Anneler gününde kayınvalide

notdefteri2_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2015
5.011
6.602
Dün eşim ve ben annemi yemeğe çıkarttık anneler günü için. Eşimin annesi başka şehirde. İftardan önce aradık, önce o konuştu sonra ben, ben ....... teyze anneler günün kutlu olsun dedim. Nasılsın dedim, iyi akşamlar dedi suratıma kapattı. Eşime arattım tekrar, teyze dediğin için sinirlenmiş dedi. Şimdi:
1) Eşim de anneme ve babama asla anne bana demez, içimden gelmiyor diyor.
2)Sözümde, nişanımda, düğünümde eşimle bizi boşanma noktası getiren bir kadın. Eşim her zaman haklısın der bana, ama ben yine de görüşürüm.
3) Her anneler gününde hediye gönderirdim, 1 kere bile teşekkür etmek için aramadı, bu sene yollamadım.
4)Ben yanyanayken hep anne derim eşim hayatta anneme demez, oruç ağız teyze çıktı ağzımdan ki 1 yıllık evliyim daha alışamadım, zaten içim anne demeyi de asla almıyor!
5) kandilde anne diye aradım, bayramda taşınacam sen gelince evi yerleştir, ben kızlarıma hiç iş yaptırmadım sen yaparsın diyen kadın. Kızları benden büyük, ben gece gündüz çalışıyorum, bayramda evini taşıyacakmışım.Anne diyince de böyle oldu.

Eşim de teyze deme hiç bişey deme benim gibi yap diyor ama kadın telefonda bile 1 saat konuşuyor ben nasıl hitap etmeden durayım? Dün annem de ağladı bizim tartışmamıza, anneler gününde yapılacak şey mi kendi egosu için. Zaten eşimle tek kavgamız görümce ve kaynana yüzünden oluyor. Değdi mi mübarek günde? Artık anne diyeceğim varsa da demem, eşim de ölsün de kurtul diyor daha çok sinirleniyorum. Eşimin beni anlaması için ne yapabilirim? Gerçekten bu kadının evladının huzurundan çok kendi egosunu düşünmesi beni delirtiyor!

Annenize çok üzüldüm. Keşke kadına başka bir bahane uydurup çaktırmamaya çalışsaydınız.

Kayınvalideniz iyi niyetli birine benzemiyor. Eşiniz anne demezken ve arada samimiyet yokken sizi anne demeniz için zorlayamazlar. Çok ayıp davranışlar gerçekten. Kutlamak için aramışsınız sonuçta.

Ben normalde anneler arasında ayrım yapılmasına karşıyım. Kendi annenizi yemeğe çıkardıysanız, diğer anneye de hediye göndermelisiniz diye düşünürüm. Ama değer vermeyen birine hediye göndermeye devam etmek zorunda da değilsiniz. O kısmı da eşiniz düşünseydi.

Sen de eşini gözlemle, annenle bir aradayken nasıl hitap ediyorsa sen de kayınvalidene öyle hitap et.
Ha bir de "teyze dedi diye kızdım" dediğinde uzatma konuyu, bırak kendi kendine sinirlensin, eşin sana birşey demediğine göre huzursuz olacak birşey yok ortada.

Kendi kızına iş yaptırmayıp da gelinine evini yerleştirtecek kayınvalide de bir zahmet el kızının kendisine anne demesini beklemesin.

Artık olan olmuş bundan sonra anneler gününde hiç aramayın, bayramda da evini falan taşımayın. Mesafeli olursanız sizden iyisi olmaz. Arasanız da aramasanız da suç nasılsa. Esiniz de annesine desin ben de hic anne baba demiyorum diye. Kendi oğlunu örf adet biliyor sanıyor heralde.

eşiniz teyze de deme anne de deme derken haklı.
‘siz’ diyin.
ben ‘ayşe anne’ diyorum.
zor gelmedi, annemin çocukluk arkadaşı, bana annelik de yapan bir yakınımız var, bir de eline doğduğum eski komşumuz, onlara da aynı hitabı kullanıyorum. :)

anneler gününü kutlamak için aradığınız kayınvalideye hele de bu konuya önem verdiğini biliyorken, teyze demeyeydiniz iyiydi.
hatta hiç aramasanız da olurdu.

