• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

annelik anlatıldığı gibi değilmiş

Vala cnm ablamın ufaklığı şuan 4 aylık dogdunda ilk 1 ay tüm aile bireylerine hayatı zindan etti ufacık bebek dersin ama herkese yetti , hatta ben kalmaya gittim memleketime banada denk geldi yani iki günde hayattan soğudum , bebek sadece 1 saat uyuyor ve sürekli ağlıyor aç değil doktorlar gazi var biraz ondan deyip gönderiyordu . Ablamda mahvoldu yaslandirdi bu çocuk beni diye ortalarda geziyordu ki ilk oğlu o kadar sakin ve yavaş bir bebektiki , bu yeni olan üç çocuğa bedeldi ama şimdi zaman geçti velet 4 aylık oldu ben uzaktayim goremesemde artık o kadar yaramaz değil uykusu düzenli aglamiyor gülücük bile atiyor videolarını atıyorlar hatta biz ona yaramazligindan chukky bebek koymustuk lakabını :)) senin içinde bu zor günler gecicek merak etme . Sabrinin taşması doğal tabiki insanız sonuçta anneyiz diye peygamber sabrımız yk bazı bebekler malesefki çok farklı ..

artık ben neyi yanlış yapıyorum?
Butun bu soylediklerini...evet hepsini yanlis yapıyorsun
Mukemmel anne yoktur. Mukemmel olmaya calisma...
Her bebekte sorun olur butun bunlari kendine baglama
Hic bir sikintisi yokken dahi bebek milleti aglar .aglamalidir da bu onlarin kendini rahatlatma yontemidir .sakin ol

Sen gergin olduğun icin bebegi de geriyorsun huzursuz ediyorsun. Etme!

O anlarda biraz cik disari .sevdiğin bir sey varsa onu yap ya da...
Anne olmak kendini bebegine yapistirmak adak gibi feda etmek degildir .
Sen iyi olmazsan bebegin de olmaz
Onun bir suçu yok unutma
Sevgiler

Kendini yargılama hepimiz aynı yollardan geçiyoruz. Benim arkadaşımın bir tanıdığı kolik yüzünden bebeğini kapının önüne koymuş o derece.
Meme reddi bizde de oluyor, daha 40 ımız yeni çıktı. Burnu tıkalıysa emmeden önce mutlaka açın, altı kirliyse temizleyin, emzirme sırasında 3-4 kete mide gazı çıkardığım oluyor . Dikkat edin. En önemlisi sakin olun, içinizden baya bi sayı saymanız ve ya sabır çekmeniz gerekiyor.

Kendini yargılama hepimiz aynı yollardan geçiyoruz. Benim arkadaşımın bir tanıdığı kolik yüzünden bebeğini kapının önüne koymuş o derece.
Meme reddi bizde de oluyor, daha 40 ımız yeni çıktı. Burnu tıkalıysa emmeden önce mutlaka açın, altı kirliyse temizleyin, emzirme sırasında 3-4 kete mide gazı çıkardığım oluyor . Dikkat edin. En önemlisi sakin olun, içinizden baya bi sayı saymanız ve ya sabır çekmeniz gerekiyor.

Bebeğimi kapinin önüne koymus yani endi evde bebegi disari mi koymuş illaki zordur buda fazla geldi bana

Annelerin hakkı ödenmez işte ah ahh ne zorluklarla büyütüyoruz , karnimizdayken bile başlıyor sorunlar kaç gündür ayakklarim sis asla ayakkabı giyemiyorum terlikle gidiyorum her yere , akşamları yattigim an ufaklık başlıyor tık tık etmeye daha bunlar başlangıç bide ama yüzünü gördüğüm anı hayal etmek bile o kadar guzelki , Allah herkesin evladını bağışlasın , olmayanlarada isteyenlerede tez zamanda versin rabbim..

peki hic mi arada bebeginize sarılıp koklamak istemiyorsunuz?
hepimizin yorulduğu zamanlar oluyor tabi ki de ama hic bir zaman keşke anne Olmasaydım demedim Rabbim dedirtmesin. Bu kadar kotuyseniz bi psikologa gitmelisiniz. Lohusa depresyonu olabilir. İnşallah en kısa zamanda bu günleri anlatır anneligin en mutlu anlarını yaşarsınız.

