annelik anlatıldığı gibi değilmiş

IcimdekiSonsuzDeniz
Soylemek geliyor insanin icinden ama söylenmiyor .Ne bileyim nasıl çikar bir insanın agzindan sen kötüsun ben iyiyim filan demek .Yada oh iyi oldu lafı yapıstirdim gibi gibi .Cahil insanla hiç muhatap olmamak lazim ama yüzyüze bakıyoruz işte .
Benim oglumun kazandiği sinava soktu kizini da oglunu da ikisi de kazanamış.Onu bile soramadım ,herkesin başina gelebilir Allah utandırmasın.

kendinize haksizlik etmeyin. bircok anne benzer duygular yasiyor. bebeginizle vakit gecirdikce onu tanidikca seveceksiniz. sevgi emektir. bebeginiz size gulunce, ilk tepkilerini alinca daha cok baglanacaksiniz.
20 saatlik uykusuzluk sonrasi sevgi pitircigi olmayi beklemeyin. siz de insansiniz, uykuya ihtiyaciniz var. biraz kendinize toleransli davranin.
ve uyymak icin esinizden yardim alin. eve sekizde geldigini varsayarsam bebegi verin ve yatin. emzirmeye getirsin saat 12 ye kadar dort saat uyku eder. bu sizin hakkiniz. gunduz de bebhiniz uyuyunca uyuyun. iki cocuk buyuttum ilkinde sizin yasadiklarinizi yasadim ama ikinci de kendime daha toleransli davrandim ve mutlu anne mutlu =bebek denkleminin gercekligini gordum.

Babam kanserdi ve bir de çocuğum vardı .yeni bir çocuk fikri uykularımı kaciriyordu ki hamile kaldım .kendi kendine olmadı tabi ki ..eşim sağolsun yaptı bir ali cengiz ..neyse berbat bir hamilelikten sonra kucağıma aldım sağlıkla , çok şükür ..gayet de mutluydum, bana çok iyi gelmişti ..ta ki hastaneden çıkana kadar ..eve bi geldim çocuk sanki benim değil ..bagiriyorum, çağırıyorum ,ağlıyorum ,kendimi yerden yere vuruyorum ..kaç kez dikislerim kanadı ve soluğu acilde aldım ..psikolojim çok daha kötü olmuştu ..üst komşuyla karşılaştık birgün .."yapma Allah in gücüne gider ,ne kadar güzel bir çocuğun var ,biraz sabırlı olsana ..yavrum ne kadar korkmuştur, onun ilgiye sevgiye ihtiyacı var .keşke benim olsa ..asla böyle yapmazdım "dedi ..senin olunca sen yapmazsın dedim -ki bu kadının 3 çocuğu var ..neyse bir uzman yardımı aldım ..kendimi toparladım ..akıl sağlığım yerine gelince de çok sabırlı ve özverili davrandım .bebeğim ağladığında artık sinir krizleri gecirmiyordum. .emmek istediğinde kendimi yerlere atmıyordum. .

Velhasıl ..benim çok bilmiş komşumun bir çocuğu oldu ve kadının içinden canavar çıktı ..sabahlara kadar çocuğa bağırıyor ,ağlayınca bakmıyor ,çocuk ağlamaktan nefessiz kalıyor ,iç cekmelerini aşağıdan duyuyorum neyse yine karşılaştık. .dedim x , neden benim gibi oldun ? Hani olmayacaktın? "Haklısın, büyük konuştum ,bir uzman yardımı şart" dedi ve o da yardim alinca normale döndü ..bazı insa lar bu süreci ağır atlatiyor ve yardım gerekiyor ..sana da tavsiye ederim ..

Ah benlacivert aynen,benim oğlumun,kabiliyetine uygun olan ve normal puanla girdiği okula araya tanıdıklar sokarak oğlunu vermek istemiş.Olmamış.Eltimin ve görümcemin çocuklarını seviyorum gerçekten,en iyileri olsun isterim onlar için.Ama dediğin gibi,başarılarını söylemeye çocuklarımın,dilim varmıyor.O çocuklara da kıyamam,kötü gözden de korkarım.Ama eğer roller değiş tokuş olsaydı beni buradan vururlardı eminim buna.Olsun,herkes kendine yakışanı yapar...

