annelik anlatıldığı gibi değilmiş

Ona da anne denmez

Bebeğin ne kadarlık bilmiyorum ama seni hatırlıyorum hamile kalmak isteyenler grubundan :)

Üzülme annesi o çok masum şımarıklıktan falan yapmıyor.

Kendini düşün hiç dayanılmaz acılar çektin mi? Mesela mide ağrısı? Adet sancısı? O küçücük beden için gaz çıkaramamak ne kadar büyük bir sorun.... ve tek bildiği şey ağlamak. O bu dünyaya yabancı annesi. Tek bildiği şey sensin ve senin kokun onu senden başka kimse rahatlatamaz. O yüzden sakin ve rahat ol ki o da rahatlasın.

Tabi söylemesi kolay diyeceksin ama ben de yaşadım kızım şimdi üç aylık ve 1 buçuk aylık olduğundan beri artık yavaş yavaş düzene giriyor

Her gece en erken 4 te uyudum gözlerimin altı mosmor gezdim, bıyıklarımı alamadım, tv yüzü görmedim wc ye bile zor gittim. Ama her zaman bu günler geçecek ve ilerde bugünleri güzel hatırlamalısın, onun da bir derdi olmasa ağlamazdı diye teselli ettim kendimi.

Kucağında mı uyuyor? Al kucağına yaslan kanepeye tv izle. Bugünler gelmeyecek bir daha. Gecelerce öyle uyuduk biz çünkü yatağına koyunca uyanıyordu. Kucağımda tutamadığımda da bir parça kıyafetimi yanına koyuyordum kokumu alsın diye

Onu hiçbir şey susturamıyorsa gazı olabilir, dr a danışarak etkili bir gaz damlası kullan. (Biogaia kullanıyorum aldığımız günden beri çok rahatız). Beyaz gürültü dinlet kucağında hoplat kalbini kalbine yasla evi gezdir. En önemlisi panikleme :))

Ayrıca kimseyi dinleme. Bebeğinin ihtiyaçlarını en iyi sen bilirsin. Acaba lara kulağını kapat. Annelik toz pembe değil o anlatılanları unut. Annelik çok zor çok meşakkatli zaten güzelliği de o meşakkatli yolda gizli. Kolay elde edilen birşey kıymetli olur mu sence???

Emzirme sorunları için de göğüs yaraları varsa onlardan kurtul. Çeşitli yöntemleri var biliyorsundur muhtemelen. Ben göğüs Kalkan'ı kullandım faydası olmuştu. Sonra bebeğini emmesi için zorlama sakin olmazsan emmez çocuk. Önce kucağına al sakinleştir sonra çıplak ten tene temas yapın sana dokunsun kokunu alsın emmese de beraber vakit geçirin. Onu o nimetten mahrum bırakma. Bir müddet sütünü sağabilirsin, ama sevgiyle sağ ki sütün artsın. Bir müddet mama kullanmayı dert etme dünyanın sonu değil ama öncelik hep anne sütü olsun. Gezerek emzir zıplatarak, sallanarak emzir. Pilates topu üzerinde emzir... çünkü bebeğin canı sıkılınca, korkunca, seni özleyince, uykusu gelince hep emmek ister :) Tomris'in emzirme notlarını da okumadıysan tavsiye ediyorum.

Ne güzel annen ve kv var. Onlara teşekkür et, iyi ki varlar. Yardım almaktan çekinme, herşeye sen yetişemezsin senin daha önemli bir görevin var.

Onunla konuş yumuşak bir ses tonuyla anlamasa da konuş. Açlığı da dert etme bol bol su, tuzsuz badem, çeşitli Çerez'ler (tuzsuz) bitki çayları (anason, rezene, humana stil tea) tüket. Sütünden geçsin bebeğin de rahatlar.

