O tepeden inme cümle kuranlar ya hiç çocuk sahibi olmamış olanlar, ya da kendi bebeklerinde çektikleri sıkıntıların vicdan muhasebesini senin üzerinden yapıp kendilerini aklıyorlar. Onlara en büyük beddua, inşallah kolik bir bebeğiniz olur diye dilemek. Hoş benim bebeğim kolik değil, o bile beni Moral olarak çökertti resmen. 2 buçuk aydır Uykusuzum ve 7 kiloluk bir tosunu sakinleştirmek için kucağıma aldığımdan boynum ağrıyor. saat sekizden beri bebeğimi uyutmaya çalışıyorum; defalarca tekrar ve tekrar uyandı. Sat 10 oldu hala ayağımda sallama pozisyonundayım. Kahvaltıdan 3 kere kalktım. Kalkmasam bile ay şimdi uyanır mı stresiyle yaşıyorum hayatımı. Bunalıma girmeme az kaldı benim de. Geçecek diyorlar da, insanı tüketerek geçiyor zaman.Merhaba tüm sayfaları okudum..
Görüyorum ki yine vicdan yoksunu bi dolu insan hakaretler yağdırmış şikayet etmeye hiç uğraşmıcam onlar için tek dileğim aralıksız sadece 3 gün bu sıkıtıyı yaşamaları ve sonucunda gelip tekrar aynı cümleleri kurabiliyolar mı ona bakmalı..
Allaha havale ediyorum çeken bilir.
Merak edenler için sihirli bi değenek değmediyse bile nispeten biraz daha sakinleşti en azından kucakta ağlamadan 15 dk falan duruyor yemek yiyip tuvalete gidebiliyorum.
Tavsiyeleriniz üzerine bi daha bebeğime asla mutsuzum vs gibi cümleler kurmayacağım ben sakin olunca onunda sakinleştiğini farkettim.
Herkese teşekkürler sadece bunları yaşayan ben değilmişm bunu bilmek bile iyi geldi.
Sevmiyorsunuz dediniz. Nerden biliyorsunuz bunu? O halde sizin mantıkla gidersek sizde Bebeğinizi kv ye anneye vermişsiniz bir süre bakmaları için. Sizde başınızdan atmışsınız. Onu bir süre görmek istememişsiniz vermişsiniz başkasına. Haksız mıyım? Sizde sevmiyorsunuz o halde uzaklaştırmışsınız Bebeğinizi kendinizden. Hemde en çok ihtiyacı olan bir zamanda.arkadas cocug7nun sesinden deliricem dayanamiyorum.noktasina gelmis kaynanasi yada annesi baksa fena olmaz kotu bir sey demedim.konu sahibini ve bebegi dusunerekten dedim..cunku gercekten iyi geliyor bende kizimi gonderiyorum.bazen kafamu tooarliyorum bikac saat icinde ve güç depoluyorum..yafta yapistirmadim..
Ben kabullenince sakinleştim. Bir bebeğim var bana muhtaç. Bunu kabullendim. Sakinleşince kızımda sakinleşti. Bu her dönem böyle. Kızım iki buçuk yaşında. Bu dönemde de böyle. Zamanla. Sihirli değnek yok kimsede. Annelik kutsaldır tabudur erişilmezdir sızlanan anne anne değildir diye düşünmek yerine insanım ben şikayette ederim küfürde ederim ama hiçkimse benim anneliğimi sorgulayamaz dedim. Daha güçlü hissettim.Merhaba tüm sayfaları okudum..
Görüyorum ki yine vicdan yoksunu bi dolu insan hakaretler yağdırmış şikayet etmeye hiç uğraşmıcam onlar için tek dileğim aralıksız sadece 3 gün bu sıkıtıyı yaşamaları ve sonucunda gelip tekrar aynı cümleleri kurabiliyolar mı ona bakmalı..
Allaha havale ediyorum çeken bilir.
Merak edenler için sihirli bi değenek değmediyse bile nispeten biraz daha sakinleşti en azından kucakta ağlamadan 15 dk falan duruyor yemek yiyip tuvalete gidebiliyorum.
Tavsiyeleriniz üzerine bi daha bebeğime asla mutsuzum vs gibi cümleler kurmayacağım ben sakin olunca onunda sakinleştiğini farkettim.
Herkese teşekkürler sadece bunları yaşayan ben değilmişm bunu bilmek bile iyi geldi.
Oturduğu yerden ahkam kesen sizsiniz.Kadin depresyonda oldugunu soyluyor , oturdugunuz yerden ahkam kesmeyin
Allah dusmanimin basina bile kolik.bebek vermesin
Biraz anlayis !!
Evet annenin bebegine bu sekilde yaklasmasi bebegin psikolojisi acisindan hic dogru degil kaslari catip sert bakmak bile cocugun kisiligini olumsuz etkilerken daha yeni dogana boyle yaklasmak gercekten uzucu..siz sakinlestikce o daha da sakin olacaktir.Oturduğu yerden ahkam kesen sizsiniz.
