• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

annelik anlatıldığı gibi değilmiş

Canim aynilarini yasadim inanki. Oglum 2 yasindq olacak uykulari yeni duzene girdi zamanla alisiyorsun. Sen ona soylendikce inanki anliyor. Istersen ergonomik bebek kangurusu edin kendini senin karninda hissedip rahatlar. Sende rahatlarsin. Kolik krizlerinde kucakla oksa baska da yapacak hicbirsey yok maalesef. Bebek alisma surecinde.

Inanır misin şimdiye kadar bildigim duydugum en iyi annesin. psikolojinin bu kadar bozulmasına rağmen hala olumsuz bisey soylemiyorsun, dusunmuyorsun bile bebeginin hakkında. butun olumsuz cumleleri kendin icin kullanmissin. bence buralarda care arama . Sen içinden geldiği gibi davran en büyük care o. Kendini suçlayarak düzelmez psikolojin, ilk kez anne olan biri ikinci kez anne olan biriymiş gibi davranamaz değil mi? Ilk kez anne oldun onun için acemilik yasam an hatta depresyona girmen çok ama çok normal. Pişmanlık da yaşama bebegin için düşündüklerinden dolayı. Kendine alışmaya çalışıyorsun sadece. Anne olan sen'e alışma sürecin bu.

Çağırdığımda iniyor çık bi yürüyüş yap gel diyor kucagımda uyurken ona bırakıyorum kucagında tutuyor yarım saat çıkıp dışarı gezip geliyorum inan çok iyi geliyor ama işte o da geçen gün emzik vermeye çalışıyordu çocuga ben mutfaktaydım al şu emziği bi daha anneni aramıcaksin hiç dedi bende duydum bağırdım defol git evimden çocugu benden uzaklaştırmaya çalışıyorsun dedim o da ne alakası var rahat et diye alışsın diye ugrasıyorum dedi tartıstık çıktı gitti küsüz şimdi onuda çağıramıuorum.

Öncelikle lütfen sakin olun ciddi bir lohusalık geçiriyorsunuz boyut artarsa lütfenpsikolojik destek alın tek başına atlatamazsınız.
sonra sizin bütün hisleriniz bebeğinize geçiyor hala size ait organ sanıyor kendini çünkü yavrucak evet bi gün sihirli değnek dokunacak değişecek gazı bitecek sonra dişi başlayacak sonra atak haftaları olacak sonra tekrar diş vs devam edecek ama siz sakin olursanız kuzunun derdini anlarsınız bir süre sonra. o daha dünyayı bilmeden şımarmayı bilmez tek bildiği siz ve sizin memeniz. Ordan doyar ordan güven alır ordan koku ve güç alır siz böyle oldukca uzaklaştırır güvenli bağlanmanızı geciktirirsiniz siz kendinize geldiğinizde geç olup ilerde ciddi sorunlara neden olur. Herşey zor ama geçecek onun bir gülmesi dünyalara bedel değil mi?
bu arada ekleyeyim 3 ay gece 12 den sabah 5 e kadar ağladı anne kv yi bırak komşular neyi var bu çocuğun sütünmü yok filan başladı tabiki kulaklarımı eşimde dahil herkese tıkadım. Sadece gazı vardı ve beni istiyordu ha bendede ağlıyordu. Bikaç birşey yazayım deneyin.
Beyaz gürültü (fön makinesi sesi mucizemdi benim)
Her gece banyo( banyo sonrası masaj)
Hafif tonda müzik(klasik,ninni yada Kuran )
Birlikte çıplak yatın arada
Ayşe Öner gaz masajı videosunu izleyip uygulayın
Ayağınızı,onun ayağını karnını sıcak tutun.onun için kiraz çekirdekli patik ve torbalar kullanabilrsiniz.
Kendinizi rahatlatmak için eşinize verdiğinizde duşa girin uyuyun vs bir saat dinlenin.
Her annenin sütü vardır olmasada o anne evladına herşekilde yeter. Ama süt derdine girmeyin moral hepsinden önemli sizi iliklerine kadar hisseden bir kuzunuz var ve siz süper annesiniz onun için :) Etrafı duymayın herkes cok biliyor o bilenler gidip bitane daha doğurup onla ilgilensinler :))
Şermin Çarkacıyı takip edebilirsiniz iyi gelir :)

