Anne olmayi beceremedim:(

Yawrukush

....*4. TAKIM*....
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2012
21.766
87.834
798
Herkese Merhabalar,
Bu ilk konum ve yazip yazmamayi cok dusundum.
Sukurler olsun Rabbim nasip etti evlat sahibi olabildik.
Benim 10bucuk aylik bir oglum var.
O dogmadan once bir suru kitap hatmettim cocuga,annelige ve aileye dair.
Fakat dogduktan sonra hic biri uygulamada bi fayda saglamadi
Dogumdan sonra cok kisa sure annem yardimci oldu ancak anneannem felcli oldugu icin ona bakmak durumundaydi ve ben hem cocuguma,hem Geri kalan tum islere yetismek durumunda kaldim.
Oglum dogdugundan beri bazi saglik sorunlari oldu bu sebeple cok uzerine dustuk.
Aglatmamak icin caba sarfettik,her istediginde kucaktaydi vs fakat gittikce hersey zorlasti.
Emeklemeye basladi 6aylikken,oturmaya basladi ama hep yaninda olmami istedi.
Hicbir is yapamaz oldum.
Esim Benim aksime oglumuza aglatarak uyku egitimi,kendi kendine vakit gecirebilmesinin ogretilmesi,zipziba koyarak ev islerinin yapilmasi gerektigini dusunuyor.
Bense cok hassasim o agladiginda elim ayagima dolasiyor.
Mutfakta hem elimi kesmisligim,hem yakmisligim vardir o zipzipta aglayinca
Gece uykusuda,gunduz uykusuda kabus gibi oglumun gunduz cogu zaman 1 kez ve yalnizca 1 saat uyuyor,gece ise 10bucuk aylik ama 8-10kez kalkip emiyor ve genelde 10-11saat uyuyor.
Uykuya dalmasi da aksam 10-11arasinda oluyor.
Simdi bir yerlerden tutunarak yurumeyede basladi ki devamli dusme tehlikesi geciriyoruz,bu yuzden yine hep pesindeyim sabahtan aksama kadar.
Ama dizimde 1,5cm kist var ve yerde oturup onunla oturmaktan agrilarla bogusuyorum.
Istahi ve yemek yemesi de hic yok
Cesit cesit yemekler yapiyorum ama agzini bile acmiyor,agzi acikken,gulerken vs yemegi verdigimde agliyor,cigliklar atiyor bende vazgeciyorum
Surekli ciglik atiyor ya da agliyor ve her istedigini Boyle yaptirmaya calisiyor.
Istedigini yapmayincada yikiyor ortaligi
Yasitlari olan bebek akrabalarimiz,arkadaslarimiz var,cocugumu kiyaslamak istemiyorum ancak diger bebisler cok farkli.
Cocuk doktorumuz huysuz bir bebek diyor,hatta hiperaktivite problemi olabilecegini dusunuyor.
Simdi diyeceksiniz ki o Daha bebek nerde bunda dert.
Sabah kalkiyoruz ona kahvalti ettiremiyorum,benimde yememe izin vermiyor cogu zaman o uyudugunda ancak oglen yiyebiliyorum.
Uyuyana kadar her yeri,dolaplari,cekmeceleri yere indiriyor.
O uyudugunda birseyler atistiriyorum ve ortaligi topluyorum.
Sonra uyaniyor 1saatte yine Ayni hengame..
Ne bulasik yikayabiliyorum,ne camasir,ne utu..
Yemegi zar zor ciglik kiyamet hazirliyorum.
Esime kahvalti hazirlayamaz,aksam ilgilenemez,camasirlarini utuleyemez oldum.
Oda surekli bunlardan sikayetci.
Aksamda oglum uyur uyumaz bende bayiliyorum.
Eslikten yanada bir seyim kalmadi.
Oglumla oturma odasinda yatiyoruz esimle odalarimiz da ayri..
Bana evde yemegi yapan cocuga bakan,esi olmus dul kadinlar gibisin diyor.
Ama aksamlari yarim saat cocuguyla komsu cocugu gibi oynayip birakiyor.
Biraz bakmasini Rica etsemde cocugu atiyor basindan,oda bunalip agliyor,aglayincada Ben isi gucu birakip yine bakiyorum cocuguma.
10bucuk aydir Sicak yemegi,cayi,uykuyu,utulu kiyafet giymeyi,kendime bakmayi unuttum.
Dus bile alamiyorum..
Cocugumu birakacak kimsem yok.
1saat bile kafa tatilim yok.
Tum bunlar ustuste gelincede sinirlerim kaldirmiyor.
Esime kizip,yasadiklarima uzulup bebegime sesimi yukseltiyorum
Onu hic bir sekilde mutlu edemeyip agladikca ne yapacagimi bilemeyip kendime kiziyorum.
Devamli kendi isteklerimi bastirip,cogu zaman cok afedersiniz tuvalete bile gidemiyorum
Ve hic dinlenip rahatlayamadigimdan stresimi bebegime yansitiyorum.
Bundan oturu cok mutsuzum.
Ne yapabilirim,anneler siz nasil yonetiyorsunuz her seyi.
Yardimlariniza,dualariniza,tavsiyelerinize cok ihtiyacim var.
Hepinize tesekkurler..