Çok sıkıldığın zamanlar bebeği bırak birisine dışarıya çık bir iki saat. Eşinle baş başa kal. Bebeğinin iyiliği için önce senin iyi olman lazım. Hem çevredekiler de bebeği sevmiş olurlar :)))

Kızım şuan 3 aylık olmak üzere akşam saat 9-10 arası uyur sabah da 6-7 gibi uyanır biraz oynarız geri uyur saat 11 e kadar. Sabah uyanınca tanında beni görür ve keyifle Gülümser, sesler çıkarır. Gün içinde de beni hep gözüyle takip eder. Beraber şarkılar söyleyip dans ediyoruz o anlamıyor ama mutlu oluyor. Ağladığı zaman kucağıma aldığımda susuyor. Pijamalarımı emiyor, meme emerken bir eliyle elimi tutuyor bir eliyle mememi çimdikliyor (kim derdi ki bir ay önce zorla emziriyorum diye)

Uzun yazdım biliyorum ama Yen'i bebek sahibi anneleri böyle üzgün görmek istemiyorum:)))

Son olarak da bir yerde gördüğüm bir resmî paylaşmak istiyorum. Kiminse hakkını helal etsin :)

Sağlıcakla kalın, bebeğinizi sağlıcakla büyütün.

Eklentiler

• IMG_1166.webp
    39,6 KB · Görüntüleme: 98
Ona da anne denmez

Denmez.cok uyardim yapma bebek bu diye bak o kadina anne diyor diye ama protez tirnaklarinin bozulmasindan korktu.sasirdim acidim kizdim.
Ve hayretle ben muhtesem anneyim modlarina girisini izliyorum.
Haftasonu temizlikcide kalip hafta ici sabah 9 aksam 6 okula gidip eve gelip temizlikci bayanin yikayip uyuttugu bir bebek dusnun 2 yasinda ve duzen ayni .
Iste insanlar oleleri gorup benim cocugum neden hic susmuyor diyorlar.

Tebessum ettim okurken. Biryandan kiziyorsunuz sonra kiyamiyorsunuz yavrunuza. Annelik boyle birsey iste.
Emzirme konusunda oldugu gibi hersey yerli yerine oturur hem bebeginizden yana hem sizden yana. Derin nefes alin rahatlayin. Kotu bir anne izlemini vermediniz. Biraz gergin stresli umutsuz vs..rahat olun icgudusel olarak herseyin dogrusu oturur yerine. Doktorunuza danisin veya netten aile buyuklerinden bilgiler alin gerekirse. Kendinize ve bebeginze zaman taniyin..hop diye hersey olmaz. Daha yenisiniz elbet acemilikler normaldir.

Okurken evet zor dedim ama devam ettikçe kalbim acıdı. 2 senede 2 kere bebegimi kaybedince bu isyan karşısında dehşete düştüm ve o kadar karmaşık duygular içindeyim ki yaptığım işe bile odaklanamiyorum. Eleştirmek haddim değil ama bunaldiginizda o bebeği ne kadar istediğinizi düşünün. Umarım en yakın zamanda bebeğinizle birbirinize alışırsınız.

Okurken evet zor dedim ama devam ettikçe kalbim acıdı. 2 senede 2 kere bebegimi kaybedince bu isyan karşısında dehşete düştüm ve o kadar karmaşık duygular içindeyim ki yaptığım işe bile odaklanamiyorum. Eleştirmek haddim değil ama bunaldiginizda o bebeği ne kadar istediğinizi düşünün. Umarım en yakın zamanda bebeğinizle birbirinize alışırsınız.

Pes bu kadının kocası anası kv si ıvırı zıvırı yok mu pes yaa !

ya canım sanırım lohusa depresyonundasınız. Ama bence en önemlisi bebeğiniz sizin gerginliğinizi hissediyor ve oda gerginleşiyor. birde bazı tutus sekıllerı var ınternette onları deneseniz bir süre idare edersiniz hem gerginliğiniz gider bebeğiniz de siz sakinleştikce sakinleşir