bu arada ekleyeyim 3 ay gece 12 den sabah 5 e kadar ağladı anne kv yi bırak komşular neyi var bu çocuğun sütünmü yok filan başladı tabiki kulaklarımı eşimde dahil herkese tıkadım. Sadece gazı vardı ve beni istiyordu ha bendede ağlıyordu. Bikaç birşey yazayım deneyin.
Beyaz gürültü (fön makinesi sesi mucizemdi benim)
Her gece banyo( banyo sonrası masaj)
Hafif tonda müzik(klasik,ninni yada Kuran )
Birlikte çıplak yatın arada
Ayşe Öner gaz masajı videosunu izleyip uygulayın
Ayağınızı,onun ayağını karnını sıcak tutun.onun için kiraz çekirdekli patik ve torbalar kullanabilrsiniz.
Kendinizi rahatlatmak için eşinize verdiğinizde duşa girin uyuyun vs bir saat dinlenin.
Her annenin sütü vardır olmasada o anne evladına herşekilde yeter. Ama süt derdine girmeyin moral hepsinden önemli sizi iliklerine kadar hisseden bir kuzunuz var ve siz süper annesiniz onun için :) Etrafı duymayın herkes cok biliyor o bilenler gidip bitane daha doğurup onla ilgilensinler :))
Şermin Çarkacıyı takip edebilirsiniz iyi gelir :)
Aa bişey daha hergün dışarı cıkarın soğuk hava yoktur uygun olmayan kıyafet vardır güzelce giydirin mutlaka temiz hava alsın sakinleştiğini göreceksiniz ama yavaş yavaş ben mesela önce 3 dk pencereye sonra 5 dk balkona sonra 10 dk bahçeye diye artırdım birden çıkıp 2 saat avm de gezdirmeyin yavrucağı

Pembesu
Kayinvaldene haksizlik.etmissin o sen rahatla diye öyle yapmistir genelikle bebekler emzikle rahatlar.senin.sinirlerin.bozuk meleginin yüzünden kv kirmissin ben senin yerinde olsam özür dilerim..
Benim 3 kizimda ayni.böyleydi benim 4 ay gecem.gündüzüme karismisti benim kizimda kolik ve geceyle gündüzü karistirmisti tam 4 ay sürdü kendimden gecmistim 10 yas yasladigimi hissetmistim....
Uskusuzluktan gözlerimim.üstü sismisti
Cok.zor bir sürec ama sende atlaticaksim.buna eminim
Allah sana bir melek vermis degerini bil....

Bişey daha ayaktayken yüzüstü tut bir elile kontrol altında tutarken diğer elinle karnına masaj yap gıdıklar gibi susuyorlar saatlerce öyle gezerdim. Sling edinebilirsin. Yada ergonomik kanguru yenidoğan aparatları var rahatça gezersin evde dışarda hatta ben onda uyutuyordum. Bakarsan momfortbaby tavsiye ederim

Canim benim öncelikle Allah kolaylik versin. Evet bebek bakmak gercekten kolay degil. Benimde 4 aylik bi kizim var ve bende baslarda cok zorlandim sabaha kadar aglardi derdini anlamazdik. Meger sütüm az geliyomus ve doymuyormus yavrum sonradan Mama verince düzeldi. Tabii bu arada cocuga Mama veriyorum diye aldigim tepkilerle ugrasmak ve vicdan azabi da ayri konu.
Sana tavsiyelerim:
1.Bebegi Kundaklamaya calis. Ben kizimi 3 bucuk aylik olana kadar kundakladim. Kundaklamadigim zamanlar uykuya dalamazdi. Ama bazi bebekler sevmeyedebilir. Denemen lazim.
2. Cocuga gün icinde bir düzen sagla. Mesela bebegin yatarken pijamasi olsun. her sabah kalktiginda pijamasini cikar, yatarken giydir. O zaman gündüzle geceyi ayirmayi daha cabuk ögrenecektir.
Öglenleri hep ayni saatte yarim saat 1 saat disari cikin. Aksamlari daha sakin daha los bir isikta cocugunuzla vakit gecirin. Yani Rutin olsun hersey.
3. Benim kizimi müzikle falan uyutamazdim. Internette baya arastirdiktan sonra Fön sesini buldum. Belki garip gelecek ama gercekten 3 aylik olana kadar falan fön sesiyle uyuttum. Fön sesini duydugu an aglamayi kesip sakinlesiyordu. Bunu mutlaka dene tavsiye ederim. Cogu cocukta ise yaramis.
4. Ne kadar zorda olsa sakin olmaya calis. Inan o cocuk senin bütüünn stessini sIkIntini üzüntünü hissediyor. Anne ne kadar rahat olursa, cocukta o kadar rahat ve huzurlu olur. Ev islerini hiic kafaya takmayin cocugunuza odaklanin. Ev isi her zaman olur.
5. Bebekler aglar. Bu cok dogal ve normaldir. Bunu kendine hep söyle ve aklinda bulundur. Ilk zamanlar bebegim agladiginda benimde agliyasim gelirdi. Bazen cildircak gibi olurdum esim cok destek oldu Allah razi olsun. Sonra kendimi bu fikre yani "Bebekler aglar. Gayet normal" fikrine alistirdiktan sonra agladigi zamanlar bile relax oldum yani sakin durdum.
6. Bebegin agladiginda her zaman sakinlestiremesen bile daima onun yaninda oldugunu hissettir ona.
7. Bütün bunlari yaparken kendini unutma. Bir Kadin oldugunu unutma. Günde yarim saatde olsa bebek uyudugunda mesela kendine bi zaman ayir ve canin ne istiyorsa onu yap.
8. Disardan söylenenlere fazla takilma. Herkez kendi bildigini dogru bilir. Her kafadan bi ses cikar sonra senin kafan karisir. Ben yasadim.
9. Sakin Bebeginin seni sevmedigini düsünme. Onun derdini anlatmak icin tek yapabildigi sey "aglamak".
Zamanla aglama seklinden bile ne derdi oldugunu anlicaksin. Biz agladiginda susturmak icin sirayla her seyi deniyorduk: emzirmek, gaz cikarmak, masaj yapmak, alttan thermometre ile gaz cikarmak, banyo yapmak, gece disarda arabayla besikle gezdirmek, kucakta ayakta sallayarak uyutmak....
10. Hic bir Anne cocugunun kötülügünü istemez. Sen iyi bir Annesin:)))

