annelik anlatıldığı gibi değilmiş

pembesu

sağlıkla gel miniğim
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2013
2.322
3.501
133
Çıldırmak üzereyim..
Çevremde bir tane bile benim gibi anne göremiyorum herkes doğduğu an büyük bir aşkla bağlanmış çocuğuna hiç kimse yaşadıklarından şikayetçi değil herkes çok mutlu hayatından..

Doğduğu an kucagıma verdiklerinde inanmıyorum bu benim mi çok güzel dedim evet harika ni duyguydu ama sonra sorna emzirme sorunları uykusuzluk sürekli kucagımda durmak istemesi vs.. memeyi kesmeyi düşünüyorum diye konu açmıştım zor geliyor canım acıyordu..
Şükür ki düzeldi ve şuan yeni yeni anlıyorum emzirmenin güzelliğini..
Tabi memeyle savaşmadığı düzgün emdiği nadir anlarda..

Çok zor geliyor sürekli ağlıyor sürekli mutsuz memede ağlıuor uyurken bile ağlıyor 40ını bekle diyor herkes eee ne değişecek 3 gün sonra sihirli bi değenek değip hersey normale mi dönecek?

Evde yalnızken daha normal ama evde babası ve benim dışında bi kişi bile varsa sürekli ağlıyor memeyi red ediyor beni sevmiyor gibi geliyor başkasının kucagında duruyor bende durmuyor meme istiyor diyolar veriyorum çekip çekip bırakıyor süt damlıuor diliyle yalıyor ama çekmiyor oyun yapıyor desem 1 aylık çocuk ne anlar oyundan..

Akşam 10 dan sonra saatlerve ağlıyor ne meme ne mama ne altınınaçma hiç bişi sakinleştiremiyor işte o anlarda lanet ediyorum keşke anne olmasaydım diyorum kendimi tokatladım dün gece sinirden salonda konsolun üstünde ne varsa duvara fırlattım kapılara kafamı vurdum. 20 saattir uyumadım kucagımda uyuyor yerime yatıramıyorum hemen ağlıyor.
Asla böyle tahammülsüz bi insan değildim küçücük bana muhtaç ne derdi oldugunu bilmediğim bebeğim bana bunları hissettiriyor.

Neden herkes gibi sabırlı güler yüzlü bi anne olamıyorum.. eşim çok sabırlı davranıyor ağladığında onun için üzülüyor kim bilir ne derdi var bi yeri mi ağrıyor diye endişeleniyor bense uyusun biran önce yok bişeyi şımarıklıktan yapıyor diyorum..içimde sürekli kızıyorum bazen emmeye çalışırkende yüzüne bakıp söylüyorum neden uyumuyorsun ben hiç mutlu değilim diye..
Sabah oluyor gece hissettiklerim söylediklerim için ağlıyorum ne biçim insansın diyorum ama o anlarda o kadar çaresiz hissediyorum ki kendimi..
Kendimi bi yerlerden atasım geliyor. Doktor çocuk bu ağlar yapavak bişi yok dedi bi sıkıntısı yok dedi.

Herkes bana sende sakinleşecek sende mutlu olacak demişti hani kucagıma aldıgımda susacak bi tek bende huzur bulacaktı..

Asla öyle bişey yok ben bişeyleri yanlış yapıyorum nolur bana bişey söyleyin..
Daha çok küçük büyüyüp beni iyice tanımaya başladıgında benden böyle şeyler görmesin her anne bebek gibi sağlıklı bi ilişki kuralım istiyorum ama imkansız gibi geliyor.arkadaşlarımla konusuyorum ben hiç böyle şeyler hissetmedim bi gün bile kızmadım uyumadı diye diyor kimisi günlerce kucagımda tuttum hiç yorulmadım sevgidi yeter diyor. Bana niye yetmıyor ?

Ne yapayım nasıl dayanayım siz uykusuzluga yorgunluga açlığa nasıl dayanıyorsunuz?

Eve bazen kaynanam kardeşim annem geliyor ev işini yemeği yapıyolar ama her gelen bu çocuk niye böyle ben hiç böyle çocuk görmedim sütün mü yok ağrısı mı var o mu bu mu diye beynimi yedikleri için def ettim herkesi kimse gelmiyor artık. Deli gibi tek başımaym bütün gün. Akşam eşim geliyor hemen veriyorum al sen ilgilen diye onda da ağlıuor deliricem dayanamıyorum artık ben neyi yanlış yapıyorum?