Benim su an 7 aylık oğlum var. Bende yasadım dedigin seyleri. Çok zor dogum yaptım iki ay bel ağrısı cektim. 40 ı cıkana kadar sürekli agladı altı ıslanınca yine agladı. Uykusuz kaldım. İlk on gün alısamadım dünya basıma yıkıldı nasıl dayanıyorlar dedim cok zorlandım agladım yeri geldi. Bunu bir tek sen yasamıyorsun bunu unutma. Kulağını tıka bana da dediler bu cocuk emcek diye. Cok sinirleniyordum artık daha iki dk önce emzirmisim emzir emzir diyorlar dayanamadım kesip vercem dedm. Millet cok biliyo. Fazla giydirmedim hasta olcak iki kat giydir dediler sükür hic hasta olmadı. Salla dediler hic sallamaya alıştırmadm sükür simdi kendi uyuyor. Bütün bilgilerimi kitaplardan internetten kk den ögrendim. Şükür ben dogru yaptıgıma inanıyorum. Normal dogum yaptım cok agrım vardı bir sürü dikisim vardı baska ülkedeym annem geldi doguma. Dayanırsın herkes yasıyor o zorlugu. Kırkı cıksın basını falan tutabisn ele avuca gelsin o zaman daha da rahatlarsın.

Uzulme
Sende iyi bir annesin ki endise ediyorsun
Sadece bunalmissin ve mutlaka cevrenin bunda etkisi var
Yenidogan bakimi zordur
Benzer seyleri yasadik
3 aylikken ise basladim, 18 aya kadar gece 20 dk da bir uyanirdi emer uyurdu sonra bida sonra bida, sabah ise git, uykusuzluktan mal gibiydim ne konustugum cumleler anlamliydi ne okuduklarimi anliyordum
Yani demem o ki genelde zor bir surec
Sanki sen acayip birseyin icine girmissin gibi bir psikoloji olmus
Yorulmusssun, bunlarin hepsi normal
Biraz nefes almaya ihtiyqcin var
Rezene cayi icmeni oneririm
Bebege de sutten geciyor
Cocukta sakinlesiyor
Senden etkileniyordur
Sen sakin olursan hersey inan daha kolay olur

Yasadiklariniz cok normal.Ben de yasadim sizi cok iyi anliyorum.Bebeginiz kolik sanirim sebebsiz kurulmus gibi ayni saatte aglamasi bunu gosteriyor
Ben 6 ay hic uyumadim, meme emmezdi hic , reflusu varmis meger ve sut alerjisi
Kolik genellikle 3 ay suruyor
3 ncu aydan.sonra yavas yavas o aglamalr geciyor
Bunun icin gezmedigim.doktor , profesor kalmamisti nedir derdi nedir diye kendimi yerdim, meger tum caresi zamanmis
Surekli aglayan bir bebek oldugu cin ve uykisuz oldugum icin ben de bag kuramadim
Ama bu cok normal bir bebegi hic boyle dusunmemistim
Cozum.olarak dogum iznini annemin yaninda gecirdim, o kolik zamanlarini ayakta sallayarak , yok iste fon makinasi , supurge acarak gecirdik
Yarim zamanli birisini de tutmustuk sayesinde birqz uyuyordum.
Bu zamanlari en pratik nasil.gecirebiliyprsaniz oyle gecirin.Biz annemle shift usulu bakiyorduk.
Gece 12 den 5 ' e kadar o , sonrasinda ben bakiyordum
3 ayi gecirdiniz mi rahatliycaksiniz
Toplumda annelik.sablonlari cok keskin sizin de ina uymaniz bekleniyor
Annenin psikolojisi dusunulmuyor
Halbuki sizin de bir hayatiniz var ve devam.etmek zorunda . Su an zaman lazim uykusuzluk size boyle dusunduriyor.Yardim almaya calisin

Geçecek emin ol anneligimi zorlu başlangıcındasin.Çoğumuz yaşadık o süreçleri.
Uykusuzluk insanda ister istemez stres ve sinir yapıyor .Sanki bambaşka bir insan oluyoruz yorgunluk ile de birleşince.
Kötü bir anne değilsin Yasaya yasaya da bazi seylere alisacak ve öğreneceksiniz.
Emzik ile susuyorsa ver ,battaniye ile ellerini içeri sar uyutup ken bir de öyle dene.
Allah yardimcin olsun canım .

Lohusalık depresyonuna girmişsindir canım.En zor dönemler bunlar.Hiç üzme kendini hepsi geçecek.Anneni mümkün oldukça daha sık çağır.Asla kötü hir anne değilsin.Bu da bir süreç ve sen de anneliğe alışacaksın bunları da atlatacaksın.