Ben de ayni sizin gibiydim. Oho hatta daha beter. Hatta benim saclarim da dökülde kel kaldim sandim. Ben de iki sene emzirdim. Her gün bugün kesiyorum diye diye. Ilk üc gün gece toplamda iki saat uyudum. Gurbette oldugum icin annem falan da yoktu yanimda. Simdi düsününce lohusa depresyonu diyorm. Asiri kilo aldim :) tabi oburlugumu arttirdi yoksa normalde verilir :D

Ilk günler cok da bagli degildim bebege. Hamilelikte sanki daha cok seviyordum bebegimi. Gün boyu yapisikti bana. Wc ye gitsem ciglik kiyamet. Sonra bir gün oflaya oflaya geldim banyodan. Bir baktim kücücük bir sey yatakta. Yavrumun emzigi düsmüs. Bir aylik var yok. Emzik yanagina degiyor. (Bebeklerde reflex varya ) meme ya da emzik saniyor. Basini döndürmeye calisiyor alamiyor. Ellerini kullanamiyor daha. Ayaklari minicik. Nasil agliyordu.
O manzaradan sonra biraz sabrim arti. Ve hergün evlat sevgisi artan birsey. Birden en yüksek derecede olmaz. Sabri da ögreniyor insan.

Bebeginiz kolik olabilir. Kilo alimini sürekli kontrol ettirin 40 a kadar. Bir sene de araliklarla kontrole gidin. Doktor sütün yetip yetmedigini söylesin. Benim bebegimin alerjisi vardi. Geceler sabah oldu kasintidan. Öyle görmek de cok kötü.

Sihirli degnek dediniz ya. Bagirsaklarindan ya da gazdansa degiyor o sihitli degnek. Midesi bagirsaklari gelisiyor. Cogunun 40 a kadar sürüyor. Benimkinde biraz daha uzun sürmüstü. Ama geciyor inanin. Iyi ki saglikli. Allah bagislasin yavrunuzu

Canın benim üç gün uyumadan kocasını ise büyük kızını okula gonderip aynı anda bebisini sakinlestirmeye çalışan bir anne ararsan burdaaaa :KK25:gece ayağında sallarken kolik bebisini,uykuya dalıp kafasını duvara defalarca vuran :KK25:burda
Yapcak bişiy yok büyüyecek ve sana diğer evlatlarin daha bağlı olacak çünkü kolik evt kolik bebekler hem çok zeki hem çok anneci oluyorlar merak etme büyüdüğünde seni çok sevecek.
Kolik bebekler fan sesiyle,fön sesiyle,aspiretor sesiyle,elektrik süpürgesi sesi,şiddetli yağmur sesi,yoğun dalga sesiyle çok güzel uyur ama hepsini denemelisin hangisini seçeceği bebise kalmış.
Youtube de videoları var bu seslerin

Disardan herkes mutlu gorunuyor zaten. Bir bebek en az 6 7 aya kadar uyku problemi yasar zaten kimse demesinki hic kizmadim insan cok kiziyor. Benim kizim sana hic uyumuyordu diyebilirim. Gunde en fazla 4 saat oda 10 dk uyuyup uyaniyordu oyle oyle 4 5 saati tamamliyordu. 68 kilodan 54 kiloya dustum 3 ayda cok zor sabir isi annelik. Sana tek soyleyebilecegim bebegi bir kac saatligine annene babaannesine birakip disari cikman yada o arada uyuman insanlardan yardim al lutfen seni anliyorum suan kimseyi gormek istemiyorsun ama geciyor hepsi biraz buyudugu zaman unutuyosun bu yasadiklarini.

