum. 20 saattir uyumadım kucagımda uyuyor yerime yatıramıyorum hemen ağlıyor.
Asla böyle tahammülsüz bi insan değildim küçücük bana muhtaç ne derdi oldugunu bilmediğim bebeğim bana bunları hissettiriyor.

Neden herkes gibi sabırlı güler yüzlü bi anne olamıyorum.. eşim çok sabırlı davranıyor ağladığında onun için üzülüyor kim bilir ne derdi var bi yeri mi ağrıyor diye endişeleniyor bense uyusun biran önce yok bişeyi şımarıklıktan yapıyor diyorum..içimde sürekli kızıyorum bazen emmeye çalışırkende yüzüne bakıp söylüyorum neden uyumuyorsun ben hiç mutlu değilim diye..
Sabah oluyor gece hissettiklerim söylediklerim için ağlıyorum ne biçim insansın diyorum ama o anlarda o kadar çaresiz hissediyorum ki kendimi..
Kendimi bi yerlerden atasım geliyor. Doktor çocuk bu ağlar yapavak bişi yok dedi bi sıkıntısı yok dedi.

Herkes bana sende sakinleşecek sende mutlu olacak demişti hani kucagıma aldıgımda susacak bi tek bende huzur bulacaktı..

Asla öyle bişey yok ben bişeyleri yanlış yapıyorum nolur bana bişey söyleyin..
Daha çok küçük büyüyüp beni iyice tanımaya başladıgında benden böyle şeyler görmesin her anne bebek gibi sağlıklı bi ilişki kuralım istiyorum ama imkansız gibi geliyor.arkadaşlarımla konusuyorum ben hiç böyle şeyler hissetmedim bi gün bile kızmadım uyumadı diye diyor kimisi günlerce kucagımda tuttum hiç yorulmadım sevgidi yeter diyor. Bana niye yetmıyor ?

Ne yapayım nasıl dayanayım siz uykusuzluga yorgunluga açlığa nasıl dayanıyorsunuz?

Eve bazen kaynanam kardeşim annem geliyor ev işini yemeği yapıyolar ama her gelen bu çocuk niye böyle ben hiç böyle çocuk görmedim sütün mü yok ağrısı mı var o mu bu mu diye beynimi yedikleri için def ettim herkesi kimse gelmiyor artık. Deli gibi tek başımaym bütün gün. Akşam eşim geliyor hemen veriyorum al sen ilgilen diye onda da ağlıuor deliricem dayanamıyorum artık ben neyi yanlış yapıyorum?
10 aydir uyumuyorum geceleri.cok zor biliyorum ya duzeliyor yada alisiyorsunuz.ben yapmadim diyenlerin ya yardim edeni vardir yada dogru soylemiyorlar.az sabret

Valla o kadar iyi geldiniz ki...
acaba kimliklerimiz açık değil birbirimizi tanımıyoruz diye mi söylemek kolay geliyor?

Neden bunları yüzyüze konuştuğum kimseden duyamıyorum insanlar bana vicdansızmısım gibi davranıyor
Ama böyle olmadığını biliyoruz dimi...
Herkes en en en iyiler
Misal ben değilim banada öyle bakıyorlar
Ben umursamiyorum ama

Back