Ah ah nerden başlasam nasıl anlatsam oğlum 3 yaşına kadar aralıksız küçük bebek gibi geceler boyu ağladı.su an nerdeyse 4 yaş olacak hala geceleri sık sık uyanıyor agliyor gündüz hep mizmiz.yasamayan bilmez resmen yaşlandım.Benimki istisna ama birçok bebek birkaç aydan sonra düzene giriyor.senin de öyle olacak ve emin ol bu kadarı çekilebilir düzeyde.birgun unutup gideceksin.emin ol herkes yaşıyor bu duyguları şu an ben de tükenmiş hissediyorum oğlum bağırmaya başlayınca elim ayağım titremeye başlıyor sinirlerim çok yıprandı ama sevgileri olmasa katlanılmaz zaten

Oğlum şuan 11 yaşında
Nasıl geçti yollar bilmiyorum
Hastaneden geldiğimiz ilk gün sabaha kadar hiç susmadan ağlamıştı
Ben genç,cahil ne anlarım bebek neden ağlar nasıl susar
Meme veriyorum olmuyor altını açıyorum olmuyor olmadi oturdum agladim
Günler günleri aylar ayları yıllar yolları kovaladı bu oğlan hiç rahat vermedi
Tabi çok güzel bir çocuktu bilemem nazardanmidir nedir hiç güzel bir çocukluk geciremedik
Bu esnada bir oğlum daha olmuştu
Arkadar eve geldik hicccc sesi çıkmıyor
Zorla kaldırıp zorla emziriyordum
4 ay adeta hiç ağlamadı takı eltimgille gezmeye gidene kadar
Okadar gezdik ki ONLARIN çocuklar la benim büyük zir zir küçüğü sanki yok
Kaynım dediki ya bu nebiçim çocuk aglamiyor:))
Oğlum öğündür ağlıyor mızmız
Hatta kaynım derki buna benim nazarım gecti:))
Sonuç büyüğü adam oldu artık ağlamıyor
Ama hala tek yatmıyor
Küçüğü epey sustu ee okula başladı
Şuan eşim ikisini yatağa almış uyutuyor
Hikayeler şakalar felan
Bende odada sakın sakın yazarken eşim şuan BANA diyorki
.hanim aslin5 tane çocuk yapicam dimi:))))
Adam kafan yerindemi ne zorluk çektik
Yani yıllar geçer üzülme geniş ol zira ben sanırım başardım umarım sende başarırsın

Bence herkesin bu kadar musmutlu olması koca bir yalan. Ben de sinirlendim, daraldım. Sizinkinin bu kadar ileri derwce olması sizi anlayan kimse olmadığını hissetmeniz olabikir. Lohusa sendromu olabilir, ya da daha derin. Bir uzman yardımı almanız sizi rahatlatabilir. Bu zamana kadar yaşamadığınız bilmediğiniz ağır bir sorumluluğu olan ve tüm sorumluluğu da size yükleyen bir yoplum yargısı içinde bebek büyütürken biiir sürü zorluk oluyor. Herşey laylay lom diyenlere bakmayın ama bu durumu aşmak için de yardım alın

Merak etme ...su an ne kadar yorgun sinirli ve endiseli olsanda tum dunya uzerinde onun icin en uygun kisi sensin...ve olabilecegi en guvenli yerde....

Herkes icin en uygun en iyi en mukemmel anne...kendi annesidir

Öncelikle lütfen sakin olun ciddi bir lohusalık geçiriyorsunuz boyut artarsa lütfenpsikolojik destek alın tek başına atlatamazsınız.
sonra sizin bütün hisleriniz bebeğinize geçiyor hala size ait organ sanıyor kendini çünkü yavrucak evet bi gün sihirli değnek dokunacak değişecek gazı bitecek sonra dişi başlayacak sonra atak haftaları olacak sonra tekrar diş vs devam edecek ama siz sakin olursanız kuzunun derdini anlarsınız bir süre sonra. o daha dünyayı bilmeden şımarmayı bilmez tek bildiği siz ve sizin memeniz. Ordan doyar ordan güven alır ordan koku ve güç alır siz böyle oldukca uzaklaştırır güvenli bağlanmanızı geciktirirsiniz siz kendinize geldiğinizde geç olup ilerde ciddi sorunlara neden olur. Herşey zor ama geçecek onun bir gülmesi dünyalara bedel değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…