Çıldırmak üzereyim..
Çevremde bir tane bile benim gibi anne göremiyorum herkes doğduğu an büyük bir aşkla bağlanmış çocuğuna hiç kimse yaşadıklarından şikayetçi değil herkes çok mutlu hayatından..

Doğduğu an kucagıma verdiklerinde inanmıyorum bu benim mi çok güzel dedim evet harika ni duyguydu ama sonra sorna emzirme sorunları uykusuzluk sürekli kucagımda durmak istemesi vs.. memeyi kesmeyi düşünüyorum diye konu açmıştım zor geliyor canım acıyordu..
Şükür ki düzeldi ve şuan yeni yeni anlıyorum emzirmenin güzelliğini..
Tabi memeyle savaşmadığı düzgün emdiği nadir anlarda..

Çok zor geliyor sürekli ağlıyor sürekli mutsuz memede ağlıuor uyurken bile ağlıyor 40ını bekle diyor herkes eee ne değişecek 3 gün sonra sihirli bi değenek değip hersey normale mi dönecek?

Evde yalnızken daha normal ama evde babası ve benim dışında bi kişi bile varsa sürekli ağlıyor memeyi red ediyor beni sevmiyor gibi geliyor başkasının kucagında duruyor bende durmuyor meme istiyor diyolar veriyorum çekip çekip bırakıyor süt damlıuor diliyle yalıyor ama çekmiyor oyun yapıyor desem 1 aylık çocuk ne anlar oyundan..

Akşam 10 dan sonra saatlerve ağlıyor ne meme ne mama ne altınınaçma hiç bişi sakinleştiremiyor işte o anlarda lanet ediyorum keşke anne olmasaydım diyorum kendimi tokatladım dün gece sinirden salonda konsolun üstünde ne varsa duvara fırlattım kapılara kafamı vurdum. 20 saattir uyumadım kucagımda uyuyor yerime yatıramıyorum hemen ağlıyor.
Asla böyle tahammülsüz bi insan değildim küçücük bana muhtaç ne derdi oldugunu bilmediğim bebeğim bana bunları hissettiriyor.

Neden herkes gibi sabırlı güler yüzlü bi anne olamıyorum.. eşim çok sabırlı davranıyor ağladığında onun için üzülüyor kim bilir ne derdi var bi yeri mi ağrıyor diye endişeleniyor bense uyusun biran önce yok bişeyi şımarıklıktan yapıyor diyorum..içimde sürekli kızıyorum bazen emmeye çalışırkende yüzüne bakıp söylüyorum neden uyumuyorsun ben hiç mutlu değilim diye..
Sabah oluyor gece hissettiklerim söylediklerim için ağlıyorum ne biçim insansın diyorum ama o anlarda o kadar çaresiz hissediyorum ki kendimi..
Kendimi bi yerlerden atasım geliyor. Doktor çocuk bu ağlar yapavak bişi yok dedi bi sıkıntısı yok dedi.

Herkes bana sende sakinleşecek sende mutlu olacak demişti hani kucagıma aldıgımda susacak bi tek bende huzur bulacaktı..

Asla öyle bişey yok ben bişeyleri yanlış yapıyorum nolur bana bişey söyleyin..
Daha çok küçük büyüyüp beni iyice tanımaya başladıgında benden böyle şeyler görmesin her anne bebek gibi sağlıklı bi ilişki kuralım istiyorum ama imkansız gibi geliyor.arkadaşlarımla konusuyorum ben hiç böyle şeyler hissetmedim bi gün bile kızmadım uyumadı diye diyor kimisi günlerce kucagımda tuttum hiç yorulmadım sevgidi yeter diyor. Bana niye yetmıyor ?

