annelik anlatıldığı gibi değilmiş

Geçicek bu günler sakinleş lütfen senden alır o negatifliği ben sana şunu söğliyeyim ikinci çocukta uykusuzluktan ama Günlerce aylarca uykusuzluktan şuanda miğrenle baş etmeye çalışıyorum ozamanda bende aşırı bir sabır vardı ve sonrasında çıktı dikkat et mutlaka anneanne babaanneye ver uyu sen dinlen her bebek bir degil gaz dır Karnı açılmıştır doymuyordur belki önce sen sakin ol yada yardım al kolay gelsin umarım en kısa zamanda rahatlatsın

Cnm sabret ninni ac Ben de öyle yapıyorum bebek bu ne yapabilirizki bizim Bebis de öyleydi am a şu an duzeldi

Benim büyük kızım üç yaşına üç ay kala ağlamayı kesti hiç uyumadım üç yıl dile kolay insan ölmek bile istiyor, benim gibide kimse yok deli çıktım resmen bu güne şükür çok şükür şimdi 7 yaşında essek sıpası ağzıma etti hepte hastaydı ayrıca sürekli her yediğini kusardi tam evlere şenlik yani

Bende senin gibiydim suan kızım 15aylık ve hala huysuzlukları var.. sabır sabır.. ve ilk aylarda çok kötüydü sonra annemlere gittim 3 hafta o günlerde o kadar rahattı ki bebeğim sonra anladım benim psikolojimle alakalı..

Valla değil 40 i benimkinin yaşi çikti hala ayni. Geçen esime diorum ki akli olan meme vermez çocuğa. Ya bu nasil bağlilik anlamadim. Resmen uyuşturucu bağimlilari gibi. Gece surekli benle uyumak istio gunduz yemek yemio surekli meme istio. Surekli evi kirletio dağitio.bnde 1 hafta oldu hiç uyuyamiorum. Annelik zor zanaat. Bu çocuklar buyuyup evlensede bıtmez annelik sıkıntısisi... çozumu bn başka çocuk dogurmamada buldum. En fazla 2. Ciyi 7 yil sonra istiorum.

Ben 3 gun ust uste uyumadigimi bilirim bide sezeryanliydim bebgim sarilik gecrdi 2 gunlukken kuveze aldilar hastanede kaldik 2 gun sonra.kontrole git gel cok agrim vardi sezeryandan dolayi annemde uzaktan geliodu sehir disndan dogum erkn olmustu ben o halimle bebgimin basinda bekledim.kuvezin saati vardi dolumca ordan almam lazimdi yani o uykusuzluk aci agri biraz stres verir ama bebegimi izlerdim onun o halsiz hasta haline uzulurdum kendimiNkini unutrdum minicik kalbiyle elleriyle bana muhtac biseyde diemez aglayabilir sabirli olcaksin illa emecek die cocugu hirplamayin sakin beyninj flan sallarsin bi yerini incitrsin sakin sinirnden bebegin yaninda agresif davranma rabbimin gucune gider verdigi gibide alir bu sozu unutma sinirlendikce dua oku icinden bebegine sinirli flan bakma o sutun bile kesilir sen oyle oldukca bebginde etkilenir ona guzel ninniler ac oku ufle bol bol bid3 2 gune bir yika rahtlasin emmiyosa sagma pompasi al sagip ver sutunu sagmassan ya sut oturur yada azalir yetmiosa doktora kontrol ettirip kan sekerini az az takviye mama ver benm 4 aylik kizimda 2 ay emziremdm ama her an sagdim verdim yilmadim hep tuttrmaya calistim turlu turlu oyunlarla 40ndab sonra eve sihirli degnek degmio ama algilari gelisiuo gorme duyma duyu orvanlari gelsiyo algilamaya basliyo uykusu deisiyo seni gorunce gulmeye basliyo flab bak bu sinirli tavrinla evliliginide sallarsin mincik biseye yukleniosun farkknda deilain bende depresyona girdim fakat belli etmedim bebegimin guzelligi depresyonumu yendi anlican bide annene sorsana sen em deyince emip yat deyince yatip sus deyince susyomuydun hepsi oyle sabirli ol gececek hepsi anne olmasaydim flan di3 konusma burda senin sahip oldugun o melege sahip olmak icin ne insanlar var yillarca mahvolan bide o bebek simarikligi nefreti bilmez bide senden baska kimseyi tanimaz daha rabbimin oylede bi mucizesi var

Ve benm kizim cok gazliydi aglardi oda bi yeri agriodur bi rahtszligi vardr elbet sakin ve soguk kanli ol dusunsene o sana emanet cokkkkk ama cok uzuldum bu tavrina depresyonu anlarimda seninki bariz sinir hastaligi flan yani duvara bisey firlatmalar kendini tokatlamalar en yakin cocuk hastanesine gidip hemsirelerden yardim al bari

Yarım kundak yap, telefondan beyaz gürültü aç, her emdiğinde omzuna koyup mutlaka gazını çıkart. Kundak yapıp hafifçe ayağında salla çok huysuzlandığı zamanlar.
İnstagramdaki annelere bakıp herkes mükemmel zannetme lütfen. Çoğu kadın aynı şeyleri yaşıyor. Ben de geceleri ağlardım sinirden uyumuyor bu çocuk deliricem diye.
Bu arada lohusa depresyonu yaşıyorsun sanırım, imkanın varsa psikologdan yardım al. Havalar iyice soğumadan bebeğini arabasına koyup yürüyüşe çık. Daha küçük dışarı çıkılmaz lafına bakma ikinize de temiz hava iyi gelir.