canım oncelıkle Allah yardımcın olsun dıyorum..annelık gercekten cok zor bı olay..anlattıgına gore esınde pek yardımcı olmuyor bu daha zor...bende 2 kız buyuttum zorluklarım oldu tabıı ama senın anlattıgın kadar olmadı.benım yasım 15 tı kızım dogdugunda ve annem cok yakınımda degıldı..ben ole kıtap fılan okumadım cocuk buyutmek ıcın..cocukları zaten cok severım her zaman..bebegım once gunduz uyur gece uyumazdı bızde zorluk cekerdık ama baktım olmuyor gunduz uykusundan uyandırıp oynatırdım aksam erkenden uyutur rahat ederdım gece agladıgında hastalandıgında vs. esımde yardımcı olurdu.. gec kalmıs sayılmazsın sunu unutma oncelıkle kararlı ol cocuguna bunu hıssettır..aglayarak senı kullanmasına ızın verme.o bır bebek daha hıc bı seyın farkında deıl,,sen ona uymıcaksın o sana uyacak...planlı calıs..sunu da deneyebılırsın star tv de super dadı var bak cok faydalı olur sana yardımcı olur onu ızle bence..cocuklarım buyudugu halde ben bıle ızlıyorum o programı..sımdıden kolay gelsın sana...

canım Allah bağışlasın yavrunu,

oğlun çok husursuz bir bebek anladığım kadarıyla
ama birazda sizde de kabahat var
ben de çocuk büyütüyorum anlıyorum seni insan yavrusunun ağlamasına dayanamıyor fakat ilerisi için yanlış bir yol ilerlemişsiniz sanki

çocuğun dişi ağrır ağlar,acıkır ağlar,altı kirlenir ağlar,uykusu gelir ağlar ,sıkılır ağlar,düşer ağlar,oyuncağına ulaşamaz ağlar vs vs
bunların hepsi bebeklerin her daim ağlama sebebleri
sence bunların içinde dehşet verici ya da panik ettirici bir durum var mı?
neden bu kadar panik olup sürekli çocuğunu kolluyorsun

ben senin yerinde olsam çocuğum sebebsiz yere ağladığında 1 hafta boyunca yanına 3-5 dk geç giderim
sonra ki hafta 7dk geç giderim
bunu böyle ilerleyen haftalar da ufak ufak arttırım
zaten çocuk da alışır bu duruma
bir dene bence

bak benim oğlumda 10 aylıkken yürümeye başlamıştı gerçekten o süreç zor
ama sevinmelisin yaşıtları yeni yen,i adım atarken senin ki koşup zıplıyor

misal benim oğlum 1.yaşgününde koşuyordu gerçekten
inan onu öyle görmek çektiğin her sıkıntıya değer,eşimle benim o gün ki mutluluğumuzun tarifi yok