Şu an 22 aylık ve 60 günlük 2 bebeği olan bir anneyim. Ben konu sahibinin zorluktan şikayet etmesini elbette eleştirmiyorum. Bunalması depresyona girmesi çok normal bu süreçte. Konu sahibinden çok daha ağır şeyler yaşadım/yaşıyorum.
Ama ne olursa olsun bebeğe şiddet uygulayamaz!
Konu sahibi çok sinirlendim 40 günlük bebeğe tokat attım dese ne derdiniz? Ay canım haklısın sen de çok bunaldın mı derdiniz?
Tekrar ediyorum emen bebeğin suratına bakıp ben çok mutsuzum demek tokattan çok daha ağır bir hareket. O yavruya buna yapmaya hakkı yok bu kadar basit.
Kendinizi o bebeğin yerine koyun. Biraz anlayış!!
Kesinlikle lohusa depresyonu yasiyorsun, yardim almalisin bu donemi en iyi sekilde atlatmalisin. Benim iki bebegimde 4-5 at kolikti. Oyle ki resmen gogsumde uyuyorlardi ve sabahtan aksama kadar agliyorlardi. Mizikliyorsa ve kendini iyi hissetmiyorsan cocugu guvenli bi yere yatir ve biraz baska odaya veya balkona gir 10-15 dk nefes al. Bu gunlerin tadini cikar zaten annelik kolay bisey degilki hic kimse kolaylikla buyutmuyor.
Kolik olmasinin sebebi ise daha bagirsaklari tam gelismedigi icin anne sutu mama vs etkiliyor ve agri yapiyor genellikle 12-16. haftalar arasi duzelme basliyor. Bebek daha anne karnindan yeni ciktigi icin senden kopukluk yasadigi icin ve artik karninda olmadigini farkettigi icinde hep kucak istiyor. savunmasiz bebek annesi alip onu bol bol sarip sarmalayacaksin. bi insan omrunu dusunursen bu 3-4 at uykusuzluk cok onemli degil inan bana. Bu sekilde bakarsan inan daha kolay gecer gunler. Bi kac ay sonra bebeginden tepkiler almaya baslayinca daha bi eglenceli olmaya baslar annelik merak etme.
Senin durumunda olmak icin canini verecek olan kisiler taniyorum, sabir et ve bebeginden ilgini eksik etme sonucunda o savunmasiz bir bebek
Senin durumunda olmak icin canini verecek olan kisiler taniyorum, sabir et ve bebeginden ilgini eksik etme sonucunda o savunmasiz bir bebek
Karsilastirdiginiz seyin sacmaligina bakinOturduğu yerden ahkam kesen sizsiniz.
Şu an 22 aylık ve 60 günlük 2 bebeği olan bir anneyim. Ben konu sahibinin zorluktan şikayet etmesini elbette eleştirmiyorum. Bunalması depresyona girmesi çok normal bu süreçte. Konu sahibinden çok daha ağır şeyler yaşadım/yaşıyorum.
Ama ne olursa olsun bebeğe şiddet uygulayamaz!
Konu sahibi çok sinirlendim 40 günlük bebeğe tokat attım dese ne derdiniz? Ay canım haklısın sen de çok bunaldın mı derdiniz?
Tekrar ediyorum emen bebeğin suratına bakıp ben çok mutsuzum demek tokattan çok daha ağır bir hareket. O yavruya buna yapmaya hakkı yok bu kadar basit.
Kendinizi o bebeğin yerine koyun. Biraz anlayış!!
neyse sevmiyor lafi sacma oldu tabiki her anne evladini sever ama okurken bianda sevgi dolu bir anne gibi hissedemedim tabiki haddimize degil o anda oyle hissettim..buarada kizimi sevmedigimden degil gitmesi gerektinden 1 yada 2 saatline gidiyor bende o ara kendimi toparliyorum.demek istedimSevmiyorsunuz dediniz. Nerden biliyorsunuz bunu? O halde sizin mantıkla gidersek sizde Bebeğinizi kv ye anneye vermişsiniz bir süre bakmaları için. Sizde başınızdan atmışsınız. Onu bir süre görmek istememişsiniz vermişsiniz başkasına. Haksız mıyım? Sizde sevmiyorsunuz o halde uzaklaştırmışsınız Bebeğinizi kendinizden. Hemde en çok ihtiyacı olan bir zamanda.
ben 2 bebek kaybettm ve kusura bakma da sen kendi kendini mutsuz etmeye çalışıyorsun. bence Otur kalk haline Şükret Allah sağlıklı evlat vermiş. O bebeğe hasret o kadar insan var ki. Hemen oldu herhalde bebeğin zorluk sanıyorsun yaşadığını. Hastaneye kontrole gidip kalbi durduğunu Öğrendiğim an başıma yıkıldı dünya. Öncesinde de düşük yaptım. Bırak mutsuzluğu Anne olmuşsun şükret. O kadar inşan anneliği tadmak için ne cabalar veriyor oku forumlari.Çıldırmak üzereyim..
Çevremde bir tane bile benim gibi anne göremiyorum herkes doğduğu an büyük bir aşkla bağlanmış çocuğuna hiç kimse yaşadıklarından şikayetçi değil herkes çok mutlu hayatından..