Lohusa depresyonu sanırım yaşadıklarınız..
Yardım alın bence mutlaka..
Birçok arkadaşımın bebeği sizinki gibiydi tek değilsiniz..
Siz ne kadar sakin olabilirseniz bebeğiniz de o kadar sakin olacak emin olun..
Sesinizin tonu kaygılarınız ona da geçiyor..
Az sabır..
Annelik gerçekten çok zor..
Ama çok da büyük bir lütuf..

Aynilarini yasadim seni cok iyi anliyorum tek degilsin kimsede her an cocuguna sevgi pitircigi degilki gerildigin yetemedigin yetisemedigini dusundugun okuluyor tamam anne oldun ama insansin herseyden ince uykusuzluk surekli odak noktanin o olmasi kendini kadi ligini insanligini herseyini bir kenara birkaip direkt sadece ona adepte olmak zorlayabilir bende yasadim
Her anne ayni olmak zorunda degilki kizlarim emerken gogus uclarimdan kan akardi yaraydi hep oyle aci cekerdimki yerleri tekmelerdim emerken cok aci cektim ama cok sukur 2 sene emdiler uyku duzeni yemesi icmesi hala zorluyo hala bazen geriliyorum ama gecici donemler sonucta buyumuyen cocuk yapmadikya:) elbet buyuyo beninkiler suan biri 8 biri 3 yasinda hepsi gecicek hic kendini suclama

Lütfen sakin ol...
Annenin sinirli, gergin olduğunu anlarmis bebekler.
Bunun dışında ne desem boş.
Güzelliğini kendin goreceksin.
Sana gülücükler atacak, boynuna sarılacak, yürümeye başladığında elinden tutacak.
Bunlar paha biçilemez....
Sadece bekle ve gör.

Kundakla. Başta ağlar ama sonra daha rahat uyur. Memede ağladığında mide gazını çıkar. Bir de o ara bağırsak gazı çok oluyor. Youtube dan ayşe öner gaz masajı videosunu izle. Böyle böyle geçecek. Her gün aynı saatlerde ağlıyorsa koliktir. Kolik müzik dinlet internetten. Telefonuna uygulama yükle.

Sırf spor olsun diye de ağlıyor o dönemde bebek. Aspiratörün başında dur susar. Benim de gözlerim çökmüştü uykusuzluktan şimdi 2 buçuk aylık olduk ağlaması kesildi, uykuları düzenli. Sabretmekten başka çaren yok.

Uykusuzluğa dayanamayan bünyeler için çocuk demek korkulu rüya. Bende bebeğim çok güzel uyuyan bir bebek olmasına ve çok az ağlamasına rağmen çok ama çok sabırsızdım...Herhalde kolik fln olsa çıldırırdım diye çok aklıma gelmiştir. Sabretmekten başka yapacak bir şey yok. Şu an 3 yaşına doğru yol alıyoruz ve herşey o kadar kolaylaştı ki artık... Bebekliğindeki o anlar uzak bir rüya gibi. Sabretmelisin.

Evet doktor kolik dedi ne demek o ne yani noluyor diyorum bizde bilmiyoruz sabredeceksin nedem olduğunu bilmiyoruz çözümü yok diyor.

İnternetten bakıyorum elini yumruk yapıyor kafasını arkaya atıyor nefesi kesiliyor ağlarken sebep yok..
Gazını çıkarıyorum altı temiz karnı tok sebep ne bilmiyorum..

O müziği bulup dinleyelim bakalım belki işe yarar

O şu an dış dünyaya alışmaya çalışıyor annesi,sen olsan korkmazmıydın hiç bilmediğin,sesler,ışıklar,açlık hissi karın ağrısı bunlarla da savaşıyor belliki biraz yıpratacak seni ama büyüyecek ve düzelecek.Dünyanın en sabırlı insanıyım ama benimde deliye döndüğüm zamanları oldu bu dönemde....Sen iyi bir annesin,meleğin seni çok seviyor,senden başka kimsesi yok şuan!

Annen kaynanan kızsanda çağır sen. Kolik bebek çok zor hiç birşey yiyip içemiyosun. Kriz bir başlıyo 5 gibi gece 2-3 e kadar. Anlatsan da kimse anlamaz aman sevgisi yeter diye kimseye sorma sıradan çocuk ıngası değil bu olay.

Çağır hemen birilerini sütünü sağ kenara koy. 2-3 saat onlar naparsa yapsın sen gömül yorganın içine sadece sessizce uyu.
Hergün dönüşümlü gelsinler bi süre. 2 aydan sonra azalarak 4-5 aya kadar bitecektir inşallah.

