annelik anlatıldığı gibi değilmiş

O tepeden inme cümle kuranlar ya hiç çocuk sahibi olmamış olanlar, ya da kendi bebeklerinde çektikleri sıkıntıların vicdan muhasebesini senin üzerinden yapıp kendilerini aklıyorlar. Onlara en büyük beddua, inşallah kolik bir bebeğiniz olur diye dilemek. Hoş benim bebeğim kolik değil, o bile beni Moral olarak çökertti resmen. 2 buçuk aydır Uykusuzum ve 7 kiloluk bir tosunu sakinleştirmek için kucağıma aldığımdan boynum ağrıyor. saat sekizden beri bebeğimi uyutmaya çalışıyorum; defalarca tekrar ve tekrar uyandı. Sat 10 oldu hala ayağımda sallama pozisyonundayım. Kahvaltıdan 3 kere kalktım. Kalkmasam bile ay şimdi uyanır mı stresiyle yaşıyorum hayatımı. Bunalıma girmeme az kaldı benim de. Geçecek diyorlar da, insanı tüketerek geçiyor zaman.

Hamilelik de zor bir süreç. Ben nerede hamile görsem üzülüyorum artık, ilk 40 günü çekecek, neye uğradığını şaşıracak, aile içi kavgalar, kv, eş, anne bir taraftan... kimse yeni doğum yapmış dikişli kadını anlamayacak. O kadına muhtaç bir bebe, süt ister, uyumak ister, sakinleşmek ister. Çok zor çok... ben 3. Aya girmek üzereyim belki biraz hafifledi, dikişler düştü, vücudum toparlandı ama kronikleşiyor her şey bebeler büyüyene kadar. Neyse, bebeği hasta olan, zorluklar yaşayan nice kadınlar var. Elden ne gelir? Onları anlıyorum ve dileğim, bu vakitleri hasarsız atlatmalarıdır.

Sevmiyorsunuz dediniz. Nerden biliyorsunuz bunu? O halde sizin mantıkla gidersek sizde Bebeğinizi kv ye anneye vermişsiniz bir süre bakmaları için. Sizde başınızdan atmışsınız. Onu bir süre görmek istememişsiniz vermişsiniz başkasına. Haksız mıyım? Sizde sevmiyorsunuz o halde uzaklaştırmışsınız Bebeğinizi kendinizden. Hemde en çok ihtiyacı olan bir zamanda.

Ben kabullenince sakinleştim. Bir bebeğim var bana muhtaç. Bunu kabullendim. Sakinleşince kızımda sakinleşti. Bu her dönem böyle. Kızım iki buçuk yaşında. Bu dönemde de böyle. Zamanla. Sihirli değnek yok kimsede. Annelik kutsaldır tabudur erişilmezdir sızlanan anne anne değildir diye düşünmek yerine insanım ben şikayette ederim küfürde ederim ama hiçkimse benim anneliğimi sorgulayamaz dedim. Daha güçlü hissettim.

Ayni seyleri tipatip yasamisiz. Bende kendimden cok süphe duyuyodum herkes bebegiyle sarmas dolas biz sanki kavga eder gibiydik. En büyük problem emmesiydi. Öyle emen bi bebek hayatim boyu görmedim, birinin yaninda emzirince bu ne yaa dövüsüyo resmen diyodu. Cook sonra ögrendim meger burnundan nefes alamiyomus agzi acik emmeye calistikca sirf hava yutuyomus. Oda iskence cekmis bende. Yinede 13 ay dayanabildik bu sekilde.
Saat aksam 7 oldumu kostura kostura eve geliyoduk esimle, aglama krizi basliyodu o saatte araliksiz uyuyana kadar en gec 9 bucukta uyuyordu. 2 bucuk saat susmadan aglayan bebek ve hergün. Yok 40i gecsin yok 3 aylik olsun hepsi hikaye. 4 bucuk 5 ay arasiydi kesildi o saatli aglamasi. Suan 1 bucuk yasinda hala mizmiz bi cocuk. Aslinda ilk cocuk belki o kadar aglamasi bize normal gelicek ama gelenler gidenler ayy kafamiz gözümüz sisti, yok bu cocukta var bisey, yok bunun gibisine hic rastlamadik dedikce insan gercekten bi pisman oluyo benimi buldu diye.
Allah yokluklarini göstermesin.