Doğduğu an kucagıma verdiklerinde inanmıyorum bu benim mi çok güzel dedim evet harika ni duyguydu ama sonra sorna emzirme sorunları uykusuzluk sürekli kucagımda durmak istemesi vs.. memeyi kesmeyi düşünüyorum diye konu açmıştım zor geliyor canım acıyordu..
Şükür ki düzeldi ve şuan yeni yeni anlıyorum emzirmenin güzelliğini..
Tabi memeyle savaşmadığı düzgün emdiği nadir anlarda..
Çok zor geliyor sürekli ağlıyor sürekli mutsuz memede ağlıuor uyurken bile ağlıyor 40ını bekle diyor herkes eee ne değişecek 3 gün sonra sihirli bi değenek değip hersey normale mi dönecek?
Evde yalnızken daha normal ama evde babası ve benim dışında bi kişi bile varsa sürekli ağlıyor memeyi red ediyor beni sevmiyor gibi geliyor başkasının kucagında duruyor bende durmuyor meme istiyor diyolar veriyorum çekip çekip bırakıyor süt damlıuor diliyle yalıyor ama çekmiyor oyun yapıyor desem 1 aylık çocuk ne anlar oyundan..
Akşam 10 dan sonra saatlerve ağlıyor ne meme ne mama ne altınınaçma hiç bişi sakinleştiremiyor işte o anlarda lanet ediyorum keşke anne olmasaydım diyorum kendimi tokatladım dün gece sinirden salonda konsolun üstünde ne varsa duvara fırlattım kapılara kafamı vurdum. 20 saattir uyumadım kucagımda uyuyor yerime yatıramıyorum hemen ağlıyor.
Asla böyle tahammülsüz bi insan değildim küçücük bana muhtaç ne derdi oldugunu bilmediğim bebeğim bana bunları hissettiriyor.
Neden herkes gibi sabırlı güler yüzlü bi anne olamıyorum.. eşim çok sabırlı davranıyor ağladığında onun için üzülüyor kim bilir ne derdi var bi yeri mi ağrıyor diye endişeleniyor bense uyusun biran önce yok bişeyi şımarıklıktan yapıyor diyorum..içimde sürekli kızıyorum bazen emmeye çalışırkende yüzüne bakıp söylüyorum neden uyumuyorsun ben hiç mutlu değilim diye..
Sabah oluyor gece hissettiklerim söylediklerim için ağlıyorum ne biçim insansın diyorum ama o anlarda o kadar çaresiz hissediyorum ki kendimi..
Kendimi bi yerlerden atasım geliyor. Doktor çocuk bu ağlar yapavak bişi yok dedi bi sıkıntısı yok dedi.
Herkes bana sende sakinleşecek sende mutlu olacak demişti hani kucagıma aldıgımda susacak bi tek bende huzur bulacaktı..
Asla öyle bişey yok ben bişeyleri yanlış yapıyorum nolur bana bişey söyleyin..
Daha çok küçük büyüyüp beni iyice tanımaya başladıgında benden böyle şeyler görmesin her anne bebek gibi sağlıklı bi ilişki kuralım istiyorum ama imkansız gibi geliyor.arkadaşlarımla konusuyorum ben hiç böyle şeyler hissetmedim bi gün bile kızmadım uyumadı diye diyor kimisi günlerce kucagımda tuttum hiç yorulmadım sevgidi yeter diyor. Bana niye yetmıyor ?
Ne yapayım nasıl dayanayım siz uykusuzluga yorgunluga açlığa nasıl dayanıyorsunuz?
Eve bazen kaynanam kardeşim annem geliyor ev işini yemeği yapıyolar ama her gelen bu çocuk niye böyle ben hiç böyle çocuk görmedim sütün mü yok ağrısı mı var o mu bu mu diye beynimi yedikleri için def ettim herkesi kimse gelmiyor artık. Deli gibi tek başımaym bütün gün. Akşam eşim geliyor hemen veriyorum al sen ilgilen diye onda da ağlıuor deliricem dayanamıyorum artık ben neyi yanlış yapıyorum?
Sayisiz bitkisel kur 2 aşılama 1 tüp bebek sonucu bebeğim oldu şükürler olsun. Ama konu sahibinin yaşadıklarını ben de yaşadım hala da yaşıyorum çabuk hamile kalmakla kolay doğumla ilgisi yok bu işin. Destek var mı? Bebek kolik mı? Süt geliyo mu vs pek çok etken var. Allah size de nasip etsin ama sizin de yaşamayacağınız garanti degilben 2 bebek kaybettm ve kusura bakma da sen kendi kendini mutsuz etmeye çalışıyorsun. bence Otur kalk haline Şükret Allah sağlıklı evlat vermiş. O bebeğe hasret o kadar insan var ki. Hemen oldu herhalde bebeğin zorluk sanıyorsun yaşadığını. Hastaneye kontrole gidip kalbi durduğunu Öğrendiğim an başıma yıkıldı dünya. Öncesinde de düşük yaptım. Bırak mutsuzluğu Anne olmuşsun şükret. O kadar inşan anneliği tadmak için ne cabalar veriyor oku forumlari.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?