Senin tek derdin uyuyamamak ve sikintiya gelemiyosun oda sende depresyona yol acmi sbu sekilde olmaz gundjz vakti ailenden kim musaitse yaninda kalsin bir sure sen dinlen o bebege baksin benimki bes ay boyunca agladi benimde nezaman gecicek bu gunler dedigim oldu hatta duanda oyle iki yasina gelnce sakinlesiyo diyolar.umut dunyasi iste bekliyorum . Bebegin daha ufak ona sakin zarar verme annesi senin stresin bile onu etkiler senden korkar onun sana guvenli baglanmasi lazim sen kizdikca o sen anlamasanda o duyguyu ceker onun etrafnda onlarca kisi olsada aslinda o sadece seni bilir seni tanir seni gorunce aglar cunki derdini bitek sen anlarsin.tek yapabildikleri bu.sen sabrini koru sakinles bu zamanlarini iiyi gecirmeye bak bebegin buyuyor o damardan beslendi midesi zaten alisik degil dunyya alisicak herseye senden azicik sabir ve sevgii goster.. birazda dinlen biri baksan sen uyu

sana hem kızdım hem acıdım çünkü bence lohusa depresyonundasın, yani bu yazdıklarını o yüzden yazdığını umuyorum en azından..sağlıklı bir insan böyle düşünemez bence..el kadar bebekten ne istiyosun diyesim var yoksa...

Büyük ihtimalle lohusa depresyonundasın kimse mükemmel anne değil öyle davrananlara inanma sen sakin olursan bebeğin de sakin olur senin yüz ifadenden dünyayı algılamaya çalışıyor sen gergin olduğun için o da geriliyor ilk zamanlar benim bebeğim de öyleydi hala da öyle ama yardım al birilerinden dayanamayacağın noktaya gelene kadar bırak biraz da annen ilgilensin ev işini başkası yapsın sen uyu müzik dinle ancak öyle sabredebilirsin mükemmel anne yok onlar hep yalan :))

İlk aylar çok zor geçiyor canım, biraz sabır. Bebek bu ağlayacak çünkü derdini başka şekilde ifade edemiyor maalesef. Sinirlendiğin anlarda şunu söyle "La Havle Vela Kuvvete İlla Billahil Aliyyil’Aziym" inan o kadar iyi geliyor ki oğlum ağladığı zamanlarda çok sinirlendiğimde ya da emerken canım çok yandığında bunu söylerdim hep.

Bir kaç ay sonra anneliğin tadını alacaksın. O kadar mükemmel bir duygu ki. Seni tanımaya başladığındaki sana bakışı, sana bilinçli gülümsemesi, yüzünü okşaması inan paha biçilemez. Ama inan ilk aylarda bütün anneler senin yaşadıklarını yaşıyor. Kolik müzikleri çok etkili olabiliyor çok ağlayan bebeklerde. Bir de besleme sıklığın ne kadar? Mesela 2 saat olmalı en az iki emzirme arası. Hazımsızlık yaşıyor olabilir.

Alerjik bir bebek de olabilir. Kakası nasıl? Mukusluysa kakası bir şeylere alerjisi olabilir. Alerjik bebekler de sürekli ağlarlar. Yıldızı hafiftir bebeğinin, nazar değiyor olabilir. Ayet-el Kursi ve nas, felak oku bebeğine sürekli. Benim oğlumla dışarı çıktığımızda hep nazar değer mesela, 7 nas okuyup üflerim sıpaya hemen sakinleşir.

Benim aklıma gelen sebepler bunlar canım... Ama alerji çok önemli, kakasını sürekli takip et...

Okurken bile bir sinir yumağı gördüm karşımda. Bu gerginlik bebegede yansıyor işte. Kolik sancısı yüzünden 6 ay gece aglamalari bizde yaşadık ama sizin gibi sevgisi yetmiyor diye düşünmedik. Demekki kişiden kişiye değişiyor. ağır lohusalik sendromu yaşıyorsunuz.
Korkardım hep bebekle basedememekle annem ,anne olunca o sabır ve annelik verileri yüklenecek sana demişti. Acaba herkese yuklenmiyormu?
Ayrıca konsolun üzerinden birşeyle alıp fırlattı vs demissiniz. Psikolojik destek alın bu cinnet girişimi ilerleyebilir bebegede zarar verirsiniz öyle görünüyor

yaşamadığım için bilmiyorum ama annenin kendini sakin tutmasında fayda var bence. Hem kolik belli saatler arası oluyor diye biliyordum dediğim gibi yaşamadığım için sadece teoride biliyorum nasıl olduğunu. Fazlasıyla sabır gerektiren bir durum tabiki. annenin tvyle, kitapla ya da fiziksel olarak da olsa ortamdan biraz uzaklaşma fırsatı da mı olmuyor?