Hiçbirimiz mükemmel değiliz. Zaman zaman hepimiz acziyete düşer, hatalar yapabiliriz. Bu bizim kötü bir anne olduğumuz anlamına gelmez. Önemli olan hatalarımızı farkedip, düzeltme yolunda gayret sarfetmektir…

Bebek düşünen biri olarak bu konu bana hiç iyi gelmedi Eşime şöyle beş altı ay daha mı beklesek diye ciddi bir teklif dahi sundum. Kaldı ki 29 yaşındayım Yok biz şaka yaptık herşey çiçek böcek desin biri

Kadin depresyonda oldugunu soyluyor , oturdugunuz yerden ahkam kesmeyin
Allah dusmanimin basina bile kolik.bebek vermesin
Biraz anlayis !!
Oturduğu yerden ahkam kesen sizsiniz.
Şu an 22 aylık ve 60 günlük 2 bebeği olan bir anneyim. Ben konu sahibinin zorluktan şikayet etmesini elbette eleştirmiyorum. Bunalması depresyona girmesi çok normal bu süreçte. Konu sahibinden çok daha ağır şeyler yaşadım/yaşıyorum.
Ama ne olursa olsun bebeğe şiddet uygulayamaz!
Konu sahibi çok sinirlendim 40 günlük bebeğe tokat attım dese ne derdiniz? Ay canım haklısın sen de çok bunaldın mı derdiniz?
Tekrar ediyorum emen bebeğin suratına bakıp ben çok mutsuzum demek tokattan çok daha ağır bir hareket. O yavruya buna yapmaya hakkı yok bu kadar basit.
Kendinizi o bebeğin yerine koyun. Biraz anlayış!!

Evet annenin bebegine bu sekilde yaklasmasi bebegin psikolojisi acisindan hic dogru degil kaslari catip sert bakmak bile cocugun kisiligini olumsuz etkilerken daha yeni dogana boyle yaklasmak gercekten uzucu..siz sakinlestikce o daha da sakin olacaktir.

Ay canım benim ya seni çok iyi anlayabiliyorum. Bende senin yaşadıklarını yaşıyorum, bebeğimin 5 aylık olmasına rağmen. Sen sakin olmayı dene, bebek hisseder yoksa. Stres yaptığın zaman daha çok ağlıyorlar, bunu fark ettim. Gece uykusu düzenli maşallah benimkinin, fakat gündüzleri bir türlü uyutup da evimin işini yapamıyorum, şimdi de diş çıkardığından gündüzleri hiç durmuyor ve akşam yatasıya kadar "ıhhh, ıhhh" diyip duruyor, hiç bir şey fayda etmiyor, hele 1 aylıkken çektiklerimi bir ben bir de Allah bilir. Kocam da hödük bi insandı, ve yardım etmezdi, KV ile duruyorduk, o da kucağına bile almazdı ağladığı zaman, bu çocuğu ben bu zamanlara nasıl getirdim sorma, bir dedesi ilgilenirdi böyle candan. Akşam saat 22.30'ta bir başlardı, sabah 05.00 - 06.00'a kadar, uyku yok. Sabah KV-KP kalkacak diye en erken 05.00'da yatsam 09.30'ta kalkmak zorunda kalıyordum. Evin yemeği, temizliği, bulaşığı. Birde 6 kişilik bi aileydik, misafir, gelen-giden de çok oluyordu. KP işe gidecek, çantasını hazırla. Koca işten gelecek yemek hazırla, 2 Kaynım vardı, mutfağa gelirlerdi, herşeyi dökerlerdi, toplamak bilmezlerdi, yedikler yer leş gibi, orayı temizle. Neler çektim. Diyorum ya KV çocuğu kucağına bile almıyordu. Bi yardımcı olayım yoktu. Çocuk ağlar ona koş, yemek yanar ona koş, KV çağırır ona koş, yardımcım yoktu, neler neler çektim. Annelik tabii anlatıldığı gibi olmaz, çünkü Annelik gerçekten çok zor. Anneliğin en güzel çağları çocuk senin gönlüne göre bir terbiyesi olduğu zamanlardır. Üzülme bu günler geçici. Benim de bebeğim kolik bi bebekti. Kucağımda uyurdu, yatırırdım ağlardı. Emziremiyordum da bir türlü, kafasını çekip duruyordu. Şimdi 5 aylık olmasına rağmen öyle. Emzirirken hala kafasını çekip duruyor, inan ki seni anlıyorum, ama bu durumun geçici olduğunu unutma ve hiç bi zaman sinirlenip yanlış bişey yapma. Bende çok sabırsız bi insanım, ağlayan çocukları da oldum olası bir türkü sevemem. Benim bebeğim ağladığı zaman bazen "Sus, artık bi yavrum" diye bağırdığım da oluyor. "Yeter artık ya!" dediğimde, bazen böyle baktığım, sıkıldığım zamanlar bile oluyor. Şimdi şükür o evden ayrıldım. Kocam da ANA KUZUSU bi herifti, anası "Şşttt" dese, susardı. Öyle bi adamdı işte, çocuğa bakmaz, beni umursamaz. O kadar mı zor günler yaşadım. Ama şimdi hepsini def ettim. Bir tek bebeğimle ilgileniyorum. Zorluğu da çok ama yapacak neyimiz var ki? "Atsan, atılmaz. Satsan, satılmaz" lafı bana çok ters geliyor, ama dedikleri bu olsa gerek. Merak etme bu günler geçecek. Üzülme.

