- 24 Ocak 2016
- 4.213
- 8.417
- 108
Evet bu durum 2. çocuk korkusuna ve kardeşsiz bırakma düşüncesine sebep oluyor. Benim de ikinci çocuk düşüncem hiç yok.Ben de onu diyorum. Benim akraba çevrem de köstekti maalesef. Dediğin gibi doğumdan bir müddet sonra her şey tatlıya bağlansa da kadın en aciz anında yaşadığı şeyleri unutmuyor. Travmatik bir süreç bu. Doğum yaparken kimseyi yanına yaklaştırmayan hayvanları anlıyorum şimdi. Köpeğim doğum yaparken yardım etmek için yanına sokulduğumda bana hırlamıştı. Kadın ve çocuk dürtüleriyle halledecek bu işi. Evde olanlar ev işi, yemek bulaşık, ne kadar angarya varsa onla ilgilenecek. Deneyimli kadınlar yol göstermeli diyeceğim ama tek bildikleri, sevmek için kucaklarına aldıkları bebek ağladığında, tekrar lohusanın kucağına atıp ''acıkmış bu emzir'' demek. Benim kv nin doğumundan sonraki misyonu buydu mesela.
Ben de olur da ikinciyi yaparsam kimseyi evime sokmayacağım. Gerçi ikinciyi yapmayacağım ama kendimi bu şekilde avutuyorum işte.
O lohusa döneminde köprüleri attığım insanlar oldu maalesef.
Benim lohusalığım çok uzun sürdü. Kızımı 8. ayda ancak benimsedim Senin bebeğin daha çok küçükmüş. Benim kızım 19 aylık oldu.
Ama o sıkıntıyı dibine kadar yaşayanın tamamen iyi olacağına inanmıyorum ben o hüzün bir yerlerde kalıyor.