Lütfen Bebeğinizin alerji durumunu değerlendirin belirtiler onu gösteriyor bir süre süt ve süt ürünlerini kesin yemeyin gaz yalan yiyeceklerden uzak durun bebeğiniz bence sütünüzden geçen ve ona dokunan şeyler yüzünden sancı çekiyor olabilir ben bunu anladigimda 3 ay geçmişti 3 ay boyu yaşadıklarınızi yaşadım.

Ben yazacaktım arkadaş yazmış. Bebeğiniz alerjik olabilir. Benim kızımda ilk zamanlar çok fenaydı sizinki kadar olmasada. Süt,süt ürünleri ve de yumurta alerjisi var. Diyet yaptığımdan beri maşallahı var.
Mutlaka bir doktora görünün alerji doktoruna. Öncesinde en az 21 gün yumurta,süt,yoğurt,tereyağ,margarin,krema,peynir,peynir altı suyu içeren şeyler,hazır paketlenmiş gıdalar yani içerisinde doğal ve yapay tatlandırıcı olan şeyleri kesin. Sizin sütünüzden 3 günde,bebeğinizin vücudundan 21 günde atılır bu saydıklarım.

Bana kalırsa bir psikologa gidebilirsiniz, ağır gelmiş olabilir yaşadıklarınız.
Bebeğinizin bu kadar huzursuz olması sizin negatif enerjinizden kaynaklanıyor olabilir, sizde ağlıyor başkalarında duruyor. Bebekler hisseder diye düşünüyorum. Üzücü, allah yardımcınız olsun. Güçlü kalın.

Kızkardeşimin emzirmekten meme ucu parçalandı. Canı yana yana nasıl emzirdiğini ve tek bir şikayet etmediğini kendim gördüm. Kardeşim birde öğretmen, görev için ilçeye gidiyordu. Bebeğin ne gündüz ne gece uykusu yok. Uyumuyor. Kardeşim. 6,5 da yola koyuluyor okula gitmek için Bebeği sabahın 5 inde ancak uyuyor. Bir saat uyuyup işe gidiyor. Yeğenim dört yaşından sonra uykusu düzene girdi. Bir kere öf demedi. Akşam 9,5 tan sabahın beşine kadar bebek uyutmaya çalıştığınızı düşünün.

Bebekler, çocuklar konusunda çok hassasım. Anne olmak mükemmel anne olmayıda beraberinde getirmiyor. Ev hanımı olduğu, halde sırf başından savmak için küçücük çocuğunu kreşe veren annelerde gördüm. Yada uyumuyor diye ilaç içiren. Kollarında bayıltana kadar sallayan. Bir kaç kere müdahele etmişliğim bile var. Bir otogarı birbirine katmıştım. bir kadın ağlayan en fazla beş aylık bebeği hunharca silkeliyordu. Bir kocasına veriyor yorulunca kendisi alıyor. Kimse de garipsemiyor. Çünkü hepsi aynı. Sonra çocuk uyudu sanıyorlar, oysaki bayılıyor, beyin sarsıntısından. Bir tek ben müdahele ettim. Çünkü bebek derdini anlatamıyor. Onun dışında herkes beni anlamaktan uzak. Oysaki orda bir tek ben haklıyım. Bebeğin de dili olsa bu teyze doğru söylüyor diyecek diyemiyor. Sonra o da büyüyüp unutuyor yaşadıklarını. Empati yapamıyor çaresiz bir bebekle.

Tum önerilere ek olarak , herturlü olası sorunu ekarte ettikten sonra, bebegin adı ağır gelmiş olabilir mi diye düşünurdüm ben olsam, eski insanlar bebeğin adını değistirirlermiş, bazı isimler ağır gelirmiş derler çünkü.