Ne yapayım nasıl dayanayım siz uykusuzluga yorgunluga açlığa nasıl dayanıyorsunuz?

Eve bazen kaynanam kardeşim annem geliyor ev işini yemeği yapıyolar ama her gelen bu çocuk niye böyle ben hiç böyle çocuk görmedim sütün mü yok ağrısı mı var o mu bu mu diye beynimi yedikleri için def ettim herkesi kimse gelmiyor artık. Deli gibi tek başımaym bütün gün. Akşam eşim geliyor hemen veriyorum al sen ilgilen diye onda da ağlıuor deliricem dayanamıyorum artık ben neyi yanlış yapıyorum?

Cocugunuzu bi doktora goturun isterseniz. Bi de emzirmek sikinti ise sagip oyle icirin. Hem caniniz yanmaz hemde cocukta zevk alir. Boyle hem kendinizi hemde bebegi yipratirsiniz

On dan sinra aglamasi gaz olabilir.gaz masajlari yapin.yazik annesi biraz sabret.esinde anlatisliymis ne guzel

bunlari her anne yasiyo asla tek oldugunu dusunme sabredicen bi donemler gececek benimki 2 aydan sonra duzene girdi bende oyleydim hele su akil verenler yokmu acaba oylemi boylemi sutun var mi yokmu onmar illet eder insani o mukemmel annelere bakma sen hep abartrlar herseyi.

Bebeginiz kolik bebek.benim oğlum da kolikti.şu an 9 aylık.hastaneden eve geldigimiz günün gecesi uyumadı beşiginde dur dedim yanıma alayım.oyle uyudu.o günden beri de ikimiz beraber yatıyoruz.mümkunatı yok uyumuyor.gündüz uykusu hemen hemen yok zaten belki yarım saat bilemedin bir saatti.o da kucağımda emzirme minderinde ya da yanımda meme ile uyuyacak.bir yere bıraktiğım an ağlardı hep kucak hep kucak.eşim Allahtan işten 4te geliyor o kucaklardı ben de apar topar yemek yapardım.saçımı bile tarayamazdım banyo dahi yapamazdım.yavas yavas babada da duruyor derken bu ay yine basladi.kimsede durmuyor.annem geldi al anne bi tuvalete gideyim diyorum odadan ciktigim an aglamaya basliyor.
Ben normalde majör depresyon hastasiyim.hamileligimde de tedavi gordum dogum sonrasi depresyon yasamadim sukurler olsun.tedavim devam ediyor.onun etkisi sanirım.en buyuk avantajım gece uyuyor olması ama inanın yasadiklarinizi yasiyoruz milyonlarca anne yasiyor.dışarıya cikar bebiği.arabada susuyorlar.kendi bebek arabalarinda da susup uyuyorlar.benim oğlan evde duramiyor mesela.hic uyumuyor.atiyorum arabaya mışıl mışıl uyuyor.gezerken ses yok gayet mutlu mesut:)gülmeye ,sana tepki vermeye başlasın hele bir tadından yiyemeyeceksin onu

Çıldırmak üzereyim..
Çevremde bir tane bile benim gibi anne göremiyorum herkes doğduğu an büyük bir aşkla bağlanmış çocuğuna hiç kimse yaşadıklarından şikayetçi değil herkes çok mutlu hayatından..

Doğduğu an kucagıma verdiklerinde inanmıyorum bu benim mi çok güzel dedim evet harika ni duyguydu ama sonra sorna emzirme sorunları uykusuzluk sürekli kucagımda durmak istemesi vs.. memeyi kesmeyi düşünüyorum diye konu açmıştım zor geliyor canım acıyordu..