Dün eşim ve ben annemi yemeğe çıkarttık anneler günü için. Eşimin annesi başka şehirde. İftardan önce aradık, önce o konuştu sonra ben, ben ....... teyze anneler günün kutlu olsun dedim. Nasılsın dedim, iyi akşamlar dedi suratıma kapattı. Eşime arattım tekrar, teyze dediğin için sinirlenmiş dedi. Şimdi:
2)Sözümde, nişanımda, düğünümde eşimle bizi boşanma noktası getiren bir kadın. Eşim her zaman haklısın der bana, ama ben yine de görüşürüm.
3) Her anneler gününde hediye gönderirdim, 1 kere bile teşekkür etmek için aramadı, bu sene yollamadım.
4)Ben yanyanayken hep anne derim eşim hayatta anneme demez, oruç ağız teyze çıktı ağzımdan ki 1 yıllık evliyim daha alışamadım, zaten içim anne demeyi de asla almıyor!
5) kandilde anne diye aradım, bayramda taşınacam sen gelince evi yerleştir, ben kızlarıma hiç iş yaptırmadım sen yaparsın diyen kadın. Kızları benden büyük, ben gece gündüz çalışıyorum, bayramda evini taşıyacakmışım.Anne diyince de böyle oldu.

Eşim de teyze deme hiç bişey deme benim gibi yap diyor ama kadın telefonda bile 1 saat konuşuyor ben nasıl hitap etmeden durayım? Dün annem de ağladı bizim tartışmamıza, anneler gününde yapılacak şey mi kendi egosu için. Zaten eşimle tek kavgamız görümce ve kaynana yüzünden oluyor. Değdi mi mübarek günde? Artık anne diyeceğim varsa da demem, eşim de ölsün de kurtul diyor daha çok sinirleniyorum. Eşimin beni anlaması için ne yapabilirim? Gerçekten bu kadının evladının huzurundan çok kendi egosunu düşünmesi beni delirtiyor!
Valla eşiniz sizin annenize anne babaniza baba demiyorsa sizden neden bekliyorlar anlamış değilim çok garip 😓😏 ben olsam asla demezdm siz yine diyosnz iyi. Kaynana iste napacaksn.

Anneler günü için arayıp, Teyze demeniz biraz tuhaf olmuş, hatta biraz kasıtlı gibi olmuş. Normalde hep teyze deseniz anlarım da bi anne bi teyze demek çok normal gelmedi bana. Haklı bulmadım sizi.

Zaten damarına basmak için yapmışsınız gibi. Olayda geri patlamış. Kvalideyi sinir etmeye çalışmışsınız ama huzurunuz kaçmış.
4 yıldır teyze diyordum, yeni yeni anne demeye alıştım, oruç kafa ağzımdan çıktı, ama bundan sonra asla anne demem. O inat etti, yine en güzel günümde annemi ağlattı, ölürüm anne demem daha. Hayır teyze desem nolacak, küfür mü.

Anneler günü için arayıp, Teyze demeniz biraz tuhaf olmuş, hatta biraz kasıtlı gibi olmuş. Normalde hep teyze deseniz anlarım da bi anne bi teyze demek çok normal gelmedi bana. Haklı bulmadım sizi.
Normalde 4 yıldır teyze diyorum sadece bayramlarda el içinde anne diyorum, onun akrabalarının yanında. Eşim anneme onu da yapmaz. 4 yıldır teyze dediğim dün battı. Telefonu yüzüme kapattı. Bana anneliğin a sını bile yapmadı. Asla haketmiyor. Zaten en büyük hayali benimle yaşamak, onu yapamadığı için mahvetti evliliğimi de ailemi de.

4 yıldır teyze diyordum, yeni yeni anne demeye alıştım, oruç kafa ağzımdan çıktı, ama bundan sonra asla anne demem. O inat etti, yine en güzel günümde annemi ağlattı, ölürüm anne demem daha. Hayır teyze desem nolacak, küfür mü.
Küfür değil ama yerleşik adlandırmalar var külyürümüzde. Kpedere amca diyor musunuz?

Valla sadece kendi annemi arayıp anneler gününü kutladık küçük birde hediye yolladım .
Kayınvalidemi aramadım ne alaka benı o mu doğurdu .
Benım çilemi omu çekti .
Oğlu arasın .
Umrum dahi olmaz .

Birde şunu söylim bence kendi anene bütün herşeyi yansıtma .

X