Arkadaşım daha bebeğin küçük ama çocuğumuzun kişiliğini aslında brnce bu yaşlarda veriyoruz. Bu yüzden size şöyle bir öneride bulunabilirim. Biz anneyiz yüreğimiz yufka kiyamiyoruz fakat eşine şu konuda hak verdim. Her ağladığında her istediğini yapmayın. Onlar küçük anlamaz diyoruz fakat öyle bir anliyorlar ki.. Bırakın ağlasın o an yapmayın her istediğini. Bu yapmayın dediğim yanlış anlaşılmasın ihtiyaçlarını değil misal kucağa mı gelmek istiyor almayın mesela..

Kendi başına oyun oynamayı öğretin. Serin içeriye oyuncaklarını istediği kadar ağlayıp sizi çağırsın, gitmeyin yanına. Tabii ki kontrol edin ama bebeğiniz bunu farketmesin. Ağlaya ağlaya sikilacak ve oyuncakları ile ilgilenmeye başlayacaktır. Tv de de onu eglendirecek bir çizgi film olsun.

Emzirme konusunda bir şey diyemeyeceğim, benim oğlum da aynıydı. Emzirmeyi bırakınca kurtuldum:)

Rahat rahat gündüz ve gece uykusu içinse humana markalı gece çayı var. Sizde için, bebeğiniz de içsin. Ben çok faydasını gördün. Sürekli icirmedim sadece gerekli gördüğü zaman içti. Faydası olmuştu.

Kolay gelsin. Bol sabırlar:)

Öyle demeyin siz çok iyi kalpli birisiniz ve çok kutsalsınız.Sadece kendinizi çocugunuza adamışsınız ve kendinizi unutmuşsunuz tüm dünyanız o olmuş ve birazda zor bir bebek olunca kopma noktasına gelmişsiniz.Oğlunuza karşı sogukkanlı olmaya calısın tek aglayan bebek o değil veya tek huysuzlanan böyle düşünün alışacaktır bir süre sonra umursamayın yani.Eşinizde şikayetçi anlaşılan o da haklı bir yandan çünkü sizin açınızdan bakamıyor çünkü o bir erkek :/ Biraz eşinizle ilgilenin dışarıya çıkın bebişi birilerine bırakın kuzenlerinize falan kendi halinde ögrenir belki

Cnm kendini toplaman lazım ..bak o bebiş büyüyecek bunların hepside geçecek ..unutma bunu ,ama sakın sakın eşimi evini ihmal etme ..bilhassa eşini ,bebekte boğulun kalmışsınız be canım ..benim 2yıldır falan olmuyor bebeğim ,annededeğilim ,diğer arkadaşlar zaten çok güzel şeyler yazmışlar ,ama bnm tavsiyem çok duygusal sın biraz daha duygularını kontrol etmelisin ,bebekler İnan çok akıllı ,sen ona her ağladığında koştukta bebişte kırata tabi kullanıyor anneyi ,.. Bak bugün sana milat olsun olurmu ,kendine ve eşine zaman ayır ,, biz bayanlar planlı ve akıllıyızdır .. nasıl deme ,sen en iyisini bilirsin ,kendini sLmayı bırak ..

Bebeginiz maalesef sizi hala bir parcasi gibi goruyor ve siz boyle devam ederseniz ilerde de boyle olmaya devam edecek. Iyi anne olmak bebegin her dedigini yapmak degildir. Once kendinizle ilgileneceksiniz ki bebekle de saglikli bir sekilde ilgilenin. Anne oldunuz diye hayattan kopmak neden.