Bendede oldu valla annelik duygusu bana öyle gökten zembille inmedi ilk 20 gün her halta ağlıyodum bebeğin hiç büyümeyeceğini eşimin onu daha çok seveceğini gibi manyak manyak şeyler düşünüyodum :) şimdi üşününce komik geliyor tabi :)) nette yanlız olmadığımı görünce okuyunca önce içimebir ferahlama geldi dedim bu durum geçicek zeynep sen neler atlattın 3 kiloluk bir bebek yıkamaz seni gibi kendi kendimi telkin ettim :)) bebeğim kolik değil evet ama çok gazlı ve reflülü bir bebek yani bazı günler sabahın 7 sinde uyanıp akşamın 10 nunda uyuyabiliyor sürekli gaz ve mide ağrısı çekiyor yavrucağım ki şuan daha 32 günlük :) ne gecem var ne gündüzüm yemek fln hak getire bazen çok bunaldığım olmuyor değil çünkü sürekli kokumla uyumak istediği için hep kucağımda ama sonra kendime diyorum ki zeynep senin kok ağrın bel ağrın geçicek ama bir daha bugünler geri gelmeyecek varsın uyuşsun kolların kangren olmazsın ya :) yani demem o ki aslında insan kendi kendisinin psikoloğu hee ama annelik nedir diye sorsanız kesinlikle perişanlık derin tanım olarak :)))

Şimdi nasılsınız

lohusa depresyonu hiç üzülme herkes kızdı bebeğine ağladığında asla insanların öyle göründüğüne bakma çok konuşanlara da bakma.. evet gerçekten geçecek emin olabilirsiniz. sihirli değnek misali... çok ağlıyor olması kolik bebek olabilir kundaklayın hafif hafif sallayın anne karnındaymış gibi hissettirin internette kolik bebekler için susturma yöntemleri var. eğer kolik demediyse doktor gerçekten açtır mama vererek sakinleşebilir hem mama aşırı tokluk hissi verdiği için bebekler rahat uyuyor.

ay eski konuymuş

Mqydonoz bile ilgisiz sevgisiz büyümüyor hanımefendi siz bı insan yetistiriyorsunuZ .Lütfen sakin olun ki sakinliğiniz ona yansisin ha su da var ilk çocuk zor büyür günler saydığımi bilirim sadece tadını çıkarmaya bakın o olmazsa ne olurdu .Rabbim bebeğinize sağlık size de huzur versin.inanin iki kız annesiyim üçüncü dördüncüyu yere koymadan buyuturum çünkü inanın büyüyünce sizi bir tek o anlayacak.

Mqydonoz bile ilgisiz sevgisiz büyümüyor hanımefendi siz bı insan yetistiriyorsunuZ .Lütfen sakin olun ki sakinliğiniz ona yansisin ha su da var ilk çocuk zor büyür günler saydığımi bilirim sadece tadını çıkarmaya bakın o olmazsa ne olurdu .Rabbim bebeğinize sağlık size de huzur versin.inanin iki kız annesiyim üçüncü dördüncüyu yere koymadan buyuturum çünkü inanın büyüyünce sizi bir tek o anlayacak.

O değil de kaynanası takıntılıydı diye kalmış hatırlıyorum, pembesu evde olmayınca balkondan da olsa evine giriyordu, ismini görünce geçmiş geldi aklıma

eski konuymuş ama yazacağım belki okuyup da aynı sorunu yaşayanlar vardır diye.
1) öncelikle çok normal.. ilk zamanlar pek çok insanda zordur
2) bunlar lahusa depresyonu belirtisi ve yazan kişi terapi alması gerekiyordu.
3)ağlama sebebi kolik olabilir. 3,5 aylıkken benim bebeğin koliği geçti ve evet bıçak gibi geçti. bir gün önce ortalığı yıkan çocuk değnek deymiş gibi ertesi gün mülayimdi. kısacası süre veremem ama çocuk bu huylar 1 günde bile değişebilir. kimse ümitsiz olmasın.
4)anne çok uykusuz ve yorgun. aileden birilerinin desteği şart. anne uyusun.
5) anne gergin olduğu için çocuk annede susmuyor. başkası sakinse onda sakinleşiyor. anne sakinleşmeyi başardıkça o enerji ile çocuk da sakinleşecek. çocuk şöyle diyor EN DEĞER VERDİĞİM GÜVENDİĞİM SEVDİĞİM KİSİSİN ANNE.. SEN BU KADAR GERGİNSEN GERÇEKTEN KÖTÜ BİRŞEY OLUYOR. AĞLAMALIYIM.
6) dolayısıyla çocuk anneyi aslında seviyor. çocuğun tavrı anneye tepki değil. anne duygusal depresyonda yorgun diye öyle yanaşıyor olaya.
7) uyku 3 aydan sonra genelde düzelir. daha uzun uyumalar başlar. bebek anne karnında da 10 dk uyur uyanır vs aynı düzen doğum sonrasıda devam eder. 3 aydan sonra düzene girdikçe anne de uyumaya başlar. sabır..
8) yinede çok ağlayan bebeklerde doktor kontrolü önemli. doktor sıkıntı yok dediyse kolik olduğu ihtimali kesinleşiyor.
9) son olarak, merak etme anne! çocuğun seni seviyor. korkma sen de onu seveceksin. sadece yıprandın. yaptıklarından pişman olman normal. kolik anneleri genelde sabırla en çok sınananlardır. zamanla düzene girecek. bizde bazen sinirlendik. büyüsün 1 yaşa gelsin. anne desin gözünün içine baksın HEPSİ UNUTULUYOR.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…