Benim küçük de boyleydi. Hatta evime arada gelecek kimse de yoktu. Bir arkadaşıma sikintilarimi söyleyecek olsam susturdu beni hep. Neymiş efendim tüp bebekle olmuş onun kıymetini bil demeye getirdi. Yahu ben de taştan değilim ki. Yoruluyorum belki bana az yardım edersin diye bekliyorum arkadassin ya sonuçta. Velhasıl sonrasında kimseden medet ummadim. Allah'a dua ettim bol bol. Rabbim bu çocukla basedebilme gücü kuvveti, sabri ver bana diye. Sonra o ağlarken kendimi hanimis yavrum benim ağlar miymis diye karşında tebessüm ederken buldum. Ki bana da herkes diyordu bu nasıl bebek Allah sana kolaylık versin diye. Park yatakların kenarında oluyor titreşimli bir müzik kutusu gibi birşey var. O benim çok işime yaradı tavsiye ederim. Koyyordum böğrüne yatisiyordu biraz da olsa. 40 felan hikaye beklentiye girmeyin. Şuan ki hâli nasılsa kabul edin öyle. Bazı çocuk böyle oluyor olduğu gibi kabul edin. Zor ama kabullenmeyi deneyin yani. Başka bebeklerle asla kıyas yapmayin. Bebekten dolayı bir işi yapamadiginizda sizi eleştiren olursa ağzının payını da bir güzel verin susturun.. Sanki sabaha kadar uyuyor da bebek biz durtuyoruz uyansın diye gibi muamele yapıyorlar.

mutlaka zordur, zahmetlidir ama sizin yazdıklarınızı okuduğumda keşke benim de olsa da ağlamasından kafam şişse, uykusuz kalsam, aç kalsam dedim. umarım siz de beni anlarsınız.
Rabbim size de hayırlısıyla nasip etsin inşallah cuma akşamı hürmetine amin.icimden size dua etmek geldi

Inan bana okurken kendimi gordum.

Bebegin kolik ve kolik bebek annesi olmak cok zor.

Surekli aglayan hic susmayan bir bebek.

Neden dogurdum diye aglayan ben.

Ki ben cok isteyerek hazir olarak hamile kalmistim.

Birde mukemmel annecilik oynayanlar var ya beni deli ediyordu.

"Ay benim bebegim bla bla bla"

Tamam diyordum hekes mukemmel ama ben degilim ben yapamadim beceremedim iyi bir anne olamadim.

Bebegim beni sevmeyir surekli agliyor bakamiyorum ona diye agliyordum.

Ama sadece gerekli olan biraz sabirmis.

3 ayi gecsin biraz daha sakinliyor bebekler.

Tabi annede biraz tecrubeleniyor.

sana tepki vermeye basladikca gozunun icine bakip guldukce iyiki dogurmusum diyeceksin.

Hele bir anne desin dunyalar senin olacak.

Isten geldiginde kosa kosa gelip sana sarilsin basini gogsune koysun huzur budur diyeceksin.

Biraz sabir bebegin biraz daha buyusun hersey cok guzel olacak inan.

Birde kolik bebek icin tavsiyem. Tavandan asmali sopaya gecirilmis bez besikler var. Onlarda sallaninca sakinleyip uyuyorlar.

"Ay ben bebegimi hic sallamadim" diyen mukemmel annelere takilma onlarin bebekleri kolik degildir.

Bebegi kolik olmayan. Hicbir sebep yokken saatlerce aglayan bebege degilde sessiz sakin bebege sahip olanlar seni anlamaz.

Allah yardimcin olsun.

Bence bazı insanlara göre değildir annelik.
Kimi insan için uyku, yemek, gezmek gibi ihtiyaçlar annelikten daha ağır basabilir.

Ama siz fazla aceleci göründünüz bana.
Bakın emzirmenin güzelliğini yaşıyormuşsunuz artık.
İki günde sihirli değnek mi değdi?

Hayır su aktı yolunu buldu.

Bu panikli huzurlu halleriniz eminim bebişe geçiyordur.

Etrafımda gördüğüm sakin çocuklara bakıyorum da anneleri babaları da hep çok sakin cidden.

Ben de başarabilir miyim hiç emin değilim, olabilene helal olsun.

Kolaylıklar diliyorum ama biraz umutlu bakın olur mu?
Bence umut çok şeyi değiştirir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…