Son düzenleyen: Moderatör:

Çok güzel söyledin gerçekten, ne iyi gelir bu cümle Konu sahibine:
Senin durumunda olmak icin canini verecek olan kisiler taniyorum, sabir et ve bebeginden ilgini eksik etme sonucunda o savunmasiz bir bebek

Merhaba, benim oğlum 46 günlük ve söylediğiniz her şeyi birebir yaşadım hatta eşimle boşanma noktasına geldik.sonra Harvey karp'ın mahallenin en mutlu bebeği kitabını aldım, ilaç gibi geldi. Belki yazan olmuştur, ben yine yazayım. Bebeğinizin stresli olmasının sebebi 4.trimester'ı tamamlamadan dünyaya gelmesi. Yani bebeklerimiz 3 aylık olana kadar dünyaya adapte olamıyorlar ve rahim koşullarını istiyorlar. Bunun için bebeğinizi sıkı kundak yapın. Şişt sesiyle uyutun ve ritmik olarak sallayın. Bir de slingler var. Ağladığı zaman koyun onun içine madem kucağınızdan ayrılmıyor. Elleriniz boşta kalır işinizi yaparsınız siz de. Yani çözümsüz değil sorununuz. Çok şükür sütünüz var, doyuyormuş bebeğiniz. Gereksiz yere mama vermeyin. Yani gazından, sizin stresinizden değil tamamen evrimden çekiyor çocuk ne çekiyorsa :)

Benim bebegimde cok gazli bir bebekti. 40 gunden sonra kendim baktim. Sutum olsa 2 yilda emzirirdim ama bizim tek artimiz sutum 2.haftada bittigi icin mama yiyordu ve gece uykulari duzenliydi. Genelde aksamustu aglama nobetleri daha fazla oluyordu. Supurge ve fon sesi rahatlatiyordu. 4 bucuk aylik bebegim hala bile cok huysuzlandiginda telefonumda bir program var oradan supurge sesi aciyorum sakinlesiyor.

Valla bebekken aglasalar da bebektir aglar diyip cok sinirlenmiyordum. 2 yasina dogru surekli hersey icin saatlerce aglayinca sinirimi kontrol edemiyorum artik.
Bazen alip basimi gidesim geliyo o derece.
Bi noktaya geliyorum ya dovecem ya istedigini verecem. Ben de dovmemek icin istedigini veriyorum bu da bizi kisir donguye sokuyor.

Sosyal medya hesaplarini bi sure kapat.Kimsenin mukemmel hissettigi falan yok.Sadece digerlerini kotu hissettirecek paylasimlar yapiyorlar iyi hissedebilmek icin.En anac anne bile yasamistir bunlari.Kendini suclama ve asla kimseyle kiyaslama zira kimse kimsenin icini bilmez.O gulluk gulistanlik bloglari ve sosyal medya hesaplarini takip etmezsen normal hissedersin.Sen normal hissedersen direk bebegine de yansir ve daha kolay bag kurar birbirinize alisirsiniz

Karsilastirdiginiz seyin sacmaligina bakin
22 aylik 60 gunluk bebeginizin olmasi neyi kanitliyor bu arada ? Bebegin psikolojisini dusunemiyorum bile kesin depresyondadir su an

neyse sevmiyor lafi sacma oldu tabiki her anne evladini sever ama okurken bianda sevgi dolu bir anne gibi hissedemedim tabiki haddimize degil o anda oyle hissettim..buarada kizimi sevmedigimden degil gitmesi gerektinden 1 yada 2 saatline gidiyor bende o ara kendimi toparliyorum.demek istedim

Cogu anne bunlari yasiyor herkes cok mutlu degil.sunu iyi biliyorum ki anne stresli ise bu bebegin huyunu etkilyor.bence anane veya babanne destegi sart tek basina kolik bi bebege bakmak zor

ben 2 bebek kaybettm ve kusura bakma da sen kendi kendini mutsuz etmeye çalışıyorsun. bence Otur kalk haline Şükret Allah sağlıklı evlat vermiş. O bebeğe hasret o kadar insan var ki. Hemen oldu herhalde bebeğin zorluk sanıyorsun yaşadığını. Hastaneye kontrole gidip kalbi durduğunu Öğrendiğim an başıma yıkıldı dünya. Öncesinde de düşük yaptım. Bırak mutsuzluğu Anne olmuşsun şükret. O kadar inşan anneliği tadmak için ne cabalar veriyor oku forumlari.

Sayisiz bitkisel kur 2 aşılama 1 tüp bebek sonucu bebeğim oldu şükürler olsun. Ama konu sahibinin yaşadıklarını ben de yaşadım hala da yaşıyorum çabuk hamile kalmakla kolay doğumla ilgisi yok bu işin. Destek var mı? Bebek kolik mı? Süt geliyo mu vs pek çok etken var. Allah size de nasip etsin ama sizin de yaşamayacağınız garanti degil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…