Unutmadan 40 değil malesef eğer kolik se 3 ila 9 ay arası o belli olmuyor benim kızım beş ay çekti yavrum kuzum şimdi binlerce şükür onlar benim hazinelerim

yanliz degilsin her bebek bir degil.bence cevreni umursma kimseyide cagirma yanina defettigin iyi olmus.yardim edeceklerine bilmislik taslar adami cildirtirlar.birebir yasadim ah o uykusuzluk yokmu insani surunduruyor.keske anneniz veya kv su en zor donemde yaninizda olsaydi sirf uyumaniz icin.uykusuzluk sutude etkiler azda olsa uyucan ki beynin dinlensin.uykusuzluk cinnet sebebidir ya.
ilk uc ay gaz sancilari olur bebeklerin.uc ay sonra rahatlarsin.ama tek basina bakmak cok zor mutlaka biri gelsin yardim etsin yazik sana.bende ayni seyleri yasadim kizim 32 haftalik dogdu 1bucuk kiloydu ben kucagima alamiyodum altini bezleyemedim ilk iki ay.hep ona zarar veririm korkusu vardi cok kucuktu.meme almadi birbucuk ay kadar sagip veriyoduk annem olmasa ben bakamazdim kizima.
geceleri uyku yoktu bana.ustinu orter bogulur zaten minicik bebege benzemiyordu ki.her gece dua ederek uyiyordum Allahim bebegimi koru annem le yatti ilk 6 ay.ben assada evimde yatiyordum.altli ustluyuz ailemle ben ikide falan eve giderdim esim ise gitcegi icin sabah 7de ayaktaydim.tabi 2 den sonra evi toplar bulasigi yikar dim saat olyrdu 3 iste uyudugim 4 saat birseydi.o bile bsna nasil yetiyordu.sonralari bebegim buyudukce hersey duzeldi ama o kabus gunlerini asla unutamam.seni cok iyi anliyorum her kafadan bir ses cikar herkes akil verir elestiriler sacma sapan insanlar....
simdi kizim 26 aylik ay parcasi.bir anne deyisi var bir boynuma atlayip saclarimi oksayisi var paha bicilmez.meraketme bugunler gececek bebeginle cokkk guzek gunlerin olacak.annelik emek fedakarlik karsiliksiz sevgi...ve cok cok sabir isteyen ama bir okadar da tadina doyulmaz bir ask.canindan bir parca baktikca icine sokmak istedigin opmeye doyamadigin evlat baldan tatlidir.hayirli evlat olsunlar minik kuzular

Yaşadıklarının hepsi normal bende o dönemlerden geçtim üçüncü yavrum şuan on aylık sonuna kadar sabretmeye calışıyorum patladığım anlar oluyor

Hala uykusu düzene girmedi bu saatte ayakta gozlerim yanıyor sabah erken kalkmam lazim okula giden kızım var :(

Her hale şükür demeli canım gececek hicbirini hatırlamayacaksın bile annelik cok guzel bir duygu

Bir ortamda cocuklardan dert yanıyorduk aman yerinde durmuyor cok agliyor gibilerinden engelli bebegi olan bir anne varmış farketmemiştim sonra üzüldüm dediki ahh keşke yerinde duramasa pesinden koşsam aglasa sesi çıksa diye o gun bugundur sağlık olsun yeter diyorum canım :(

Canim anneligin kolay oldugunu kim soylemis.bebek anne rahmine dustugu andan itibaren herseyi ancak ve sadece tabiki anneyi baglar.bu olay filimlerdeki gibi sadece duygusal anlar yasadigin bi olgu degil.Rabbim evlat acisi vermesin.evlat denen varlik kolay buyumuyor.elbet zorlanacaksinki kiymetini bilesin anladinmi.kolay eristigin hic biseyin degeri yoktur.zor okan kiymetlidir.anlatabiliyomuyum.cokda tahamulsuzsen eger psikolojik destek almalisin.bak sana ne diyecegim.suan benimde iki evladim var Allah bagislasin.ama ikinci evladima hamile kaldigim ddonem de panik atak cikti ama yilmadim suan yavrum iki yasina yakin her gecen gun benim psikolojimin aleyhine aslinda ama yavrum bi daha anne sutunu nerden bulup icecek diye sabir gosteriyorum.sabredin gerekirse dr.a gidin ama sabredin.