Çok zor geliyor sürekli ağlıyor sürekli mutsuz memede ağlıuor uyurken bile ağlıyor 40ını bekle diyor herkes eee ne değişecek 3 gün sonra sihirli bi değenek değip hersey normale mi dönecek?

Evde yalnızken daha normal ama evde babası ve benim dışında bi kişi bile varsa sürekli ağlıyor memeyi red ediyor beni sevmiyor gibi geliyor başkasının kucagında duruyor bende durmuyor meme istiyor diyolar veriyorum çekip çekip bırakıyor süt damlıuor diliyle yalıyor ama çekmiyor oyun yapıyor desem 1 aylık çocuk ne anlar oyundan..

Akşam 10 dan sonra saatlerve ağlıyor ne meme ne mama ne altınınaçma hiç bişi sakinleştiremiyor işte o anlarda lanet ediyorum keşke anne olmasaydım diyorum kendimi tokatladım dün gece sinirden salonda konsolun üstünde ne varsa duvara fırlattım kapılara kafamı vurdum. 20 saattir uyumadım kucagımda uyuyor yerime yatıramıyorum hemen ağlıyor.
Asla böyle tahammülsüz bi insan değildim küçücük bana muhtaç ne derdi oldugunu bilmediğim bebeğim bana bunları hissettiriyor.

Neden herkes gibi sabırlı güler yüzlü bi anne olamıyorum.. eşim çok sabırlı davranıyor ağladığında onun için üzülüyor kim bilir ne derdi var bi yeri mi ağrıyor diye endişeleniyor bense uyusun biran önce yok bişeyi şımarıklıktan yapıyor diyorum..içimde sürekli kızıyorum bazen emmeye çalışırkende yüzüne bakıp söylüyorum neden uyumuyorsun ben hiç mutlu değilim diye..
Sabah oluyor gece hissettiklerim söylediklerim için ağlıyorum ne biçim insansın diyorum ama o anlarda o kadar çaresiz hissediyorum ki kendimi..
Kendimi bi yerlerden atasım geliyor. Doktor çocuk bu ağlar yapavak bişi yok dedi bi sıkıntısı yok dedi.

Herkes bana sende sakinleşecek sende mutlu olacak demişti hani kucagıma aldıgımda susacak bi tek bende huzur bulacaktı..

Daha çok küçük büyüyüp beni iyice tanımaya başladıgında benden böyle şeyler görmesin her anne bebek gibi sağlıklı bi ilişki kuralım istiyorum ama imkansız gibi geliyor.arkadaşlarımla konusuyorum ben hiç böyle şeyler hissetmedim bi gün bile kızmadım uyumadı diye diyor kimisi günlerce kucagımda tuttum hiç yorulmadım sevgidi yeter diyor. Bana niye yetmıyor ?

Ne yapayım nasıl dayanayım siz uykusuzluga yorgunluga açlığa nasıl dayanıyorsunuz?

Eve bazen kaynanam kardeşim annem geliyor ev işini yemeği yapıyolar ama her gelen bu çocuk niye böyle ben hiç böyle çocuk görmedim sütün mü yok ağrısı mı var o mu bu mu diye beynimi yedikleri için def ettim herkesi kimse gelmiyor artık. Deli gibi tek başımaym bütün gün. Akşam eşim geliyor hemen veriyorum al sen ilgilen diye onda da ağlıuor deliricem dayanamıyorum artık ben neyi yanlış yapıyorum?

Haklısın. Gelenler sadece sevmeye geliyor. Oysa ki annelik agucuk gugucuk diye geçecek birşey değil.

Ben de çok bunalmıştım ilk 2 ay. Gelen giden sevgi pıtırcığı misafirlere ama ben 48 saattir uyumadım hatta yemek bile yiyemedim ne sevgisi denmiyor! Dense de kim anlıyor?