Bebegin, istedigini yaptirmak icin aglayarak seni kullanmayi ogrenmis. Bebek bu, herseye aglar zaten. Bu kadar panik olmana gerek yok. Bir de istemedigi birsey olunca, ya da birsey istediginde ciglik atip aglamasina izin verme. Daha dogrusu bunlari yapti diye hemen istedigini yapma. Birak, bagirsin, aglasin o zaman. Sonra gorecek ki bagirmak care degilmis. Simdi biliyor ki o her bagirdiginda, agladiginda ne isterse olacak.

Sana birsey soyliyim. Nasil alistirirsan oyle gidiyor. Kuzenimin 6 yasindaki oglu hala sabahlari aglayarak uyanir, ya da geceleri. kuzenim de hemen kosar. Sanirsin bebek uyanmis da ona gidiyor. Koskoca cocuk, artik uyandigini aglayarak gosterme yasini coktan gecmis. Istemedigi birsey oldugunda aglar, annesi hemen yapar. Bebek muamelesi yapiyorlar cocuga. Cocuk da biliyor 2 hik mik dese dedigi olacak. Agliyor, bagiriyor o da. Konusmayi bildigi halde konusma geregi bile duymuyor, bebek gibi agliyor. Kendi cocugun da boyle giderse boyle olabilir yani. Sen davranislarini gozden gecirmedigi surece, "nasilsa bebektir buyuyunce gecer" diye dusunme.

Cocuklarin anne babalarini bu sekilde parmaklarinda oynatmalarina karsiyim. Buna izin veren ebeveynler en basta cocuklarina kotuluk yapiyorlar. Ben hicbir zaman kendi anneme babama aglayarak istedigimi yaptirmadim. Cunku aglayinca birsey degismeyecegini en bastan asilamislardi bana. En fazla gidip aglayip aglayip susmusumdur.

Bir arkadasin da dedigi gibi, sen otoriteni koru, birak cocuk sana uysun. O sekilde alissin, buyusun.

Kolay gelsin, cocogun gercekten zormus.

Son düzenleme:

Sevgili Al Omrumu,
Cok tesekkurler cevabin icin diger arkadaslarda ayni seyleri soylemisler aglamasindan faydalanmasina izin vermemeliyim demekki..

Benlenaben,
Tesekkur ederim yorumuna dogru soyluyorsunuz oglum surekli onun yaninda oturup onunla oynamami istiyor.
Yanindan kalkip koltuga otursam koltuga tirmanmaya calisiyor.
Onu oyuncaklariyla birakip baska bir odaya ya da mutfaga gitsem pesimden geliyor aglayarak.
Ama yavas yavas dusmedigi, basina bir sey gelmedigi surece kendi kendisine oynamasini destekleyecegim.

benim çocugum yok ama tam 17 yasındaydım kucuk kardesım dogdugunda ve onu ben buyuttum tam anlamıyla annemın sağlığı bozuldu cunku 37sınde dogurunca. ayrıca kuzenlerımın cocuklarınada cok baktım. yanı tecrubem oldukca fazlaaa annelerı ılk dogdugunda tutamazken ben kundaklardım o derece.. ve bildiğim tek şey var çocuğa yüz verirsen hep ama hep daha fazlasını ister. çocuklar keyıften cok aglar tatlım ona prim vermemeyi öğrenmelısın maalesef. ihtiyaclarını gider onunla oyna zaman geçir ama uyuyacaksa uyut.. yanı yatakta kalkıp aglarsa bu senın degıl onun sorunu böyle dusun ve hemne gıdıp kaldırma... bu seılde devam edrsen önunu asla alamayacaksın ve su süpermarketlerde 30 yasında ınsanlara aglayarak herseyı yaptıran cocuklara bır tanede sen katarsın...

Cinem,
Allah razi olsun cevabiniza agac yasken egilir sozunu bosuna soylememisler demekki..
Ben o her agladiginda ihtiyaclarina cevap vermek icin parcaliyorum kendimi ama belki bu kadar cabalamasam daha az aglayacak.
Humana cayini da deneyecegim,tesekkurler.