Oğlum tedavi sonucu oldu 4 yıl sonra büyük sabırsızlıkla bekledim doğdu gece gündüz mütemadiyen ağlıyor kolik susmuyor çok şiddetli bağırıyor ben lohusa depresyon una girdim hasretle beklediğimiz halde çok sabırlı olduğum halde bende bu durumları yaşadım uykuya çok duskundum ama hiç uyumayan gazdan devamlı ağlayan bebek olunca psikolojim bozulmuştu gece sabaha kadar pispisliyodum bian önce sabah olsun diye dua ediyodum ama 2 aylık olunca sancıları bicak gibi kesildi rezene çayı icirdim kendimde içtim hep uykusuda 2 yaşından sonra düzeldi aglamasinin kesilmesi bile büyük bir nimetti benim için demem o ki biraz sabır annesi o yavrunun senin sakinligine ihtiyacı var stresinde geçer ona emin ol geçecek bi kaç aya gazlanmasi rahatliycaksin sıcak su torbasina ılık su yaparak karnına ayaklarına koyabilirsin rezene icirebilirsin bunlarla biraz hafifler ama kendiliginden tamamen bikac ayda geçer inşallah bian önce biter sancıları sağlıcakla buyutun

Sizi ne mutsuz ediyorsa onu yapmayı bırakın bence iyi anne çocuğunu emziren anne değildir.Ancak mutlu bir anne iyi bir anne olabilir.Emzirmeyi kesin ve mamaya başlayın bence yada arada mamada verin.Bebeğiniz doymuyor büyük ihtimalle, doktor kolik demiş ama yeni doğanda kolik olmaz kolik 3-4 aylık ken başlar.Karnı aç olabilir.Hafif sıkmadan kundak yapmak,uyuturken gözlerini örtmek,anne karnındaki gibi hafif sallıyarak uyutmaya çalışmak, yatmadan önce duş aldırmak,fön makinesi sesi internette anne karnındaki sesleri taklit eden sesler var uyuturken onları açmak fayda edecektir.Allah kolaylık versin.

içimde sürekli kızıyorum bazen emmeye çalışırkende yüzüne bakıp söylüyorum neden uyumuyorsun ben hiç mutlu değilim diye..

Empati kurmaya çalışacaktım ta ki bu cümleyi okuyana kadar.
Ne hakla küçücük bebeğe bunu yapıyorsunuz, ne dediğinizi anlamıyor mu sanıyorsunuz? El kadar bebek yahu nasıl kıyıyorsunuz? Annenin yüzü bebeğin aynasıdır, ona hayat boyu atlamayacağı değerszlik, istenmeme yüklerini yüklüyorsunuz. Alın bencilliğinizi de psikolojinizi de başka yerde oynayın.
Yazık günah ya sarılasım geldi bebeğinize sıkı sıkı, demek istedim ki sen çok değerli çok güzelsin yavrum, sıkıntı annende umursama.
Çok ama çok sinirlendim, yaptığınızın bebeğe tokat atmaktan farkı yok, aslında daha bile beter.
Küçücük bebekten şikayet edip durmuşsunuz, ah bi de ona sorsak ana olarak sizi mi isterdi acaba?

Neyse kusura bakmayın acıyamadım size, silkelenin bir an önce ve kendinize gelin.

Empati kurmaya çalışacaktım ta ki bu cümleyi okuyana kadar.
Ne hakla küçücük bebeğe bunu yapıyorsunuz, ne dediğinizi anlamıyor mu sanıyorsunuz? El kadar bebek yahu nasıl kıyıyorsunuz? Annenin yüzü bebeğin aynasıdır, ona hayat boyu atlamayacağı değerszlik, istenmeme yüklerini yüklüyorsunuz. Alın bencilliğinizi de psikolojinizi de başka yerde oynayın.
Yazık günah ya sarılasım geldi bebeğinize sıkı sıkı, demek istedim ki sen çok değerli çok güzelsin yavrum, sıkıntı annende umursama.
Çok ama çok sinirlendim, yaptığınızın bebeğe tokat atmaktan farkı yok, aslında daha bile beter.
Küçücük bebekten şikayet edip durmuşsunuz, ah bi de ona sorsak ana olarak sizi mi isterdi acaba?

Neyse kusura bakmayın acıyamadım size, silkelenin bir an önce ve kendinize gelin.

Zavallı bebek zaten doğum şokunu atlatamıyor :( bizim psikolojimizden ne anlasın

Back