Ama gerçekten geçiyor ki bu bende bile geçti. Ben de zor atlattım. Uyku düzene girince inan yüzde 90 rahatlayacaksın. Ki 2 aylıkken falan biraz olsun düzelir.

Sadece bunu düşün. Anneliğini asla sorgulama hatta bu dönemde mümkünse hiçbirşeyi sorgulama :)

siz onu sevmiyorsunuz kahrini cekmek bile sevimli gelmeli cogu zmn bir bebegin..kesjw sizden uzaklastiesalar onu..kaynanan baksa bi muddet
Neden hemen yaftayı yapıştırıyorsunuz? Anne olmadan önce de hisleri duyguları öfkeleri kısacası insani duyguları vardı annelerin. Anne olunca birden öfke sıkıntı bunalım yok mu olacaktı birdenbire ? Hala bir insan bir kadın bu kişi. Neden hislerini duygularını açıkça söylemesine izin vermiyorsunuz hemen sevgisizliği yapıştırıyorsunuz? Bir evladı annesinden daha sevgili kim olabilir? Neden annelere duygularını yaşamasına izin vermiyorsunuz? Anne oldu diye aniden sınıf mı değşltirdi? Hislerimi alındı? Evrim mi geçirdi ? yapmayın lütfen. Annenin de sıkıntısını söylemesine izin verin ki boşalsınlar kendilerine gelsinler bastırılıp saçma sapan bir hale gelip ellerindeki bebekleri de bu duygularla yetiştirmesinler.

Çıldırmak üzereyim..

bence sız deprsyona gırmısınız ama buun suçluşu beebgınız asla değil, bir silkelenin gerekirse birkaç saat bebeği annenize vs bırakın çıkıp dışarı hava alın alısverıs yapın esınızle yalnız vakıt gecırın yanı tabıkıde cocuk bu ağlar ama bır sıkıntısı yoksa durduk yere de aglamaz kuçuk bebekelrde genelde gaz olur buyudukce dıs sıkıntısı sonraları ıstedıgını yapmadıgında ağlamalar ergenlıkte buyume agrılarından kaynaklı ya da duygusal ınıs cıkıslardn kaynaklı aglamaalr bu boyle surer gıder...
annelık zor zanaat arada kızarsın arada seversın ama ıyıı var dersın , benım kızımda zor bır bebek sayılır ılk zamanlar gazı vardı bellı saatlerde aglama krızıne gırerdı, eve bırılerı gelsın asla pas vermez sevmeye kalksalar aglar bana yapısık gezer, ınatcı yanı da var ıstedıgı olmasın bagırır aglar vs vs anlık sınır kat sayımı arttırdıgı dogrudur ama yınede bır bakısı gulusu dunyalara bedel benım ıcın..

bebegim tam uc ay seninde anlattigin gibiydi.. belki dahada beter.. 3 ayi doldurdugu gun hic uyumayan sabahlara kadar cigiran bebek o gun sabaha kadar uyudu.. ondan sonra dedigin gibi sihirli degnek degmis gibiydi..bir gunde bebegin huyu degisti..bende inanmazdim ama oldu..
benim yasadigim sehirde kimsemde yoktu.. delirmeme az kalmisti.. ne bilgisayar kaldi kirilmadik ne esya..
yasadiklarin cok cok normal seyler.. kir dok bagir ama bebek hissetmesin.. o daha minicik.. hic bisey bilmiyor anlamiyor sen olmadan korkuyor..

unutma gececek sadece biraz zaman..
ayni yollardan gectik ayni sikintilari yasadik ama gecti.. seninde gececek..
sonra hep iyi ki diyeceksin..

gazi olabilir yada dis dunyaya alismaya calisiyor.. bol bol gogsunde uyut..
teni tenide degsin..
az kaldi biraz daha sabir

Belki de annesinin üzüldüğünü hissediyordur :(( bebekler böyle durumlardan çabuk etkilenir

Back