Rosegirl,
Cok haklisiniz esimi, kendimi tamamen unuttum.
Suan saat kac oldu oglum hala uyumamak icin agliyor
Uyumuyor ve uyumadikca dahada huzursuz oluyor.
Tesekkurler.

Ferideei,
Cok tesekkur ederim yorumunuza, insallah en hayirli zamanda bebisinizi kucaginiza alirsiniz.
Yazdiklariniz beni cok umutlandirdi.

Sevgicankurt,
Haklisiniz kendimi 50li yaslardaki bayanlar , anneler gibi hissediyorum.
Akrabalarim,ailem bile cok zayifladigimi, kendime hic bakmadigimi dile getiriyorlar..

Haklisiniz Sevde,
Iyi anne olayim derken evladima kotuluk yapiyorum..

Neolurbisabah,
Ne guzel bir imkaniniz olmus kardesinizi buyutmussunuz.
Ben tek cocugum ve kucuk yasli kuzenim, yegenim ya da onlarin cocuklari olmadi etrafimda ilgilenebilecegim.
Oglum simdiden disarilarda agliyor benim yanlis tutumum yuzunden umarim duzeltebilirim,tesekkurler.

Kendine 5 dakika da olsa zaman ayır. Koy bebişi beşiğine, ağlasın parçalasın kendini ölmez. Sen git duş al dişlerini fırçala, ne bileyim birşeyler yap kendin için. Dışarı çıkıyor musunuz bilmiyorum ama hergün kar kış demeden dışarı çıkın beraber. Bebeklerin temiz havaya ihtiyacı var. Belki uyur bile dışarıda. Ev işlerini çok dert etme. Kocanı susturacak kadar yapsan yeter. Ütüsü, yemeği vs... Benim evimi yeri gelir pislik götürür. Eşim de söylenir. Elimden geleni yaparım. Olmuyorsa yapacak birşey yok.

Senin stresin çocuğuda etkiler. Bebekten önce kendini rahatlatmaya çalış. O da rahatlayacaktır emin ol.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Anne değilim ama kardeşim elimde büyüdü ve ablam okul öncesi öğretmeni az çok bildiğim için ben de yorum yazmak istedim.
Öncelikle malesef biraz bağrınıza taş basıp her ağladığında ilgilenmemeyi öğrenmeniz lazım.
O an düşünün karnı tok, altı temiz, gazı yok geriye tek seçenek kalıyo şımarması
Ağladığı için bi'şey olmaz bir ağlar iki ağlar üçüncüde işe yaramadığını anlar zaten.
Yani öyle her ınga dediğinde kucak yapmayın. Bebek deyip geçiyoruz ama çoğu hayır/eveti öğrenmeye o dönemler başlıyolar.
Sizin mutsuz olmanız ona illa ki yansır. Mutlu anne=mutlu bebek bu hep böyledir.

Ayrıca ortalıkta tehlike unsuru yoksa bırakın ufak tefek düşsün, düşmeden yürümeyi nasıl öğrenecek ki zaten. Kardeşimin ilk düşüsü benim yüzümden olmuştu o geldi aklıma şimdi garibim çoktan susmuş etrafa gülücük saçıyodu ben düştü diye saatlerce ağlamıştımAnnem ohooo bu daha ne ki demişti:)

Biraz rahat bi'anne olmaya çalışın ne demişler düşe kalka büyüyecek.

Rica ederim ne demek faydam olursa sevinirim. Ama lutfen gereksiz her istediği zaman yanında olmayın. .sizin için söylüyorum. Inanin ilerde bikarsiniz ve kendinize vakot ayiramayacak duruma gelirsiniz. Yukarsa dediklerimin aynısını kendim yaptım. Şu an oğlum 4 yaşında ve ben oturup kahvemi içip, kitabımı okuyabiliyorum. Sonra da onunla sayı saymayi felan öğreniyoruz :) yani ona ayıracak vaktim kendime ayıracak vaktim bebeğimin kendine ayiracagi vakitte oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…