Anneliğe hoşgeldin:)

Ağlama saatlerini belirle

Örneğin 10 dan sonra ne yapsan susmuyorsa o Zaman eşin baksın

Sende olunca da susmuyorsa o ağlamakta başlamadan sen çık bir tur at az ferahla ya da git yat tv aç vs

Bu dönem geçici

Bebeğin hep ağlayacağını kabul et daha rahat olur ağlıyorlar

Özellikle belirli saat aralığında ağlıyorlar sonra geçiyor unutuluyor

Okadar çok şikayet etmişsiniz ki bebeğinizden. Size söyleyeceğim tek şey. O sadece bir BEBEK.
Biliyorum inan o uyurken başına geçip ağlıyorum küçücük bi bebek o daha bilerek yapmıyor ne biçim insansın diyorum kendime her defasında

Benım oglum 7 yasında.
Ilk dogdugunda ben acayp degısık bır duygu karmasası yasadım. Sankı hayatım boyunca hep tanıdıgım ama hıc kavusamadıgım bırıyle bulusmus gıbıydım. Sabaha kadar uyuyamadım gece dogum yapmıstım. Ve butun hayatımızda boyle gectı evet cok zorluklarıda oldu, Ege cok zor bır cocuk sakın uysal ama ugrasılası bır cocuk basımın gozumun ustune derdıde sıkıntısıda .

Ancak herkesın bu duyguları yasamadıgınıda cok ıyı bılıyorum, 40'tan sonra degısecegınede ınanmalısın ama asıl atlatılması gereken sure 40 degıl 120 gun bana gore. O surec ıcınde cocuk kendıne gelene kadar etrafını algılayana kadar malesef o surec zor , ama gecer

Biliyorum inan o uyurken başına geçip ağlıyorum küçücük bi bebek o daha bilerek yapmıyor ne biçim insansın diyorum kendime her defasında
Bence sız depresyona gırmıssın kayınvalıdenız yakındı bence sık sık kayınvalıdenıze bebegınızı emanet edıp bıraz kafanızı dınleyın

Evet o bir bebek
Ama sende henüz yeni bir annesin
İkinizde neyle karşılaşacağınızı bilmiyorsunuz..
Yıpratma kendini
İnan geçiyor.
Yoruyor zorluyor ama geçiyor...

Oncelikle sakin olmanizi tavsiye ederim.. cunku sizin her seyinizi bebekte hisseder huzursuzsaniz oda huzursuz, agresifseniz oda agresif.. baska bir doktora daha goturun derim en acilinden.. rahatlamalari icin ve uyumalari icin bir cok cozum uretebilirler.. bir iki yudumcuk bitki caylari gibi.. ama sizde bence tuketin cunku sizin daha cok ihtiyaciniz var gibi.. birde gercekten cocuk doymuyor olabilir mama denemenizi oneririm doyunca susuyorlar.. birde video olarak netten izleyin cok iyi bebek susturma videolari var ki en onemlisi yarim kundak sadece kollarini sarin inanin sakinlesiyorlar cunku yeni dogan bebekleri kollari cok korkutuyormus anne karninda rahat hareket ettiremedikleri icin alisik degillermis.. sadece tavsiye bunlar..

Bence sız depresyona gırmıssın kayınvalıdenız yakındı bence sık sık kayınvalıdenıze bebegınızı emanet edıp bıraz kafanızı dınleyın

Çağırdığımda iniyor çık bi yürüyüş yap gel diyor kucagımda uyurken ona bırakıyorum kucagında tutuyor yarım saat çıkıp dışarı gezip geliyorum inan çok iyi geliyor ama işte o da geçen gün emzik vermeye çalışıyordu çocuga ben mutfaktaydım al şu emziği bi daha anneni aramıcaksin hiç dedi bende duydum bağırdım defol git evimden çocugu benden uzaklaştırmaya çalışıyorsun dedim o da ne alakası var rahat et diye alışsın diye ugrasıyorum dedi tartıstık çıktı gitti küsüz şimdi onuda çağıramıuorum.

Buarada bebege neden uyumuyorsun uyu ben hıc mutlu degılım gıbı seyler soylemeyın.
Ben oglumu baska bır sebebten pedagoga goturuyorum orada oyle cocuklar gorup hıkayeler dınledım kı sok oldum.
Anlamıyor anlamıyor kucuk anlayamaz dıye dusunmeyın bızde etraflarımızdan hep yardım aldık benım cok yakın komsum ozellıkle her oglen gelır o uyuturdu bende evımle ılgılenırdım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…